magyarfutball.hu

2016.01.13 Sallói Dániel a Sporting Kansas Citybe igazolt

Sallói Dániel – a korábbi válogatott Sallói István fia – az Újpestben kezdett futballozni, a Sporting Kansas Cityhez először 2014 nyarán került. Az amerikai klub U18-as akadémiai csapatában a 2014–2015-ös idényben 28 mérkőzésen 21 gólt szerzett, amivel házi gólkirály lett.

A 2015–2016-os szezon első felében újra az Újpestben szerepelt, immár a felnőttcsapatban, amatőr szerződéssel.
„Nagyon sokat jelent számomra, hogy aláírhattam első profi szerződésemet a Sporting Kansas Cityvel – nyilatkozta Sallói Dániel a Sporting honlapjának. – Mindig is az volt az álmom, hogy profi labdarúgó legyek, szeretném megköszönni ezt a lehetőséget Peternek (Peter Vermes, a Sporting magyar származású menedzsere) és az egész klubnak. Reményeim szerint egy nap pályára léphetek a Children's Mercy Parkban (a Sporting stadionja) nagyszerű szurkolóink előtt. Szeretnék köszönetet mondani az Újpest FC-nek is mindazért, amit értem tett. Félelmetesen jó szurkolói vannak, csak a legjobbat tudom nekik kívánni.”

A Németh Krisztiánt is alkalmazó Sporting ezúttal profi szerződést kínált a 19 éves csatárnak, akit saját nevelésű játékosként foglalkoztat. Ahhoz, hogy egy játékos az MLS-ben megkaphassa a saját nevelésű státuszt, több feltételnek is meg kell felelnie. Például részt kellett vennie a klub utánpótlásnevelő-programjában és a klub székhelyén vagy annak környékén kell tartózkodnia.

A saját nevelésű játékosok kedvezőbb elbírálás alá esnek, a bérüket például nem veszik számításba a fizetési sapkánál.