magyarfutball.hu

fénykép helye
alias
Marco Rossi
"kopasz olasz"
Maestro
Veres Márk
nemzetiség
Olaszország

Magyarország

életkor
59 éves
kapcsolódó weboldalak

játékos

pályafutás
?
eredmények / elismerések
?

edző

pályafutás
AC Lumezzane
2003 - 2006
Pro Patria
2006 - 2008
Spezia Calcio
2008 - 2009
Scafatese
2009 - 2010
Cavese
2010. augusztus 5 - 2011. február 15
Budapest Honvéd FC
2012. július 29 - 2014. április 27
Budapest Honvéd FC
2015. február 7 - 2017. június 1
DAC 1904
2017. június 11 - 2018. július 19
Magyarország
2018. június 19 -
eredmények / elismerések
Magyar Bajnok
2016/2017
Rossi Marco 2015
2015-ben a Budapest Honvéd vezetőedzőjeként
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2021.03.14, 14:05 (szerk.: 2021.11.16, 19:21)
    2021. novemberében, a Vb-re való nem kijutás után:
    Nagyon remélem, hogy Rossi marad, és a hatvanas évek Baróti Lajosa óta ő lesz az első kapitány, aki egymás után három nagy tornának is nekirugaszkodik.

    Miért is?

    Mert nála jobb edzőt úgysem találunk. Tökéletesen érti a magyar futballközeg sajátos működését (magyarul nem zavarja a mocsárbűz), ugyanakkor megvan a szakértelme a nemzetközi futballhoz is. Rebrovval vagy Sousával ellentétben nincs nemzetközi reputációja (szerintem az őt állítólag elárasztó ajánlatok nagy része kamu), vagyis neki tényleg ez a kapitányság a pályafutása csúcsa, és ezzel ő is tisztában van.

    Ért a játékosok nyelvén, lévén az elődeivel ellentétben neki senkivel nem volt kezelhetetlenné váló konfliktusa. A szurkolók többsége kedveli, még a kora őszi kínosan rossz meccsek alatt sem fagyott meg körülötte a légkör (és tegyük hozzá, hogy nem is hagyta magát, mert a londoni döntetlennel gyorsan helyreállította a tekintélyét és azóta sem hibázott).

    Tudja kezelni a médiát és ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy az NS is abbahagyta a dzsudzsákozást (ami kiváló alkalom lett volna a kapitány elleni hangulatkeltésre, de alighanem rájöttek az érintettek, hogy az újság csak magából csinálna bohócot). A médiához számítanám azt is, hogy végre eltakarodtak a képernyőről a Bognár György- meg Urban Flórián-féle alakok, akik nem is egy külföldi tréner ellen gerjesztették sikeresen az indulatokat.

    A Szakma ugyan gyűlöli, de a fő hangadók nyugdíjba vonulásával már annyira meggyengült a súlya, hogy igazából nincs tétje a fintorgásuknak (pláne, hogy mindenki látja, mekkora különbség van a nemzetközi eredményességben a külföldi trénerek és s szakmászok között).

    A legtöbb problémát a mindenbe belepofázó kormánypárti politikusok némelyike jelenti, de amíg Csányi teljes védelmét élvezi a kapitány és a VEZÉR sem fordul ellene, addig biztonságban van (a külügyminiszter meg tegye magát nyugodtan közröhej tárgyává, ha ennyire élvezi a dolgot).

    Szerintem meg zavarja ot a "mocsarbuz", csak nem hajlando lesullyedni benne. Es jo, hogy kulfoldi, mert semleges tud maradni. Valszeg szabad kezet kap Csanyitol es ha bizonyos keretek kozott marad, nem lesz baja. Ebbol a szitubol meg egesz sokat kihoz.

    Rossi tobbek kozt "behozott" egy par olyan sracot a valogatottba, akikrol sokan azt sem tudtuk, hogy leteznek. Nagy Zsolt szerintem nem log ki kifele, Schon meg szerintem telitalalat

    Nem rajta mulik, hogy a magyar fociban nincs (es nem is varhato) komoly elorelepes

    http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018358
    A Válogatottal való hosszabbítása kapcsán:
    végre egy ésszerű döntés a magyar fociban! Teljesítménye alapján, megkapja a lehetőséget a folytatásra.

    Jelenleg nem tudok jobbat es megfizethetobbet, de szerintem is meg korai volt hosszabitani...barmi tortenhet meg a masfel evben, valszeg tolongani csak akkor fognak erte, ha verjuk az angolokat es a lengyeleket, de ha nagyon elvernek minket, akkor meg nagy vegkielegitest kell fizetniuk.

    Szerintem meg jó döntés volt. A 2026-as Usa-Canada-MExico vb selejtező végéig szól a szerződése.
    Az volt a probléma, hogy eddig évtizedek óta nem vitt végig egy kapitány sem két ciklust, Egervári volt ehhez közel, de Amszterdamban lemondott.

    Nem azért volt a hosszabbítás, hogy pénzért vigyék, ha akarják, meg hogy ide kössük!
    Ez egész egyszerűen a bizalom jele, hogy nyugodtan dolgozhat a stábbal. Egy ilyen döntés plusz motivációt is ad a kapitánynak, és a csapatnak is.

    Nézd már meg, a németeknél, portugáloknál
    hány évente váltanak kapitányt. Miért kellene nekünk 1,5-2 évente?
    Minden szempontnak tökéletesen megfelel Rossi és ez akkor is így lesz, ha a válogatottal nem tud mibdig erőn felül teljesíteni. Nézzük már meg , hogy miből kell válogatni. Van 12 NB1-es csapat az kb. 250 játékos, ennek közel fele légiós.
    Külföldön játszik max. 15-20 figyelembe vehető játékos.
    Összegezve: kb. 130-150 emberből válogathat. Vagyis amit eddig elért az kisebb csoda végre egy kis szerencsével.
    Ezért aztán, ha feleknek szándékába áll hosszabítani tölem évente megtehetik.

    Mészöly Kálmán óta a legjobb magyar kapitány. Ehhez nem fér kétség. Érdekes történet az övé. Nem volt komolyabb edzői eredménye a magyarországi tevékenysége előtt, erre a Honvédot bajnoki címig vezette, a válogatottból pedig annak képességeihez mérten a legeslegtöbbet hozta ki a hitének, tiszta eltökéltségének és humán értékeinek köszönhetően. Emlékeszem az első meccs utáni nyilatkozatára, amikor azt fejtegette, hogy a nagyapja hogyan mesélt neki Puskásékról, és hogy el sem hiszi, hogy ennek az országnak a csapatát vezetheti, Utána pedig eleredtek a könnyei. Ez az ember kell nekünk.

    Csoda ez az ember, már akkor nagy kedvencem lett mikor a Honvédból bajnokcsapatot csinált, egy teljesen átlagos kerettel. Az akkori csapattagok 90%-a azóta sem tud olyan szinten teljesíteni mint annó nála. Úgyhogy kit láncoljon magához az MLSZ, ha nem ezt a palit?

    https://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2815003
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2018.06.20, 20:03
    Hát én elég szkeptikus vagyok Rossival kapcsolatban is. Szép siker volt a tavalyi bajnoki cím, de nem hiszem, hogy sokkal jobb edző lenne mint az öreg belga volt. Eléggé tartok tőle, hogy folytatódni fognak a szenvedések. Amúgy a nemzetek ligájára nagyon kíváncsi leszek, mert olyan csapatokkal kerültünk össze akik szinte minden tekintetben a mi szintünk, talán a görögök lehetnének egyel feljebb, de összességében, azonos szinten mozgó országokról van szó.

    Az év legjobb döntése az MLSZ-től! Rossi tényleg alkalmasnak tűnik a feladatra és bár lehet azon szenvedni, hogy miért hívták ide egyáltalán Leekenst (egy nagy nulla a pasi, taktikailag és karizmát tekintve is), örüljünk neki, hogy még pont időben, az első tétmeccs előtt ajtót mutattak neki. Persze így nehéz helyzetben kell kezdenie Rossinak és a csapatnak, de szerintem őt sokkal jobban fogják tisztelni üveglábú primadonnáink, remélhetőleg visszatér az Eb-tűz a szemeikbe. Hajrá Magyarország!

    A lehető legjobb döntést hozta kivételesen az MLSZ. Mindegy, hogy milyen játékosállomány van, a védelem legalább rendben lesz (tavaly nagyon jól mozgott a Honvéd védelme, ezt többször láthattuk), csak ne engedje, hogy a Szélesihez hasonló "szakemberek" súgjanak neki.

    Rossitól hiba lenne csodát várni.Én személy szerint egy harapós,küzdős,végsőkig hajtó csapatot szeretnék látni.Mindegy,ha kikapunk,csak lássam a tüzet a szemekben!Ha így lesz,akkor megérdemli a további bizalmat.Rossi tempetamentumát ismerve lesz némi takarítás is a keretben,ami éppen időszerű! Remélem szabad kezet kap!!Mindent bele,Marco!!!

    Ez az egész edzôcsere csak illusztrálja a tragédiát ami a magyar labdarúgás. Rossi is ugyanazokkal a szerencsétlen falábúakkal tud majd dolgozni akivel az elôdei. Viszont közben néhány kórházra való pénz megint el lett herdálva.

    Évek óta itt élt Magyarországon ,pontosan tudja melyik magyar játékos mire képes ,mivel ő maga is bevallotta az EB-t végigkövette és nagyon szurkolt a válogatottnak ahogy pontosan ismeri a magyar bajnokságban játszókat is. Nem kell sajnálni Rossit van ideje a 2020 Eb a fontos addig van bőben idő. Ha nem sikerül akkor sem hiszem hogy mi szurkolók majd köpködünk utána. Mivel akinek van egy kis esze és realitása tudja jól nem nekünk áll a zászló. De ettől szép a foci bármi megtörténhet. Egy 8-1 után ki gondolta volna hogy rá 1 évre kijutunk az EB-re és 3-3 játszunk a Portugálokkal amivel csoportelsők lettünk. Ahogy azt sem gondolta senki kikapunk majd Andorrától. Ez van egyszer fent sokszor lent ez a valóság.

    Az valóban nagy probléma, hogy bármikor érkezik egy új ember a válogatotthoz, rögtön jön a csodavárás, azt hisszük ő a megváltó. Rossi egy tehetséges, jó edző, ezt bizonyította a Honvédnál is és most a DAC-nál is. De azt is látni kell, hogy sikert elérni (lásd: kijutni az EB-re), még vele is a bravúr kategóriába tartozna. Ehhez mérten kéne hozzáállnia dolgokhoz és akkor nem koppannánk olyan hatalmasat, amikor nem sikerül.

    Én sajnálom Rossit. Eddig kb ő volt az egyetlen edző magyarországon akit úgy nagyjából mindenki kedvelt és elismert, a Honvéd szurkoló körében meg egyfajta helyi legendának számított...
    Erre most beteszik egy tök reménytelen szituba ahol a csapatnak egyrészt teljesítenie kéne, másrészt meg gyakorlatilag az atomjaiból kellene felépítenie (fiatalítás), mindezt úgy hogy egyből élesben megy majd a dolog. Gyakorlatilag esélye nincsen semmire, 1-2 rossz meccs (szinte biztosan lesz, mert még jó játékosokból is idő egy csapatot összeszoktatni, nemhogy a mi taktikailag is nulla falábúinkból) és azok java része akik most még ünnepelve éltetik a kinevezését, elkezdik fikázni, majd miután eldőlt hogy nem jutunk ki, a leváltását követelik hörögve...
    Ő ezen igazából csak bukhat, óriási mázlira van szüksége hogy ne csak jól de szerencsésen is nyúljon a csapathoz, mert a kijutáson kívül semmi mást nem fogadnak el a szurkolók.

    Ebből a gyengécske keretből ő képes egyedül,kihozni a maximumot.
    Kiváló ehhez a karaktere, szereti a magyarokat, szurkolókat, és ami lényeg, a magyaros közeget.
    Emellettnkemény és következetes, jól,ismeri és jatszatja a defenzív focit, és azokhoz a fiatalokat is szívesen mawtszat, akik nemcsak tudnak,hanem akarnak is.

    Nyilván alkalmasabb a feladatra mint a belga (alapjába véve szerintem nem is rossz döntés), de ezzel a gyors váltással meg kapkodással újfent a saját rossz döntésüket próbálják meg kicsit korrigálni vagy takargatni (ahogy Pintérnél is) magyarul az MLSZ megint csak saját magáról állított ki 1-es bizonyítványt... a magyar szövetség már bőven az NBI és a válogatott alatti szinten van ami látva az elmúlt időszak eredményeit több mint durva! Szóval először ott kéne már végre rendet rakni!

    http://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2642359