magyarfutball.hu

Orosháza, Mátrai Sándor Stadion

 1. fénykép: Orosháza, Mátrai Sándor Stadion (2009)
 2. fénykép: Orosháza, Mátrai Sándor Stadion (2009)
 3. fénykép: Orosháza, Mátrai Sándor Stadion (2009)
 4. fénykép: Orosháza, Mátrai Sándor Stadion (2009)
 5. fénykép: Orosháza, Mátrai Sándor Stadion (2009)
 6. fénykép: Orosháza, Mátrai Sándor Stadion (2009)
 7. fénykép: Orosháza, Mátrai Sándor Stadion (2009)
 8. fénykép: Orosháza, Mátrai Sándor Stadion (2009)
 9. fénykép: Orosháza, Mátrai Sándor Stadion (2009)
 10. fénykép: Orosháza, Mátrai Sándor Stadion (2009)
 11. fénykép: Orosháza, Mátrai Sándor Stadion (2009)
 12. fénykép: Orosháza, Mátrai Sándor Stadion (2009)
 13. fénykép: Orosháza, Mátrai Sándor Stadion (2009)
 14. fénykép: Orosháza, Mátrai Sándor Stadion (2009)
 15.  
4 felhasználó által beadott adat 0 szerkesztésre vár
 1. 9 felhasználó járt itt.
 2. alias
  1. OMTK-pálya
  2. OMTK-sportpálya
  3. Berta stadion
  4. Fűtőház utcai pálya
  5. Mátrai Stadion
 3. kapcsolódó stadionok
 4. cím
 5. térkép, megközelítés
 6. befogadóképesség
  összesen : 3.000
  ülőhely: 720
  állóhely: 2.280
 7. lakosság
  Orosháza: 28.888 (2013)
 8. hazai csapat
  1. OMTK-ULE 1913

   (2016 - )

  megszűnt / már más pályán játszó
  1. Orosháza FC (? - 2015)
  2. Orosházi MTK (? - ?)
 9. nézőcsúcs
 10. pálya mérete
  105m x 60m
 11. talaj típusa
  természetes füves
 12. eredményjelző tábla
  nincs
 13. világítás
  nincs
 14. futópálya
  salakos
 15. átadás éve
 16. nyitómérkőzés
 17. kapcsolódó mérkőzések
 18. segítség
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2022.03.29, 15:03
  Ikonikus pályát avattak fel Orosházán

  Sok éve üresen várta Orosháza labdarúgásának ikonikus pályája a Mátrai stadionban, hogy megújuljon, hogy ismét használatba vegyék, hogy ismét megteljen a lelátó szurkolókkal. Vasárnap minden egyszerre teljesült. Felavatták a 110 millió forintból, minden korszerű elvárásnak megfelelve felújított létesítményt, és elsőként a Ferencváros–OMTK öregfiúk-labdarúgómérkőzést rendezték meg a füvön.

  A lelátón taps fogadta a 90 éves Hegedűs Béla kezdőrúgását, majd átpasszolta a labdát a 86 éves Szűcs Ferencnek, aki továbbította a 71 éves Raffai Jánosnak. Mindannyian meghatározó alakjai Orosháza labdarúgásának. A jó hangulatú, szórakoztató öregfiúkmeccs első félideje után nemzeti színű szalagot húztak ki két kapufa közé, ezzel is jelezve a közönségnek, ünnepélyes pillanatokkal folytatódik a program.

  Erdős Norbert államtitkár bejelentette, néhány órával korábban az OMTK-ULE sportközpontban felavattak egy 60 milliós beruházást, és a fejlesztések folytatódhatnak, hiszen újabb taoforrás (2022-ben 4 millió 285 ezer forint) érkezik az egyesülethez.

  Gratulált az OMTK-pálya modernizációjához, és azt kívánta, minél több fiatal, sportbarát, sportember hasznára váljon a létesítmény.

  Dávid Zoltán polgármester annak a régi vágynak a beteljesülését látta, ami vasárnap a megtelt lelátót jellemezte. Az utánpótlás labdarúgóknak pedig a példaképek éppen ott sorakoztak, majd mérkőzéseket játszottak az új pályán.

  Tóth Márton, a Békés Megyei Labdarúgó Szövetség képviseletében arról beszélt, milyen példás, tervszerű, szisztematikus építkezés zajlik Orosházán, aminek az eredményeként megérdemel a város egy NB III.-as csapatot.

  Tóth-Kása Sándor, az utánpótlás-egyesület vezetője személyes érintettségéről szólt elsőként, arról, hogy futballistaként az OMTK és a Rákóczi Vasas csapataiban is játszott.
  – Újra itt lehetünk, régi sportbarátok, labdarúgók, sportszerető emberek, birtokba vehetjük ezt a létesítményt, ami tündököljön régi fényében. Ez egy ikonikus hely sokunknak. A mindent jelenti. Most azt szeretnénk, ha a mi gyermekeink, Orosháza közössége is sokáig használhatná. A taoforrásokkal akadémiai színvonalú, 1 milliárd forint értékű bázist építettünk fel tíz év alatt. A munka folytatódik az önkormányzat és sokak segítségével itt is, a stadion környezetében – fogalmazott az elnök, aki megemlékezett a stadion névadójáról, Mátrai Sándorról is.

  Az OMTK–Fradi öregfiúk-labdarúgómérkőzést az orosháziak nyerték 3:1-re, mindhárom orosházi gólt Lövei Roland rúgta, a Fradi egyetlen gólját Nyilas Elek szerezte tizenegyesből.

  2022.03.27
  https://www.beol.hu/helyi-kozelet/2022/03/ikonikus-palyat-avattak-fel-oroshazan
   
 2. avatar: magyarfutball.hu
  2021.04.03, 08:27
  Régi és jogos igénye a sportbarát orosháziaknak, hogy megújuljon a Mátrai stadion, jelentem, a munka elkezdődött – fogalmazott Dávid Zoltán polgármester a korszerűsítés előtt álló sportlétesítmény bejárásán, egyeztetve a kivitelező Everling Kft. képviselőivel és a Városüzemeltetési Zrt. vezetőjével, valamint a beruházást végző utánpótlás egyesület vezetőjével,Tóth-Kása Sándorral.

  Régi és jogos igénye a sportbarát orosháziaknak, hogy megújuljon a Mátrai-stadion, jelentem, a munka elkezdődött – fogalmazott Dávid Zoltán polgármester a korszerűsítés előtt álló sportlétesítmény bejárásán, egyeztetve a kivitelező Everling Kft. képviselőivel és a Városüzemeltetési Zrt. vezetőjével, valamint a beruházást végző utánpótlás-egyesület vezetőjével, Tóth-Kása Sándorral.

  A Fűtőház utcai stadion az OMTK-ULE 1913 Egyesület által megszerzett TAO forrásból, valamint az ehhez szükséges önkormányzati önerőből újulhat meg összesen több mint 100 millió forint értékben. Bő egy évvel ezelőtt avatták fel az OMTK-ULE 1913 új, fedett műfüves edzőpályáját a Gyopárosi úti sportközpontban. Most a nyolcvanegyszeres egykori válogatott labdarúgó, Mátrai Sándor nevét viselő stadion következik. Az OTMK-ULE 1913 pályázott a sportlétesítmény felújítására, amit a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) elfogadott, az önkormányzat pedig, mint tulajdonos, önrésszel támogat.

  – Az idő vasfoga megtette a magáét, ideje már a felújításnak. Hamarosan elkezdődik a FIFA-szabványnak megfelelő teljesen új, terített gyepszőnyeggel ellátott labdarúgópálya megépítése, aminek a keretében korszerű vízelvezető, öntözőrendszert és pályavilágítást is kialakítunk, továbbá korszerűsítjük a kispadokat, valamint eredményjelzőt is telepítettünk – mondta Tóth-Kása Sándor, aki hozzátette, a lelátót és a futópályát nem érinti a beruházás, annak felújítására továbbra is közösen keresik a pályázati lehetőségeket.

  – Évtizedes lemaradását pótolja most a város. Örülök ennek a fejlesztésnek és büszkeséggel tölt el – fogalmazott Kovács Péter Dávid önkormányzati képviselő.
  – Egykor komoly sportélet volt itt, azon dolgozunk, hogy ezt újra elmondhassuk. A legelső lépés az infrastrukturális alapok megteremtése, ez kezdődik el most – mondta a képviselő. Megtudtuk, a szabványméret miatt a pálya a jelenlegihez képest nagyobb lesz, így a pálya körüli futókör keskenyebbé válik.
  – Sokan használják a futókört, korszerűsítése ugyancsak terveink közt szerepel. Mindenképpen jó lenne, ha idővel rekortán borítást kaphatna – tette hozzá a körzet képviselője.
  A munkálatok várhatóan a húsvéti ünnepek után kezdődnek majd el.

  2021.04.01
  https://www.beol.hu/sport/helyi-sport/megujul-a-matrai-sandor-stadion-oroshazan-3830023/
   
 3. avatar: magyarfutball.hu
  2019.12.03, 08:59
  Sokaknak szívügyük a Fűtőház utcai, Mátrai Sándorról elnevezett stadion. Az orosházi képviselő-testület közmeghallgatásán a létesítmény jelenlegi helyzete és a jövője is téma volt.

  OMTK-sportpályaként emlegeti az orosháziak többsége. Évtizedeken át szolgálta a város labdarúgását ez a hely, amely elképzelhetetlen volt az érces hangú gondnok, Szénási József és felesége személye nélkül. Sokaknak nyújtott a pálya széle szurkolóként élményt. Másoknak a sportolás fellegvárát jelentette, ahol az OMTK atlétika szakosztályának a sportolói számtalan sportágban edzettek a sikerért. Mára alaposan megváltoztak a körülmények.

  Csendes a pálya, a lelátó széksorait a lehulló falevelek bitorolják. Évek óta lakatlan a gondnoki lakás, ám az amatőr futók, gyaloglók hűségesek, nap mint nap koptatják a salakot. Kicsit távolabbról az extrém sportok kedvelőinek kialakított rámpák dübörgése jelzi, nem reménytelen a helyzet, van a pályán, a pálya mellett utánpótlás.
  A közmeghallgatáson Bogdánffy Csaba személyes tapasztalatairól beszélt. A stadion állapotáról elmondta, a volt szolgálati lakás tetején nincs cserép, az öltöző tetőzete is veszélyes. Sok a szemét, a felügyelet hiánya érzékelhető. Javasolta, az ott található szociális lakást fel kellene újítani és felajánlani szociálisan rászorulónak, aki a karbantartást, a felügyeletet ellátná cserébe.

  Dávid Zoltán polgármester kérte a Városüzemeltetési Zrt. vezérigazgatóját, tegye meg a szükséges lépéseket. Azt már Tóth-Kása Sándor képviselő, az ULE elnöke tette hozzá, hogy már dolgoznak a sportlétesítmény megújításán. Elfogadta a Magyar Labdarúgó Szövetség azt a pályázatot – az önkormányzat pedig az önrészt biztosította –, amely egy, a FIFA-szabványnak megfelelő labdarúgópálya megépítését teszi lehetővé. A lelátó és a környezet felújítására más pályázati forrás kell. Molnár Béla alpolgármester hozzátette, gondolva az amatőr sportolókra, akik napi rendszerességgel ott vannak a salakpályán, a korai sötétedés miatt a világítást is meg kell oldani, és a rengeteg falevelet össze kell takarítani a pályáról.

  2019.12.02
  https://www.beol.hu/kozelet/helyi-kozelet/ertekmentes-megujulhat-a-matrai-stadion-2362047/
   
 4. avatar: magyarfutball.hu
   
 5. avatar: ingersheim
  2017.01.30, 22:47
  A #1-es hsz képeit jó lenne visszahozni...
   
 6. avatar: magyarfutball.hu
  2014.09.22, 18:50 (szerk.: 2014.09.22, 19:35)
  lacimadár: 1979 NB II: Orosháza - Hódmezővásárhely 8000 néző ...

  http://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2365241
   
 7. avatar: ThomeeDVTK
   
 8. avatar: fgymat
  2014.01.12, 14:13
  Egy 1965-ös térképen:
  kép

  forrás:
  Levéltár: Békés Megye Képviselő-testülete Megyei Levéltára
  Adatbázis: Térképek
  Azonosító: BéML XV.1.a.189.
  Tárgy: Orosháza (Békés megye) várostérképe
  Készítés éve: 1965
  Készítette: Vertics József mérnök
  Nyomda: lásd: kiadó
  Kiadó: Áll. Földm. és Térképészeti Hiv. Kartográfiai Vállalata
   
 9. avatar: ingersheim
  2012.10.20, 17:44
  Az Orosháza Fc - Békéscsabai Előre 1912 Se megyei rangadóra készülve épül a kerítés a pálya köré.

  Képek:oroshazafc.gportal.hu/gindex.php?pg=24196095&nid=6280084
   
 10. avatar: pirospont
  2012.09.20, 09:20
  Jövő héten szerdán a DVTK is bekapcsolódik a Magyar Kupa idei küzdelmeibe, az országos főtábla 2. fordulójában Orosházán, a helyi NB II-es csapat ellen játszik a 15.30-tól a Diósgyőr.
  Az orosházi rendőrkapitányság tájékoztatása szerint a Mátrai Sándor Stadion jelen állapotában nem felel meg a sportrendezvények biztonságáról szóló 54/2004. (III.31.) kormányrendeletben megfogalmazott biztonságtechnikai követelményeknek, ezért a találkozóra nézők belépését a hatóság megtiltja.

  forrás: dvtk.eu
   
 11. avatar: BZS1979
  2012.05.30, 22:37 (szerk.: 2012.05.30, 22:37)
  "Megkoszorúzták Mátrai szobrát, majd győzött a Fradi!"

  http://oroscafe.hu/2012/05/30/gyozott-a-fradi-2/cikk/betkot
   
 12. avatar: ingersheim
  2012.04.01, 12:50 (szerk.: 2012.09.20, 09:24)
  kép
   
 13. avatar: ingersheim
  2011.10.14, 22:45
  A sporttörténeti hitelesség kedvéért megemlítem, hogy ezen a pályán játszották le bajnoki mérkőzéseiket az egyesületek megszűnéséig az alábbi csapatok:
  1940-1944: Orosházi Levente
  1946-tól: Oh.Barátság, Oh.MÁV, Oh.Építők, Oh.Spartacus, Oh.Szántó Kovács SE, Oh.Üveggyár SE
  1976-ig: Oh.Bástya, Oh.Dózsa

  Szűcs Ferenc: A Mátrai Sándor Stadion története
   
 14. avatar: ingersheim
  2011.10.14, 00:11
  A szerző az OTK-pályát (Kiserdei-pálya) Vásártéri-pályának írja. (1913 - 1937-38)
  A Mátraiban pedig jelenleg természetesen csak az Orosháza FC játszik.
   
 15. avatar: ingersheim
  2011.10.13, 23:24
  A Mátrai Sándor Stadion története
  Az orosházi labdarúgó csapatok OTK - OFC - OMTK megalakulásuk után 1913-tól mérkőzésüket Orosházán, a mai Szentesi út-Bajnok utca-Kórház utca által határolt régi vásártéren, az ott lévő mérlegház közelében, az állami kert területén kialakított pályán rendezték meg. Itt tartották a heti edzéseket és a hétvégi bajnoki mérkőzéseket. Majd a pályát 1937-38-ban áthelyezték a MIKOLAY kert mellett lévő teniszpályák közelébe, a mai pálya területére. Itt építették fel az áthozott fa tribünt is, ahol elöl karzatok voltak, mögötte páholyok és a fa lelátók.
  Fedett volt, a tetején cseréppel. A befogadó képessége 800-1000 fő lehetett. A pálya talaja gyenge homokos, hiszen itt előtte szőlőt műveltek. Sokszor fordult elő, hogy a tizenhatosok területén a mélyedésekben megállt a víz, "tó" keletkezett.
  A pályát 1955-ben füvesítették első alkalommal, addig a bajnoki mérkőzéseket a salakos pályán rendezték meg. Majd 1974-ben második alkalommal füvesítették.
  Érdekes színfolt volt 1955-ig, hogy a mérkőzések előtt megjelent a locsoló autó, az "IBOLYKA" és lelocsolta a poros pályát. Addig amíg a por és a pára el nem szállt, a mérkőzést nem lehetett elkezdeni.
  1974 óta a pályát csak kezelgetik, így nagyon ráférne egy teljes felújítás.
  1955-ben, a régi teniszpályákat meghagyva, ezeket is beépítve alakították ki a ma is jó állapotban lévő salakos pályát. Ezt azonban csak 1970 körül vették körbe betonkerítéssel. 1955-ben az NB II-ből kiesett csapat itt játszotta a Megyei I. osztály bajnoki mérkőzéseit, és nyerte meg nagy fölénnyel a bajnokságot. A hazai gól átlaga 8,5 gól volt. Később többszörösen újítgatták, sőt 1999-ben megépítették az esti világítást is. A salakos pálya esti világítására a javaslatot Szűcs Ferenc és Bogdán Gyula, az OMTK szakosztály vezetőségének tagjai tették. A sokáig dolgozó és iskolába járók minőségi edzésének feltétele lett az esti világítás.

  A füves pályát az állóhely oldalán is nagy fák vették körül (1940-es évekből valók), de az elöregedés miatt életveszélyessé váltak és 1995-ben ki kellett vágni, de pótolták is ezeket a fákat. A füves pályát körülvevő salakos futópályát az 1940-es évek elején alakították ki -fekete salakkal-, ahol az atlétikai viadalokon kívül országos salakmotoros versenyeket is rendeztek az 1950-es évekig.
  A fa fedett lelátó tetőszerkezetét 1959 tavaszán bontották le elöregedés miatt. A többi fa rész teljes lebontására 1963-ban került sor. Ekkor a helyére egy új földdombot alakítottak ki, amire fa ülőpadokat szereltek fel. Ezt többször korszerűsítették, de a mai véglegesnek tűnő műanyag ülőszékeket csak 2000-2001-ben szerelték fel.
  A pályát fakerítés védte 1940-től. A bejáratnál két fa pénztárfülke volt. A fakerítést és a pénztárfülkét lebontották, és helyette a "téglajegyekből" megépítették az új kőkerítést és a két pénztárfülkét 1947-ben, ami ma is megtalálható és használható. 1983-ban a téglakerítést új betonelemekből készült kerítés váltotta fel, amit a BARNEVÁL épített meg. A pályának a karbantartásában -salaksimítás,lelátók takarítása, stb.- a BARNEVÁL szocialista brigádjai sokat segítettek.
  A Mátrai Sándor Stadionban játszó csapatok: Orosházi MTK, Orosházi Kinizsi, Orosháza FC.

  Szűcs Ferenc: A Mátrai Sándor Stadion története -2009.
  A szerző NB II-es orosházi játékos, 1968-69 szeptemberéig Etiópia nemzeti felnőtt válogatottjának edzője, szövetségi kapitánya.
   
 16. avatar: ingersheim
  2011.01.29, 17:49
  A stadion névadójáról:

  Mátrai (Magna) Sándor (1932-2002) középiskoláit az orosházi Táncsics Mihály Gimnáziumban végezte,érettségit 1952-ben tett.Atlétának indult,szerepelt is a helsinki olimpián,a 4x100-as váltó tartalékaként.Az FTC-ben középhátvédként,a válogatottban jobbhátvédként szerepelt.A híres védőjátékos becsúszószerelései a sportágban fogalommá váltak.1965-ben az év játékosa lett,és csapatkapitányként felemelhette a VVK trófeát is.(Juventus-FTC 0-1).Három világbajnokságon vett részt (1958,1962,1966),valamint az 1964-es spanyolországi eb-n.Három bajnokcsapat és egy MNK-győztes gárda csapatkapitánya volt.1953 és 1967 között 554 mérkőzésen szerepelt,góljainak száma kereken ötven.80 válogatottságával minden idők magyar válogatott játékosai között az élmezőnyben találjuk.A klub tiszteletére 1969-ben búcsúmérkőzést szervezett.Tagja évekig az FTC elnökségének és a labdarúgó-szakosztály vezetőségének.2001-ben vette át az MLSZ centenáriumi emlékérmét.


  orosházafc.hu,Fradi futballévszázad
   
 17. avatar: magyarfutball.hu
  2010.05.31, 22:11 (szerk.: 2017.01.30, 22:52)
  Vasárnap kora este felavatták Orosházán a sportkarrierje csúcsaira onnan elinduló, legendás labdarúgó, Mátrai Sándor mellszobrát. Az ünnepség után az FTC és az Orosháza öregfiú csapatai megmérkőztek egymással. Az eredmény 8:4 lett a Fradi javára.

  forrás:
  http://bekesmegye.hir6.hu/cikk/42805/100530_szobor_a_stadionban
   
 18. avatar: magyarfutball.hu
   
 19. avatar: carenik
  2010.01.30, 17:07 (szerk.: 2010.01.30, 17:07)
  smiley
   
 20. avatar: NNS
  2010.01.29, 13:22 (szerk.: 2017.01.30, 22:53)
  Egy sportlegenda emléke - Orosházán szobrot állítanak Mátrai Sándornak
  2010-01-25

  Hamarosan valóság lesz a tervből: Orosházán, a Mátrai Sándor Stadionban szobrot állítanak a névadónak. Remények szerint május végén, június elején avatják fel az orosházi kötődésű, kiváló labdarúgó mellszobrát.

  A Berta József Labdarúgó Közhasznú Alapítvány kuratóriuma Raffai János elnök vezetésével megtartott sajtótájékoztatóján bejelentette: az Orosházáról elszármazott Mátrai (Magna) Sándor (1932-2002) mellszobrát május végén, június elején felállítják a nevét viselő orosházi stadionban.

  Az alapítvány úgy véli: a mindig szerény, rendkívüli küzdőszellemű, nemzetközileg ismert és elismert sportolónak emléket állítani, alakját méltó módon megőrizni, a fiatalok elé példaként felmutatni: megtisztelő feladatuk.

  Szűcs Ferenc, az alapítvány titkára (aki éppen az első sajtótájékoztatóján esett túl) hangsúlyozta: a mellszobor felállításának gondolata az alapítvány kuratóriumában fogalmazódott meg. Ott voltak a stadion névadó ünnepségén, a pályaavatóan is, s az eltelt nyolc évben azt tapasztalták, hogy egy sor más stadionban felállítják a hozzájuk kötődő sportolók szobrait. Kézenfekvő volt Mátrai Sándor emlékének ilyen módon történő megörökítése is.

  Több lehetséges szoborkészítőt vettek számításba. Végül Csák Attila mellett döntöttek, aki (akárcsak Mátrai Sándor) nagyszénási születésű. A szobrász rajzban is megjelenített elképzelését Mátrai Sándor családja is elfogadta. A tervek szerint a szobor 1 millió 500 ezer forintból készülhet el. (Ez áfás ár.)

  Az alapítvány félmillió forintot különített el erre a célra, a kuratóriumi tagok - személyes felajánlásukként - ezt megtoldották 80 ezer forinttal.

  Szűcs Ferenc elmondta: a hiányzó összeget közadakozásból kívánják fedezni. Illő tisztelettel megjegyezte, hogy véleményük szerint a Magyar Labdarúgó Szövetségnek, a Békés Megyei Labdarúgó Szövetségnek, az orosházi és a nagyszénási önkormányzatnak nyilván „kötelező" támogatnia a kezdeményezésüket, de a régi szurkolók, Mátrai Sándor régi és mai tisztelői ugyancsak jelentős részt vállalhatnak az anyagi háttér előteremtéséből. (Erre a célra a befizetéseket az alapítvány számára lehet elküldeni, átutalással az orosházi K&H Banknál vezetett 10402647-26411840-00000000 számlára.) Akár átutalással, akár postai csekken kívánnak befizetni, kérik, jelöljék meg az átutalás célját ezzel: „Mátrai Sándor-szobor". Ha a postai átutalást választják, a csekken a címzés: Berta József Labdarúgó Közhasznú Alapítvány, 5900 Orosháza, Rákóczi út 22.)

  Az alapítvány elképzelései szerint a szobrot május végén, június elején avatják, attól függően, hogy a Ferencváros labdarúgó-csapata (mely a stadionnévadón is játszott) milyen időpontban tud eljönni Orosházára, amikor ugyancsak barátságos mérkőzést játszana a Mátrai-stadionban. Most készülnek erről tárgyalni Berki Krisztiánnal, a Fradit működtető részvénytársaság vezérigazgatójával.

  Selmeczi László kurátor hangsúlyozta: Orosháza sportváros, miként ez a sajtóból is visszatükröződik. Elmondta, hogy várhatóan lesz majd szobra Mátrai Sándornak a Táncsics gimnázium tervezett szoborparkjában is, de az még odébb van. Aki Mátrai Sándorról, a stadionról többet is akar tudni, keresse fel a http://www.matraistadion.gportal.hu honlapot - javasolta.

  Arra a kérdésünkre, hogy mit tennének azzal a pénzzel, amely esetleg többletként folyna be a támogatóktól, Szűcs Ferenc elmondta: a szobor mellett, a stadionban egy Mátrai-sétány kialakításán is gondolkodnak, ahol bemutatnák a focista karriertörténetét. Régi tervük az is, hogy a stadion egyik épületének egy részében múzeumot rendeznének be a Mátrai-relikviákból. (Ő maga például rendelkezik Mátrai futballcipőjével, s a Mátrai család is átadna tárgyi emlékeket, iratokat erre a célra.) S azt is feladatuknak tekintik, hogy támogassák a legkisebbeket, az ovis focistákat. Szóval, volna mire költeni e tárgykörben akármennyi pénzt...

  Hegedűs Béla kurátor, aki 17 éves korában nem csak játékostársa volt Mátrai Sándornak, hanem a barátjának is tudhatta őt, emlékeztetett: már csak néhányan élnek Magyarországon és külföldön a legendás Kinizsi játékosaiból.

  forrás: hajdubiharmegye.hir6.hu/cikk/38563/100125_egy_sportlegenda_emleke
   
 21. avatar: magyarfutball.hu
  2009.11.02, 12:46
  székek:
  (36*10)+(26*10)+(10*10)=720
   
 22. avatar: magyarfutball.hu
   
 23. avatar: zotyasa98
  2008.05.16, 23:21
  Hát konkrétan az egy hangosbemondó bódé.Jópofa,mi is megcsodáltuk mindig,mikor ott jártunk.
   
 24. avatar: NNS
  2008.05.16, 22:29 (szerk.: 2010.04.06, 21:50)
  Szerintem egy ilyen:

  kép
   
 25. avatar: magyarfutball.hu
  2008.05.16, 22:24 (szerk.: 2017.01.30, 22:51)
  A fölső képen nekem úgy tűnik, mintha egy villamos behajtott volna a pályára. Az alsón viszont határozottan sífelvonó jellege van...még a kötele is megvan...(mellesleg Budovinszkyt mindig kiszúrom...)
   
 26. avatar: Girgily
  2008.05.16, 22:21
  Már csak ezt kellene megfejteni, hogy a lelátó felett található vmi mi lehetett eredetileg?
  kép
  kép
  további képek: www.basildon.hu/inx.php?page=photolist&city=21&matchdate=2006.10.25.%20Orosh%E1za-Bp.Honv%E9d%20MK