magyarfutball.hu

Budapest, IX. ker., Groupama Aréna

 1. 80 felhasználó járt itt.
 2. alias
  1. Új Albert Stadion
  2. Új Albert Flórián Stadion
  3. Új Üllői úti Stadion
  4. Új Fradi Stadion
  5. Új FTC Stadion
  6. FTC Aréna
  7. Fradi pálya
  8. Új Ferencvárosi Stadion
  9. Új Ferencvárosi Labdarúgó Stadion
  10. Groupama Stadion
  11. Grupama Aréna
  12. Ferencváros Stadion
  13. "AFG Aréna másolat"
  gúnynevek SAMO féle acélharisnya
  Főgáz Aréna
  Groupama Flórián Stadion
  Guantanamo Aréna
  Vastyúkos
  Tyúk ól
  Kubigrupi
  Legmodernebb Stadion
 3. kapcsolódó stadionok
 4. cím
 5. térkép, megközelítés
 6. befogadóképesség
  összesen : 22.043
  ülőhely: 22.043 (fedett: 22.043)
  állóhely: -
  vendégszektor : 1.273 groupamaarena.com: 22.000 (22.000 ülőhely)
 7. lakosság
  Budapest, IX. ker.: 63.697 (2012)
 8. hazai csapatok
  1. Ferencvárosi TC

   (2014 - )

  2. Magyarország

   (2014 - )

 9. nézőcsúcs
 10. pálya mérete
  105m x 68m
 11. talaj típusa
  természetes füves
 12. eredményjelző tábla
  elektronikus (videós)
 13. világítás
  van (NB I / TV)
 14. futópálya
  nincs
 15. extrák
  - talajfűtés
  - vízelvezető rendszer
  - gólvonal technológia
  - decibel mérő
 16. átadás éve
  2014
 17. nyitómérkőzés
 18. kapcsolódó mérkőzések
 19. kapcsolódó weboldalak
 20. segítség
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2023.04.06, 21:08
  Közel 173 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásból végzi el a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) napelemes rendszer telepítését a Groupama Arénában. Az állami vagyonkezelő a Széchenyi 2020, Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretében 172,852 millió forint összegű támogatást nyert el a projekt megvalósítására. A beruházás eredményeként a Groupama Aréna villamosenergia-igényének részbeni kielégítésére összesen 499 kilowatt (kW) névleges teljesítményű napelemes rendszer kiépítése valósul meg. A Ferencvárosi Torna Club otthonául szolgáló stadion tetőszerkezetére 1350 darab napelem panelt telepítenek, amely éves szinten 600 000 kilowattóra villamos energia előállítására lesz alkalmas, továbbá két darab, villamoshálózatra csatlakozó csatlakozási pont kerül kiépítésre 222 kW és 195 kW AC oldal (váltakozó áram) teljesítménnyel. A korszerűsítéssel a létesítmény üzemeltetési költségei lényegesen kedvezőbbé válnak.

  MTI
  via: https://ulloi129.hu/2023/04/06/zoldebbe-valik-a-groupama-arena/
   
 2. avatar: magyarfutball.hu
  2020.12.31, 12:40
  A Groupama Aréna a magyar állam tulajdonában áll, ez a pénz nem állami támogatás a Ferencvárosnak, hanem azt az állam a saját ingatlanjának karbantartására és fejlesztésére költi, ennek az összberuházásnak az értéke nettó 2.362.204.650 forint” – írta kérdésünkre az FTC sajtóosztálya. A klubot azért kerestük meg, mert a Magyar Közlöny december 24-i számából kiderült, a kormány 3 milliárd forintot adott a 2014-ben átadott stadion korszerűsítésére. Az összeget a magasépítési beruházások között tüntették fel a dokumentumban, aminek a klub szerint az a magyarázata, hogy a beruházási elemek jelentős része szerkezeti átalakításokat és újratervezéseket igényel (világítás, óriás kijelző, építészeti projektelemek), így a komplex projekt a tervezési igények és átalakítások miatt ebbe a kategóriába sorolható.

  A klub válaszában azt is megjegyezte: “A Ferencváros, mint vagyonkezelő és használó van jelen a stadionban, az FTC 660 millió forint vagyonkezelési díjat már befizetett a magyar államnak az elmúlt években, továbbá az idei BL- és a tavalyi EL-csoportkör szereplés járulékaiból másfél-két milliárd forint folyik, folyt be az államkasszába, így kijelenthető, hogy a stadionra költött pénzt az FTC kvázi meg is kereste vagy befizette más csatornákon az állam számára, amely, hangsúlyozzuk, a saját tulajdonát fejleszti, nem az FTC-t támogatja.”

  Hozzátették: “Az FTC az idei szereplésével elhozta a Bajnokok Ligája élményt a magyar emberek mindennapjaiba. Amellett, hogy a csapat a járvány sújtotta magyar sportélet nemzetközi zászlóshajója lett, az FTC-re a magasabb ligában szereplés mellett magasabb infrastrukturális elvárások és bizonyos esetben UEFA előírások is nehezednek.”

  A feleletben részletesebben is kifejtették, melyek a mostani fejlesztési projekt főbb elemei: komplex pályafelújítás és gépbeszerzés, kamerarendszer-bővítés, pályavilágítás, raktár, iroda, catering, múzeum felületbővítés, informatikai és megjelenítő eszközök fejlesztése.

  Az FTC rámutatott, hogy sokszor felvetődik kérdésként, miért kell sűrűn költeni a játéktérre, ám szerintük egy stadionban az élő pálya kezelése nem csak felületi gondozást jelent, a felső réteg lecserélése mediterrán országokban évente egyszer, északi országokban kétszer-háromszor is megtörténik egy szezon alatt. A rétegrend, talajszerkezet felfrissítésére 4-5 évente szükség van.

  A mostani beruházás legköltségesebb része az informatikai és megjelenítő eszközök fejlesztése. Az indoklás szerint a 8 évvel elérhető technológiák mára fejlesztésre, bővítésre szorulnak. Mint írják: “Ahogy egy nyolc évvel ezelőtti mobiltelefon ma már képtelen lenne futtatni új operációs rendszereket és appokat, úgy a stadion rendszerszintű informatikához köthető szolgáltatásainak is követniük kell a kor követelményeit. A stadionban lévő megjelenítő eszközök pixel távolsága például már nem éri el az UEFA által előírt szabályokat, így az immáron több mint hat éves eszközök lecserélése nemcsak indokolt, hanem követelmény, ha a stadion továbbra is nemzetközi mérkőzések szervezését akarja hatékonyan lebonyolítani.

  https://24.hu/belfold/2020/12/30/ftc-stadion-allami-tamogatas/amp/
   
 3. avatar: magyarfutball.hu
  2020.11.06, 17:17
  NÉZŐSZÁM-KORLÁTOZÁS A JÁRVÁNYÜGYI SZIGORÍTÁSOK UTÁN

  A jeggyel rendelkezők, és szezonbérleteseink lehetnek jelen a Mezőkövesd elleni bajnokin.

  A Magyar Kormány járványügyi szigorításai érintik az FTC soron következő hazai bajnoki mérkőzését. A kormánydöntés értelmében kizárólag minden harmadik széken ülhet néző. A korlátozás okán az FTC kizárólag azoknak teszi lehetővé a belépést a Groupama Arénában a bajnoki mérkőzéseire, már a november 8-iki Mezőkövesd elleni összecsapásra is, akik november 3., kedden estig érvényes jeggyel rendelkeztek az adott hazai bajnokira, vagy ezen időpontig megváltották éves szezonbérletüket.

  Nagyon fontos információ, hogy a korlátozások miatt összesen 5.907 szabad hely áll rendelkezésre, azonban ennél több szezonbérletet értékesítettünk. Kérjük, érkezzenek időben, mert amikor a belépések száma eléri a szabad helyek számát, a kapukat lezárjuk.

  Fontos tudnivaló, hogy a járványügyi szigorítás nézőtéri elhelyezkedésre vonatkozó kitételei miatt sem a szezonbérletet vásárolt, sem érvényes jeggyel rendelkező szurkolóink nem tudnak a saját helyükre ülni. Helyfoglalás érkezési sorrendben!

  Az FTC döntése értelmében a B1-C1 szektorba érvényes bérletek tulajdonosai, valamint az ide szóló jegytulajdonosok kizárólag az I-es kapucsoporton, a C2-D szektorokba érvényes bérletek tulajdonosai, valamint az ide szóló jegytulajdonosok kizárólag a II-es vagy III-as kapucsoporton át léphetnek be.

  Azt kérjük a szezonbérletek tulajdonosaitól, hogy legyenek tekintettel szurkoló társaikra és ha biztosan tudják, hogy nem vesznek részt az adott bajnoki mérkőzésen, akkor a jegypenztar@fradi.hu e-mail címen jelezzék a találkozó előtt legkésőbb 48 órával, hogy a helyüket szurkolótársuknak értékesíthessük.

  Az FTC felfüggesztette a jegy- és bérletértékesítést minden hazai bajnokijára. Akik már megvásárolták jegyüket, azok jelen lehetnek a hétvégi bajnokin. Továbbá a klub felfüggesztette a Fradi Suli Program voucher akcióját. Akik már beváltották utalványukat, azok jelen lehetnek a Mezőkövesd elleni összecsapáson, de további voucherek beváltására november 3-tól már nem nyílik lehetőség.

  Felhívjuk minden szurkolónk figyelmét, hogy a járványügyi szigorítások egyik legfontosabb pontja a kötelező maszkhasználat és az előírt védőtávolság betartása, amelyet a biztonsági szolgálat szigorúan betart és betartat. Kizárólag minden harmadik székre ülhet néző, ez a szabály a családtagokra is érvényes! Az FTC számára az emberi egészség és élet védelme a legfontosabb. Szurkoljunk együtt biztonságosan!

  2020.11.05
  https://www.fradi.hu/labdarugas/elso-csapat/hirek/nezoszam-korlatozas-a-jarvanyugyi-szigoritasok-utan
   
 4. avatar: magyarfutball.hu
  2018.10.15, 13:12
  A magyar állam nagyon jó üzletet kötött ezzel az ingatlanfejlesztési projekttel. Gyakorlatilag ingyen felépült egy csodaszép és modern stadion. Ráadásul még pénzt is keresett a beruházásokon az állam. Levezetem, miért állítom ezt. Rögzítsük: minden beruházás értékének a 38 százaléka még a legkonzervatívabb számítások szerint is visszamegy adók és járulékok formájában a magyar államhoz. Az állam Kevin McCabe angol üzletembertől visszavásárolta 5 milliárd forintért az Üllői úti telket, ezzel helyreállította az eredeti állapotot. Jelzem, annak idején, 2008-ban ugyanennyit fizetett McCabe az államnak. De vissza a számokhoz. Megépült a stadion, amely 18,5 milliárd forintba került, ebből adók és járulékok formájában visszakerült az államhoz a beruházás 38 százaléka, amely megközelítőleg 7 milliárd forint. Ezután az állam eladta a stadion melletti telekrészt 5 milliárd forintért egy ingatlanfejlesztőnek. Ez azt jelenti, hogy már így volt 12 milliárd forint bevétele a magyar államnak, a kiadás pedig a stadionépítéssel és a telekvásárlással együtt 23,5 milliárdnál járt. Viszont az eladott telken megépült az új Telekom székház, amit most vett birtokba az FTC főszponzora. Ennek a beruházásnak az értéke 50 milliárd forint a sajtóban megjelent adatok alapján, ebből 19 milliárd forintos adó és járulék bevétele lett az államnak. Tehát 31 milliárd forint bevétel áll szemben 23,5 milliárd forint kiadással, így a magyar állam majdnem 8 milliárd forintot keresett azzal, hogy ezt az ingatlanfejlesztési projektet megvalósította. Foglaljuk össze röviden a lényeget: a magyar állam ingyen felépítette a Groupama Arénát és keresett még további 8 milliárd forintot. Mellékesen megjegyezném, a stadion a kezdetektől nyereségesen üzemel.

  http://mandiner.hu/cikk/20181012_kubatov
  via: Üllői 129
   
 5. avatar: magyarfutball.hu
  2017.02.07, 20:21
  A Groupama Aréna régi, murvás parkolója helyett februártól új helyen parkolhatnak a Fradi-meccsre érkező szurkolóink.
  kép
  Az FTC stadionja körül tavaly elkezdődött építkezés megnehezítette szurkolóink parkolását. Klubunknak sikerült áthidaló megoldást találni és a lehetőségekhez mérten a stadionhoz közel, kulturált körülményeket teremtve tudunk több száz gépjárműnek parkolást biztosítani.

  Az új murvás parkolóba – melynek helyét a mellékelt térképen is jelöltük – azonban gépjárművel kizárólag a Rákóczi híd felől érkezve, a Könyves Kálmán körútról állhatnak be az autóval érkezők.

  Aki a másik irányból, az Üllői út felől érkezik a Könyves Kálmán körúton, az a Lurdy Háznál tud visszafordulni. A Lurdy Ház tövében található Shell kút előtt kell – az ábrán láthatóan – jobbra lefordulni a Könyves Kálmánról, majd a kút háta mögött elhaladni a Lurdy Házig, ott jobbra, majd kétszer balra fordulva rákanyarodni a Mester utcára, amelyről nagy ívben balra fordulva ismét a Könyves Kálmán körúton találják magukat szurkolóink.

  A tájékozódást táblákkal igyekszünk segíteni a parkoló környékén, illetve a csatolt ábrával segítünk eligazodni.

  A parkolót a korábbinál kedvezőbb áron, mindössze 500 forintért lehet igénybe venni.

  http://www.fradi.hu/hu/labdarugas/nb-i/hirek/uj-parkolohely/20170207/c/15683
   
 6. avatar: magyarfutball.hu
  2017.01.03, 16:34
  nézd, az összes stadion veszteséges, kivéve a miénk. a LUSS nekünk penget, ő meg nyereséges. máshol szó sincs ilyenről.


  a stadion 14 milliárdból épült. 7 milliárdot a telekből visszaszedtek. Előtte az állam tartotta fenn, most a LUSS. Így évente 2-300 milliót spórolnak, plusz a LUSS adózik is. Lehet valahol a pontos számokat is megtalálod. Szerinted ez megérte az adófizetőknek, vagy nem?


  arról nem beszélve, hogy a 14 milliárdból mennyi ment vissza az államkasszába különböző járulékok formájában (áfa, szja stb)


  Baromi nagy seggfejnek kell lenni ahhoz, hogy valaki egy ilyen jellegű sportberuházás esetén a diszkontrátát szajkózza. Becsülni lehet bizonyos bevételeket, pl azt, hogy a Magyar-Belga meccs jegybevétele 200 millió Ft. Egyáltalán nem kell túlmisztifikálni. De ha azt feltételezzük, hogy a hangulat nélküli Népstadionban lehet ki is kaptunk volna a Norvégoktól, akkor máris 4,8 milliárd bevételtől esne el az MLSZ és a magyar klubok néhány 100 milliótól.


  A legjobb állami beruházás az infrastruktúra fejlesztése, főleg ott, ahol elképesztő a lemaradás. Ilyen a sport is. Arról már nem is beszélve, hogy a sport szerepe óriási a betegségek megelőzésében.
  Ez a 10 év egyszerűen csak azoknak a bevételeknek a becsült összegzése, amelyek a stadion nélkül nem folynának be az államkasszába vagy valamelyik állami szervezethez. Gyakorlatilag Worst case.

  http://ulloi129.hu/2017/01/03/penteken-kezdodik-a-teli-felkeszules/#more-140152
   
 7. avatar: pirospont
  2016.05.23, 18:49
  Akkor most újra nem lesz mérkőzés előtt parkolóhely, ha jól gondolom.
   
 8. avatar: magyarfutball.hu
  2016.05.23, 11:10
  Az új Telekom székházat (a tervek szerint ezt a területet adták el 5 milliárdért, hogy a stadion végleges költsége kevesebb legyen):
  kép
   
 9. avatar: pirospont
  2016.05.23, 10:06
  Mit építenek a stadion elé?
   
 10. avatar: magyarfutball.hu
  2015.09.08, 13:25
  Volt már a románok elleni meccs előtt piró a Groupama Arénában, vagy ez volt az első?
  https://www.magyarfutball.hu/data/userpics/12/1288/6964.jpg
   
 11. avatar: magyarfutball.hu
  2015.09.05, 12:38
  A románok elleni meccs lett az új nézőcsúcs!
   
 12. avatar: pirospont
  2015.03.11, 12:57
  Köszönöm.
  Csodálkoztam is, hogy az eredeti feliratot miért nem a körút felé tették ki?
   
 13. avatar: magyarfutball.hu
  2015.03.11, 11:43
  Ide is ki akarják rakni a Groupama feliratot, mert itt többen látják.
   
 14. avatar: pirospont
  2015.03.11, 11:14
  Ma reggel láttam, hogy darukkal szedik le a Könyves-Üllői sarok felé eső acélhálókat a stadion oldaláról. Tud erről valaki valamit?
   
 15. avatar: magyarfutball.hu
  2015.03.10, 14:45
  nem kell lebontani, jo ez, par "aprosagot" leszamitva:

  - a gyali ut felol a D kapukon nem lehet bejutni a C szektorokba, emiatt meg kell kerulni a stadiont. jo ido eseten, most is, tobbezer ember taposta a parkolo es a stadion kerites kozti fuvet. csak egy kicsit volt saros, csak kicsit lett mindenkinek saras a cipoje es csak par het es ujra kino majd rendesen a fu. rossz ido eseten akkora a sar, hogy az emberek inkabb a parkolon keresztul kozlekednek, ahol 10 centi mely es 50 negyzetmeteres tocsak vannak ilyenkor. debrecen feeling, gumicsizma. legmodernebb stadion, szurkolobarat. - ez tenyleg hihetetlenul el lett baszva, most is jol felidegesitett az egesz. igenyes, csaladbarat.
  - a bufeknel nincs egy darab pad, asztalka, falideszka, akarmi. nem lehet sehova letenni a piat, kajat, csak a foldre. igenyes, csaladbarat.
  - a bufe kurvalassu es draga, csaladbarat.
  - a lepcsok rohadt meredekek es kicsik, az oregek szenvednek rendesen, neha rossz nezni. csaladbarat, oregbarat.
  - ahogy a soronkenti helyre jutas is igen maceras mert kurva nagy res van az elotted levo szek hattamlaja es a beton kozt. szerintem meccsenkent 5-10 ember belelep ebbe a resbe es elesik es labtores is siman lehetett mar. legmodernebb, csaladbarat.
  - a res a teto es a nezoter kozott kisebb szelet nagyon felgyorsitja es rohadt huzatos tud lenni. csaladbarat, huzatbarat.
  - a tajolas miatt ahol ulnek nezok szinte mindig telibekapjak szembol a napot. a C es a B oldal. ahol nem ul senki, D, illetva a VIP urainak nincs ilyen gondja.


  - a hangositas jo
  - a teto jo, max 1-2 sorba esik be az eso
  - a szekek eleg kenyelmesek
  - a klotyo jo. de ki volt az aki fejjel lefele szerelte be a muanyag kapukat labdaval? smiley ki az aki felfele tud hogyuzni??smiley nemisertem.

  Ja egyebkent hetvegi jelenet volt, gyali felol a parkoloba akart lehajtani apuka gyerekekkel. Rafordul. elotte orkok. Kerdezi apuka van e szabad hely. Ork odablattyog, lathatoan ezredszerre aznap: csak PIROS VIP kartyaval lehet behajtani! Apuka csalodottan tudomasul veszi, rukvercbe teszi a kocsit. Az arra biciklizo lanyt figyelmetlensegbol majdnem eluti tolatas kozben. Lany anyazik, de megussza a csattanast. Apuka tovabbhalad, minden bizonnyal ott ahol mi 10 perccel azelott, a Vagohid utca tavoli reszen talalt vegul parkolohelyet. Ha gyorsan odaert es huzta a kolkoket maga utan, talan 15 perc alatt a saras fuvon keresztul oda is erhetett a C szektorok bejaratahoz, ahol 10 perc szkennerre varakozas utan lehet h be is juthatott az elso negyed ora vegere. Ha aznapra tervezte a szkennelest es jegyvasarlast minden bizonnyal visszafordult es hazament.
  Csaladbarat, szukolobarat, szeretheto, emberseges stadion, mind ezt akartuk!

  Annak aki PIROS VIP KARTYAVAL rendelkezik. Ez fontos. a tobbieknek lofasz!!

  http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018131
   
 16. avatar: magyarfutball.hu
  2015.03.07, 19:16
  Bajnoki mérkőzéseken tavaszra lezárásra került a D3-D4 szektor (1635+1561 férőhely), így a maximális befogadóképesség jelenleg 20502.
   
 17. avatar: magyarfutball.hu
  2014.09.15, 13:59
  A tervezési megbízás egy befektetőtől eredeztethető, akit 7 évvel ezelőtt a magyar állam által 99 évre kiírt, tartós bérleti pályázat érdekelt. „Ekkor kezdtünk el különböző gazdaságossági számításokat és tervvariánsokat készíteni. Ezekből elég sok készült akkor, s ezek a tervek a Fradi elnöksége elé kerültek. Később ez a befektető eltűnt, de a tervek ott maradtak az elnökségnél. Majd mikor a magyar állam ismét meghirdette eladásra a projektet, és az angolok nyertek, akkor fölvették a terveket a klubházban és megkerestek minket. Amire az angolok képbe kerültek, addigra már legalább 4-5 variáció volt a stadionra, tehát voltak választási lehetőségeik, hogy merre induljanak el.” - mesélte Kókány Győző az előzményekről. Bár az iroda sportlétesítményeket korábban nem tervezett, az új tulajdonossal együttműködve az építész tervezőknek lehetőségük nyílt arra, hogy Nyugat-Európa több modern stadionját is tanulmányozzák....

  Mert az látható, hogy a labdarúgó stadion-modell önmagában nem életképes, csak viszi a pénzt. A stadion tervezési programjának kialakítását komoly kutatómunka előzte meg, és ennek eredményeként lett az, ami megépült. Ezért van benne annyi skybox, amennyi, s ezért van benne egy 1200 VIP-vendég befogására alkalmas rendezvénytér, s ezért vannak egyéb bérleményi területek is. Az ezeradagos konyha ki tudja szolgálni az épületet a meccsnapokon, de ételkiszállításra is terveztük, hogy abból hétköznapokon is fenntarthassa magát. Jól látható, hogy ez így egy kicsit komplexebb már annál, hogy UEFA-4 és 22.000 fő.” Az UFEA, az Európai Labdarúgó Szövetség 4. kategóriás stadionjára vonatkozó sztenderdek egyébként sem formai követelmények.
  ...
  Építészként igazán fontosnak érezzük a kerengőt és a külső hálós szerkezetet, ami reményeink szerint jól fog működni. Nagyon világos és szellős terek ezek, és nagyon nem emlékeztet arra, ami a régi stadion lelátói alatt volt.”
  ...
  Beépítési paraméterek

  Telek területe: 44 448 m2
  Beépített alapterület: 19 255 m2 (43,3 %)
  Összes építményszint bruttó alapterülete: 40 252 m2
  Építménymagasság: 22,56 méter
  Kialakított zöldfelület: 2200,80 m2 (4,95%)
  Oldalkert: 5 méter
  ...
  Tájolás, telepítés
  A stadion elhelyezésénél fontos szempont volt a pálya megfelelő tájolása. Az észak-déli iránnyal a hossztengely 28°-os szöget zár be, amit a jelenlegi pálya 90°-os elforgatásával értünk el. A fejépület – és benne a VIP lelátó, illetve a fő-kameraállások a pálya nyugati oldalára kerültek a zavaró közvetlen napsütéstől védett helyre. A stadiont az eredeti pozíciójához képest a Könyves Kálmán Körúttól hátrahúzva helyeztük el. A körút mentén adódó 3 ha-os területen városias utcaképpel valósulhat meg egy vegyes funkciójú épületegyüttes. A vegyes használatú épület helyenkénti megnyitásait úgy kell majd kialakítani, hogy a stadion körút felőli megközelíthetősége és láthatósága megmaradjon.
  ...
  Lelátó

  A pályát három oldalról veszi körbe az egységes sorszámmal körbeforduló lelátó. A lelátósorok egységesen 80 cm-es szélességgel, 3 lépcsőben növekvő magassággal /40-45-49cm/ készülnek. A lelátókon kialakított lépcsők a lelátó szerkesztési szabályoknak megfelelően a lelátó meredekségét és osztását követik /3 részre osztva a szintkülönbségeket és sorszélességet/. A lelátóelemek „L” alakú födémpallók, melyek a lépcsőzetesen kialakított főtartókra ülnek.
  ...

  forrás:
  http://epiteszforum.hu/a-sas-uj-feszke-az-ftc-uj-stadionja
   
 18. avatar: magyarfutball.hu
  2014.09.07, 13:51
  A stadion gyepfűtésének fektetése:
  https://www.youtube.com/watch?v=fWa8WCxg3mo
   
 19. avatar: ingersheim
  2014.08.28, 20:06
  Uralkodó szélirány?
  Mi a B-ben voltunk már többször legfelül, ezeket még nem tapasztaltuk.
   
 20. avatar: magyarfutball.hu
  2014.08.28, 08:53
  egyebkent szerintem igen erősen el kellene gondolkodni h mégiscsak valami szélfogóval körbekeríteni a stadiont. belülről a legutolsó sorok után felhuzni a falat, vagy a fémrács helyett nem áteresztőt, valamit.
  elképesztően huzatos a C, úgy húz be hátulról h durva. szanaszét fúj mindent. ha egy augusztusi koraestén ilyen geci hideget csinál a szél akkor mi lesz itt november közepén?

  ez így rohadtul nem családbarát, szó szerint kisöpri a gyerekeket, lányokat, asszonyokat a stadionból.
  http://forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=30&na_step=30&t=9018131&na_order=
   
 21. avatar: magyarfutball.hu
  2014.08.25, 14:48 (szerk.: 2014.08.25, 15:23)
  SMS fal! Ne vicceljünk már... mérkőzés közben fel-fel tekintettem és "szeretlek malackám" stb üzenetek voltak... mi ez atv?

  - Hiper szuper kivetítő! Mi a fenének közvetítik az egész mérkőzést, miközben nincs ismétlés, miközben olyan a képminőség hogy az a 70-es évekre jellemző, miközben a Fradmimédia állítólagos HD videói is agyon pixelesedtek, miközben az oldallelátóról belelóg a hálót kifeszítő drót és az azon lógó vezeték....


  bejutás: kell hozzá egy-két meccs, hogy mindenki megtapasztalja hogy kell belerakni a kezét a "dobozba" és utána már gördülékenyen fog menni.. addig meg beletelik egy kis időbe, mire az ember úgy helyezi el a kezét, hogy jó legyen... (a regisztrációnál szabadon volt a hely, ahova a kezed kellet rakni, így láttad hogy kell pozícionálni a kezed.. így láttatlanban meg elég nehéz belőni, hogy hol is van a scanner és kéz egymáshoz viszonyítva)


  Az még "vicces" volt, hogy egy 80 éves bácsi nem vihette be a botját és így eléggé meggyűlt a baja a lépcsővel(gondolom), mert a meccs végén is úgy sikerült elkapnia, hogy segítsek neki, amit meg is tettem szívesen csak nem értem, hogy egy 80 éves ember miért nem viheti be a botját, de ha már nem teheti akkor legalább korlát lenne.


  Elmondom a tapasztalataimat smiley
  Kapunyitás után értem oda nem sokkal. Belépés, motozás kb 30 sec volt és nem több. Ráadásul. mintha a secusok is lecserélődtek volna. Kedvesebbek, jobb kiállásúak és 1szer nyúltak hozzám. Az se volt túl alapos. Büfé gyors, bár a szünetben tényleg feltorlódik a sor. Főként, mert nem csapolnak le előre pár 10 korsót pultonként. A stadion szép és a hangulat is jó,f de nem az igazi (remélem a srácok visszajönnek). Nagyon zavaró, hogy a VIP 10%-a volt kihasználva. Erre kell megoldást találni, mert nagyon hülyén néz ki így és a szurkolás is nulla onnan. A kivetítő nagyon jó, hogy vissza lehet nézni a helyzeteket és gólokat. Viszont szaggatást lehet látni, ami picit gagyivá teszi. Meccs előtt jobban hallgatnék Fradi zenéket, mint reklámokat és class fm-et (tiszta mozi érzés így...). WC bejárat és kijárat felirat sajnos sok embernek nem egyértelmű smiley. Szépen mindenki meccsről-meccsre megszokja a járást és gördülékenyebbek lesznek a dolgok. Szerintem 1-2 hónap és nem lesz ennyi gond.


  Viszont az felkúr, hogy az öregfiúk meccsen lezavart a szekuriti a C1-C2 feletti középső korlátról, ami a legfelső ülő sor felett van (Chelsea ellen tévés kamerák voltak ott), most meg simán állhattak ott emberek... egyszer mentem az oldallelátóra, akkor sem állhattam ott, mostantól meg a b-középben vagyok. Köszönöm a szekuritinek, hogy a semmiért elküldtek onnan!


  Ami nekem nagy szívfájdalmam, hogy stadion kerengőjében alul nincs shop, nem tudom elkölteni a pénzem, ha szeretném. Ez szerintem hiba, hogy csak a fejépületben van, de ott meg millióan vannak meccs előtt után. Legalább 3 kis mobilshopot kitehetnének, oldalanként egyet, biztosan lenne forgalma.


  Büfé - szerintem kevés, de ezt még meg lehet oldani. De jó lenne néhány "könyöklő" és főleg a nem fedett részre pad, esetleg egy-két asztal. Akkor tényleg érdemes lenne akár 2 órával hamarabb is kijönni.


  A barátaimmal mi a D3-ba vagyunk bérletesek, ennek oka, hogy nem szeretünk ülve mecset nézni, de a Táborból már "kikoptunk". Így oda vettünk éves bérletet arra gondolva, hogy bár ülő rész, de mindig kevesen lesznek így nem zavarunk senkit sem a kilátásban az álldogálásunkkal. Tegnap így is alakult minden, a szektorban lézengtek az emberek, így kezdéskor felálltunk, figyelve azért arra, hogy ne zavarjunk senki. 15 perc után jött a szekus, hogy üljünk le. Mondtuk, hogy nem zavarunk senkit, had álljunk már. Válasz: nem lehet, mert fentről kamerán látták, hogy állunk és ez ülő szektor és üljünk le bármennyire is igazunk van különben ki kell, hogy vezessenek és kitiltanak. Sőt azt is megsúgta a szekus, ha káromkodunk, akkor ki kell, hogy vezessen. Hát így jártunk, idén ülve nézzük a meccseket, nem katasztrófa ez csak fura.


  Mi is a kettes kapun mentünk be kb 10-15 percig tartott a sorban állás, szerintem ezt elrontották a tervezésnél, hogy ugyanannyi kapu van itt mind a többi helyen miközben a stadion legnagyobb "forgalmát" ez a kapu viszi (C1, C2, D3, D4, D5, D6).


  azért van pontosan dupla annyi kapu itt mint pl a 3 as kapunál. Nem rontották el a tervezést.


  Természetesen mindenki örül az új stadionnak, de három dolog azért megjegyzendő:
  1 Szerintem a székek egyáltalán nem kényelmesek, mind a régi stadionban, mind a Puskásban sokkal kényelmesebbek voltak!
  2. A lépcsők iszonyat rövidek, korlát hiányában pláne veszélyesek.
  3. Az eredményjelző bármennyire csili-vili egyszerűen botrányos! Se analóg óra, se góllövők kiírása... csak a meccs fut rajta. Mivel ismétlés úgysincs, igy semmi értelme!

  http://ulloi129.hu/2014/08/25/finomhangolas-idoszaka-kovetkezik/
   
 22. avatar: magyarfutball.hu
  2014.08.21, 12:13
  A forrás a Nyíregyháza hivatalos facebook oldala, de szerintem is csak elírás és a szkenneres kártyára gondoltak.
   
 23. avatar: karak
  2014.08.21, 12:04
  Ez a Groupama Kártya valami tévinfó lehet. A Nyíregyháza honlapján szereplő hírben nincs is benne ez a rész és sehol máshol nem találni említést róla.
   
 24. avatar: magyarfutball.hu
  2014.08.18, 16:19
  ...A vendég szektorba online értékesítés nincs! Akik Budapesten élnek, de szeretnék megtekinteni a mérkőzést, ők a Groupama Arénában másodpercek alatt kiválthatják a Groupama kártyát - ez nem azonos a szurkolói kártyával - és a vendég szektor kivételével bárhová vehetnek jegyet - mondta Szirtes Virág marketingvezető, aki Budapesten egyztetett az ügyben, és hétfőn este már hozza Nyíregyházára a belépőket...

  https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1946464652161267&id=136348383172912
   
 25. avatar: magyarfutball.hu
  2014.08.06, 19:28
  Kész állapot, székezett B-közép:
  http://www.youtube.com/watch?v=2FTSe2L1O8k
   
 26. avatar: magyarfutball.hu
  2014.08.05, 15:51
  Én egy barátommal kimentem a meccskezdésre a klubház mellé
  Kintről a mentőbejáró mellől elképesztő volt az a pár 1000 ember hangja kintről
  A Fradi induló hangjainál lúdbőr..

  Körbe nézve teljesen olyan volt minden mintha külföldi stadionnál lettem volna./Voltam jó pár Német stadionnál már/

  Tegnap este én büszke voltam,.hogy megérhettem ezt a csodálatos stadiont!!
  Még emlékszem amikor a fa ülőkét lecserélték székekre..
  .
  Picit előre haladtunk


  Na akkor én is "hozzáböfögnék", szép a stadion, de ez a sok beton amit már a négyes metrónál tapasztalhattunk, engem egy kicsit zavar. Az akusztika jó, de én annyira nem voltam tőle elájulva, nyilván ha folyamatosan énekelne olyan 2000 ember akkor azért üt. A pálya talaja gyönyörű, a rálátás is tökéletes, a lépcső baromi meredek, úgyhogy aki alapozik meccs előtt gondjai lesznek ha 20- 30 sor között van a helye.


  Sokadik élménybeszámoló: A stadion 10/10. Sok helyről kipróbáltam,milyen a rálátás a pályára: 10/10. A lépcső meredek,részegen jobb ha az első sorban marad az ember! smiley Akusztika:10/10. 5-6 ezren voltunk és így is félelmetesen jó volt a hangzás,100 m-re lehettem a pályától és tisztán hallatszott a Fradi induló,mintha a régi stadionban 10 ezren énekeltek volna. A büfében nem kaptam szalvétát a jó fajta hot-dogomhoz. Egyébként viszonylag gyorsan hozzá jutottam. Volt egy-két finom kis punci a pultban! smiley Fel kell kötniük a bugyit,mert ha ott lesz,majd éles meccseken "apraja-nagyja" néznek majd nagyokat. Most is volt "két sör lesz,hova dugjam a kártyámat ba..meg" Fognak még pánikolni szegények,amikor jön a csürhe. (persze pozitív értelembe vett) Egyébként le a kalappal előttük. A kártyás fizetés jó,egyszerű. A szemetes kukák száma kevés de nagy duzzogva,kibírtam valahogy.


  A fű nagyon klassznak tűnik, tényleg, mint egy billiárdasztal, nem szakad fel, mint Debrecenben, egyedül Mátyusnak sikerült kirúgnia belőle pár csomót. Haláli volt, ahogy Szekeres odapattant, és lázasan taposta vissza a gyepet. Röhögtünk mint állat, hogy ilyen ám az igazi ügyvezető igazgató, vigyáz a LUSS vagyonára smiley))


  Apropó, a kirúgott fű: félidőben megpróbáltam minél közelebb kerülni a helyhez, s úgy láttam, hogy a süllyesztett locsolófejnél történt ez az eset.


  egy apró negatívumot hadd írjak. a parkoló hatalmas, de a tök sötétben, kivilágítás nélkül sok autó össze- vissza forgolódott az áramló embertömeg közepén, mert nem találták a kijárathoz vezető utat. nekem se volt fogalmam merre haladjak, mert a kijárat másik útra nyílt, mint a bejárat. így félő, hogy a sötétben előbb- utóbb elütnek valakit a káoszban... kéne lámpa, meg valami útjelző, mert hiába voltak kijelölve a parkolóhelyek, az átjárókba is lazán beparkoltak...


  1,5 éve vártam azt a pillanatot hogy lépkedhessek felfelé a lelátóra vezető lépcsősoron és elém táruljon az új szentélyünk. Kívül-belül gyönyörű a létesítmény és fantasztikus érzés a játékosoktól mindössze pár méterre ülni.

  A szurker kártya feltöltése is pozitív meglepetés volt számomra hogy még javában a leányzó adottságait vizsgáltuk mikor már ott volt a mani a számlánkon.

  A büfében az árak tényleg nem olcsók, de számomra sokkal fontosabb volt az, hogy a hosszú sorok folyamatosan haladtak és nem maradtunk hosszú ideig sör nélkül. smiley
  A fizetés pedig kényelmes és gyors.


  nekem is a kevés szemetes szúrta a szemem. Sajnos elég sokan otthagyják amiből isznak-esznek, és ez nem csak a stadionon belül, hanem a sas körül is így volt. Merem remélni, hogy csak azért mert nem volt kuka!


  Én visszamentem az aluljáró lépcsőjéhez kidobni a sörösdobozom de már egy nagy kupac szemét volt mellete. Mert tele volt a kuka. Tehát ki vette a fáradtságod az se tudta kidobni a szemetét. Ezt meg kell oldani!


  A stadion fantasztikus. Tavasszal volt szerencsém egy hetet szervezett városnézés keretein belül Londonba tölteni,
  ahol a program része volt a Chelsea stadion látogatása. Biztos elfogult vagyok,de szerintem meg sem közelíti a mi új stadionunkat. Végre kulturált mosdók, büfé.
  Stadionon belül a látvány pazar, ámulatba ejtő. Remélem ez a csapat játékán ismeglátszik majd. Teszt jellegénél fogva, örülnék, ha érkezne a klubtól egy kérdőív, ahol pontosan meg lehetne fogalmazni a tapasztalatokat, mert azért egy
  két aprósággal még lehetne fokozni a komfortérzetet.

  Amit és ahogy én tapasztaltam: Javasolt többek között, több szemetes elhelyezése, valamint nagyon hiányzott a büfék
  mellől olyan asztalok, könyöklők, ahol pl az ember meccs előtt a haverokkal be tud tolni egy sör - hotdog, kombót. Mert ha már kint voltam rögtön neki is estem az „étlap” tesztelésének, és amellett, hogy én sem értem, miért nem Fradi sör kapható, és miért nem a beígért gyorscsapoló berendezés lett kiépítve,
  igen csak bénáztam, mikor megkaptam a kaját, a sört és a kajához járó szószokat külön. Amit vagy ott a sorban, fizetés után kezd az ember belebűvészkedni a kajába, (ezzel nem kis sort generálva maga után) vagy elviszi és a haver kezébe nyomja, hogy tartsd már meg egy kicsit.


  Az akusztika, valami hihetetlen volt. Nem tudom mennyien lehettünk pontosan, de mikor rázendült a Hajrá Fradi beleborsódzott az ember, olyan ütősen szólt. Hát még ha a B-ben is lennének…

  Nem volt semmilyen hangulatgép, digitális szurkolás. Amit hallani lehetett, azt a stadionban lévők csinálták. Irányított szurkolás sem volt. Csak a szokásos Szasza féle hergelés. Valamint mikor
  kikerült a hangerő mérő, akkor felhívta rá a figyelmet, hogy hol látjuk, és zúgjon egy Hajrá Fradi. És végre nem egy recsegő ropogó, alig hallatszó hangszórókon jöttek az infók, hanem mindent lehetett hallani. A wifi valóban gyors volt, éppen ezért
  hiányoltam a beígért online lehetőségeket. (visszajátszás, adatok, stb, bár lehet ehhez lesz majd valami app is, vagy még ez nincs kész)

  A világítás is nagyon rendben volt. Én valahogy teljesen máshogy érzékelte a fényviszonyokat a korábbi, vagy a Puskásban lévőhöz képest. ezt nem tudom igazán megfogalmazni, de teljesen más érzet volt. Jobb, sokkal jobb.

  A meccs végén, mikor kimentünk, és visszanéztem a stadionra, nagyszerű látvány volt, ahogy zöldben pompázott a
  létesítmény. Előtte a kivilágított sas.


  - szegény fákat csikktartónak és szemetesnek kell használni, mert nincs kuka, az Üllői út felőli építkezési rács is eltűnhetett volna már a tesztre
  - engem nem akart elsőre beengedni a rendszer, egy PDA-s srác varázsolt valamit
  - haverom rágyújtott mellettem, 2 szeku egy percen belül nálunk is termett, hogy dohányzás csak lent a büfénél, meg hogy a kamerarendszer figyeli a lelátót és jelzi nekik, hogy hol pyróznak.. azért ez kemény...


  Leszögezem: Fantasztikus!
  1., Családi bérlettel gyerekek beléptetése külön kapun történt (Őket - még - nem szkennerezik) a szülőtől. Nem voltam nyugodt, hogy amíg én próbáltam bejutni addig az 5 éves fiamra a 9 éves bátyja vigyázott, perceken keresztül. Valahogy meg kellene oldani, hogy egymás után bemehessünk vagy legyenek dedikált (akár hölgyek) secusok, akik a gyerekekre vigyáznak amíg a szülő bejut!
  2., Fradi sör dukálna vagy az Ászokkal megállapodni, hogy gyártsanak Fradi-terméket.
  3., Kuka valóban nem túl sok.
  4., Eredményjelzőről tudom, hogy jóval többet tud, mert volt szerencsém a VIP rendezvényen élő meccset nézni és teljesen élvezhető volt.
  5., Remélem később nem lesz szükség konferansziéra (bár minden tiszteletem Szaszáé!).

  +1., Akusztika ide, fantasztikus atmoszféra oda, TÁBOR nélkül nyomába sem ér AZ ALBERT STADIONNAK!!! Megoldást! (Ez mindkét "félnek" szólt.) A TÁBORRAL valóban FRADIhoz méltó katlan lesz!


  Nagyon szép! Mindennel elégdett voltam, de amitől teljesen padlót fogtam az az akkusztika. Ez a pár 1000 ember is iszonyatosan jól hallatszódott, hát még milyen jól hallatszódNA a tábor.... :/ Remélem azért a vége "happy end" lesz.
  Hatalmas volt amúgy a "Kubatov hol van a tábor" rigmus. smiley


  Ha jól láttam még arról senki nem írt, hogy a kijelzőn látható kamerakép szerintem jó szögben vette a pályát, azt hittem rosszabb lesz, jóval jobb mint a győri, de majd kiderül


  A meccs után váltottam pár szót azzal a két svéd úriemberrel, akik a meccs stat. -elemző rendszert tesztelték. Hát teljesen odáig voltak a stadionunktól. Több száz stadionban voltak már, de szerintük ez az egyik legfantasztikusabb! Hasonló mély benyomást a Bayern stadionja tett rájuk. Hát hízott a májam rendesen, mondtam is nekik hogy már csak két dolog hiányzik a boldogságomhoz: egy stadionhoz méltó csapat, és zöldvérű testvéreink a B1-2-3 szektorokból.


  Ha már "Európa legmodernebb" stadionjában jár az ember, akkor azért elvárható lenne az eredményjelzőn egy rendes időt mutató óra és a góllövők neve!... Ez nagy igény?...


  Azon én is meglepődtem, hogy a kijelző milyen.. ultra modern kijelző meg minden, erre kőkemény annyira futotta a tudományukból, hogy kirakják a két címert.. mondom wat?


  ami nem tetszett: meleg, tériszonyos-bokatörős-szűk (keskeny "folyosó"smiley hely a sorok között, beléptetés nehézkes

  ami a meleget illeti, az új Népnemzeti Arénának nyitott teteje még kisebb lesz (arányaiban), ott magától nem fog mozogni a levegő


  Teszt volt, + a kapott program behalt, így gyorsan vészmegoldással kellett dolgozni. Most is javítják a fiúk hogy jó legyen.


  Negatívumokról:

  - Beléptetésnél bizony hozzá kell érinteni a ketünket, én próbáltam kerülni a kontaktot, úgy nem működött... higiéniailag nekem kurvagáz, de mind1...

  - Lelátónál ha valaki nem áll fel hogy elengedje a másikat, könnyen komoly bokatörések lehetnek, mert szerintem ez egy kicsit el lett b@szarintva... van egy annyi hely a következő szék és a beton között, ahol bőven bebicsaklik a láb, veszélyes.

  Egyéb észrevétel:

  Az a szar teknő után felüdülés volt ilyen testközelből meccsen lenni. 4. 5. sorba mentünk, tényleg nagy élmény. Aztán megnéztük a bérletes helyünket, mert oda nem lehetett menni, hát mi már csak a 26. sorba tudtunk bérletet venni, az már nagyon kakasülő, de pozitívum hogy nem fogunk elázni...


  Oh és a wifin le van tiltva az a port, amit a skype meg a hasonló programok használnak a videótelefonálás közben. Nem pontosan tudom mi más használhatja ezt a portot hogy biztonsági rést jelentett, de ha nincs ilyen akkor ezeket fel lehetne oldani.

  http://ulloi129.hu/2014/08/05/megtartottuk-foprobat/
   
 27. avatar: ingersheim
  2014.08.03, 20:32
  Jövő hétfőn, a Chelsea elleni stadionavató labdarúgó-mérkőzés előtt hat nappal a Ferencváros és az ősi rivális Újpest öregfiúk csapatainak összecsapásával rendezik meg a zöld-fehérek új otthonának, a Groupama Arénának a főpróbáját.

  Az FTC-Újpest öregfiúk-mérkőzés lesz a Groupama Aréna főpróbája a Chelsea elleni stadionavató mérkőzést megelőzően – jelentette be közösen az FTC, valamint a stadiont üzemeltető LUSS Kft. vezetősége hétfőn délelőtt. A derbire augusztus 4-én kerül sor, a mérkőzés a stadion teljes infrastruktúrájának főpróbája is lesz egyben. A találkozóra jegyet nem lehet kapni – a stadiont építők, és a pályára lépő játékosok családtagjai mellett azok tekinthetik meg a mérkőzést, akik rendelkeznek új bérlettel.

  A sajtótájékoztatón elsőként az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója, Orosz Pál szólalt meg.

  - Úgy gondoltuk, hogy a Chelsea elleni mérkőzést megelőzően egy tesztmérkőzésre is kerüljön sor, amely az öregfiúk derbije lesz – fogalmazott Orosz Pál. – A találkozóra augusztus 4-én, 20.30-kor kerül sor, és nem lehet rá belépőt vásárolni. A mérkőzést azok tekinthetik meg, akik addig megváltják bérletüket, de ott lesznek a lelátón a stadiont építők, valamint a pályára lépő játékosok hozzátartozói is.

  Szekeres Tamás, a Lagardere Unlimited Stadium Solitions Kft. vezetője elmondta, hogy a főpróba során nem csak a high-tech újdonságok működését ellenőrizik, hanem minden eszközt és létesítményt, így például a Fradi Múzeumot, illetve a beléptető rendszert is.

  - A mérkőzés legfőbb célja, hogy minden olyan rendszert teszteljünk élesben, amelyre még nem volt lehetőségünk – mondta Szekeres Tamás. – Kipróbáljuk a pályavilágítást, a hangtechnikát, a kamerarendszert, a kijelzőket, a világbajnokságon már megismert gólvonal-technológiát, a cashless, valamint a beléptető rendszert is.

  Szekeres Tamás hozzátette, hogy az új, modern és biztonságos beléptető rendszer egyetlen célja, hogy megállapítsák, valóban a kártya tulajdonosa akar-e bejutni – az azonosítás a regisztrációnál generált számsor alapján történik. Mint ismert, ezt a számsort más adatbázissal összevetni nem lehet, a szurkolók azonosítására, vagy akár bűnüldözési célra felhasználni lehetetlen.

  A sajtótájékoztatón megjelent az öregfiúk csapatok képviseletében az Újpest FC sportigazgatója, Kovács Zoltán, valamint az FTC utánpótlás-menedzsere, Dragóner Attila.

  - A sajtótájékoztatót megelőzően kimentem a pályára, fantasztikus érzés kerített hatalmába – fogalmazott Kovács Zoltán. – Sajnálom, hogy nem vagyok tíz évvel fiatalabb, hiszen aktív pályafutásom során csak külföldön futballozhattam ilyen kiváló arénában. Örülök, hogy a főpróba kapcsán az Újpest öregfiúk-csapatára esett a választás. Jó meccseket szoktunk játszani a Fradival, így szerintem egy igazi sportélmény is lesz ez a találkozó.

  Dragóner Attila véleménye szerint a játékosok ugyanúgy küzdenek majd a pályán, mint aktív pályafutásuk során.

  - Nagyon jó lesz pályára lépni ebben a fantasztikus hangulatú stadionban – mondta Dragóner Attila. – Igaz, hogy egy-két úriembernek őszebb lett a haja, talán a pocakok is nagyobbak lettek, de ugyanolyan szenvedéllyel, és akarattal fognak majd pályára lépni, mint tették azt profi pályafutások során. Hatalmas élmény lesz a pályára lépőknek, hogy a főpróbát jelentő találkozón ott lehetnek.

  A mérkőzés jótékony célt is szolgál, hiszen a részt vevő csapatok tagjai dedikálnak egy Nike labdát, amit aztán licitre bocsátanak, és a bevételt a Tűzoltó utcai gyermekklinika számára nyújtják át.

  Fradi.hu

  ulloi129.hu/2014/07/28/foproba-dozsa-ellen/
  Ez inkább stadionnyitó...
   
 28. avatar: magyarfutball.hu
  2014.07.29, 16:56
  A stadion körül biciklivel:
  http://www.youtube.com/watch?v=ZSeHy0zsSGM
   
 29. avatar: magyarfutball.hu
  2014.07.10, 10:23 (szerk.: 2014.07.10, 10:24)
  Aki még nem vett bérletet jó tanács: ha nézed az ábrát, a jobb oldali kapu mögötti rész és a sarkok vannak végig árnyékban, a közép lelátókat fullba veri a nap. Én du 4kor voltam, akkor a 20.sor még épphogy árnyékban volt ,de ahogy megy lefelé, úgy veri telibe, majdnem a legfelső sorig.
  Ahova a legtöbb jegy fogyott, (bal felső kanyar) az kb. egy szolárium bérletnek felel meg.

  Csak azért mondom, mert ahogy nézem sok lesz a nem esti meccs, meg aki gyerekkel jön, az szívhat ezzzel.


  Múltkor ígértem egy részletesebb beszámolót a stadion jelenlegi állapotáról. Már mellékeltem képet a szurkolói kártya feltöltő rendszerről, nos ezeket telepítik és élesítik a következő napokban. Csak papírpénzzel lehet fizetni. Vannak fix összegek, illetve te is megadhatod,hogy mennyit szeretnél bedobni. A gép nem ad vissza. Lesz egy online felület ahol feltöltheted a kártyádat. A stadionban is ellenőrizheted az egyenlegedet a gépeknél.
  Már nagyon sok kijelölt dohányzóhelyet és hamutartót telepítettek. A büfék még nincsenek kész. Naponta tesztelik a tv-s rendszert, reklámtáblákat, eredményjelzőt. A skyboxok kialakítása is zajlik, a fele már kész. A múzeum és a kávézó is már közel van a végleges állapothoz. A Shopot és az éttermet még csinálják. A pálya állapota már közel tökéletes, nagyon elégedettek a szakemberek. A mosdók már teljesen kész vannak, a férfi részlegnél a "sörtartó pult" remek ötlet.

  http://ulloi129.hu/2014/07/10/igy-berletertekesites/
   
 30. avatar: Jan Gotthard
  2014.07.02, 15:43 (szerk.: 2014.07.06, 12:17)
  A Groupama Garancia Biztosító 7 évre szóló szerződést írt alá az új stadiont üzemeltető LUSS Kft.-vel.

  A Groupama Garancia Biztosító 7 évre szóló szerződést írt alá a stadiont üzemeltető Lagardére Unlimited Stadium Solutions Kft.-vel, az új FTC-stadion névadó szponzorációs tevékenységéről. A biztosítótársaság 2014 júliusától a stadion névadó szponzora, illetve a csapat exkluzív partnereként továbbra is elkötelezetten támogatja a zöld-fehér gárdát. Az új stadion hivatalos neve Groupama Aréna lesz.

  A Groupama Garancia Biztosító széleskörű szponzorációs tevékenységén belül már 2011 óta gyémántfokozatú támogatója a Ferencvárosi Torna Clubnak.

  - Hisszük, hogy a Groupama Garancia Biztosító többéves aktivitása a sport és futball terén bizonyítékul szolgálhat arra, hogy névadó támogatóként egyedülálló és kiváló szórakozási lehetőséget biztosítsunk a családoknak és a sportok szerelmeseinek - mondta Yann Ménétrier, a Groupama Garancia Biztosító vezérigazgatója.

  AZ FTC büszke arra, hogy Európa egyik legmodernebb futball arénájában játszhatja mérkőzéseit. A zöld-fehér klub a „legek stadionjában” szeretné minden tekintetben a legjobban kiszolgálni szurkolóit.

  - Bízunk benne, hogy az új stadionnal nemcsak Európa legkorszerűbb helyszínét tudjuk garantálni a látogatóknak, hanem egy egyedülállóan megbízható és komfortos szórakozási lehetőségét tudunk biztosítani a szurkolóknak. Ide bárki bátran hívhatja családtagjait is - mondta Kubatov Gábor, az FTC elnöke.

  Az FTC elnöke továbbá a névadó szerződés egy nagyon fontos pontjáról is beszélt.

  - Van a Groupama Garanciával egy közös célunk, ez pedig a kirekesztés elleni küzdelem – folytatta Kubatov Gábor. – A Ferencvárosi Torna Club három éve elkötelezett a kirekesztés elleni harcban. A szerződést úgy kötöttük meg, hogy ilyen megnyilvánulások esetén a biztosító felmondhatja a megállapodást. Felmerül a kérdés, hogy mi lesz az Albert névvel? Fontos tudni, hogy a mostani döntést az Albert családdal leegyeztetve hoztuk meg, az elnökség egyhangúan szavazta meg, és az FTC Baráti Kör támogatását is magunk mögött tudjuk. A stadion előtt áll egy még le nem leplezett Albert-szobor, de a stadion melletti út is a „Császárról” lett elnevezve, valamint szeretnénk, ha az aréna körüli parkot is róla nevezhetnénk el.

  Szekeres Tamás, a Lagardére Unlimited Stadium Solutions (LUSS) Kft. ügyvezető igazgatója hangsúlyozta, hogy a Groupama Aréna esetében nem csak egy futballstadionról, hanem egy modern koncert- és rendezvényhelyszínről is beszélünk.

  - A feltételek mindehhez adottak, hiszen a stadion építése befejeződött, amelyről a hazai és nemzetközi közönség augusztus 10-én, a Chelsea elleni mérkőzésen győződhet meg testközelből - mondta Szekeres Tamás.

  A LUSS Kft. ügyvezető igazgatója azt is kifejtette, hogy a jegyek és bérletek értékesítése jó ütemben halad, az első két hét alatt több mint 4000 bérlet talált gazdára.

  http://www.fradi.hu/hu/labdarugas/nb-i/hirek/groupama-arena/20140702/c/7440
   
 31. avatar: magyarfutball.hu
  2014.06.18, 13:40
  Átírták a szerződést: Több mint egymilliárddal lett drágább az FTC-stadion

  Módosították a Ferencváros stadionjának megépítéséről szóló szerződést, így végül 14,735 milliárd forintot fizetnek ki vállalkozási díjként – áll a Közbeszerzési Értesítőben.

  A korábban megkötött szerződésben még 13,488 milliárd forint szerepelt, így 1,247 milliárd forinttal többe kerül a beruházás. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. az FTC-stadion bontására, valamint az UEFA előírásoknak és a FIFA ajánlásoknak megfelelő új labdarúgó stadion létesítésére a Market Építő Zrt.-vel kötött szerződést. A kontraktusban szerepelt a belsőépítészeti kialakítás és bútorozás, a sporttechnológiai kialakítás, valamint mindezen feladatok generálkivitelezői szerződés keretében történő ellátása is.

  A módosítás indoklásában többek között az szerepel, hogy még egy tavalyi kormányhatározat alapján a beruházás műszaki tartalmának növelése, illetve a funkcionális megfelelőség jobb biztosítása érdekében további egymilliárdot biztosítanak a beruházás céljaira. A magasabb színvonalú és magasabb funkcionális igényeket kielégítő műszaki tartalomra való hivatkozással még szerepel egy plusz nettó 668,429 millió forintos tétel. Egyes munkálatokról azonban le is mondott a megrendelő, így például egy nettó 127,989 milliós és egy nettó 208 millió forintos tétellel is csökkentették az összeget.

  Megemelték a tartalékkeret összegét is 21,6 millió forinttal, amit így nettó 589,436 millió forintra növekedett. Az eredeti tartalékkeret egyébként még 539,539 millió forint volt.

  A 24 ezer férőhelyes, fedett lelátós FTC stadiont két és fél hónappal a szerződésben foglalt határidő előtt, július végén adják át, a bontással együtt 14 hónapig tartott az építési munka. Az új Fradi-arénában található az ország legnagyobb acélszerkezete, nincs más olyan budapesti épület, amelybe ennyi beton épült volna be.

  http://www.vg.hu/vallalatok/szolgaltatas/atirtak-a-szerzodest-tobb-mint-egymilliarddal-lett-dragabb-az-ftc-stadion-429478
   
 32. avatar: NNS
  2014.06.12, 18:16
  Ezt a 18 megabyte-os fájlt nem biztos hogy ajánlatos letölteni...
   
 33. avatar: magyarfutball.hu
  2014.06.12, 17:57 (szerk.: 2014.06.18, 17:06)
  Úgy néz ki a #83-as hozzászólásban szereplő képekhez képest még 2 sornyi szék felkerült (összesen 15) így azok a számok is változtak.
  http://www.fradi.hu/letoltes/2014/ftc-stadion-helyek.jpg

  MatteoFTC: én így ülőhelyesítve 21.822 helyet számoltam össze (a skyboxok nyugati fele lehet a "klubszoba", amiről már szó volt, talán emiatt nem számították bele a férőhelybe? Mondjuk úgy látom a felső skybox emelet is lemaradt a képről...
  Így a B oldal 4769 főt képes befogadni, a leszékezett vendégszektor mérete pedig igazodik a nemzetközi 5%-os követelményhez, 1273 férőhelyes.
   
 34. avatar: magyarfutball.hu
  2014.05.09, 17:11
  Miért a legmodernebb az FTC Stadion ?

  1. Fibersand játéktér :Az Új Ferencvárosi Labdarúgó Stadion futballpálya rétegrendjének minden egyes alkotóelemét magyarországi kellékek alkotják. Valamennyi, a pályára használt anyagot Skóciában, kizárólag gyepneveléssel foglalkozó szaklaborban vizsgálták, a fűmagkeveréket a helyi viszonyokat figyelembe véve alakítottuk ki. A Fibersand gyökérzónában speciális ábrahámhegyi homok, és kétszer rostált komposzt egyedi arányú keveréke található meg. Az alkalmazott fűmag speciális növénnyel, az úgynevezett angolperjével 5 nap alatt csírázást szavatolt. Az anyagot helyben tároltuk, majd megkezdődött a speciális polipropilén szálak bekeverése a gyökérzónába. A szálak néhány mikronnyi vastagsággal rendelkeznek, speciális erős rugalmas tartást biztosítanak. A technológia sokkal erősebb gyökérképződést, sokkal jobb vízelvezetést, stabilitást biztosít. Segítségével elkerülhető a gyakori gyepszőnyegcsere. Ezt módszert alkalmazza többek között a Manchester United, Fulham FC, Newcastle United, Wolverhampton Wanderers, FA Edzőcentrum St. Georges Park, Hoffenheim, SGIngolstadt. Az egyik legmodernebb technológiával készült, kifogástalan minőségű gyepen rúghatják majd a gólokat a pályára lépő játékosok.

  2. REHAU GLIKOLOS automatikus üzemeltetésű pályafűtési rendszer

  3. Modern eredményjelzők összekötve Stadion Vision rendszerrel

  4. Legmodernebb informatikai rendszer

  a. Belsős hálózati LAN szolgáltatás (1300 végpont)

  b. Stadium Wifi hálózat (190 db Wifi sugárzó)

  c. Stadion Vision kommunikációs rendszer,

  5. Mobiltelefon applikációk (Stadion, FTC Klub, Múzeum, Jegykezelés)

  6. Tracab Online mérkőzéselemző rendszer

  7. Goal Control kamerarendszer,

  8. Belső Stadion TV közvetítési rendszer

  9. Szurkolói hangerősség mérése és kijelzés az eredményjelzőre

  10. Nagyfelbontású IP alapú biztonsági kamera rendszer MLSZ előírás szerint

  11. IQRS ONLINE játékos élettani megfigyelő rendszer

  12. Szurkolói kombinált kártyarendszer integrálva beléptetéssel.

  13. BIOSEC vénaszenzor, beléptetés tenyérlenyomat vétel után

  14. CASHLESS készpénzkímélő fizetési módszer

  15. Marketingelemző rendszer,

  16. EDR mentési kommunikációs rendszer

  17. Játékos kijáró hangosítás, stadiontúrához, mérkőzésre

  18. Sportvilágítás legújabb, Philips Arean Vision fejlesztés,

  19. Fotóvoltaikus mobil lámpasor, a gyepszőnyeg napoztatására

  20. „Zöld Stadion” (Napkollektorok, szürkevíz hasznosítása, szelektív hulladékgyűjtés a működés során)

  21. BREEAM Good minősítés „zöld” stadion

  22. Hazai szurkolók leszerelhető székei

  23. Hazai vezérszurkoló részére mikrofon telepítve, bekötve a hangosítási rendszerbe

  24. Hagyományos és interaktív múzeum, stadiontúra

  https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=633596160056499&id=514263381989778
   
 35. avatar: magyarfutball.hu
  2014.04.30, 15:56
  annyit kell tudni hogy a 16mm tökéletes pixelsűrűség ide, a 12000-es fényerő pedig több mint tökéletes smiley ugyan falat ajánlottunk mi is, de a megalux-szal nem lehet nagyon versenyezni


  Kültéri ledfalnál a 16nál márcsak a 10 illetve a 12 mm-es pixelsűrűség ami van kisebb (és gyakori), a többi nagyobb (20, 25, 31, 40). A fal fizikai mérete miatt ugye viszonylag kevés pixel fér rá, 16 mm-nél ez 640x384 darabot jelent, de hidd el nagyon jó lesz a képe. Nagyon. Részletgazdag, éles, meg ilyesmik.


  Ne vedd készpénznek, de szerintem Absen, méghozzá a A1688 modellje.

  http://ulloi129.hu/2014/04/30/muszaki-adatok-kijelzokrol/
   
 36. avatar: NNS
  2014.04.30, 09:52 (szerk.: 2014.04.30, 10:18)
  Befejezte a 2 db LED-es video –eredményjelző tábla telepítését a 100%-os magyar tulajdonban lévő Megalux Kft. A berendezések már próbaüzem alatt vannak. A kijelzők 10,24m szélesek és 6,14m magasak, felületük 63 nm. Hasonló méretű táblákkal üzemelnek az UEFA-FIFA előírásoknak megfelelő 40-50 ezres európai stadionok. A két eredményjelzőn egyenként 640 oszlopban, oszloponként 384 full color pixel (LED-es fénypont) található,ez összesen 245.760 színes fénypont. A pixeltávolság 16mm, ami igen nagy felbontást, nagyon jó képminőséget biztosít. Egy pixelben 1db piros, 1 db zöld és 1 db kék szuperfényes LED található, azaz táblánként 737 280 db, összesen a két táblán közel 1,5 millió LED látható. A videótábla fényereje 12.000 NIT , ami olyan fényerősség, hogy Nappal szemben is jól láthatóak a megjelenített képek, információk.

  forrás: market
  https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=629121660503949&id=514263381989778&stream_ref=1
  2014.04.30.
   
 37. avatar: magyarfutball.hu
  2014.04.29, 12:43 (szerk.: 2014.04.29, 14:26)
  Ma délelőtt az FTC elnöke, Kubatov Gábor, valamint a kiemelt nagyberuházásokért felelős kormánybiztos, Fürjes Balázs sajtóbejárást tart.

  10:10 Kubatov Gábor elmondta, hogy a stadion bejáratához visszakerül a Springer-szobor, valamint oda helyezik majd Albert Flórián bronzszobrát. Az egykori Gyáli utat már korábban átnevezték Albert Flórián úttá.

  10:20 A Ferencváros elnöke azt is kiemelte, hogy az új stadionban nem lesz készpénzes fizetés, a szurkoló kártyákkal lehet majd fizetni, ennek köszönhetően a szakemberek szerint lényegesebben gyorsabb lesz a kiszolgálás. Ehhez a meglévő szurkolói kártyákat le kell majd cserélni.

  10:22 Fürjes Balázs vette át a szót. A kormánybiztos kiemelte, hogy az új létesítmény rekordidő alatt készült el, május 31-én átadásra kerül, majd két hónap műszaki átadás következik, ez alatt az idő alatt minden rendszert tökéletesen bejáratnak, hogy az augusztusi megnyitóra minden a legnagyobb rendben legyen

  10:35 Fürjes Balázs befejezésként néhány érdekességet is elmondott: a tetőszerkezetből három Lánchídat lehetne építeni, a stadionban lévő kábelekkel össze lehetne kötni Budapestet Belgráddal. Ha a létesítményben lévő lépcsőket egymásra tennénk, akkor meg lehetne velük mászni egy 320 méteres épületet.

  10:47 Kubatov Gábor elmondta, hogy az ultrák szektorait újra B-középnek fogják hívni. A stadionban lesz hely arra, hogy fanatikusaink tárolni tudják drapériáikat, valamint egyéb kellékeiket.

  10:56 Az új stadionban lévő illemhelyiségeket úgy alakították ki, hogy külön bejáratuk és kijáratuk legyen megelőzve ezzel a torlódásokat. A létesítményben több mint kétszáz lcd kijelzőn lehet majd követni a meccset, így az sem marad le semmiről, aki épp kimegy büfébe.


  A B szektorok falait a szurkolói kultúra megjelenítésének szentelik, azaz ezeket a felületeket a fradisták művei ékesíthetik majd. Az álló szektor kialakítása során egyeztetnek a csoportokkal, a “capo” (előénekes) állása, a drapériák elhelyezése is megoldott lesz. Ha igénylik, akkor a dobok is kaphatnak külön helyet a betonszerkezeten.

  A stadion főépületi oldalának két sarkában egyelőre nagy üres terek vannak, ezek természetesen nem maradnak így, szép takarást kapnak majd, hogy milyet, azt egyelőre egy sanda mosoly melletti “Egyelőre nem áruljuk el” mondattal titkolták el.

  A stadion előtti területen helyezik majd el a téglákat, melyeket korábban a téglajegyekkel lehetett megváltani.

  A vendégszektor sem marad szürke, festést kap. Sokan kifogásolták, hogy a plexi helyett rács került oda elválasztónak, rákérdeztünk a miértre, a német szakértők javaslata alapján döntöttek.


  A létesítménnyel kapcsolatban az FTC elnöke elmondta, a kilenc szintes fejépület - a hozzátartozó háromszintes mélygarázzsal, kávézókkal, ajándékbolttal, valamint a VIP-vendégeket kiszolgáló helységekkel -, illetve a stadionrész nagyjából fele-fele arányban termeli majd a profitot.

  Kubatov Gábor hangsúlyozta, Európa legmodernebb stadionja épült meg, a beruházás közel 40 százaléka már az építkezés alatt, illetve az azt követő egy éven belül visszafolyik a költségvetésbe adók és járulékok formájában. Az új aréna működése során a tervek szerint közepes kihasználtság mellett is hozzávetőlegesen további 400-600 millió forint adóbevételt termelhet. A régi stadionhoz képest az újat kilencven fokkal elforgatták, ezáltal jelentős terület szabadult fel, amelynek értékesítése további többmilliárdos állami bevételt jelenthet.

  Kubatov Gábor kiemelte, hogy rendkívül biztonságos lesz a stadion, a tervezésnél négy csoportot vettek figyelembe, a hazai és az ellenfél ultrái mellett az átlagnézőkre, valamint a kiemelten fontos vendégekre is gondoltak, mind a négy "tábornak" külön bejárata lesz.

  Kubatov kiemelte: a legendás futballistáról a stadion korábbi, Gyáli úti szakaszát már átkeresztelték Albert Flórián útra, és gondolkoznak azon, hogy a korábbi Üllői út 129-es címről is ide "költözik" a stadion. A klub vezetése továbbra is a Népligetben dolgozik majd.

  Fürjes Balázs kiemelte a gyepszőnyeget is, ennek alapját angol szakemberek bevonásával keverték ki, a balatoni Ábrahámhegyről szállított homok és a speciálisan a fővárosi időjárás elemzése alapján kiválasztott műanyag szálak hozzáadásával, így sokkal tartósabb lesz.

  http://www.fradi.hu/hu/labdarugas/nb-i/hirek/eloben-a-sajtobejaras/20140429/c/6900
  http://ulloi129.hu/2014/04/29/vege-bejarasnak/
  http://www.csakfoci.hu/node/163345
   
 38. avatar: magyarfutball.hu
  2014.04.29, 12:35
  2014-04-28
  Új stadionunkban elkezdték a füvesítést, de a külső és belső megvilágítás üzempróbája is megtörtént.

  Napról-napra közelebb vagyunk ahhoz, hogy elkészüljön a Ferencvárosi Torna Club NB I-es labdarúgó-csapatának új stadionja. Ezúttal talán a két legizgalmasabb munkafolyamatot, a játéktér füvesítését, valamint a stadion külső és belső megvilágításának témakörét jártuk körül.

  - Éppen a mai napon kezdjük el a vetést, jelenleg ez az, ami előttünk áll – mondta a fradi.hu-nak a füvesítést ellenőrző Kátai Tamás. – Ez a folyamat tartalmazza a „kinevelést”, amely körülbelül két hónapig tart. Az első nyírásnak közel három hét múlva kell megtörténnie, innentől ez igen intenzív ütemben – általában heti két-három alkalommal – történik.

  Mint kiderült, egy angliai labornak is nagy szerepe van abban, hogy a legideálisabb gyepszőnyeg nőjön ki az FTC stadionjában.

  - A vetéssel párhuzamosan zajlik a műtrágya-programunk, amely már korábban elkezdődhetett – jelenleg nyolcszáz kiló műtrágyával dolgozunk. A gyeptartó réteget egyébként folyamatosan küldjük elemzésre, a mintát kémiai vizsgálatoknak és laborfolyamatoknak vetik alá Angliában. A kapott eredménynek köszönhetően megállapíthatjuk, hogy a minta a különböző tápanyagokat milyen mennyiségben tartalmazza, mi pedig ez alapján egészítjük ki a réteget, hogy az elnyerje a tökéletes állapotot. Akármi történik tehát, mi folyamatosan tudunk reagálni az egyes változásokra.

  Sokaknak nem esett jól az elmúlt heteket jellemző borús, esős időjárása, örömteli azonban, hogy mindennek az Üllői út 129. alatt nagyon jó hasznát vették.

  - Nekünk kifejezetten jót tett, hogy a műtrágyázással egybeesett a csapadékos időjárás, ez ugyanis segítette a tápanyag felbomlását. A vetőgéppel történő vetés során négyzetméterenként 60 gramm fűmagot szórnak szét, és maga a fűmag is műtrágya-bevonatot tartalmaz. Amikor pedig készen leszünk, egy áttetsző fátyolfóliával körülbelül két hétre lezárjuk a pályát. Vizet természetesen ekkor is kell kapnia a gyepnek, ez a fólia azonban minden egyéb külső fizikai behatástól véd, hogy minden a lehető legjobban működjön – zárta szavait Kátai Tamás.

  Ugyancsak érdekes, és látványos munkafolyamat a stadion külső és belső megvilágítása. Ezzel kapcsolatban Kocsis Rajmund adott honlapunknak tájékoztatást.

  - A játéktér megvilágításának üzempróbája megtörtént, már csak a lámpák beállítása van hátra, ehhez viszont meg kell várni, hogy a fű kinőjön – fogalmazott Kocsis Rajmund, építésvezető. - Erre azért van szükség, mert egy darab lámpa egy ötször öt méteres területet tud bevilágítani, ezért ha már rá lehet lépni a gyepre, akkor a szakemberek a játékteret felosztják, és egyesével beállítják a lámpákat. A küzdőteret egyébként négyféle erősséggel tudjuk majd megvilágítani, annak megfelelően, hogy éppen mire van szükség. Lehetőség van 200, 700, 1400 és 2200 lux fényerősségű világításra is.

  A szakemberekre ezen kívül még a belső terek egy részének megvilágítása, illetve a fű egészséges növekedését segítő világítórendszer kialakítása vár.

  - A díszkivilágítás üzempróbája megtörtént, de még hátra van a lépcsőházak kivilágítása – mondta Kocsis Rajmund. – Továbbá a fotóvolantikus világítást kell megcsinálnunk, amely a fű növekedését segíti majd, hiszen vannak olyan részei a stadionnak, amely árnyékosak, és ezért nem kapnák meg a szükséges napfényt.

  forrás:
  http://www.fradi.hu/hu/labdarugas/nb-i/hirek/egyre-szebb-/20140428/c/6894
   
 39. avatar: magyarfutball.hu
  2014.04.28, 16:08 (szerk.: 2017.07.03, 16:09)
  Szektorbeosztás:
  kép
  kép
  tele:
  kép
  kép
  D1-D2 - 2135
  D3 - 1635
  D4 - 1561
  D oldal összesen: 5331

  E (vendég szektor) - 1273

  kép
  kép
  C1-C2 - 2175
  C3 - 1418
  C4 - 1406
  C5 - 1406
  C6 - 1373
  C oldal összesen: 7778

  kép
  sarok tele:
  kép
  Ülőhelyes B-középpel így néz ki a befogadóképesség:
  B1 - 1379
  B2 - 1695
  B3 - 1695
  B oldal összesen: 4769
  székezés nélkül 6899 (+ 2130, de ez lehet hogy eloszlik a székezetlen vendéggel és csak 6000)

  kép

  VIP
  A1 - 497
  A2 - 497
  SILVER - 1423
  VIP összesen (sky boxok nélkül): 2417

  Össz-befogadóképesség székezett állapotban 21568, állóhelyes állapotban 23698.
   
 40. avatar: magyarfutball.hu
  2014.04.28, 14:28 (szerk.: 2014.04.28, 16:08)
  Székszámolgatós projekt:
  kép
  kép
  kép
   
 41. avatar: magyarfutball.hu
  2014.04.25, 22:07
  Kilátás a szektorokból (Albert úti oldal - B-közép - pálya széle):
  https://www.youtube.com/watch?v=MSRO2_qDDBE

  Kilátás a mozgássérült szektorból:
  https://www.youtube.com/watch?v=GyF2rK0oY2M

  Működésben az eredményjelző:
  https://www.youtube.com/watch?v=WHX69UqwBOs

  Kilátás a B-középből:
  https://www.youtube.com/watch?v=Ebro8ISGhIU
   
 42. avatar: NNS
  2014.04.25, 09:30 (szerk.: 2014.04.25, 09:37)
  Akkor a Debrecennel kevertem, mert ezek is hasonlítanak az Allianz Arena székeire.

  Kósa Lajos arról is beszélt, számára külön öröm, hogy a székeket egy magyar, pápai székhelyű cég gyártja.
  A tájékoztatón elhangzott, hogy a székek olyanok, mint amilyeneken a müncheni Allianz Arena nézői ülnek.

  forrás: http://www.dehir.hu/debrecen/tizezer-feher-szek-mar-megerkezett-a-nagyerdei-stadionba/2014/02/20/

  Viszont nem értem, ezek nekünk miért nem voltak jók, ha már Kubatov szereti hangoztatni hogy magyar cégek, magyar alapanyagok stb...

  Az Albert stadion székeinek típusa: Abacus Bronze (gyártó: Forum Seating)
  Nem rossz ez se.
  A modern folding stadium chair with an original structural solution combining functionality, simple modernist design and unique ergonomic qualities. The model is offered in many types allowing for the arrangement of standard stands, VIP stands and press seats. With seat folded, the chair takes up very little space. This is one of the most compact models in Forum Seating’s portfolio.

  forrás: http://www.forumseating.com/products/sport-seats-/24,abacus-bronze.html
   
 43. avatar: magyarfutball.hu
  2014.04.25, 07:43
  Én nem hallottam, róla. Nézd meg a #62-es hozzászólást, ott a gyártó is, lengyel címmel.
   
 44. avatar: NNS
  2014.04.24, 23:38 (szerk.: 2014.04.30, 15:43)
  Nem úgy volt hogy Magyar cég gyártja a székeket? Miért Lengyel a felirat a dobozon?
  kép
   
 45. avatar: magyarfutball.hu
  2014.04.23, 14:57
  Hátha még nem volt. Debrecen után itt is rádobtak még 1 Mrd Ft-ot a fejlesztésre.
  Vannak benne számomra érdekességek: 14 kamerás gólbíró, hangerősségmérő eszköz telepítése a B középben...

  A szerződés vagy a beszerzés(ek) rövid meghatározása
  A meglévő FTC Stadion bontásához és az új FERENCVÁROSI LABDARÚGÓ Stadion generál-kivitelezéséhez kapcsolódó kiegészítő munkálatok elvégzése a műszaki leírásban, a költségvetési kiírásban és a tervekben foglaltaknak megfelelően.
  A 40 éve fennálló ferencvárosi Albert stadion műszaki állapota és elavult műszaki berendezései, alacsony befogadóképessége, nemzetközi mérkőzések megrendezésére való alkalmatlansága szükségessé tette a stadion újjáépítését, melyről a Kormány az új labdarúgó stadion létesítése a Ferencvárosban elnevezésű állami beruházás egyes kérdéseiről szóló 1259/2012. (VII. 26.) ill. a Magyar Kormány 1700/2013. (X. 4.) Korm. határozataival döntött.
  A 2014 februárjában elért készültségi szinten még időbeli késedelem nélkül megtervezhetőek és kivitelezhetőek olyan módosítások, amelyek egyrészt a stadion sportfunkcióját szolgáló eszközök minőségi színvonalának emelésével, másrészt a stadion szolgáltató-, kereskedelmileg hasznosítható egységei műszaki tartalmának bővítésével fokozzák a közönség látogatási, fogyasztási kedvét.
  1. Gólbíró rendszer FIFA/UEFA módosított követelményeknek megfelelő tervezése és kivitelezése, ennek keretében összesen 14 darab, megfelelő pozícióba szerelt és szögbe állított kamera szállítása és telepítése. Goal line technológia megvalósítása a szükséges erősáramú munkálatokkal együtt
  2. Belső TV rendszer kialakítása a stadion Business és VIP területein, ennek keretében 3 kamera, képkeverő, lassító-felvevő, egyéb videotechnikai és hangtechnikai eszközök telepítése, valamint kábelezés és nyomvonalépítés
  3. Készpénz kímélő rendszer kiépítése és FRADI kártya használat lehetősége megvalósítása, ennek keretében 50 PoS terminál telepítése, eszközvezérlő szerver és munkaállomások telepítése, valamint kapcsolódó szolgáltatások elvégzése
  4. Fotovoltaikus lámpa rendszer kialakítása, ennek keretében fényvetők és hozzá tatozó fényforrások, valamint a tartószerkezet és mozgatás megvalósítása
  5. Múzeum, stadiontúra megvalósítása, ennek keretében korszerű digitális és hagyományos kiállítás létesítése (hang és képanyagok, egyéb médiaprodukciók), ezek elhelyezéséhez szükséges belsőépítészeti kialakítások elvégzése, gépészeti és villamos munkák, IT és tűzjelző, valamint vagyonvédelmi rendszer kiépítése, bútorozási feladatok,
  6. CISCO rendszer applikációk telepítése (Stadionnal, Múzeummal, Jegykezeléssel és a Klubbal kapcsolatos applikációk telepítése)
  7. Albert szobor elkészítése
  8. Lift előtér szerkezetének módosítása, szeparált lift előtér kialakítása
  9. GSM rendszer stadionon belüli tervezése és kiépítése
  10. Kiegészítő konyhatechnológia-látványkonyha műszaki kiállásainak (gépészet, szellőzés) elkészítése
  11. Hangerősségmérő eszköz telepítése a B középben, ennek keretében az eszközök telepítése, a tartószerkezet kialakítása és kapcsolódó szolgáltatások nyújtása
  12. Rámpa- és vápafűtés megvalósítása
  13. Hazai öltözőben a játékelemző rendszer közvetlen csatlakozásaihoz tartozó kiegészítő dugaljak kiépítése (védőcsövezés, kábelezés szerelési munkák)
  14. Interaktív infótábla telepítése a stadion kerítésén kívül, ennek keretében eszközök tervezése és gyártása, a szükséges kábelezési, szerelési feladatokkal és egyéb kapcsolódó szolgáltatásokkal együtt
  15. Klubcímer, reklám világítás kiépítése, ennek keretében földmunkák és kábelezés elvégzése, valamint kapcsolódó szolgáltatások nyújtása
  16. Hangosítás megvalósítása a stadion multifunkcionális részén, ennek keretében eszközök szállítása és kapcsolódó szolgáltatások nyújtása
  17. Kaputelefon rendszer kiépítése, ennek keretében gyengeáramú szerelési munkák elvégzése és kapcsolódó szolgáltatások nyújtása

  A szerződés(ek) végleges összértéke
  Érték: 906 979 600 HUF
  Áfa nélkül

  forrás:
  http://ted.europa.eu/udl?uri=TED:NOTICE:134872-2014:TEXT:HU:HTML
  via:
  http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=1589759&page=81
   
 46. avatar: BZS1979
  2014.04.23, 14:22
  Franciák üzemeltethetik az új Fradi-stadiont
  2014. 04. 23. 13:41

  A Dortmundnak, a PSG-nek és a Juventusnak is dolgozó vállalat lesz az új Fradi-stadion üzemeltetője a következő tíz évben. A nyitómeccsre neves ellenfelet akarnak Magyarországra hozni. Még nem tudni, hogy az Albert nevet lecserélik-e egy szponzoréra.

  Tízéves szerződést kötött a Ferencváros az új Üllői úti stadion üzemeltetésére a Lagardere Unlimited Stadium Solutions nevű francia céggel - jelentette be a klub szerdai sajtótájákoztatóján.
  Az új üzemeltető olyan klubokkal áll szerződésben, mint a német Borussia Dortmund, Hertha, Hamburg, az olasz Juventus, Atalanta, Sampdoria, valamint a francia PSG, Monaco és Lyon. Anyavállalata, a Lagardere egy 30 országban jelen lévő médiakonszern, évi hétmilliárd eurós árbevétellel. Magyarországon eddig elsősorban a sajtópiacon volt érdekelt, tulajdonában áll a Magyar Lapterjesztő (Lapker) Zrt.
  A vállalat magyar leánya, a Lagardere Unlimited Stadium Solutions (LUSS) Kft. ügyvezető igazgatója Szekeres Tamás, a Fradi korábbi játékosa. Az Opten céginformációs adatbázisa szerint a céget idén márciusban alapították, székhelye az Üllői út 129. szám alatt, vagyis a stadionban van.
  Az üzemeltető feladata lesz a klasszikus üzemeltetői tevékenységen (reklámfelületek értékesítése, jegyértékesítés, rendezvényszervezés) túl a támogatók, szponzorok felhajtása, és a a focicsapattal kapcsolatos szerződések megkötése - hangzott el a sajtótájékoztatón.
  Az új üzemeltető tervei szerint évente 100-120 labdarúgáson kívüli rendezvényt, konferenciát, ezen belül 2-3 koncertet fog szervezni az új arénába. A létesítmény neve még nem dőlt el, a klub "gondolkodik" a névhasználat értékesítésén, megfelelő ajánlat esetén megbeszéli a kérdést az Albert családdal - mondta Kubatov Gábor, az FTC elnöke. (A lebontott régi stadion 2007 óta néhai Albert Flórián, a Ferencváros aranylabdás futballistája nevét viselte.)
  Az új stadionban a legolcsóbb jegy 1800 forint lesz. Az augusztus első hetére tervezet nyitómeccsre egy neves ellenfelet akarnak megnyerni. "Negyven-ötven évente építünk stadiont, meg kell adni a módját" - magyarázta Kubatov, neveket nem mondott.
  Kubatov Gábor az Origo kérdésére azt mondta, összesen három pályázó volt az üzemeltetésre, de azt nem árulta el, hogy ki volt a két vesztes. A stadion melletti, a Könyves Kálmán körút menti, állami tulajdonú területről azt mondta, annak a sora egyelőre nem dőlt el.
  Szekeres Tamás az Origónak azt mondta, még nem tudni pontosan, mennyit, de az üzemeltetőnek be kell fektetnie egy nagyobb összeget, hogy a létesítmények alkalmasak legyenek a a tervezett programokra. A debreceni példára utalva azt mondta, ez "kevesebb mint 300 millió forint" lesz.

  http://www.origo.hu/sport/magyarfoci/20140423-franciak-uzemeltethetik-az-uj-fradi-stadiont.html
   
 47. avatar: magyarfutball.hu
  2014.04.18, 12:23
  Az elmúlt napokban itt a fórumon megvitatott több téma is szóba került Kubatov Gábor elnök úr facebook oldalán, melyekre válasz is érkezett. Lássuk itt is:

  Kapu mögötti ülő-, állóhely elválasztásról:
  kép
  a kivitelező válasza egy , az önével azonos kérdésre:
  " Köszönjük a hasznos észrevételt. Nincs baki, nincs hiba. Nem kerülte el ez senki figyelmét a projekt tervezése során. Mégis ezt a megoldást választottuk, mert az OKF (Országos Katasztrófavédelmi Főparancsnokság) nem teszi lehetővé a hazai B Közép területének – és elsősorban a nézőszám növelésének – lehetőségét!
  A plexifal nem tolható el a kanyarig, mert az több néző egy szektorban való elhelyezését eredményezné, ami nem lehetséges.
  Ezért került ide a szektor elválasztás. Apró eszközökkel, - felfestéssel – megpróbáljuk a hazai B közép álló szurkolókat rávenni arra, hogy úgy álljanak, hogy tőlük látni lehessen.
  A döntést megelőzte kockázat- és költségelemzés. A legkisebb problémával és „fájdalommal” járó megoldás lett választva, erről biztosíthatom. Nincs hiba, nincs felületesség.
  Köszönöm észrevételét, kitartását.
  Remélem, ugyanilyen kitartóan köszönthetjük a stadion nézőközönsége között is."


  Kezd összeállni a kép. Tavaly ugyebár még azt nyilatkozta Fürjes, hogy állóhelyes verzióban 26 ezres lesz a befogadóképesség, amely mostranra 24 ezer alá csökkent, ráadásul ez az álló-ülőhely elválasztás a betakarással is olyan hibának tűnik, ami megkérdőjelezi, hogy ilyen lett volna az eredeti terv is. Én úgy érzem, hogy alapban az lett volna a terv, amit mi is mondogattunk a probléma kapcsán, hogy a kanyarig egyben állóhelyes lett volna az a rész (valószínűleg erre is volt kiszámolva a 26 ezres befogadóképesség), csak aztán ez a nyamvadt katasztrófavédelem beleköphetett a levesbe, és ezért lett ez a kényszerű változtatás, ami azt eredményezte, hogy lecsökkent az állóhelyi rész, ezzel a befogadóképesség is, és bekerült ez a szerencsétlen plexifalas ülő-állóhely határvonal a kanyarból a kapu mögé a szélre. Ez így logikusnak tűnik. Más kérdés, hogy sokkal jobb lett volna az eredeti verzió, de hát úgy néz ki, a kivitelező kezét megkötötte a jó kis magyar bürokratikus OKF...

  http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=1589759&page=78
   
 48. avatar: magyarfutball.hu
  2014.02.18, 21:37
  Egy kis mozgókép a SOTE tetejéről:
  https://www.youtube.com/watch?v=X4lDGhyZOHg
   
 49. avatar: magyarfutball.hu
  2014.02.18, 16:34 (szerk.: 2014.02.18, 21:37)
  Egyik kollégánk utánajárt annak, hogy miért gond a kis lépcső és miért is furcsa az a furcsa repedés. Egy kis szakmaiság, idéznék:
  kép
  „[…] vicc, hogy mennyire leszarják már megint a lépcsőket. Győrben ugyanez van, nagyon bíztam benne, hogy itt nem követik el ezt a hibát.
  Hivatalosan egy lépcső szélessége 30 centi kell, hogy legyen, mert az számít egy átlagos, 43-mas lábnak. A képen körülbelül maximum 27 centiseket látunk és ez a kicsi eltérés is sokat számít.

  - a lépcsőnek (amit a mindennapokban használunk) van egy idális belépése (30 cm) és fellépése (15 cm). Ezek a paraméterek megadnak egy lankás, kényelmes szöget. Ha itt is ilyen lenne akkor "lapos" lelátónk lenne, mint a régi Szentélyben. Ha egy jobb hangulatot teremtő, meredekebb lelátót akarunk, hogy közelebb legyünk a pályához, akkor meredekebb lelátóra van szükség. Ezáltal a lépcső is meredekebb lesz és borul az ideális mérete. Egyszerű matematika. Szóval kisebb belépés vagy nagyobb fellépés. A magsabb fellépéssel nőne a botlásveszély!

  http://mindigessoha.hu/2014/02/az-uj-stadionban-jartunk-2-0/
   
 50. avatar: magyarfutball.hu
  2014.02.16, 14:38
  Tegnap bejártuk az épülő stadionunkat, sok fasza és néhány kevésbé örömteli dolgot is láttunk, hallottunk.

  Kezdjük az elején a legfontosabbal: a létesítmény neve nem Albert Flórián Stadion lesz. Mint megtudtuk, a névhasználati jogot értékesíteni kívánjuk, így is sok százmillió petákot belapátolva a kincseskamrába. A konzervatívabbak számára ez nyilván kisebb sokkot fog okozni, én amondó vagyok, ha a klubnak ebből lesz pénze jobb csapatot összeállítani, nekem édesmindegy, mi a hivatalos neve az épületnek, ha akarom, úgyis Albertnek hívom, meg a haverok is érteni fogják. Azért Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. Aréna ne legyen…

  Tök jó dolgokat hallottunk a “zöld” témában, ami jobban belegondolva kicsit undorítónak is tűnhet: a stadionban keletkező szennyvíz hője fogja például fűteni a pályát. (Újabb nyomos érv a mérkőzéslátogatások alkalmával fogyasztandó sörmennyiség maximalizálására.) A locsolás egy részét a tetőszerkezetről összegyűjtött esővízzel fogják megoldani, a speciálisan kialakított gyepszőnyegről pedig már korábban is olvashattunk erre-arra.

  Komoly szőrszálhasogatásba kellett belemennünk, hogy hibát találjunk a kész szerkezetben, az erre vonatkozó kérdésre viszont mindenki szinte egyöntetűen válaszolt: a lépcsők. A szektorok meredekségéből adódóan a közlekedők is gyorsan emelkednek, ami még csak a gyengébb kondival bíróknak okozhat gondot, viszont az egyes lépcsőfokok szélessége (inkább keskenysége) egy-két korsóval a kézben és a gyomorban komolyabb problémát jelenthet, szinte borítékolható néhány csúnya esés.

  Szintén ehhez a külső térhez kapcsolódik a mostanában sokat emlegetett drótháló, ami a stadion külső burkolatát hivatott helyettesíteni. Merthogy ez nem burkolat. Messziről lehet, hogy jól mutat, sötétben megvilágítva biztos szép lesz, de olyan praktikus dolgokra, mint mondjuk az eső elleni védelem, nem képes. Képes lesz viszont mindenféle reklámok megjelenítésére, hiszen a színek mellett mozgóképeket is ki tudnak rá vetíteni. Sokakat mozgató kérdés, hogy lesz-e a stadion külső részén a Fradira utaló motívum. Nos, mi nem láttunk ilyet, mint ahogy az erre vonatkozó kérdésre sem kaptunk egyértelmű választ, de könnyen elképzelhető, hogy csak ezzel a vetítéses módszerrel fog megjelenni a Ferencváros az új stadion külsőjén.

  A szerkezeti dolgokon kívül említésre került még egy rendszer, aminek működésében látunk még némi bizonytalanságot: a wifis büfé elképzelése nem rossz, a megvalósításra viszont kíváncsiak leszünk. Valahogy úgy hangzott, hogy minden ülőhely kap egy egyéni kódot, amivel wifin keresztül tud rendelni a büfében, mire odaér, előkészítik a rendelését. Kint viszont ugye be kell mondani a kódot/le kell húzni a kártyát, vagy valamit nyilván kell csinálni, ami első belegondolásra nem tűnik gyorsabbnak, mint a “két korsót, légyszives!”

  A fentihez kapcsolódik a szurkolói kártya funkcióinak kibővítése, a kártya fizetőeszközzé válik a stadionban (fesztiválozóknak ismerős megoldás lehet). Az elgondolás itt sem rossz, de első körben nem kevesek életét fogja megbonyolítani a kártya feltöltése és használata.

  Mindent összevetve olyan érzésünk támadt, hogy baromi sok jó ötletet próbálnak belezsúfolni a tervezők és kivitelezők a stadionba, viszont tartunk tőle, hogy a sok újítás nem egyszerűbbé, hanem bonyolultabbá fogja tenni a meccsrejárást. Persze sok még a kiforratlan elképzelés, ha ezeket mind sikerül letisztázni, amellett, hogy miénk lesz a legmodernebb stadion, a legszukolóbarátabb is lehet.

  http://mindigessoha.hu/2014/02/az-uj-stadionban-jartunk/
   
 51. avatar: magyarfutball.hu
  2014.01.28, 22:28
  A szünetben a Zöld és Fehéret olvasgattam. Az új stadionról szóló cikkben Szekeres azt nyilatkozta: A jan. 1-jén életbe lépett törvény alapján a stadion VAGYONKEZELŐI JOGA a FRADIhoz került!

  http://ulloi129.hu/2014/01/28/kibeszelo-rapid-bukarest-elleni-merkozesre/#more-99683
   
 52. avatar: magyarfutball.hu
  2014.01.23, 19:10
  Még egy kicsit csiszoltak a látványterveken:
  http://www.scribd.com/doc/201652545/Alaprajz-FTC-stadion
   
 53. avatar: magyarfutball.hu
  2013.10.18, 19:16
  ->#69
  Két sarka nyitott lesz, ezen kívül teljesen zárt burkolat csak felül lesz, oldalt a legtöbb helyen sűrű szövésű acélháló. A fűről pedig azt írják, hogy speciálisan a IX. kerületi éghajlatra lett kifejlesztve.
   
 54. avatar: magyarfutball.hu
  2013.10.18, 19:14
  ->#68
  Olcsóbb lesz a fenntartása, mint a réginek, kb 150 millióval számolnak évente(tele sok öko fejlesztéssel, pl esővíz felhasználás).... Ez a világítás is LED-es, úgyhogy lényegesen kevesebbet fogyaszt, nem csak a stadiont világítja, hanem az oda vezető utat is, úgyhogy valószínűleg égni fog.
   
 55. avatar: pirospont
  2013.10.18, 15:45
  Én egyszer hallottam olyat, hogy a túlságosan zárt stadionokban a folyamatosan locsolt fű könnyen "berohad", mert nincs meg a természetes szellőzés. Az új Albertban teljesen beburkolják az acél tartóelemeket, így még a lelátók kijáratán sem mozog majd a levegő. Nem lesz ez gond?
   
 56. avatar: NNS
  2013.10.18, 07:43
  Tesztelik a stadion kivilágítását:
  kép
  Faszán néz ki meg minden, de ez minden este be lesz kapcsolva? Vagy csak ha meccs van?
  Ki fogja az áramszámlát fizetni?
  Valahogy fent is kell tartani ezt az egész stadiont, attól tartok hogy nagyot fogunk még csodálkozni mikor kiderül hogy mennyibe is kerül havonta/évente a létesítmény...
   
 57. avatar: AMiUtunk
  2013.10.03, 15:31
  A 2014/15-ös szezont a Ferencváros is az új arénájában kezdheti

  Rekordsebességgel épül az FTC új labdarúgó-stadionja Fürjes Balázs, a budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos szerint.

  "Ilyen gyorsan ekkora stadion talán Európában sem épült fel. Az építkezés az ütemterv előtt jár, azaz a 2014/15-ös szezont biztosan itt kezdheti a Ferencváros" - jelentette ki Fürjes az aréna interaktív látogatóközpontjának csütörtöki megnyitásán.

  Fürjes Balázs kiemelte, hogy az aréna multifunkcionális lesz, azaz labdarúgómeccsek mellett koncertek, konferenciák, kulturális rendezvények megrendezésére is alkalmas, s elmondása szerint arra törekednek majd, hogy az év 365 napjából minél nagyobb legyen a létesítmény kihasználtsága. Hangsúlyozta, hogy nemcsak a Ferencváros miatt zöld a stadion, hanem a környezettudatos építése miatt is, például a régi Albert Stadion elemeit 100 százalékban felhasználták az új építéséhez.

  "Bár azt nem mondhatom, hogy kizárólag magyar alapanyagokból épül fel a stadion, de igyekeztünk hazai termékeket felhasználni. Például az acélszerkezet Kecskeméten, míg a betonszerkezet Dunaújvárosban készült" - mondta Fürjes, jelezve, hogy az építkezés több mint 2000 embernek ad munkát. A tervek szerint év végére teljesen szerkezetkész lesz a több mint 22 ezer néző befogadására tervezett aréna, azaz befejezéséhez közeledik a külső építés.

  Fürjes Balázs arról is beszélt, hogy a stadionhoz felhasznált acélszerkezet 2800 tonna súlyú, ami másfél Lánchidat tesz ki, a 25 000 köbméter betonból pedig 25 emeletes panelház lenne felépíthető. Az építkezés során 10 millió csavart használnak fel, a megmozgatott 60 000 köbméter földdel pedig ötször be lehetne fedni a Városligetet egy centi vastagságban, illetve a 13 000 négyzetméteres tetőszerkezettel a Szent István-bazilikát kétszer lehetne befedni.

  Forrás: http://www.civishir.hu/sport/labdarugas/nem-csak-debrecenben-duborog-a-stadionepites/1003133654
   
 58. avatar: NNS
  2013.10.03, 10:39
  2013. szeptember 27., péntek
  "Azt fogjátok érezni, mint Rómában a gladiátorok" - épül az Albert, azaz a Fradi Stadion
  Egy új, szép és korszerű stadion, az egyik legmodernebb Európában, ez lesz a Fradi Stadion: az építkezésen jártam.
  És hogy milyen is egy félkész stadion? Óriási, szürreális és gyönyörű. A hatalmas térben félkész szerkezeti elemek meredeznek a levegőben, olyan drámai hatást keltve, mintha legalábbis egy űrbázis építésén járnánk.

  A bejárás során sok érdekesség kiderült az építkezésről. Elrejtett damilszálak, Lego és kultúra, ismerjétek meg a terveket!
  Nézzük a legizgalmasabb információkat az Albert Stadion építéséről, amit jelenleg tudni lehet:
  Az Albert stadion építésén magyar mérnökök, magyar cégek dolgoznak, magyar alapanyagokkal. Az épületkomplexum előregyártott elemekből áll, amiket gyakorlatilag mint egy óriási Legot, összecsavaroznak. Kapunk egy fedett nézőteret, aminek maximális befogadó képessége 22 800 fő, a pálya pedig szabadtéri lesz. Az épületrész, bár elsőre nem feltűnő, két részből fog állni. A fejépület 8-9 szint magas lesz, alatta 3 szint mélygarázzsal. Helyet kap majd kávézó, söröző, étterem és egy múzeum.

  A tervek szerint a stadion korszerű lesz, méghozzá nem kicsit. A pályát fűtött fűfelület fogja borítani, amit 24 fejes locsolórendszerrel öntöznek majd és a fűszálak között beépített damilok lesznek. Ezáltal sokkal stabilabbá válnak és alapesetben nem fogunk olyat látni, mint például a olasz meccseken, amikor egy-egy becsúszás során kifordul a gyep. Bizony, mi reméljük nemcsak ebben, jobbak leszünk smiley

  Kevesen tudják, de az 500 fő alatti konferenciák számában Magyarország a top3-ban van a térségben. Az épület egyik része, ami egy öt csillagos szálloda színvonalával fog rendelkezni, pont ezt a keresletet fogja kiszolgálni.

  Sok szó esik arról, hogy milyen fontos szerepet játszik a sport a fiatalság szempontjából. Utánpótlás, felesleges energiák lekötése és nevelés, ez is az Albert Stadion küldetése lesz.

  Nem titkolt cél egy új szurkolói kultúra megteremtése és hogy ebben a modern, mindennel felszerelt stadionban egy-egy sportesemény túlmutasson az eddig megszokottakon és legalább négy órás, kulturált szórakozást nyújtson a látogatóknak, családoknak. A teljes területen lesz wifi és minden széken lesz QR kód, ami okostelefonnal leolvasható és a tervek szerint rendelésre használható.

  A fizetőeszközök és maga a belépő a szurkolói kártya lesz, ami úgy fog működni, mint a sziget fesztiválon. Lesznek ugyan mobil jegypénztárak, de öt éven belül a hangsúly az online jegyrendelésre fog terelődni.

  Ilyen lesz az új Albert Stadion, nem kérdés hogy egy újabb nagyszerű hellyel bővül a város, valamikor 2014 őszén. Én biztosan ott leszek a lelátón, ha elkészül, és Ti?

  forrás (és sok remek kép): http://checkmybudapest.blogspot.hu/2013/09/azt-fogjatok-erezni-mint-romaban.html
   
 59. avatar: magyarfutball.hu
  2013.08.14, 15:41
  Igen, a képek egy része a frissebb videóból vannak.
   
 60. avatar: NNS
  2013.08.14, 15:10
  A látványterv 12. képe még egy régi verzió lehet? Összes többi képen máshogy néz ki a fôlelátó.

  kép
   
 61. avatar: NNS
  2013.08.02, 11:23
  Nagypályás cég építi a Fradi-pályát
  A vasárnapi, Cluj elleni barátságos találkozóval bezárja kapuit a ferencvárosi Albert Flórián Stadion. A létesítmény helyén a Wing Zrt. (korábbi nevén Wallis Ingatlan Zrt.) többségi tulajdonában lévő Market Zrt. épít új arénát.

  A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. pályázatán nyertes cég 13,49 milliárd állami forint ellenében vállalta megvalósítani a 2014 őszére elkészülő futballpályát, ám a Market ennyivel nem elégszik meg: a legfrissebb hírek szerint az osztrák-szlovák határ közelében létrehozni tervezett Eurovegas szórakoztató komplexumot is megépítheti.

  Építészberkekben nem okozott különösebb meglepetést, hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. a Market Építő Zrt-vel kötött generál-kivitelezési szerződést a Ferencvárosi Torna Club új, Üllői úti stadionjának megépítésére.
  "Eredményesen lezárult az új ferencvárosi labdarúgó stadion megvalósítására és a meglévő aréna bontására kiírt közbeszerzési eljárás. Az MNV a legolcsóbb árat és a legjobb szakmai ajánlatot fogadta el. A nyertes ajánlat összege 13,488 488 019 milliárd forint. A munkaterület átadása megkezdődött" - volt olvasható az állami részvénytársaság szerdai közleményében.

  Az új Albert Flórián Stadiont 90 fokban elfordítják, a jövőben merőleges lesz az Üllői útra, a Könyves Kálmán körúti saroktól beljebb, a Nagyvárad térhez közelebb helyezkedik majd el. 22 ezer férőhelyesre tervezik, a pálya a jelenlegihez képest egy méterrel mélyebben lesz, Kubatov Gábor FTC-elnök 10 ezres átlagnézőszámmal kalkulál, a tehetősebb partnerek számára úgynevezett sky-boxokat alakítanak ki és a multifunkciós létesítmény nem nélkülöz majd konferenciatermet, éttermet és egyéb fontos kiszolgálóhelyiségeket. Nem mellékesen - ismerve a szurkolói keménymag habitusát - az ország legbiztonságosabb futballstadionját szeretnék megvalósítani.
  Mindennek pedig 2014 őszére készen kell lennie, máskülönben a kivitelező napi 67,5 millió forint kötbért köteles fizetni. A hibátlan teljesítés biztosítékaként a kivitelező 675 millió forint értékű, indoklás nélkül egyoldalúan készpénzre váltható bankgaranciát adott át a magyar államnak.

  Habár az MNV szerint a legjobb és a legolcsóbb ajánlatot választották, volt olyan építésziroda, amely már a tendereztetés során hangot emelt, amiért a pályázati feltételrendszer "jogsértő, eltúlzott és ezáltal versenyszűkítő".
  A Népszabadság egy decemberi cikkben azt taglalta, hogy a kiírás sokakban azt az érzetet kelti, miszerint a pályázatot kifejezetten egy bizonyos cégre szabták. Erre enged következetni egyfelől a digitális mérkőzésközvetítő rendszerre vonatkozó referenciaigény, másfelől hogy a kivitelezőnek saját tulajdonú hulladékkezelő teleppel kell rendelkezni (holott ez már csak azért is túlzó követelménynek tetszik, mert a keletkező hulladék kezeléséhez elég volna szerződést kötni egy ilyen profilú céggel), nem utolsósorban azt is meghatározták, hogy a rakodókanálnak 3 köbméteresnek, a betonpumpa gémkinyúlásának 36 méteresnek kell lennie...
  A debreceni stadion tendereztetése során még véletlenül sem szerepeltek efféle megkötések.

  A Közbeszerzési Döntőbizottság korábbi határozatára hivatkozva - amely törvénysértőnek titulálta a teljesítéshez szükséges mértéken felüli követelmény megfogalmazását - az osztrák Swietelsky cégcsoport magyarországi leányvállalata a tender visszavonását kérte az MNV Zrt-től. A Vagyonkezelő (természetesen?!) elutasította ezt, azzal a hivatkozással, hogy a bontás-építés fölöttébb komplex eljárásnak minősül.
  Lapunk megkereste a Swietelsky Magyarország Kft-t, ám jelezték: a témában nem kívánnak nyilatkozni.
  Mindezek alapján az összeesküvés-elméletekre fogékonyak nyomban levonhatják azt a következtetést, hogy a kormány a válság tépázta építőiparban az igazán "zsíros melót" az egyik baráti vállalkozásra bízta, ám el kell őket keserítenünk.
  A cég, illetőleg vezetőinek kiléte ennél sokkal árnyaltabb képest fest.
  A Market Zrt. ugyanis a Wallis Ingatlanból Wing Zrt.-vé átnevezett cég többségi tulandonában áll. A Wallis egyik korábbi vezérigazgatóját pedig Bajnai Gordonnak hívják.

  A Wing, illetve a Wallis-csoport Veres Tiborhoz, az ország egyik leggazdagabb emberéhez kötethető, de a cég részvényese az a Scheer Sándor is, aki Kisteleki István elnöklése idején a Magyar Labdarúgó Szövetségi alelnöke volt, és akinek nevéhez fűződik az Országos Labdarúgópálya Létesítési Program (OLLÉ) elindítása is. A Wingnek szintén részvényese a Cipruson bejegyzett VIRINI HOLDINGS Ltd.. Hogy, hogy nem a Market a kedvezőtlen piaci körülmények közepette is remek eredményeket produkál, 2011-ben például árbevétele meghaladta az 50 milliárd forintot, adózott nyeresége pedig a 2,2 milliárdot.

  Szerettük volna megkérdezni Scheer Sándort, mi a cég sikerének titka, ám éppen Oroszországból tartott hazafelé, emiatt e-mailben feltett kérdéseinkre tudott volna csak válaszolni (ettől elálltunk). Egy korábban vele készített interjúban azonban leszögezte: "A válságban a korrektség, a biztonság, a szaktudás felerősödik, s fontos szerepet tölt be a személyes kapcsolat is. De elsősorban a munka, a munka és a munka teszi lehetővé, hogy most is sok helyen dolgozzunk" - nyilatkozta a Market Zrt. alapító ügyvezetője. Az FTC-stadion megépítését elnyert Market elöljárója máskor a Ferencváros jelmondatával jellemezte az építőipari viszonyokat, amint leszögezte, manapság a teljes foglalkoztatottság, a stabil működés és az erkölcs a legfontosabb: "Amíg a válság előtt a 4E jelszava, az Erkölcs, erő, egyetértés illetőleg az eredményesség volt a jellemző, addig az új gazdasági környezetben maradt az erkölcs, az erő meg az egyetértés. Eredményesség nincs."

  Ehhez képest a Napi Gazdaság tavaly decemberben az év legnagyobb üzleteként jellemezte, hogy a Market építheti meg a Moszkvától 442 kilométerre dél-nyugatra fekvő Lipeck városának sportközpontját (a cég egyedüliként pályázott a munkára). A város Gördülő kövek elnevezésű sportkomplexumának felépítését 4,6 milliárd rubelért (csaknem 32 milliárd forintért) vállalta a magyar cég oroszországi képviselete. A 64 ezer négyzetméteres központban a jégpályák mellett uszoda és egy multifunkcionális sportcsarnok kap helyet, s a munkálatoknak szintén jövő ősszel kell befejeződniük.

  A Kommerszant című lap az ügylet kapcsán arról írt, hogy a projekt finanszírozásának kidolgozásában részt vett a magyar Nemzetgazdasági Minisztérium, és előzetes megállapodást kötöttek a támogatásról a magyar Eximbankkal.

  "Az építőipar a hobbim, a munkám, az életformám. A labdarúgás - a feleségem után -: a szerelmem" - nyilatkozta máskor Scheer, aki aktív labdarúgónak is vallhatja magát. Ha az Unione FC hétvégi meccse nem maradna el, éppen 100. fellépését abszolválná a BLASZ I. osztályú csapatában (az MLSZ adatbankja szerint 99 fellépésen 99-szer volt kezdő, gól nem szerzett, ellenben egy öngólt vétett). Egyáltalán nem véletlen, hogy a csapat neve egyezik Scheer egy másik cégének nevével. Az Unione-C Ingatlanfejlesztő és Beruházó Kft-t a közvélemény onnan ismerheti, hogy ez a cég - a ciprusi Perpetueal Enterprises Ltd-vel közösen - üzemeltette a múlt év végéig a XII. kerületi Sportmaxot. Az azonos nevű kft-nek jelenleg egyetlen tulajdonosa az Unione-C Kft., amely Scheer Sándor és Zoltán nevű testvére kezében van. Emlékezetes továbbá, hogy a kétezres évek közepén az Unione-C volt az egyik tulajdonosa annak a társaságnak, amely igen hangos botrányt okozva, jócskán a piaci ár alatt vásárolta meg a MÁV egyik patinás Andrássy úti épületét.

  Függetlenül a gazdasági és politikai szélirányváltozásoktól, ez a gazdasági kör mindig megtalálja a maga számítását. Ehhez nyilván valóban produkálnia is kell (hazai és nemzetközi viszonylatban se szeri, se száma a Market építészeti díjainak), mindenesetre kérdéses: az érvényesülésben mennyit nyom a latban Scheer azon állítása, miszerint jelen piaci helyzetben fontos szerepet játszanak a személyes kapcsolatok?...

  Ez a kérdés annál inkább aktuális, mivel a Kisalföld tegnapi száma - meg nem nevezett forrásra hivatkozva - azt írta: megvan a magyar-osztrák-szlovák hármas határ közelébe tervezett szórakoztató komplexum kivitelezője. A Ferencváros stadionja után a Market Zrt. építheti meg az Eurovegast is, s a munkálatok már az idén megkezdődhetnek.
  A Kisalföld megemlíti: a 17 éves múltra visszatekintő, jelenleg a Wing Zrt. többségi tulajdonában lévő társaság eddig félezernél is több létesítményt épített fel 380 milliárd forint értékben.
  A Market mellett más nem rúghat labdába?


  "Ez a pálya nem fog megépülni"

  Ezt mondta lapunknak Vincze Géza, az FTC korábbi játékosa, vezetőedzője, utánpótlás-nevelő szaktekintély. Azzal indokolt: komoly politikai megfontolás húzódik a tervek mögött.

  "Egyfelől azért - folytatta Vincze -, mert a terveknek megfelelően, elfordítva a stadion nem fér el. Másfelől azért, mert a talaj nem teszi ezt lehetővé. Magam ott voltam a jelenlegi aréna első kapavágásánál, saját szememmel láttam, hogy milyen elővigyázatos munkákra volt szükség. A tervek szerinti stadion miatt félő, hogy a metró felé beszakad a talaj. Ezért ha fel is épül az Albert-stadion, akkor nem ott, hanem a Népligetben, tudomásom van arról, hogy ezzel kapcsolatban máris megkezdődtek az egyeztetések".

  Vincze szerint ahogy az első téglát elbontják, megpecsételődik a létesítmény sorsa. Ha a választásokon a Fidesz elbukik, akkor a szocialistákra fogják majd a munkálatok abbamaradását, ha nyer, akkor pedig más helyszín után kell nézni, ahhoz hogy a jelenlegi helyszínen ekkora létesítmény álljon, évekig tartó földmunkákra lesz szükség. "A László Kórház a világörökség része, ezért arra nem lehet terjeszkedni" - mondott újabb érvet Vincze, aki a Market Zrt-t alkalmatlannak nevezte egy ilyen volumenű feladat elvégzésére.


  forrás:
  http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=632384
  2013. március 23., 05:00
   
 62. avatar: magyarfutball.hu
   
 63. avatar: NNS
  2013.05.30, 13:08
  Ferencváros: elhelyezték az új stadion első alappillérét
  MTI, 2013.05.30.

  Látványos pillanatához érkezett az új Albert Flórián Stadion építése: csütörtökön a sajtó nyilvánossága előtt helyezték el a leendő vendégtribün első vasbeton pillérét. Az ünnepélyes eseményen részt vettek a Ferencváros elnökségének tagjai, egykori kiváló játékosai, valamint vezetői is.

  „Abban az örömben lehet részünk, hogy a stadionunk a mai nappal kilépett a földből, és elhelyeztük az első pillérét" – fogalmazott a sajtóbejáráson Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke, majd kiemelte, hogy az Albert stadiont magyar mérnökök tervezték, magyar cég építi, magyar alapanyagokat építenek bele, és erre véleménye szerint nem csak a fradisták lesznek büszkék.

  „Minden magyar ember, aki elmegy mellette, azt mondhatja, hogy Európa egyik legmodernebb stadionját építjük" – jelentette ki. Az elnök elmondta, hogy információi szerint az építkezés összességében két hét előnyben van a tervezetthez képest.

  Pintér Lajos, az építő Market Zrt. projektvezetője ezt azzal egészítette ki, hogy leginkább az új fejépület alapozásával és a földmunkával haladnak a vártnál jobban, míg a vasbeton szerkezet építése terén néhány nappal járnak előrébb. Elmondta, hogy a stadionban 180 hasonló vasbeton tartópillér lesz, és összesen 3400 vasbeton elemet építenek majd be. Tájékoztatása szerint a régi Albert Stadion utolsó elemei – így a székház - június-júliusra tűnnek véglegesen el.

  forrás: http://www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_i/ferencvaros-elhelyeztek-az-uj-stadion-elso-alappilleret-2249351
   
 64. avatar: patya96
  2013.05.12, 20:54
  tényleg olyan mint a Dortmundi Westfalenstadion
   
 65. avatar: NNS
  2013.05.12, 17:48
  A látványterveken a VIP-páholyból szerintem a Dortmundi Westfalenstadion lelátóit lehet látni.

  kép
   
 66. avatar: magyarfutball.hu
  2013.05.05, 12:12
  A Market Zrt.-t, a vezérigazgató egyéb hivatalos elfoglaltsága miatt, Pintér Lajos műszaki igazgató képviselte. Bevezetésként elmondta, hogy nagyon jól előkészített projekt megvalósítására kaptak megbízást. A tervek pontosak, az engedélyek jók, rendben vannak, így a döntés és a fellebbezési határidő lejárta után azonnal munkához tudtak látni. A bontás és az építkezés párhuzamosan folyik. Tájékoztatást adott a munkák ütemezéséről. A bontási munkák befejezési határideje augusztus, de a jelentős részeit május végéig elvégzik. Jelenleg az alapozás, a főépület réselése, a háromszintes „pince” kiépítése folyik. Augusztus végére már a lelátó- és a tetőszerkezet is látható lesz. A főépület ebben az évben szerkezetkész lesz. Év végére már sok mindent látni lehet! A pálya kialakítása időjárásfüggő, de tavaszra tervezik. A füvesítés kb. 2 hónapot vesz igénybe. Az átadási határidőt reálisnak tartják. Elmondta, hogy májusban elkészül a konténeres látogató központ, amelyben láthatók lesznek a tervek, rá lehet látni az építkezésre, és a Fradi Múzeum egy részét is itt helyezik el. Előzetes megbeszélés alapján lehetővé teszik az FTC Baráti Kör tagjainak a „kiscsoportos” helyszíni szemlét.

  forrás:
  http://www.ftcbaratikor.hu/2013/05/04/uj-helyszinen-barati-korben-az-uj-stadion-epiteserol/
   
 67. avatar: NNS
  2013.04.02, 12:02 (szerk.: 2013.04.02, 12:08)
  A fejépület alatt a stadiont kiszolgáló 3 szintes mélygarázs került kialakításra.
  Mélygarázs alapterülete: 11 662 m² 352 db gépjármű parkolóhellyel.

  Mélygarázs:
  A VIP vendégek gépjárművei részére a fejépület alatti 3 szintes mélygarázsban összesen 352 parkolóhelyet biztosítunk. A mélygarázs a Gyáli út felőli sorompóval és beléptető rendszerrel felszerelt lehajtón közelíthető meg. A garázs egyirányú közlekedési rendszerrel létesül, a szintek között 2-2 egyirányú rámpával biztosított a kapcsolat.

  Parkolóhely leírása:
  Telken biztosított parkolóhelyek:
  Mélygarázsban: 352 db.
  Fejépület előtt állandó: 100 db.
  Fejépület előtt ideiglenes: 11 db.
  Könyves Kálmán Körút felöli telekrészen ideiglenes parkolóban: 350 db.
  Összesen: 813 db.
  A Gyáli út mellett biztosítunk a média számára fenntartott 1 000 m²-es területet. A személygépkocsi parkolóhelyeken kívül 10 db busz számára állandó parkolóhely biztosított telken belül.

  Az épület pinceszintjei alapvetően mélygarázsként funkcionálnak, de ezeken a szinteken elektromos, gépészeti és üzemeltetési területek is kialakításra kerültek.

  A mélygarázs területére való belépést motoros mozgatással működő rács és sorompó fogja szabályozni. Az épületben dolgozók és a VIP látogatók a belépést proximity kártyájukkal, illetve az érvényes bérletükkel kezdeményezhetik a sorompónál.

  forrás:
  HU-Budapest: Stadion építése
  2012/S 220-362301
  Ajánlati/részvételi felhívás
  Építési beruházás
  http://ted.europa.eu/udl?uri=TED:NOTICE:362301-2012:TEXT:HU:HTML&src=0

  Letöltés PDF formátumban: https://www.magyarfutball.hu/data/grounds/9/992/uj_albert_stadion_epitesi_beruhazas.pdf
   
 68. avatar: NNS
  2013.04.02, 10:10
  Túloldalt a főbejárat előtt is lesz egy kisebb parkoló rész, korábbi hírekben pedig egy mélygarázsról is volt szó, ez nem tudom módosult-e a végleges tervekben?
   
 69. avatar: Girgily
  2013.04.02, 09:38 (szerk.: 2013.04.02, 09:39)
  Hol lesznek a parkolók?

  A legújabb video szerint pont azon a területen kellene lenniük, amit értékesítenek:
  www.youtube.com/watch?v=tTQbBnYFvK4
  Az Üllői út és a Könyves Kálmán körút sarka (ahol most áll a régi stadion) egészen a Gyáli útig rendkívül értékes fejlesztési terület. A közútin túl kiváló tömegközlekedési kapcsolatokkal is rendelkezik, mivel metrómegálló, meghatározó villamosvonal és térségi jelentőségű autóbusz állomás van a közvetlen közelében. Továbbá a főváros legnagyobb területű (bár eléggé kihasználatlan) közparkjának is a szomszédságában van. Egyszóval a terület eladásából az egyébként 14 milliárdos beruházás egy jelentős részének megtérülésével számol az állam.

  Forrás: urbanista.blog.hu/2013/03/30/uj_fradi-stadion_az_ertekes_telekreszeket_eladjak_korulotte_de_marad-e_eleg_hely_a_huszezres_emberto#more5184506
   
 70. avatar: AMiUtunk
  2013.03.30, 23:25
  A sok megválaszolatlan kérdés egyike: marad-e elég hely a húszezres embertömeg elvezetésére?

  Az ígéretek szerint nem sokára a Fradié lesz a legkorszerűbb és a legkörnyezetkímélőbb (hogy ne mondjam a legzöldebb) stadion egész Közép-Európában. A tervek szépek, jók, de ha kicsit tágabb összefüggésben vizsgáljuk a dolgot, jó néhány kérdés felmerül az épület üzemeltetésével kapcsolatban. Kéméndi Zsolt, végzős tájépítész a Ferenciek teréről szóló összeállítása után most az Albert Stadionról küldte el gondolatait az Urbanistának.

  Albert Stadion 2.0

  A Fradi kálváriája az utóbbi években már-már szappanoperába illő volt: másodosztály, tulajdonosváltások, fellángoló- majd elülő stadiontervek. A csapat úgy néz ki révbe érhet, ugyanis kiemelt állami beruházásként új, nemzetközi mérkőzések rendezésére alkalmas stadionjuk lesz.

  Miután márciusban lezárult a közbeszerzési eljárás és aláírták a kivitelezési szerződést, március 28-án pedig letették az új építmény alapkövét, azonnal meg is kezdődött az eddigi stadion bontása. Az új zöld-fehér pálya Közép-Európa egyik legkorszerűbb, sőt legkörnyezetbarátabb ilyen jellegű építménye lesz, jelenlegi helyéhez képest 90 fokkal elforgatásra kerül és hátrébb húzódik a Könyves Kálmán körút vonalától a belváros felé. Ennek oka - az UEFA és a FIFA szabályain túl - a pályán kívül fennmaradó telekrészek értéke.

  Az Üllői út és a Könyves Kálmán körút sarka (ahol most áll a régi stadion) egészen a Gyáli útig rendkívül értékes fejlesztési terület. A közútin túl kiváló tömegközlekedési kapcsolatokkal is rendelkezik, mivel metrómegálló, meghatározó villamosvonal és térségi jelentőségű autóbusz állomás van a közvetlen közelében. Továbbá a főváros legnagyobb területű (bár eléggé kihasználatlan) közparkjának is a szomszédságában van. Egyszóval a terület eladásából az egyébként 14 milliárdos beruházás egy jelentős részének megtérülésével számol az állam.

  Magában a stadionban a teljesen fedett nézőtéren 22 000 ülőhelyet alakítanak ki, nagyobbak lesznek az öltözők, a VIP szektorok illetve egy 1500 nm-es rendezvényterem kerül kialakításra. A tervek szerint - ezen új elemeknek köszönhetően - a stadion gazdasági szempontból önfenntartó lesz. Az eddigi edzőpályák természetesen eltűnnek, így a gyakorlást az egyébként is létező népligeti FTC Utánpótlás Centrum egységei szolgálják majd.

  Természetesen az építés néhány szakmai kérdést is felvet, ugyanis az értékesítés előtt álló saroktelek egy része pontosan az érkező, majd a mérkőzés után távozó több ezer szurkoló fő közlekedési tengelye a metróállomás illetve a villamosmegálló felé. A kerületi szabályozási terv kitér bizonyos beépítési korlátozásokra, miszerint az aluljáró és a stadion között az Üllői út, Könyves Kálmán körút sarkán egy 30 méter széles sáv minimum 4 méter magasságig nem beépíthető.

  Viszont kérdéses, hogy az ily módon biztosított terület elegendő lesz-e egy-egy teltházas mérkőzés előtt és után - esetleges vészhelyzet esetén - az építmény kiürítésére és az embertömeg elvezetésére. Itt elég csak a Papp László Sportarénára gondolni: az "csak" egy 12500 néző befogadására alkalmas stadion, mégis hatalmas terek vannak körülötte, jóval nagyobbak, mint ami a majdnem kétszer akkora Albert Stadion körül marad a várhatóan iroda-kereskedelmi komplexum megépülése után.

  A (...) látványterven egy lehetséges beépítés látható, persze eltúlzott magasságokkal, mert a szabályozás maximum 45 méterben állapította meg az építmények magasságát. Az elrendezés viszont jól mutatja a metróállomás felé eső szabadon hagyandó területet. Amennyiben ilyen "nyitott" lesz a beépítés, akkor megnyugtatóan elegendő lesz a terület.

  Mivel azonban intézmény, közintézmény és járműtároló funkció esetében 100%-os földszinti és első emeleti beépítés is elképzelhető, nem zárható ki a szinte teljes beépülés a stadion Könyves Kálmán körút felé eső oldalán (persze a 30 méteres sáv a metró irányában, ebben az esetben sem beépíthető).

  Sok még a nyitott kérdés, még a közelében sem vagyunk a telek értékesítésének. A stadion minden esetre 2014 őszére elkészülhet és remélhetően egy meghatározó jelképpé válik nemcsak a Fradi, hanem az egész városrész számára.

  Forrás: http://urbanista.blog.hu/2013/03/30/uj_fradi-stadion_az_ertekes_telekreszeket_eladjak_korulotte_de_marad-e_eleg_hely_a_huszezres_emberto#more5184506

  Kiegészítésként: a szakirodalom a gyalogos forgalom zavartalan lebonyolítására személyenként 1,30-1,50 négyzetméternyi területet ajánl, ill. irányoz elő.
  Források:
  Heine - Vergleich des Flächenbedarfs verschiedener Verkehrsmittel im städtischen Personenverkehr, Technische Universität Dresden, 1995 (1,30 m2/személy)
  Korte - Grundlagen der Straßenverkehrsplanung in Stadt und Land, Wiesbaden und Berlin (West), Bauverlag, 1960 (1,50 m2/személy)
   
 71. avatar: ingersheim
  2013.03.23, 19:41
  22.600 Fő az ugye a full üllőhelyes stadion, de mennyi lehet, hogyha állóhelyesítenek?

  23.700, a full ülőhelyes pedig 22.100 ha jól emlékszek

  A kiírás szerint:
  “A jelenleg meglévő FTC Stadion teljes bontása, új – legalább 22 000 ülő / legalább 23 500 álló fő befogadására alkalmas – stadion építése fedett lelátókkal”

  ulloi129.wordpress.com/2013/03/23/100-millio-lesz-az-alberlet/
   
 72. avatar: NNS
  2013.03.20, 17:55
  2013. március 20., szerda 16:48
  Eldőlt, hogy a Market Építőipari Zrt. építi meg klubunk új stadionját.
  Klubunkhoz az alábbi közleményt juttatta el az MNV Zrt. sajtóosztálya:

  "Eredményesen lezárult az új ferencvárosi labdarúgó stadion generál-kivitelezésére és a meglévő stadion bontására kiírt közbeszerzési eljárás.

  Az új stadion beruházójaként kijelölt, a közbeszerzési eljárást lefolytató Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. a legolcsóbb árat és a legjobb szakmai ajánlatot benyújtó Market Építő Zrt.-vel generál-kivitelezési szerződést kötött. A munkaterület átadása megkezdődött. A nyertes ajánlat összege 13.488.488.019 forint.

  A stadionnak 2014 őszére kell elkészülnie. Késedelem esetén a kivitelező napi 67,5 millió forint kötbért köteles megfizetni. A hibátlan teljesítés biztosítékaként a kivitelező 675 millió forint értékű, indoklás nélkül egyoldalúan készpénzre váltható bankgaranciát adott át a magyar államnak. A közbeszerzési eljárás egyetlen szakaszában sem volt jogorvoslati kérelem."

  forrás: http://www.fradi.hu/hu/labdarugas/nb-i/hirek/kezdodik/20130320/c/3349
   
 73. avatar: NNS
  2012.11.15, 13:11
  2012. november 15., csütörtök 10:53
  Épülhet az új Fradi-stadion, legalábbis a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő ZRt. kiírta a ferencvárosi futballstadion építési tenderét. A pályázat meghívásos.

  A pályázóknak a meglévő FTC-stadion bontását és az új stadion generál-kivitelezését kell vállalniuk. Az új, legalább 22 ezer ülőhelyes (jelenleg 18 000 ezres), fedett lelátójú stadionnak meg kell felelnie a FIFA ajánlásainak, és az UEFA előírásainak. Az új létesítményt a jelenlegi Albert Stadionhoz képest 90 fokkal elforgatják.

  A budapesti nagyberuházásokért felelős kormánybiztos, Fürjes Balázs korábban azt nyilatkozta, hogy a versenyt főként az ajánlati ár dönti el. A megjelent pályázat szerint az ár 60 százalékos súllyal fog szerepelni az elbírálás során. A pályazaton csak nagy létesítmények építésével már tapasztalatott szerzett cégek vehetnek részt, többek között feltétel egy nettó 10 milliárdos magasépítési projekt megvalósítása.

  A stadiont a nyertesnek a szerződéskötéstől kezdve 18 hónapon belül fel kell építenie. A stadion bontása januárban kezdődhet, Kubatov Gábor FTC-elnök szerint az új létesítmény a mainzi arénához fog hasonlítani. A létesítmény október 9-én már jogerős építési engedélyt kapott.

  http://sportgeza.hu/futball/2012/11/15/kiirtak_az_ftc-stadion_epitesi_tenderet/
   
 74. avatar: NNS
  2012.08.23, 08:22
  Családok stadionja lehet a Fradié
  2012. augusztus 23., csütörtök 04:00
  Bontással és azonnali építéssel januárban megkezdődhet az új Fradi-pálya építése – mondta a Magyar Nemzetnek Kubatov Gábor, a Ferencvárosi Torna Club elnöke. A júliusi kormánydöntés szerint a kiemelt, csaknem 20 milliárd forintos állami beruházással 2014-ig készül el az Albert Flórián Stadion.

  A legendás Üllői út és a Könyves Kálmán körút sarkán olyan nemzetközi labdarúgó-mérkőzésekre alkalmas létesítményt terveznek, amelyben elsőrendű szempont a biztonság. Kubatov Gábor szerint nem lesz többé futballháború: elkülönítik a szurkolói csoportokat, s külön bejárat lesz az átlagnézőknek is. A nagy múltú klub elnöke reméli, a modern, német mintára épülő sportlétesítmény így családi programok színhelye lehet.

  A beruházásért Fürjes Balázs kormánybiztos a felelős, az építtető a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt., most a földhivatali eljárások zajlanak. Mivel a stadiont a jelenlegi helyzetéhez képest elfordítják, a nagy parkoló területén és a kiszolgálóépületek helyén túl felszabaduló ingatlanokat az állam értékesíti, hogy ott szálloda, irodaház vagy bevásárlóközpont épüljön. Szűcs Balázs, a IX. kerület főépítésze elmondta, a stadionépítés a Népliget melletti városrészek fejlődésének motorja lesz.

  További részletek a Magyar Nemzet csütörtöki számában.

  http://mno.hu/magyar_nemzet_belfoldi_hirei/csaladok-stadionja-lehet-a-fradie-1100766
   
 75. avatar: magyarfutball.hu
  2012.01.04, 18:09
  A Központi Építészeti-Műszaki Tervtanács a 2011. december 19-én a 1051 Budapest, Zrínyi u. 5. alatt a Duna Palota Széchenyi termében tizenkét jelenlévő taggal határozatképessége birtokában tartott tárgyalása alapján a Streit Ágnes – É/1 01-1914 (1223 Budapest, Kacor u. 5.) által tervezett Üllői úti FTC Stadion építési engedélyezési tervét (Budapest, Üllői út 129. hrsz.: 38293/75) a javasolt átdolgozás után ajánlja.

  INDOKLÁS:

  A terv megfelelő választ ad a sport és a megrendelés elvárásaira, amennyiben egy műszakilag korrekt, működőképes és gazdaságos épületet hoz létre.

  A stadion telepítése jó, a pálya elforgatása előnyös tájolást eredményez, a Könyves Kálmán körúttól való hátrahúzása jól hasznosítható területeket szabadít fel, a gyalogos megközelítést is könnyíti. A fejépület elhelyezését kellőképpen indokolja a tájolás.

  A közönségfogadás funkciói többnyire jól megoldottak, a férőhelyszámmal arányosak, jegypénztárból és akadálymentes mosdóból viszont nem elegendő egyet-egyet kialakítani, ezek kis mértékű növelése szükséges az engedélyezési terv szintjén. A fejépületi bejáratok száma csökkenthető volna, így az ellenőrzés is egyszerűbbé válna, ez a változtatás ugyanakkor elsősorban megrendelői kompetencia.

  A fém fegyverzetű panellel való héjalásnál volna előnyösebb megoldás is. Az íves felületek lekövetése technikailag problémás, a közönségforgalmi és lelátóterületek teljes árnyékolása pedig állandó mesterséges megvilágítást tenne szükségessé. Egy legalább részben áttetsző, rugalmas héj megbízható térelhatárolást jelentene, lehetővé tenné a természetes fény hasznosítását, a belső téri világítás pedig egyúttal a külső díszkivilágítást is biztosítaná. E megoldás végleges kimunkálása kiviteli terv szinten szükséges, adott esetben az építési engedély módosításával kísérve.

  Jelen terv nem tér ki a teljes telek rendezésére, a beépítetlenül maradó területek hasznosítására, városképi kialakításának, hangsúlyformálásának tisztázására az engedélyezést követően, illetve adott esetben a kivitelezéssel párhuzamosan lebonyolítandó nyílt, országos építészeti ötletpályázat kiírása segíthet színvonalas megoldást adni. Ez lehetőséget teremtene egy regionális központ kialakítására, eleven városi környezet jöhetne létre, melynek főhangsúlya nem a stadion volna, így annak egyszerű formavilága kifejezetten előnyössé válhat.

  Az épület körút felől való feltárására és a parkolási rendszer megnyugtató megoldására is a jelenleg beépítetlenül maradó terület hivatott, ezért a Tervtanács szükségesnek tartja az ötletpályázat mihamarabbi kiírását az Országos Főépítészi Iroda irányításával. Mindezekkel Dr. Fürjes Balázs úr, egyes kiemelt jelentőségű budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos egyetértett, és biztosította a Tervtanácsot az ilyen értelemben való további eljárás felől. A kormánybiztos úr határozott és egyértelmű ígéretet tett a változtatások engedélyes és kiviteli terv szintű – szükség esetén a most kiadandó építési engedély módosításával történő – érvényesítésére, és a javasolt tervpályázat 2012. első felében való kiírására.

  Kiviteli terv szinten kezelni kell majd a fenntarthatóság kérdését, például a nagy felületen jelentkező csapadékvíz hasznosítását és a megszűnő aktív zöldfelületek pótlását. Ugyancsak a kivitelezési tervfázisban szorul finomításra a tartószerkezet terve, az anyaghasználat és a részletképzés.

  A tervezés mostani ütemét képező stadion tervét a Tervtanács a fenti szempontok érvényesítése esetén engedélyezésre javasolja.

  forrás:
  http://www.architectforum.hu/node/20255
   
 76. avatar: Tomi2002
  2011.11.05, 19:39
  Elvileg 23.000 férőhelyes lesz az új stadion.
  Ja és isten nyugasztalja Flóri bácsit
   
 77. avatar: NNS
  2010.08.02, 13:23
  Mégsem lesz új Fradi-pálya 2012-ben?
  2010. 08. 02. 12:47:00

  Az eredeti tervek szerint már fel kellett volna újítani az FTC stadionját, de az érintettek közötti megállapodás módosítása szerint a sportklub tulajdonosa egy új létesítményt építene 2012 március végéig, de késik az engedélyeztetés.

  A hétfői Napi Gazdaság cikke

  Az Üllői úti pálya felújításával kapcsolatos munkálatok jelenlegi egy helyben járása nem a gazdasági válság következménye - válaszolta lapunk kérdésére a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. illetékese. A tervek szerint 2012-ben új stadionnak kellene állnia, ehhez már el kellett volna kezdődnie a kivitelezésnek, ám információnk szerint a fejlesztési helyszín telekszomszédja kifogásokkal akadályozza az építkezést.

  A Fradi-pálya ingatlanjainak 2008-as értékesítésekor a vevő Esplanade Real Estate Kft. vállalta, hogy a meglévő stadiont az adásvételi szerződés megkötésétől számított két éven belül felújítja (áfa nélkül legalább 1,2 milliárd forint értékben). Ám a IX. kerületi önkormányzattól kért tanulmány szerint a stadion felújítása a telekátalakítások, illetve az egyéb munkálatok és jelentős ráfordítások ellenére sem tennék lehetővé korrekt városrendezési, műszaki és építészetileg is elfogadható megoldás kialakítását.

  Az Esplanade, valamint a Ferencvárosi Torna Club az MNV tudtával újabb megállapodást kötött, amely szerint a vevő a felújítás helyett a stadiont lebontja, és az eredeti szerződésnek mindenben megfelelő, új, a jelenlegi stadionnál nagyobb befogadóképességű komplexumot épít. Az eredetileg vállalt, 2010. április 9-én lejárt határidőt a felek 2012. március 31-ére módosították.

  Az Esplanade a közelmúltban azt közölte az MNV Zrt.-vel, hogy a stadion tervezési munkálatai megkezdődtek, az elvi építési engedély iránti kérelmet is benyújtották, azonban az engedély jogerőre emelkedését a telekszomszéd fellebbezése késlelteti, a másodfokú hatóság az első fokon eljáró hatóságot új eljárás lefolytatására utasította, amely jelenleg is folyik.

  Lapunk úgy tudja, hogy a Gyáli úton levő Országos Tiszti Főorvosi Hivatal (OTH) miatt állnak a munkálatok. Az OTH azonban azt a választ adta lapunk megkeresésére, hogy téves az információ, az intézmény nem gátolja a tervezett stadion-, szálloda-, iroda- és szórakoztatóközpont beruházást. Nincs olyan dokumentum a hivatalban - áll a válaszban -, amely aláírásra vár és hátráltatná az ügyet vagy az építési engedély jogerőre emelkedését. Tény viszont - így az OTH -, hogy a Közép-magyarországi Regionális Államigazgatási Hivatal megsemmisítette az első fokú hatóság elvi építési engedélyét és a hatóságot új eljárásra kötelezte.

  A bontási munkálatokat kizárólag az új stadion építését lehetővé tevő jogerős építési engedély megszerzését követően lehet megkezdeni. Az MNV tehát úgy ítéli meg a kialakult helyzetet, hogy a vevő fejlesztési kötelezettségvállalásának teljesítése folyamatban van, azaz nem lehet szó szankció alkalmazásáról.

  forrás: http://www.napi.hu/default.asp?cCenter=article.asp&nID=453964&place=vezeto_cim
   
 78. avatar: NNS
  2010.04.27, 18:12
   
 79. avatar: magyarfutball.hu
  2010.02.10, 18:43 (szerk.: 2010.02.10, 18:45)
  Az FTC két hete tartott sajtótájékoztatóján a klub vezetői úgy nyilatkoztak, hogy nem kapták még meg az elvi építési engedélyt az Üllői úti Új stadion-komplexumhoz, mert az ÁNTSZ fellebbezést nyújtott be.

  Az Országos Tisztifőorvosi Hivatal 2009 nyarán értesült először arról, hogy megindult a Fradi pályával kapcsolatos elvi építési engedélyeztetési eljárás. A dokumentáció áttekintése után az intézet megküldte a Polgármesteri Hivatal jegyzője számára az észrevételeket. Az Esplende Real Estate Kft kérelmére a IX. kerületi polgármesteri hivatal építésügyi hatósági csoportja ezt mellőzve kiadta az elvi építési engedélyről szóló határozatot, mely szerint azon a területen, amely most Fradi pályaként ismert, a beruházó egy stadion, szálloda, iroda- és szórakoztató központ komplexumot építhessen. A határozat ellen az OTH 2009. augusztus 24-én fellebbezett a Közép-magyarországi Regionális Államigazgatási Hivatalnál. Ez a fellebbezés még elbírálás alatt van.

  Ezzel párhuzamosan 2009 szeptemberétől az OTH kezdeményezésére egyeztetések történtek a befektető, a tervező és a polgármesteri hivatal képviselőivel, amely eredményeként összeállt egy megállapodás tervezet, anely a „Szomszédjogi Erdekek Védelme” címet viseli. Ez a dokumentum is egyeztetésre vár (az önkormányzat számára 2009. november 16-án, az Esplende Real Estata Kft. részére 2009. november 17-én került megküldésre).

  Az OTH örül, hogy környezet fejlődik, szépül. Azonban azt mindenképpen szeretné biztosítva látni, hogy a létesítmény építése és elkészülte után az üzemeltetés nem veszélyezteti a közegészségügyi feladatok ellátását. A fellebbezés sem a stadion építése ellen emel kifogást, hanem arról szól, hogy a szálloda, iroda- és szórakoztató központ épületegyüttes tervezése során biztosított legyen az OTH létesítményektől való előírt védőtávolság megtartása, a környezet kialakítása és a közlekedési koncepció is ennek szellemében készüljön el (például ne lehessen a telekhatáron nagy forgalmú magánutat létesíteni, amelyet közhasználatra is megnyitnának). A közlekedési koncepcióban a szükséges 8.000 parkoló helyett csak 2.500 szerepel. Nem számol a terv a megnövekedett közúti forgalomból származó terheléssel sem (milyen talaj közeli légszennyeződés várható). Nem részletezi a terv a 22.000 néző, szurkoló közlekedési útvonalát. Az OTH intézeteinek zavartalan működtetése érdekében többek között védőfasor telepítését, térfigyelő kamerarendszer üzembeállítását kéri, nem tekinthet el a zajterhelési határértékek betartásától.

  ÁNTSZ Kommunikációs Főosztálya


  forrás:
  www.antsz.hu/portal/down/kulso/aktualis/Fradi_beruhazas_eng_fazisban_20100210.pdf
   
 80. avatar: pirospont
  2010.01.27, 12:21 (szerk.: 2010.01.27, 12:24)
  az utcafrontja valamelyik autótípusra emlékeztet, nem tudom bitosan.
  talán egy '68-as Camarora?
  kép
   
 81. avatar: pirospont
  2010.01.27, 10:55
  #39
  ez csodaszép! remélem megvalósul
   
 82. avatar: Csabinho
  2010.01.26, 17:47
  Ezek szerint a meglévő stadion alapjaira és formájára épül ez az új, kicsit nagyobb lelátókkal meg tetőkkel, nincs itt semmi féle 90 fokos elforgatás mint amit magyaráztak. Habár én az új stadionban is megcsinálnám ezt a pálya fölé bedőlő világítótesteket, mert szerintem erről híres a Fradi pálya... De szép lesz csak legyen már készsmiley
   
 83. avatar: Girgily
  2010.01.26, 17:15
  A lelátóra vezető kijáratok elég fos helyen vannak. Ha már építenek jót építsenek. A lelátó alján lévő "lukak" szétdarabolják pl. a tábort, de máshol, oldalt is zavaróak (nekem legalábbis). Feljebb azokkal a kijáratokkal!
   
 84. avatar: NNS
  2010.01.26, 15:42
   
 85. avatar: NNS
  2010.01.19, 19:48
  Ez még csak egy kamu videóból lett kivágva, a konkrét látványterv gondolom kicsit látványosabb lesz.
   
 86. avatar: Heszusz
  2010.01.19, 17:21
  Elég jellegtelen stadion lesz a látványtervek alapján. :(
   
 87. avatar: pirospont
  2010.01.19, 15:05
  10:52
  A stadion építésében partner lesz a Capita Symonds nevű angol cég. [...]Azt mondják, bontási engedély még nincs, mert megtámadta az ÁNTSZ.

  10:34
  Gerst Alexander: 2012-re kész a stadion.


  forrás: http://ulloi129.wordpress.com/2010/01/19/tiztol-sajtotajekoztato-eloben-jelentkezunk/
   
 88. avatar: pirospont
  2010.01.18, 09:41
  Debrecen
   
 89. avatar: NNS
  2010.01.18, 08:43
  Más budapesti és egy-két vidéki klubnál hasonló beruházásokat készítenek elő

  A másik budapesti klub gondolom a Vasas, de vidéken?
   
 90. avatar: NNS
  2010.01.18, 08:42
  50 milliárdból épít gigakomplexumot az FTC
  2010-01-18 07:40

  Az FTC megkapta az engedélyt a bontáshoz, nyáron már építeni akarja 50 milliárd forintos többfunkciós komplexumát az Üllői úton - írja a Világgazdaság.

  Más budapesti és egy-két vidéki klubnál hasonló beruházásokat készítenek elő, de tapasztalata egyelőre csak a győrieknek van, náluk a felújított stadion mellett néhány hete már működik a kereskedelmi központ, és még az idén átadják a négycsillagos hotelt - írja a Világgazdaság.

  Országosan összesen körülbelül 120-130 milliárd forint értékű beruházásokról van szó, nem számítva a Puskás Ferenc Stadiont és környékét.

  Az ingatlanfejlesztők és az önkormányzatok külföldi példákat követnek, több tucat nyugat-európai és amerikai városban jól működő modell, hogy a sport mellé kereskedelmi, irodai, üzleti és idegenforgalmi funkciókat is ellátó egységeket telepítenek, és ezekhez megfelelő rendezvénytervet, marketingakciókat társítanak, így megoldott lehet a hosszú távú hasznosítás.

  Kulcskérdés, milyen rugalmasan alakíthatók a projektek belső arányai, és természetesen az, kitől és milyen feltételekkel tudnak forrást szerezni, miután jóval nagyobb önerőt és magasabb előértékesítési hányadot kérnek a bankok.

  forrás: www.hirszerzo.hu/cikk.50_milliardbol_epit_gigakomplexumot_az_ftc.137144.html
   
 91. avatar: pirospont
  2009.10.12, 18:46 (szerk.: 2009.10.12, 20:46)
  Az építési engedély - több lépcsőben zajló - megadása a IX. kerületi jegyző alá rendelt ferencvárosi építésügyi hatósági csoport hatáskörébe tartozik. A hatóság sem volt sokkal bőbeszédűbb, mint az FTC, de legalább választ adott. Az elvi építési engedély kiadása folyamatban van, akárcsak a jóval bonyolultabb eljárás az illetékes környezetvédelmi hatóságnál.

  Az építtető állítja, hogy az első épület, amelyet a területen felhúznak majd, az a stadion lesz. A szkeptikusokat az is megnyugtathatja, hogy Kevin McCabe-nek olyannyira fontos a beruházás, hogy folyamatosan sietteti az eljárást, haladást szeretne.

  Persze az nem jelenti azt, hogy már épülhet is a stadion, mert csak ezután következhet az építési engedély kiadása, amely ismét egy legalább háromhónapos eljárás. A jelenlegi épületre pedig bontási engedélyt kell kérni, az viszont független az építési engedélytől, előbb és később is meg lehet szerezni.


  http://sportgeza.hu/futball/2009/10/12/hiaba_titkoljak_lesz_uj_fradi-stadion/
   
 92. avatar: magyarfutball.hu
  2009.03.20, 02:29
  Az interjú szerint a tervezőiroda:
  S.A.M.O. Tervező és Ingatlanfejlesztő Kft
  http://www.samo.hu
   
 93. avatar: magyarfutball.hu
  2009.03.19, 15:27 (szerk.: 2009.03.19, 15:27)
  A híresztelések szerint a stadion terveit egy egyetemista készítette az utolsó pillanatban, 200 ezer Fonrintért.

  – Az építő, a tervező egy magyar iroda, akikkel két éve tartják a kapcsolatot az angolok. Tavaly nyáron felkértek egy svájci céget is tanácsadásra, én magam is voltam kint Svájcban megnézni egy stadiont, majd a cég ajánlatot is adott. Hogy a tanácsadásból mit emeltek át, azt nem tudom, azt viszont igen, hogy a svájci ajánlat költsége jóval magasabb volt, mint amit a magyar cég kínált, ezért az angolok úgy döntöttek, hogy a magyar irodát választják. - mondta Rieb György


  forrás:
  Napkelte
   
 94. avatar: NNS
  2009.03.10, 17:57
  2009-03-10
  FERENCVÁROS. Szóba került, hogy az MLSZ-szel közösen épít stadiont a klub, de ezt elvetették. 2010 nyarán megindulnak a dózerek

  Kétszázötvenmillió euróból építenek új létesítményt az Üllői úton

  Nem sajnálják a pénzt arra, hogy az FTC a jövőben európai színvonalú, modern stadionban játszhassa mérkőzéseit. A teljes létesítmény felépítése 250 millió eurót emészt fel, ebből az Albert Flórián Stadion hatvanmillió euróba kerül – tudta meg a Nemzeti Sport Szász Andrástól, aki az angol tulajdonos alapította magyar céget vezeti.


  kép
  Az európai sztárklubok arénáinak mintájára készül el az új Albert-stadion

  A Ferencváros labdarúgócsapatát működtető zrt. tulajdonosa az angolok alapította magyar cég, az Esplanade Real Estate Kft. A Szász András vezette gazdasági társaság kilencvennégy százalékát birtokolja a zrt.-nek, további öt százalék a Ferencvárosi Torna Clubé, míg egyszázalékos tulajdonrésze még mindig a Fotex Zrt.-nek van.

  A tulajdonviszonyok miatt az irányítás természetesen Szász András kezében van, egyeztetve az angol „anyavállalattal” és annak tulajdonosával, Kevin McCabe-bel. Az Esplanade Real Estate Kft. előbb kizárólag a Ferencváros labdarúgócsapatával és a Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. által az Üllői úti ingatlanra kiírt pályázattal foglalkozott, ám annak megnyerése után Kevin McCabe úgy döntött, továbbra is a Szász András vezette cégre bízza a labdarúgócsapat ügyeinek intézését, sőt immáron a kft. készíti elő a nyolchektárnyi ingatlanon történő hatalmas beruházást is.

  Szász András a Nemzeti Sportnak elmondta, a stadion és az azt körülvevő létesítmények felépítése meghaladja a kétszázötvenmillió eurót. Az is bizonyossá vált a 2009. február elején elkészült tervek alapján, hogy a stadion mintegy hatvanmillió euróba kerül.

  Első ütemben a huszonháromezer néző befogadására alkalmas, a FIFA által előírt szabványoknak megfelelő stadiont építik meg, a hozzá tartozó kilencvenezer négyzetméternyi parkolóval, plusz az FTC, valamint a zrt. irodaházának kivitelezése. Az első ütem munkálatai a tervek szerint 2012-ben fejeződnek be.

  A második ütemben a Könyves Kálmán körúti olda­lon háromcsillagos, 19 000 négy­zetméteres szálloda (benne sport- és rekreációs központ), valamint 72 ezer négyzetméteres szabadidő- és bevásárlóközpont építése valósul meg.

  Szász András elismerte, felvetődött a zrt. irányítóiban az MLSZ-szel közösen megépítendő stadion terve, ám ebből végül semmi sem lett (a szövetség most Telkiben épít edzőcentrumot). Ha minden a terv szerint halad, 2010 nyarán megindulnak a dózerek az Üllői útra, s megkezdődik a hazánkban egyelőre egyedülállónak számító építkezés.


  forrás: www.nemzetisport.hu/labdarugonb2/ketszazotvenmillio-eurobol-epitenek-uj-letesitmenyt-az-ulloi-uton-225551.html?
   
 95. avatar: NNS
  2009.01.24, 20:10
  Ahol kaptunk rá engedélyt, fel is raktuk. smiley
   
 96. avatar: ray
  ray
  2009.01.24, 19:31
  Szép tervek,de ezek még csak tervek.Ilyen már több NB 1-es csapatnak is volt vagy van,azokat is fellehetne rakni úgy mint ezt.
   
 97. avatar: magyarfutball.hu
  2008.12.19, 22:05
  Az új stadion nyitómeccsére több ötletünk van, vagy a magyar válogatott, vagy a Sheffield United, vagy egy angol sztárcsapat látogat majd az Üllői útra.


  forrás:
  Interjú Terry Robinson-nal
  http://ulloi129.wordpress.com/2008/12/18/robinson-meg-nem-targyaltunk-senkivel/
   
 98. avatar: magyarfutball.hu
  2008.12.19, 21:55
  A szurkolókat a stadion elhelyezkedése foglalkoztatja különösen: sokan felháborodtak, amikor azt hallották, hogy esetleg nem az eredeti helyén építenék fel a létesítményt.
  De most már mindenki beláthatja, felesleges volt izgulni. A stadion marad a korábbi címén, mindössze kilencven fokkal elfordítjuk.

  Miért is?
  Az UEFA kétezer-hetes nyári szabályzata kimondja, hogy az újonnan épülő arénákat kötelezően észak-dél irányban kell felhúzni, mert a kelet-nyugati fekvésű pályákon a kapusok szemébe süthet a nap – ez pedig a modern futballban hátráltató tényező, így az európai futballvezetőség azon van, hogy a lehető legtöbb helyen kiküszöbölje ezt a problémát.

  Említette, hogy a munkálatok kétezer-tízben kezdődnek el. A kiszolgálólétesítmények vagy a stadion felépítésével kezdődik a fejlesztés?
  Ne feledje, hogy céljaink ugyanazok, mint voltak, amikor megvásároltuk a Ferencvárost: a lehető legrövidebb időn belül kiharcolni a nemzetközi kupában indulás jogát. Értsék meg, és fogadják el, hogy mi sportszakemberek is vagyunk – amellett, hogy világszínvonalú ingatlanfejlesztő munkát végzünk. Természetesen a stadion felépítése az elsődleges, ezzel kezdődik a beruházás.

  Az építkezés alatt hol „vendégszerepel” majd a Fradi?
  Ahol korábban, azaz a hetvenes évek elején: a Puskás Ferenc Stadionban fogadjuk az ellenfeleket.


  forrás:
  Nemzeti Sport
   
 99. avatar: magyarfutball.hu
  2008.12.19, 21:46
  Tegnap, a korábban megjelentettek mellett azt is megtudta az "Üllői 129" Terry Robinsontól, hogy az új stadionba már a játékosok felmérésére szolgáló ProZone rendszert is telepítenek és mivel a csapat onnantól majd a Népligetben edz majd, felhúznak ott egy öltözői és kikapcsolodási funkciókat is nyújtó új épületet.


  forrás:
  http://ulloi129.wordpress.com/2008/12/19/mccabe-nem-szabad-sokat-valtoztatni/
   
 100. avatar: magyarfutball.hu
  2008.12.19, 21:33
  Korábban azt mondták, hogy a stadion 25-28 ezer fő befogadására lesz alkalmas, most pedig 21 és 30 ezer között vacillálnak...
  - Két opcióban gondolkodunk, huszonegy-, illetve egy harmincezres stadionban. A harmincezres értelme az lenne, hogy akkor más magyarországi nemzetközi meccseket is itt lehetne lebonyolítani, így a különféle UEFA-rendezvények megrendezésére is alkalmas lehetne...

  - Említették, hogy egy új utca is épülne a stadion mellett. Lehet már tudni, hogy mi lesz ennek az utcának a neve?
  - Egyelőre még nem, még nem gondolkoztunk ezen, de akár a szponzorainknak is eladhatjuk a névhasználatot...


  forrás:
  Interjú Terry Robinson-nal
  http://nb1.quaestor.hu/popupindex.php?itemid=69225
   
 101. avatar: Ailton
  2008.12.19, 20:01
  érdekes neve lesz az új stadionnak

  Terry Robinsont később megkértük, hogy pontosítsa, hogy egészen pontosan mire is gondol a két név említésénél. Robinson elmondta, hogy megtartják majd az Albert Flórián stadion nevet, ám abba egy szponzort is bevonhatnak. "Albert Flórián stadium - sponsored by XY" - mondta Robinson.
   
 102. avatar: NNS
  2008.12.19, 14:42
   
 103. avatar: Girgily
  2008.12.19, 09:58 (szerk.: 2008.12.19, 10:00)
  A terveket bemutató McCabe hangsúlyozta: a gazdasági válság módosíthatja az elképzeléseket, ám úgy véli, 2010-ben elkezdődhetnek, s három-négy éven belül befejeződhetnek a munkálatok. A Népszabadság kérdésére, hogy “tól-ig” mennyit szánnak a beruházásra, McCabe azt válaszolta: 50-60 millió eurót.

  És akkor most várunk.

  Kérdés, ez a csigatempó csak a stadionra vonatkozik, vagy a teljes beruházásra? Azért csigatempó, mert Pesten plázát, irodaházat láttunk már pillanatok alatt felépülni. Én bőven elképzelhetőnek tartom, hogy az azonnali bevételt hozó beruházások itt is megépülnek az Albert Stadion helyén, a Puskás Ferenc Stadionba kényszerítve a Fradit, amíg a világgazdasági válságra hivatkozva elszöszmötölnek - a komoly nyereséget egyelőre nem termelő- stadionnal. Szurkolói szemszögből 3-4 év a 70 ezres betonteknőben nem igérkezik könnyűnek.
   
 104. avatar: harsi
  2008.12.18, 22:56
  Nekem ez nagyon távolinak tűnik! Ám úgylegyen...smileysmiley
   
 105. avatar: NNS
  2008.12.18, 18:01
  Videó a látványtervekről:

  www.pepsifoci.hu/node/22870
   
 106. avatar: NNS
  2008.12.18, 17:57
  Zöld elképzelés
  Bemutatták az 50-60 millió euróért felépülő ferencvárosi stadion terveit

  Történelmi környezetben (a budavári Történeti Múzeumban) tették meg mintegy történelmi bejelentésüket (új stadion épül az Üllői úton) az FTC labdarúgócsapatát működtető zrt. potentátjai.


  A Kevin McCabe brit mágnás vezette tulajdonosi csoport – amint az a prezentációból kitetszett – FIFA- és UEFA-szabványos, huszonegyezer néző elhelyezésére alkalmas, ám harmincezres befogadóképességig bővíthető, csak ülőhelyekkel ellátott, teljesen fedett, multifunkcionális aréna fölhúzását tervezi. Mindazonáltal a “végeredményt” illetően már csak azért sem árt az óvatosság, mert a bemutatott koncepció az engedélyezés előtti állapotot tükrözi, ekként a beruházók – az elkövetkezendő három-négy hónapban – fenntartják a változtatás jogát.

  Mindenesetre a VIP-páholyokkal megálmodott létesítménybe – tízezer négyzetméteren – megannyi kiszolgáló helyiséget álmodtak: szórakoztató és kereskedelmi központot, orvosi és fitneszcentert, hotelt, irodaházat, nem utolsósorban új utcát létesítenek. A modern FTC-stadion “valóban” zöld lesz, tudniillik – amint azt Szász András, a McCabe-érdekeltséghez tartozó beruházó cég vezetője elmondta – a projektgazdák figyelembe vették a FIFA Green Goal elnevezésű szabálykönyvének útmutatásait, környezetvédelmi előírásait; ebből adódóan a nyolchektáros telepet parkosítják, s kiemelt figyelmet fordítanak az energiahatékonyságra, így például az esővíz újrahasznosítására is.

  A stadion – amint arról lapunkban már korábban beszámoltunk – e pillanatban a mostani pálya eredményjelzője mögött, részben az első számú edzőpálya helyén, a Szent István Kórház felé “tolva”, az Üllői útról merőlegesen elfordítva helyezkedne el.

  A terveket bemutató McCabe hangsúlyozta: a gazdasági válság módosíthatja az elképzeléseket, ám úgy véli, 2010-ben elkezdődhetnek, s három-négy éven belül befejeződhetnek a munkálatok. A Népszabadság kérdésére, hogy “tól-ig” mennyit szánnak a beruházásra, McCabe azt válaszolta: 50-60 millió eurót.

  És akkor most várunk.

  nol.hu/sport/zold_elkepzeles
   
 107. avatar: NNS
  2008.12.18, 16:31 (szerk.: 2008.12.18, 16:35)
  McCabe bemutatta a Fradi új stadionját

  A mai napon sajtótájékoztatót tartott a Ferencvárost tulajdonló Kevin McCabe fémjelezte angol befektetőcsoport a Fradi új stadionjával kapcsolatban. A sokak által nagy érdeklődéssel várt eseményen számos új információ kiderült, ám a jelenlévők szemmel láthatóan tartózkodtak attól, hogy minden részletre kiterjedő tájékoztatást adjanak a konkrétumokról. A Fradi új stadionja 21 ezer fős lehet, ám a létesítmény befogadóképessége még kérdéses, ugyanis elképzelhető, hogy 30 ezer fős aréna épül majd.


  - pepsifoci.hu - A sajtótájékoztatón rögtön Kevin McCabe kapott szót. A prezentáció egy filmmel kezdődött, melyben bemutatták a leendő stadion látványterveit. A Fradi új stadionja a tervek szerint 21 ezer férőhelyes lesz majd, ám a pontos befogadóképesség még kérdéses, ugyanis él egy 30 ezer fős arénáról szóló terv is.

  A pálya a mostanihoz képest 90%-kal el lesz forgatva. A nézőtér teljes egészében fedett lesz, és körülöleli majd a pályát, tehát nem az Angliában megszokott nyitott sarkos aréna épül majd. Az új stadionban helyet kap majd a klubház és a Fradi-múzeum, valamint éttermek, bárok, és egy rekreációs központ is.

  A komplexumban természetesen parkolót is létesítenek, a Könyves Kálmán körút felőli oldalon pedig irodaépületek épülnek majd. A beruházás kezdetének konkrét időpontját a jelenlévők nem tudták megmondani, de az elhangzottak alapján legkorábban 2010-ben indulhatnak el a munkálatok.

  A beruházás összköltségét mintegy 50-60 millió euróra becsülik. Az építkezés alatt a Fradi lehetséges otthonául a Puskás Stadiont nevezték meg, de ebben a kérdésben sem hangzottak el konkrét elképzelések.


  forrás:
  www.pepsifoci.hu/node/22868
   
 108. avatar: NNS
  2008.12.18, 16:29
  Ultramodern stadionja lesz a Fradinak

  A Ferencváros új stadionjáról, és a területen megvalósuló fejlesztésekről tartottak ma sajtótájékoztatót a zöld-fehérek tulajdonosai.
  Az eseményen Kevin McCabe elmondta, hogy a Fradi új stadionja - amelyet 2010-ben kezdenek el építeni -, 21-30 ezer férőhelyes lesz, és a falain belül egy étterem, valamint egy múzeum kialakítására is sor kerül. A létesítmény futurisztikus elemeket is tartalmaz majd, fontos, hogy valódi nevezetessége legyen Budapestnek. A stadion terveire vonatkozó javaslatokat, elképzeléseket 3-4 hónap múlva véglegesítik.
  Ahogy az várható volt, az építkezés alatt a Ferencváros a Puskás Ferenc Stadionban játssza majd hazai mérkőzéseit.
  Az eseményről hamarosan bővebben is beszámolunk!

  forrás:
  www.nb1.hu
   
 109. avatar: NNS
  2008.12.18, 16:23 (szerk.: 2008.12.18, 16:32)
  Négy csillagos szálloda, orvosi központ, fitness-terem és stadion. Ha nem is fontossági sorrendben, de ezek épülnek az Üllői út 129. szám alatt, azaz a Fradi-pályán.

  A modernkori labdarúgás minden elvárásának megfelelő környezetbe egy, a nemzetközi labdarúgópályákhoz hasonló stadion épül az Üllői út 129. szám alatt. A tervek szerint 21 ezer néző ülhet egyszerre a leendő Fradi-pálya nézőterén, de ha úgy adódik, akkor 30 ezer szurkoló befogadására is alkalmassá teszik a létesítményt.

  A pályával kezdik

  Körülbelül három év alatt lesz kész az új stadion és a környezete. Először a pálya újul meg, majd szép sorban az üzleti negyed is felépül. A beruházás végösszege még nem ismert, de várhatóan 50-60 millió euró szerepel majd a „számlán". Amíg a felújítás tart, addig a csapat a Puskás Ferenc Stadionban játszik.

  „Nagyon ki van találva és köszönöm a tervezőknek a munkát" - kezdte a tervek bemutatását Kevin McCabe, a Ferencváros tulajdonosa. - „Nem csak a kerületnek építjük, szeretnénk, ha a stadion és környezete Magyarország büszkesége is lenne. Az elkövetkezendő 3-4 hónapban véglegesítjük a terveket és az önkormányzattal, valamint a szurkolókkal együttműködve dolgozunk majd" - tette hozzá az angol befektető.

  2010 után készül el

  Jövőre még csak a hatástanulmányok és egyéb felmérések készülnek el, az építkezés leghamarabb 2010-ben kezdődhet. Kevin McCabe hangsúlyozta, hogy előbb biztosan nem építkeznek, viszont a kezdés csúszhat. A gazdasági világválság ugyanis nagyban befolyásolja majd az első kapavágás időpontját.

  Az FTC ZRt. igazgatótanácsának elnöke hangsúlyozta: jó úton járnak afelé, hogy a Fradi visszanyerje régi hírnevét. A munkát folytatják, azért dolgoznak, hogy a szezon végén az első osztályba jusson a csapat. „A cél ugyanaz, mint amikor megérkeztünk: új csapat, új stadion és a nemzetközi porond" - zárta szavait Terry Robinson.


  forrás:
  www.hirsarok.hu/node/13283
   
 110. avatar: magyarfutball.hu
  2008.12.02, 18:13
  ...A tárcavezető elmondta, hogy a Puskás Ferenc Stadion felújítására nincs állami forrás, viszont a minisztérium egyformán nyitott arra, hogy a Nemzeti Labdarúgó Arénát a Fehér úton, a Fáy utcában, vagy akár az Üllői úton építsék fel...

  ...Gyenesei hozzátette: bár a Fehér úton jövőre felépítenek egy 40x80 méteres alapterületű sportmunkacsarnokot, ennek ellenére nem elkötelezettek az iránt, hogy az aréna is annak szomszédságában épüljön fel. A miniszter megemlítette, egy héttel ezelőtt Markovits László, a Vasas ügyvezető elnöke azzal az ötlettel kereste meg, hogy a Nemzeti Labdarúgó Aréna közös tehervállalással a Vasas Fáy utcai sporttelepén is megépülhetne.

  Ez ügyben a Ferencváros is bejelentkezett. Török Ottó szakállamtitkár az MTI érdeklődésére elmondta: Rieb György elnök arról tájékoztatta, hogy az eredetileg 22 ezer fő befogadására tervezett új Üllői úti stadion helyett egy 30 ezreset építenének fel, aminek többletköltségét a Magyar Labdarúgó Szövetség állná...


  forrás:
  http://www.fn.hu/foci/20081202/ulloi_uton_epulhet_fel/
   
 111. avatar: NNS
  2008.12.02, 18:04
  Az FTC Labdarúgó Zrt. és az Esplanade Real Estate Kft. saját beruházás keretében kívánja felépíteni a Ferencváros új stadionját, és nem tervez a Magyar Labdarúgó Szövetséggel közös fejlesztést, így alaptalan a hír, miszerint a Nemzeti Labdarúgó Aréna az Üllői úton épül fel - tájékoztatta az ftc.hu-t Ganczer Gábor, az FTC Labdarúgó Zrt. kommunikációs igazgatója.

  ftc.hu/index.php?action=fansnews&nid=22500&sact=news
   
 112. avatar: Girgily
  2008.04.03, 21:09 (szerk.: 2008.04.03, 21:11)
  Jön a Fradi-pláza!
  A futball önmagában nem termel profitot, a stadionhoz épített bevásárló-központ viszont igen. Többek között erről is beszél Patrick Vangoidsenhoven, Kevin McCabe elsőszámú partnere.

  - Véleménye szerint mennyi idő alatt és miben fog megtérülni a befektetése?

  - Két aspektust kell vizsgálni. A klub rendbetétele és az új stadion felépítése rendkívüli költésgeket emészt fel, pénzt keresni csak a stadion körüli fejlesztésekkel lehet. Mindannyian tudjuk, magából a futballból nehéz kiszedni pénzt, inkább az üzleteket kell integrálni a stadionba. Bárok, éttermek, múzeum, egyéb üzletek, ahol nem csupán szombat-vasárnap költenek pénzt a látogatók, de egész héten át. Az ingatlan elhelyezkedése kifejezetten jó, azaz alkalmas egy prosperáló kereskedelmi központ kialakítására. A lényeg, hogy olyan üzleti modellt hozzunk létre, amelynek köszönhetően a klub pénzügyi egyensúlya kevésbé függ majd a futballsikerektől. Persze, ettől még a futball nem szorul háttérbe, viszont itt hovatovább nem az a lényeg, mennyit költünk, hanem hogy miként állíthatjuk meg a veszteségek növekedését.


  www.sportplusz.hu/sportplusz/sportplusz.news.page?nodeid=324
   
 113. avatar: AMiUtunk
  2008.02.15, 10:36
  A három métert biztosan úgy kell elképzelni, hogy majd lebeg a föld fölött! smiley
   
 114. avatar: NNS
  2008.02.15, 03:38
  Már látom magam előtt a 2009-es Nemzeti Sport címlapját:
  Ékszerdobozba került a nemzeti kincs.
  Lesz itt minden:
  Eszerint a stadion a Gyáli út felé "elforgatva" 5 milliárd forintért újulna meg - a pályázati kiírás e projektre "csak" 1,2 milliárdot határozott meg -, s az aréna mellé irodaegyüttest, szállodát, múzeumot, ajándékboltot, kávézót (stb.) húznának fel a brit üzletember elképzelései nyomán. Maga a pálya három méterrel lenne a jelenlegi talajszint fölött.

  forrás:
  www.nol.hu/cikk/481770/
  Legjobb a három méterrel emelkedő pálya. smiley
   
 115. avatar: AMiUtunk
  2008.02.15, 02:42
  Rákerestem a felsorolt stadionokra... Hááát, förtelmesek. Egytöl egyig primitívek, unalmasak, funkcionális és építészeti szempontból nézve pedig nevetségesek. Attól, hogy egy kagylóalakú ív emelkedik a tribün felett vagy hogy kéttucatnyi kacsalábon forgó vip-páholy lesz valahol, attól még nem válnak hangulatos, egyedi és szurkolóbarát stadionokká. Ezen kívül megint nincsen sehol állóhely... Talán valamikor a xxxx uefa is megérti, hogy az aktív szurkolók kirekesztése a hangulat rovására megy.
  A torzszülöttek közül egyedül a larissa-i stadion képez kivételt, annak ugyanis nem találtam meg a látványtervét. smiley De lehet, hogy rossz kifejezést kerestem a görög betük tengerében... Viszont mindenkinek figyelmébe ajánlom a jelenlegi stadion képeit (föleg a Monsters oldalán). Kíváncsi vagyok, hogy a leendö stadion felülmúlja-e a mostani ütött-kopott, futópályás stadion hangulatát és epítészeti nívóját!
   
 116. avatar: NNS
  2008.02.15, 02:18
  icefruit | 2008.02.15 02:00:25 (#351871)
  Igen, én is láttam, hogy egy a jövőbeli Fradi-pályához hasonlatos paraméterű (kb. 25 ezres, fedett) stadion esetében a kivitelezési árak nagyon különbözőek. Több a drágább, de az általad is írt kb. 10 milliárd Ft-nál kevesebből is megvalósíthatóak. Ahogy néztem a franciákról kéne ebben példát venni, mert ők valahogy gazdaságosabban tudnak felhúzni egy modern ilyen jellegű stadiont. Az hogy nem jön ki 5 milliárdból én nem jelenteném ki biztosan, hiszen ott van rögtön példaként, a már említett Stade Gaston Gérard stadion amely 22 ezres és 10 és fél millió euróban megáll az ára (ez ugyebár átváltva még a 3 milliárd forintot sem éri el), vagy ott van a 30 ezres Stade Gabriel Montpied ami 23 millió euró, és ez is megáll kicsivel 6 milliárd Ft alatt. Ezek mind fedettek, modern, színvonalas stadionok lesznek. Éppen ezért az 5 milliárdos ár akár még hozható is lehet, de ha kicsit elcsúszna felfelé a kivitelezés során a projekt, akkor sincs akkora gond, mert az egész területfejlesztésre (én ma olvastam erről először) kb. 50 milliárdot szán a McCabe, és ebből a keretösszegből ha kell, akkor tud majd még átcsoportosítani a stadionra is.
  Amúgy (természetesen sok minden más mellett) már nagyon várom a konkrét elképzeléseket, terveket, látványterveket mind a területrendezés, mind a stadion kapcsán, hiszen azt lehet hallani, hogy már dolgoztak rajta előre az angolok, és így elkészült konkrét tervek vannak. Ha ezzel előjönnek és bemutatják, akkor már okosabbak leszünk.
   
 117. avatar: NNS
  2008.02.15, 02:16
  Néhány hozzászólás az index fórumáról "Reális-e 5mrd forint egy fedett 25.000 férőhelyes stadionra?" témában
  icefruit | 2008-02-14 03:16:19 (#351387)
  Sziasztok!
  Nem szoktam igazán idejárni, más foci és Fradi fórumokon szoktam lenni, de most beleolvastam az örömteli hírek kapcsán ide is, és láttam hogy felmerült, hogy a stadion építésre mondott 5 milliárdot nagyon kevésnek, elírásnak gondoljátok többen is. Érdekelt a téma, ezért egy kicsit körbenéztem a neten és találtam jövőben megvalósuló, épülő stadionokat. Sajnos megvalósítási ár már nem volt mindegyiknél, de azért így is találtam 5 hasonló méretű stadiont amelyeknél árak is vannak. Megmondom őszintén, hogy elsőre nekem is nagyon kevésnek tünt ez az 5 milliárd az új Fradi-pálya projektre, főként hogy itt a fórumon is több tízmilliárdos árakat olvashattam. Persze vannak hipermodern és rettentően drágán megvalósuló stadionok, de azért az itt talált 5 mutatja, hogy nagyságrendileg kihozhatónak tűnik abból az 5 milliárdból (vagy nem sokkal többől) is egy 25 ezres, fedett, modern stadion. Persze láthatjátok, hogy van ilyen kb kétszeres áron (10 milliárdért is), de van kevesebbért is, úgyhogy az az 5 milliárd körüli összeg így már nem is tűnik megvalósíthatatlan árnak főként annak tükrében, hogy azért az említett országokhoz képest, nálunk olcsóbb a munkaerő, és ez is lehet költségkímélő tényező. Igyekszem berakni ide a hozzászólásomhoz a stadionok látványterveit is, remélem sikerül csatolnom a képeket. smiley
  Kellemes böngészést! smiley
  Svájc, St. Gallen Stadion
  21,000 ülőhely
  CHF 63 millió = kb. 10,3 milliárd Ft
  Franciao. Stade Gaston Gérard
  22,000 ülőhely
  ?10.5 millió = kb. 2,8 milliárd Ft
  Görögo. AEL Arena
  21,000 ülőhely
  ?41 millió = kb. 10,6 milliárd Ft
  Dánia ADO Den Haag Stadion (ez inkább Hollandia - NNS)
  15,000 ülőhely
  ?28 millió = kb. 7,2 milliárd Ft
  Franciao. Stade Gabriel Montpied
  30,100 ülőhely
  ?23 millió = kb. 5,9 milliárd Ft
   
 118. avatar: NNS
  2008.01.17, 19:49
  Nem lesz itt egy ideig új stadion... Sőt, a mostani is kérdéses hogy meddig... Szép időket élünk...
   
 119. avatar: Girgily
  2008.01.08, 13:41
  De Nick Hornby Fociláz című remek könyvében leírja -többek között- magát a tragédiát (amely a Ferencváros leendő "testvércsapatának" helyi riválisának a Sheffield Wednesday FC Stadionjában történt) és az azt követő változásokat is az angol stadionokban, szurkolói szemmel.
   
 120. avatar: NNS
  2008.01.08, 13:21
  Aki esetleg nem tud mit kezdeni a Taylor jelentés címszóval, itt: http://href.hu/x/4cvu utánajárhat...
   
 121. avatar: Girgily
  2008.01.04, 08:33
  Hahó Srácok!
  Jó lenne, ha figyelnétek a skótra, ezeknek a szigetlakóknak a Hillsborough tragédia óta a Taylor jelentés a Bibliájuk! Eszükbe se fog jutni önállóan, hogy az ultrák helyét szükség esetén beszékezhető állóhelynek csinálják. Székeznek ész nélkül!
  Szerintem a német példát kellene követni az új Stadionnál, azaz hazai meccseken lehetnek állóhelyek (igazi állóhelyek, nem a mai magyar divatnak megfelelő beszékezetlen ülőhelyek), a nemzetközire leszékeznék minden második sort. Vagy a székek leszerelése után betétlépcsőket szerelnek fel, erre is van példa a németeknél. Ha ez működhet Münchenben, Hamburgban, Dortmundban stb. akkor nálunk is így kellene!
  Vendégszurkolóként se túl kényelmes az FTC Stadion székein ácsorogni! smiley
  És legyen sör is az új Stadionban! A vendégben is! smiley
   
 122. avatar: Girgily
  2008.01.02, 11:24 (szerk.: 2017.01.03, 16:36)
  Stadion új helyen? Az eredeti tervekben csak felújítás és bővítés szerepelt
  Információink szerint amennyiben minden a tervek szerint alakul, a közeljövőben (2008 nyara) elindulhat a jelenlegi stadionunk bontása, és egy új aréna építése. A hírek alapján (ezt az információt egy elnökségi tag is megerősítette) a labdarúgócsapat új otthona körülbelül az eredményjelző mögötti területen feküdne, tehát a jelenlegi stadionhoz képest 90 fokban elforgatva. Az eredeti tervekben csak felújítás és bővítés szerepelt, de ezek az elképzelések igen komoly akadályokba ütköztek, ugyanis egyes részekre az engedélyeztetés reménytelenné vált, amit pl. a felüljáró közelsége okozott.
  Az új 22-25 ezer fős aréna előtt, -tehát a jelenlegi stadion helyén- bevásárló központ, míg a Gyáli úti edzőpálya helyén „mini”lakópark és kollégium épülne.

  Forrás:
  ftcpe.hu