magyarfutball.hu

fénykép helye
alias
Marco Rossi
"kopasz olasz"
Maestro
Veres Márk
nemzetiség
Olaszország
életkor
56 éves
kapcsolódó weboldalak

játékos

pályafutás
?
eredmények / elismerések
?

edző

pályafutás
AC Lumezzane
2003 - 2006
Pro Patria
2006 - 2008
Spezia Calcio
2008 - 2009
Scafatese
2009 - 2010
Cavese
2010. augusztus 5 - 2011. február 15
Budapest Honvéd FC
2012. július 29 - 2014. április 27
Budapest Honvéd FC
2015. február 7 - 2017. június 1
DAC 1904
2017. június 11 - 2018. július 19
Magyarország
2018. június 19 -
eredmények / elismerések
Magyar Bajnok
2016/2017
Rossi Marco 2015
2015-ben a Budapest Honvéd vezetőedzőjeként
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2018.06.20, 20:03
  Hát én elég szkeptikus vagyok Rossival kapcsolatban is. Szép siker volt a tavalyi bajnoki cím, de nem hiszem, hogy sokkal jobb edző lenne mint az öreg belga volt. Eléggé tartok tőle, hogy folytatódni fognak a szenvedések. Amúgy a nemzetek ligájára nagyon kíváncsi leszek, mert olyan csapatokkal kerültünk össze akik szinte minden tekintetben a mi szintünk, talán a görögök lehetnének egyel feljebb, de összességében, azonos szinten mozgó országokról van szó.

  Az év legjobb döntése az MLSZ-től! Rossi tényleg alkalmasnak tűnik a feladatra és bár lehet azon szenvedni, hogy miért hívták ide egyáltalán Leekenst (egy nagy nulla a pasi, taktikailag és karizmát tekintve is), örüljünk neki, hogy még pont időben, az első tétmeccs előtt ajtót mutattak neki. Persze így nehéz helyzetben kell kezdenie Rossinak és a csapatnak, de szerintem őt sokkal jobban fogják tisztelni üveglábú primadonnáink, remélhetőleg visszatér az Eb-tűz a szemeikbe. Hajrá Magyarország!

  A lehető legjobb döntést hozta kivételesen az MLSZ. Mindegy, hogy milyen játékosállomány van, a védelem legalább rendben lesz (tavaly nagyon jól mozgott a Honvéd védelme, ezt többször láthattuk), csak ne engedje, hogy a Szélesihez hasonló "szakemberek" súgjanak neki.

  Rossitól hiba lenne csodát várni.Én személy szerint egy harapós,küzdős,végsőkig hajtó csapatot szeretnék látni.Mindegy,ha kikapunk,csak lássam a tüzet a szemekben!Ha így lesz,akkor megérdemli a további bizalmat.Rossi tempetamentumát ismerve lesz némi takarítás is a keretben,ami éppen időszerű! Remélem szabad kezet kap!!Mindent bele,Marco!!!

  Ez az egész edzôcsere csak illusztrálja a tragédiát ami a magyar labdarúgás. Rossi is ugyanazokkal a szerencsétlen falábúakkal tud majd dolgozni akivel az elôdei. Viszont közben néhány kórházra való pénz megint el lett herdálva.

  Évek óta itt élt Magyarországon ,pontosan tudja melyik magyar játékos mire képes ,mivel ő maga is bevallotta az EB-t végigkövette és nagyon szurkolt a válogatottnak ahogy pontosan ismeri a magyar bajnokságban játszókat is. Nem kell sajnálni Rossit van ideje a 2020 Eb a fontos addig van bőben idő. Ha nem sikerül akkor sem hiszem hogy mi szurkolók majd köpködünk utána. Mivel akinek van egy kis esze és realitása tudja jól nem nekünk áll a zászló. De ettől szép a foci bármi megtörténhet. Egy 8-1 után ki gondolta volna hogy rá 1 évre kijutunk az EB-re és 3-3 játszunk a Portugálokkal amivel csoportelsők lettünk. Ahogy azt sem gondolta senki kikapunk majd Andorrától. Ez van egyszer fent sokszor lent ez a valóság.

  Az valóban nagy probléma, hogy bármikor érkezik egy új ember a válogatotthoz, rögtön jön a csodavárás, azt hisszük ő a megváltó. Rossi egy tehetséges, jó edző, ezt bizonyította a Honvédnál is és most a DAC-nál is. De azt is látni kell, hogy sikert elérni (lásd: kijutni az EB-re), még vele is a bravúr kategóriába tartozna. Ehhez mérten kéne hozzáállnia dolgokhoz és akkor nem koppannánk olyan hatalmasat, amikor nem sikerül.

  Én sajnálom Rossit. Eddig kb ő volt az egyetlen edző magyarországon akit úgy nagyjából mindenki kedvelt és elismert, a Honvéd szurkoló körében meg egyfajta helyi legendának számított...
  Erre most beteszik egy tök reménytelen szituba ahol a csapatnak egyrészt teljesítenie kéne, másrészt meg gyakorlatilag az atomjaiból kellene felépítenie (fiatalítás), mindezt úgy hogy egyből élesben megy majd a dolog. Gyakorlatilag esélye nincsen semmire, 1-2 rossz meccs (szinte biztosan lesz, mert még jó játékosokból is idő egy csapatot összeszoktatni, nemhogy a mi taktikailag is nulla falábúinkból) és azok java része akik most még ünnepelve éltetik a kinevezését, elkezdik fikázni, majd miután eldőlt hogy nem jutunk ki, a leváltását követelik hörögve...
  Ő ezen igazából csak bukhat, óriási mázlira van szüksége hogy ne csak jól de szerencsésen is nyúljon a csapathoz, mert a kijutáson kívül semmi mást nem fogadnak el a szurkolók.

  Ebből a gyengécske keretből ő képes egyedül,kihozni a maximumot.
  Kiváló ehhez a karaktere, szereti a magyarokat, szurkolókat, és ami lényeg, a magyaros közeget.
  Emellettnkemény és következetes, jól,ismeri és jatszatja a defenzív focit, és azokhoz a fiatalokat is szívesen mawtszat, akik nemcsak tudnak,hanem akarnak is.

  Nyilván alkalmasabb a feladatra mint a belga (alapjába véve szerintem nem is rossz döntés), de ezzel a gyors váltással meg kapkodással újfent a saját rossz döntésüket próbálják meg kicsit korrigálni vagy takargatni (ahogy Pintérnél is) magyarul az MLSZ megint csak saját magáról állított ki 1-es bizonyítványt... a magyar szövetség már bőven az NBI és a válogatott alatti szinten van ami látva az elmúlt időszak eredményeit több mint durva! Szóval először ott kéne már végre rendet rakni!

  http://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2642359