magyarfutball.hu

Zalaegerszeg, ZTE Aréna

 1. Történelmi fényképek / fejlesztések... »
 2. fénykép: Zalaegerszeg, ZTE Aréna (2005)
 3. fénykép: Zalaegerszeg, ZTE Aréna (2005)
 4. fénykép: Zalaegerszeg, ZTE Aréna (2005)
 5. fénykép: Zalaegerszeg, ZTE Aréna (2005)
 6. fénykép: Zalaegerszeg, ZTE Aréna (2005)
 7. fénykép: Zalaegerszeg, ZTE Aréna (2005)
 8.  
1 felhasználó által beadott adat 0 szerkesztésre vár
 1. 55 felhasználó járt itt.
 2. alias
  1. Zete Pálya
  2. Zete Stadion
  3. ZTE Pálya
  4. ZTE Stadion
  5. Zalaegerszegi Városi Labdarúgó Stadion
  6. Zalaegerszegi Városi Stadion
 3. kapcsolódó stadionok
 4. cím
 5. térkép, megközelítés
 6. befogadóképesség
  összesen : 11.200
  ülőhely: 11.200 (fedett: 11.200)
  állóhely: ?
 7. lakosság
  Zalaegerszeg: 55.433 (2023)
 8. hazai csapat
 9. nézőcsúcs
 10. pálya mérete
  105m x 68m
 11. talaj típusa
  természetes füves
 12. eredményjelző tábla
  elektronikus
 13. világítás
  van (NB I / TV)
 14. futópálya
  nincs
 15. extrák
  - talajfűtés
  - vízelvezető rendszer
 16. átadás éve
  2003
 17. nyitómérkőzés
 18. kapcsolódó mérkőzések
 19. segítség
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2024.01.09, 20:27
  Évek óta kiemelt célunk, hogy a lehető legjobb szurkolói élményt biztosítsuk a ZTE Arénába látogatók számára és amellett a legkiemelkedőbben, legkorszerűbben működhessünk. Ezen fejlesztésekre most több, mint 150 millió forintot fordítottunk.

  Többek között az év első hónapjaiban korszerűsítésre kerül kamerarendszerünk, annak érdekében, hogy az UEFA és MLSZ előírásoknak is teljes mértékben megfeleljünk, hogy minél több mérkőzés kerülhessen megrendezésre a ZTE Arénában. Emellett a teljes büfé infrastruktúrája is kicseréljük, ami egy hosszabb, nagyobb horderejű fejlesztés részét képezi, annak érdekében, hogy minél gyorsabb és gördülékenyebb legyen a kiszolgálás. Emellett több kisebb-nagyobb javítás is történt a ZTE Arénában.

  Három plusz beléptetőkaput is szeretnénk a mostaniakhoz hozzáadni, ezzel is gyorsítva a belépést. Egyik fő célkitűzésünk továbbá, hogy a nyár folyamán a teljes beléptetőkapu rendszer korszerűsítésre kerüljön, ezzel is meggyorsítva a beléptetést a mérkőzésekre.

  A kamerarendszeren kívül fejlesztjük a hálozati infrastrukturánkat is, ez a zavartalanabb müködéshez lesz kiemelten fontos: mindkét korszerűsítés zalai vállalkozásoknak nyújt munkát az elkövetkező hónapokban.

  2024.01.09
  https://www.ztefc.hu/hu/hirek/tovabb-fejlesztjuk-a-zte-arenat
   
 2. avatar: fgymat
  2023.01.27, 21:07
  2002. szeptemberétől "részben átadott" a stadion:
  A ZTE-stadion átépítése még folyamatban van, éppen ezért az ülőhelyek felőli részen senki sem tartózkodhat. Két pénztár lesz majd nyitva, a Zala folyó felőli részről lehet megközelíteni a stadiont. A klub vezetői kérik a publikum megértését, hiszen ha nem is zökkenőmentes a hazai találkozó megrendezése, de végre saját közönségük előtt játszhatnak a kék-fehérek, és ez nagy lelki pluszt adhat nekik.

  Nemzeti Sport, 2002.09.22
  Vasárnap hazatér a Zete: a részben átadott, felújított stadionjában először játszhat az ősszel hazai pályán a bajnokcsapat.

  Magyar Hírlap
  2002.09.20.
   
 3. avatar: magyarfutball.hu
  2019.07.12, 16:10
  Nem veszélyezteti semmi a hazai mérkőzésrendezést.

  Ezúton szeretnénk tájékoztatni a szurkolóinkat, hogy az egyes médiaportálokon megjelent cikkekkel ellentétben a ZTE FC stadionjával kapcsolatban az MLSZ-nek semmi olyan jellegű elvárása nincs, ami a hazai mérkőzésrendezést veszélyeztetné.

  Stadionunkban a vendégszektor jelenleg 800 fő befogadására alkalmas, amelyet szeretnénk bővíteni, mert az NB I-ben ennél nagyobb számú vendégszurkoló érkezésére is fel akarunk készülni. Az első hazai mérkőzésünkön a Ferencvárost fogadjuk, és szeretnénk számukra biztosítani, hogy a teljes tábor a kapu mögött foglalhasson helyet.

  A biztonsági pályabejáráson a rendőrség azt javasolta, hogy ebben az esetben a teljes Keleti szektort alakítsuk át vendégszektorrá, melynek módja a teljes szektor előtti a kerítés megemelése, valamint a mozgáskorlátozott szektor leválasztása, így ennek megoldásán dolgozunk és ehhez kért segítséget Vigh László országgyűlési képviselő.

  2019.07.12
  https://www.ztefc.hu/hu/hirek/cafolat
   
 4. avatar: magyarfutball.hu
  2017.03.25, 15:37
  A szombat ünnepnap lesz a zalaegerszegi futballrajongóknak: hivatalosan is átadják az NB II-es futballcsapat otthonául szolgáló felújított stadiont, a ZTE Arénát. A stadion korábban 1978-ban és 2003-ban esett át ráncfelvarráson, 11 200 nézőt képes fogadni, ráadásul immár minden lelátórész fedett.

  „Úgy is fogalmazhatunk, hogy tizenöt év után végre befejeződött a stadion felújítása – mondta lapunknak Végh Gábor, aki 2014 óta a klub többségi tulajdonosa. – Félkész stadionunk volt, amikor a klub élére kerültem. Életveszélyes volt a létesítmény, gyakorlatilag csak a váza állt. Mostanra viszont mindent sikerült rendbe tenni, újjávarázsolni. Új gyepszőnyeget telepítettünk, készült vízelvezető rendszer, és a pálya fűtési rendszerét is kiépítettük.”

  Újjászülettek a klubvezetőség irodaépületei, a csapatokat kiszolgáló helyiségek, az étterem, a ZTE-shop és a VIP-páholyok. A játéktér 105x68 méteres lett, a nézőtéri élményt pedig fokozza a HD felbontású új eredményjelző is.
  „Több NB I-es csapat is megirigyelné azokat a körülményeket, amelyeket most teremtettünk – fogalmaz a másodosztály hetedik helyén álló kék-fehér egyesület tulajdonosa. – Szombathelyen már épül az új stadion, de a másik két szomszédos megyében, Veszprémben és Somogyban nincs hasonló, úgyhogy a modern stadionunk egy egész országrész futballrajongóinak igényeit elégítheti ki.”

  A SZOMBATI PROGRAM
  14.30 Kapunyitás.
  15.00 Zala megyei közéleti válogatott–Zala megyei női válogatott mérkőzés.
  15.40 Hivatalos átadóünnepség, köszöntők.
  15.55 A ZTE Aréna megszentelése (Stróber László apát-plébános).
  16.00 ZTE FC–FC DAC 1904 Dunaszerdahely mérkőzés.
  16.50 Szász Kitti freestyle-világbajnok műsora.
  17.00 FC DAC 1904 Duanszerdahely–Sturm Graz (osztrák) mérkőzés.
  17.50 Bot Gábor színművész előadása.
  18.00 ZTE FC–Sturm Graz mérkőzés.
  18.55 Eredményhirdetés.
  19.00 Lézershow.

  2017.03.25
  http://www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_ii/nb-ii-futballunnep-negy-meccsel-atadjak-a-felujitott-zte-arenat-2559549
   
 5. avatar: pancso
  2017.03.17, 08:29
  157 millió forinttal drágul, és hónapokkal később lesz kész a ZTE új stadionja. Az erről szóló közlemény hétfőn jelent meg a Közbeszerzési Értesítőben. Eszerint a zalaegerszegi labdarúgópálya építésére kötött szerződés úgy módosult, hogy a kivitelezőt az eddigi árakon felül még 157 millió forintnyi "vállalkozói díj" is megilleti. Ezt a megrendelő - Zalaegerszeg önkormányzata - folyamatosan, több összegben fizetheti, ahogy készül a stadion.

  A drágulás okaként azt tüntették fel, hogy a kivitelezés során új, "műszaki tartalomban és költségvetésben megjelölt munkák merültek fel". Hogy pontosan milyenek, az a közleményből nem derül ki. Az új, módosított szerződésen pont ugyanazok a tételek szerepelnek, mint a legutóbbi, decemberben közzétett szerződésben.

  A ZTE-stadiont építő egyik vállalat egyértelműen felcsúti kötődésű: a gyeptelepítésre specializálódó Pharos '95-nek telephelye van Felcsúton, a Fő utca 311/5. alatt, ami a cégjegyzék adatai szerint Mészáros Lőrinc állandó lakcíme, és a polgármester Mészáros és Mészáros Kft. nevű vállalkozásának is ez a székhelye. A Pharos '95 ügyvezetője egyébként az a Végh Gábor, aki a ZTE futballcsapatának is a többségi tulajdonosa, vagyis pont annak a klubnak, amelyiknek készül a létesítmény.

  forrás: http://sztarklikk.hu/kozelet/meg-157-milliot-ontenek-a-zte-stadionba/321891/
   
 6. avatar: NNS
  2016.08.22, 22:47
  ZTE stadion (és edzôközpont) bejárása - 2016-08-04
  https://www.youtube.com/watch?v=T534E93n7Oc
   
 7. avatar: magyarfutball.hu
  2016.03.10, 19:31
  A ZTE szurkolói fórumán korábban feltették a kérdést:

  A stadionnal kapcsolatban: Jól értelmezem, hogy nem teljes újjáépítés történik az északi lelátón?
  Idézet az ütemtervből:
  ---------------------------------------
  4. Északi lelátó kb. 1.900 m2
  - Lelátó szerkezet bontása és újraépítés ülőhelyekkel
  - főtartó felújítás
  - lelátó építés
  - kerítés
  - pénztárak
  - mobil büfék (2 db) helyei – installációk
  - bejáratok keleten és nyugaton
  - ülőhely
  - térburkolat a lelátó alatt (kb. 1000m2)
  - WC csoport (2db)
  - vendégszektor komplett kialakítása: WC – büfé – pénztár
  -------------------------------
  A főtartók, azaz a lyukacsos tartóoszlopok nem lesznek kicserélve? Legalábbis a látványterven nagyon úgy tűnik, hogy ugyanazokra a lyukacsos tartóoszlopokra (egy sor alacsonyabb és egy sor hosszabb) kerül felépítésre az új északi lelátó szerkezete (illetve az ütemtervben is főtartó felújítás szerepel). Így már érthető, hogy miért lesz ilyen az új északi lelátó, nem sok lehetősége volt a tervezőnek. Ezek szerint az új főtartókra már nem volt keret?
  _____________________________________________________________
  Erre jött a válasz a klub marketing vezetőjétől:

  "Valóban, a régi tartószerkezeten lesznek a "keresztek" majd. A statikusok egybehangzó véleménye szerint tökéletes állapotban vannak ( akkor még nem spóroltak a vassalsmiley)). Teljesen új tartószerkezet mintegy 30-35%-kal drágította volna az építkezést."


  Hát nem dobott fel a hír. Csak nehogy pár év múlva derüljön ki, hogy statikai szempontból mégsem volt szerencsés a régi elemeket meghagyni.
  Ráadásul ez egy állóhelyi lelátónak volt építve, ilyen fogazásokkal. Aki volt már ezen a lelátón az tudja, hogy rendkívül keskenyek a sorok, tehát valószínűleg csak minden másodikra fognak széket szerelni, tehát a 35 sor kb. 17-re zsugorodik. Meg aztán a bontás során nem sérültek-e meg a fogazások? Most elég szedett-vedettnek tűnnek, de valószínűleg ezért fogalmaznak úgy, hogy ezeket felújítják, nyilván lekaparják a "felesleget".
  Az a 30-35 %-os pluszköltség nekem nem tűnik soknak, tekintve, hogy szinte mindenkinek szórják a milliárdokat stadionépítésre. Ez itt csak 2-300 milliót jelentene.


  Bennem is ugyanezek a kérdések merültek fel. Voltam olyan meccsen ezen a lelátón, amikor rengetegen ugráltak a környezetemben. Akkor szabályosan érezni lehetett az ember lába alatt, ahogyan rezonál az egész. Utána hamarosan le is zárták az egész lelátót.

  Nem tudom, hogyan fogják az ilyen sűrű fogazású gerendákra az ülőhelyi betonelemeket rárakni (gondolom egyedi betonelemek kerülnek legyártásra, amelyek majd illeszkednek ehhez a fogazáshoz). Az is kérdés, hogyan fognak illeszkedni a 70-es évek végén épült tartószerkezethez (amikor nem tudtak ilyen pontossággal dolgozni) az új betonelemek. Ha jól emlékszem, kb 2000-2200 szék lesz felszerelve majd (17 sorral és kb. 100 méter hosszal számolva reálisnak tűnik), így lesz a teljes befogadóképesség 11200 ülőhely.

  Különben először arra hivatkoztak, hogy a közeli vasút miatt nem épülhet ugyanakkora lelátó, mint a szemközti (az kb 3500 székkel rendelkezik). De a játéktér irányába talán pár métert lehetett volna nyerni (az állóhelyi lelátó előtt fut végig egy kb. 3 méter széles aszfaltcsík, azt fel lehetett volna áldozni. Az is érdekes, hogy 2010-ben 400 millióból egy 3137 ülőhelyes lelátót teljes felszereléssel felépítettek Diósgyőrben, itt meg még a tartószerkezeten is spórolnak. Zalaegerszegen a teljes beruházás költsége 1,2 milliárd forint (itt nem csak lelátót építenek), nem világos, hogy miért nem lehetett inkább a lelátóra költeni nagyobb összeget. Így most épül egy, a többinél jóval alacsonyabb (kb 2/3 magasságú mint a többi) lelátó (ami nem is mondható teljesen újnak a szerkezet miatt), amit az égbe meredő tetőszerkezettel próbálnak majd optikailag kompenzálni a többi lelátóhoz képest. Szerintem ez a stadion többet érdemelt volna...


  Éppenséggel ezzel a tetőszerkezettel is van gondom. Amellett, hogy eléggé elüt a többitől, elég bénán néz ki.

  Ellenben tegnap belekukkantottam a ZTE-Mezőkövesd meccsbe és örömmel állapítottam meg, hogy az új gyep nagyszerű, jó a pálya és a lelátó közti tér kitöltése is ezzel a műfüves valamivel.

  http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=324670&page=70
   
 8. avatar: magyarfutball.hu
  2016.03.06, 18:47
  Ideiglenes (?) új eredményjelző a Mezőkövesd elleni meccsen:
  kép
   
 9. avatar: magyarfutball.hu
  2016.03.01, 13:20
  A ZTE Aréna rekonstrukciós munkálatai miatt a vasárnapi mérkőzéstől megváltoznak a beléptetés szabályai és a stadion megközelíthetősége is.
  HAZAI SZURKOLÓK:
  - A Nyugati Tribün mögött csak korlátozott számban parkolhatnak autók, az Északi Tribün felé a stadiont körbe járható út le lesz zárva. Kérünk mindenkit, hogy a Galamb utca felől gyalog közelítsék meg a beléptető kapukat. Az eddigi kettő helyett három pénztár fog ezen az oldalon üzemelni.
  - A VIP parkoló közvetlenül a Déli Tribün fejépülete előtt szintén le lesz zárva, VIP vendégeink korlátozott számban az Október 6. tér felől tudnak megállni ( képen ). VIP bérletekkel rendelkező szurkolóink a szakmai bejáraton át tudják megközelíteni a helyeiket, minden más, III-as szektorba érvényes bérlettel ( TISZTELET, ÖRÖKÖS ) rendelkező szurkolónk kizárólag a főbejáraton át tud belépni.
  - Az eddig Keleti Tribünre érvényes hazai bérletek vagy belépőjegyek a Déli Tribün I. szektorába érvényesek
  - A ZTE Aréna főbejáratát a Kis utcán keresztül célszerű megközelíteni az iskola melletti úton, itt szintén három hazai pénztár fog üzemelni
  - A Zala Plaza mögötti parkoló lezárásra kerül
  - A diák akcióban résztvevő szurkolóink kizárólag a Nyugati Tribünön foglalhatnak helyet, a jegyeket a szektorfeljáratoknál ellenőrizni fogják
  - Hölgy szurkolóink a pénztáraknál szíveskedjenek térítésmentes nőnapi regisztrációs jegyeket váltani
  A szurkolói kártya továbbra sem kötelező, de a NÉV, SZÜLETÉSI HELY és IDŐ megadása igen. Kérünk mindenkit, hogy lehetőség szerint elővételben ( klubház, Dísz téri jegypénztár ) vagy online vásárolják meg belépőjegyeiket.
  Online jegyvásárlás: meccsjegy.mlsz.hu
  Dísz téren: hétfőtől péntekig 9-től 15 óráig
  Klubirodában: hétfőtől péntekig 9-től 16 óráig
  Helyszínen: vasárnap 14 órától egy pénztárban, a többi pénztár 16 órakor nyit
  A belépőjegyek a mérkőzésre egységesen 500,-Ft-ba kerülnek.
  VENDÉG SZURKOLÓK:
  - Vendégszurkolóink autói számára a Zala Plazával szemközti, az autókereskedés melletti parkoló van kijelölve. Ők innen gyalog közelíthetik meg a ZTE Arénát ( 50 m ), ahol a Keleti Tribün felőli pénztárban tudnak belépőjegyet vásárolni illetve a Keleti Tribünön helyet foglalni.
  Kérjük, szíveskedjenek betartani a rendezők kéréseit!
  Felhívjuk minden Kedves Szurkolónk figyelmét, hogy sportszerű bíztassa csapatunkat, csak együtt sikerülhet ezt a nagyon fontos mérkőzést megnyerni!
  Köszönjük!
  Hajrá ZTE!

  https://www.facebook.com/ztefc.hu/photos/a.201122020054611.1073741826.200875790079234/547473758752767/?type=3
   
 10. avatar: magyarfutball.hu
  2016.01.07, 20:15
  kép
  A ZTE FC csütörtöki edzésén járva szembeötlő változást tapasztaltunk a ZTE-stadionnál, hiszen „eltűnt” az északi lelátó egy része. Azt az információt kaptuk, hogy az évek óta lezárt és használaton kívüli lelátórészről az élet- és balesetveszélyes elemeket távolították el.

  https://www.facebook.com/ztefc.hu/posts/527962394037237
   
 11. avatar: magyarfutball.hu
  2015.05.30, 13:25
  Hol épült a müfüves?
  Átadásra került a műfüves pálya
  Ma 11 órakor a Városi Sportcentrumban átadásra került a város és a ZTE FC közös beruházásaként az új nagypályás műfüves pálya. A pályaavatót megtisztelte Balaicz Zoltán polgármester úr, Gecse Péter alpolgármester úr, Böjte Sándor és Bali Zoltán képviselők, Józsi György a ZMLSZ igazgatója, Végh Gábor úr, a Pharos 95 Kft. tulajdonos ügyvezetője, Gellei Imre, a ZTE FC szakmai tanácsadója és Mészáros Lőrinc úr, a Puskás Akadémia igazgatója. A beszédek után hivatalos szalagátvágásra is sor került, majd a ZTE FC felnőtt csapatának jelenléte mellett és aktív közreműködésével mintegy 150 gyermek vette birtokba a pályát. Hajrá ZTE!

  https://www.facebook.com/ztefc.hu/posts/446425628857581
   
 12. avatar: magyarfutball.hu
  2014.12.17, 13:58 (szerk.: 2014.12.18, 14:16)
  kép
  kép
  http://youtu.be/HNrgPpKMPSA
  A megújuló ZTE Aréna látványterve videón és képeken.
  A kapacitás az Északi Tribün átépítésével 11.200 főre nő ( jelenleg 9000 ülőhelyünk van ). A most még szerkezetkész klubépület előtt egy kiegészítő épület is épül majd, ahol ZTE étterem és ZTE shop is helyet kap. A főépületben csapatunkat többek között szauna, jacuzzi, orvosi szoba és konditerem is kiszolgálja majd, továbbá a klub menedzsment irodái is itt kerülnek kialakításra. A Nyugati Tribün mögött hazai parkoló, a Keleti Tribün mögött vendégparkoló kerül kialakításra ( a vendégszektor marad a Keleti Tribün vasút felőli oldalán ). Hajrá ZTE!

  https://www.facebook.com/ztefc.hu/posts/373707139462764
   
 13. avatar: AMiUtunk
  2014.04.14, 12:06
  A befogadóképesség az MLSZ jegyértékesítő honlapjának (meccsjegy.mlsz.hu) adatai alapján.

  NYUGATI TRIBÜN (hazai kanyar, délről északra és szektoron belül felülről lefelé haladva): 77+803+805+855 = 2.540 hely, ebből simeretlen számú állóhely
  I. szektor (korábban VI. szektor): 6+7+8+9+10+11+12+14 = 77
  II. szektor (korábban VII. szektor): 39+9x35+33+4x27+7x44 = 803
  III. szektor (korábban VIII. szektor): 48+10x44+4x38+3x(9+10)+5x27 = 805
  IV. szektor (korábban IX. szektor): 39+9x35+33+4x27+8x45 = 855

  DÉLI TRIBÜN (keletről nyugatra haladva): 825+851+282+847+822(+184 VIP) = 3.627(+184) = 3.811 ülőhely
  I. szektor: 10x40+43+44+46+47+2x48+41+38+36+34 = 825
  II. szektor: (1+19)+15x45+4x39 = 851
  III. szektor felül (VIP): 2x(7+7)+2x22+(4x28) = 184
  III. szektor alul: 5x34+4x28 = 282
  IV. szektor: (19+1)+(1+40)+14x45+4x39 = 847
  V. szektor: (10x40)+43+44+45+47+2x48+41+37+36+33 = 822

  KELETI TRIBÜN (északról délre haladva): 722+903+843+80 = 2.548
  I. szektor (korábban XX. szektor): 39+9x35+32+4x26+8x29 = 722
  II. szektor (korábban XXI. szektor): 48+10x44+4x38+3x31+5x34 = 903
  III. szektor (korábban XXII. szektor): 39+9x35+33+4x22+8x46 = 843
  IV. szektor (korábban XXIII. Szektor): 14+13+12+11+9+8+7+6 = 80

  ÉSZAKI LELÁTÓ és régi vendégszektor (sarok, korábban XIX. Szektor): lezárva

  Összesen: 2.540+3.627+2.548(+184 VIP) = 8.715(+184 VIP) ülőhely, ebből vagy ezen felül ismeretlen számú állóhely a nyugati tribünön

  Forrás: http://meccsjegy.mlsz.hu/hun/PlaceInfo/570014/Zalaegerszegi-Varosi-Stadion-(ZTE-Arena)
   
 14. avatar: NNS
  2014.03.02, 00:01
   
 15. avatar: magyarfutball.hu
  2014.02.08, 11:05
  ZALAEGERSZEG LABDARÚGÓ STADION REKONSTRUKCIÓ 2014-2016:
  ÜTEMEZÉS
  1. pályafelújítás
  2. déli lelátó alatti épület
  3. keleti és nyugati lelátók alatti épületek
  4. északi lelátó munkálatai
  5. világítás és eredményjelző
  6. parkoló építés
  7. egyéb munkálatok.
  8. az északi lelátó lefedése

  I. ütem (2014. évben):
  1. Pályaszerkezet felújítás: kb. 8.900 m2
  - teljes pályaszerkezet cseréje, átlagban 1m vastagságban
  - a régi termőréteg gyeptéglákra bontása és hasznosítása
  - alagcsövezés, haránt irányú hálózattal, tisztítható rendszerrel
  - automata öntöző berendezés
  - pályafűtés 20 C°-os fűtőközeggel. Amennyiben olcsó hőenergia hozzáférhető a felhasználás közelében
  - gyeptéglázás
  - csapadék összegyűjtése, hasznosítása öntözésre
  - karbantartó gép beszerzése
  2. Déli lelátó alatti épület befejezése: kb. 1.300 m2
  - Déli főépület építése (jelenleg az épület szerkezetkész, a liftakna kivételével), a belső helyiségek kialakításra kerülnek. A külső termikus burok az érvényes TNM rendelet szerint kerül kialakításra.
  - 2 db büfé kialakítása mobil rendszerben, fix installációs egységekkel
  - lelátó előtti terület rendbetétele, parkoló kialakítása

  II. ütem (2015-2016. években):
  3. Keleti és Nyugati lelátók alatti vizesblokkok: kb. 96 m
  - A lelátók alatti WC csoport építése
  - a pályaszerkezet bontásából származó gyeptéglák beépítése a rézsűkön
  4. Északi lelátó kb. 1.900 m2
  - Lelátó szerkezet bontása és újraépítés ülőhelyekkel
  - főtartó felújítás
  - lelátó építés
  - kerítés
  - pénztárak
  - mobil büfék (2 db) helyei – installációk
  - bejáratok keleten és nyugaton
  - ülőhely
  - térburkolat a lelátó alatt (kb. 1000m2)
  - WC csoport (2db)
  - vendégszektor komplett kialakítása: WC – büfé – pénztár
  5. Világítás és eredményjelző
  - Pályavilágítás
  - meglévő fényvető oszlopok felújítása, karbantartása,
  - biztonsági világítás, aggregátor csere,
  - eredményjelző berendezés cseréje,
  - stadion kijárat jelző és kijárat mutató lámpatestek cseréje.
  6. Parkoló építés
  - autóbusz és személygépkocsik parkolók kialakítása a déli lelátó előtt a vendégcsapat, a bírók és a VIP-vendégek részére.
  7. Egyéb
  - Fedett lelátók beázásainak megszüntetése, ponyva javítása,
  - Fedett lelátók esőcsatorna rendszerének javítása,
  8. Északi lelátó lefedése kb. 1.900 m2

  http://ztefc.hu/index.php?pid=hir&id=3698
   
 16. avatar: magyarfutball.hu
  2014.01.19, 22:36 (szerk.: 2014.01.19, 23:10)
  És, hogy mit takar az északi oldal befejezése?
  http://zte1920.blogspot.hu/2013/10/stadion-van-volt-vagy-lesz.html

  Stadion: van, volt vagy lesz?
  Repkednek a milliók, milliárdok, hüledezve kapkodjuk a fejünket.
  Mezőkövesd 400 millió, Puskás, 3.5 milliárd, Debrecen megint 600 millió, Diósgyőr 1 milliárd, Pécs 1.5 milliárd stb.

  Nagyon örülünk annak, hogy végre megmozdult valami, legalább stadionügyben a magyar fociban, ugyanakkor nem értjük, hogy miért nem szereplünk egyetlen híradásban sem.
  Mint ahogy Zalaegerszegen kívül Dunaújváros, Sopron, Kaposvár vagy akár Siófok és Nyíregyháza sem.
  2002-ben épült három lelátó, ami 10 éve áll, folyamatosan romlik az állapota. Félbe maradt Zalaegerszegen a stadion, mint ahogy sok minden más is...
  Csapatunk ugyan kiesett az NBI-ből, de tavaly és idén is kiemelkedően magas nézőszámmal rendelkezik, megkockáztatjuk, az NBII legmagasabb átlagnézőszámával. Sok NBI-es klub megirigyelhetné a nézőszámunkat, Pápa, Puskás, Paks, MTK, Kispest 1000 néző előtt sem játszik.
  A városnak és a régiónak szüksége lenne jó csapatra és egy befejezett stadionra, ahol nemzetközi tornákat, válogatott mérkőzéseket lehetne rendezni. A stadion a frissen épülő létesítményekhez képest "fillérekből" befejezhető lenne. Független építésztől tájékozódva, maximum 1.5 milliárdból 12-13 ezres BEFEJEZETT, teljesen fedett stadionja lenne a városnak.
  Nem tudjuk, hogy a klub vagy a város részéről lobbizik-e valaki, hogy ez a pénz idekerüljön. Bízunk benne, hogy igen, bár erről még nem hallottunk.

  Az, hogy két tribün mögött WC-k sincsenek, talán már fel sem tűnik senkinek.
  A zalaegerszegi szurkolók nevében kérjük az illetékeseket, hogy vegyenek már rá a stadionépítési "térképre" minket is. A jelenünk ugyan nem fényes, de a múltunk az és a jövőnk is az lehet.Úgy gondoljuk a jelenkori magyar futball legnagyobb problémája nem mi (ultrák, huligánok, futballszurkolók) vagyunk, hanem a körülmények hiánya!
  Nincs egy normális stadion, az utánpótlás nevelés katasztrofális, az nb1 színvonala szép szavakkal nem jellemezhető! Sajnos! Stadionokat nem a legeldugottabb helyekre kellene építeni 500 nézőnek, hanem ott ahol igény és szükség van rá.
  Azért, hogy az ember ki tudja vinni a családját is mert olyanok azok a bizonyos körülmények.

  2013. október 10., csütörtök
   
 17. avatar: magyarfutball.hu
  2014.01.19, 22:33
  2013.11.10
  ZTE Stadion felújítása és befejezése!
  A stadionunknak van egy felfüggesztett,de sikeres pályázati lehetősége a pálya illetve a stadion déli oldalának befelyezésére. A munkálatok eddig az önrész hiánya miatt nem valósultak meg. A klub újra beadja a pályázatát az MLSZ-hez,hiánypótlással együtt.
  Két részre osztva: A játéktér és a stadion egyes elemeinek munkálataira nyújtja be pályázatát a klub,jövőre pedig a déli lelátó végleges befejezésére.
  A klub reméli,hogy sikerrel és az önrész is rendelkezésre áll majd.

  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=611662732229943&set=a.504052806324270.1073741846.494158350647049&type=3&theater
   
 18. avatar: BRoli
   
 19. avatar: lilák
  2011.10.14, 18:14
  Ez a stadion gyönyörű.
  Szépen beszékezték, és felújították.
   
 20. avatar: pirospont
  2011.08.10, 08:26 (szerk.: 2011.08.10, 08:53)
  Nagy megtiszteltetésben részesült a Stadionturista Blog, ugyanis a ZTE blog szervezésében és a klub nagylelkűségének köszönhetően egyfajta mindenhová bejárós jeggyel nézhettem végig a ZTE-Honvéd OTP Liga mérkőzést. Ennek köszönhetően szabadon kattintgathattam, s egy nagyszerű hangulatú mérkőzést láthattam

  http://stadionturista.blog.nepsport.hu/archives/2011/08/09/Stadiontura_Zalaegerszegen/#ixzz1UbftXau7
   
 21. avatar: pirospont
  2011.08.09, 14:04 (szerk.: 2018.02.18, 14:26)
  Felújítják a zalaegerszegi labdarúgó-stadiont

  Zalaegerszeg, 2002. június 24. Új, fedett lelátót építenek, összesen 8500 felhajtható ülőhellyel, a déli lelátó alatt egy háromszintes központi épület készül, 1200 lux teljesítményre növelik a fényforrások erősségét a zalaegerszegi stadion átépítése során. A létesítmény felújítását várhatóan szeptember elejére fejezik be. A képen: megkezdődött a világítóoszlopok felújítása. MTI Fotó: Mészáros T. László

  kép
  kép
  kép
   
 22. avatar: NNS
  2011.07.22, 19:13
  Az egyik kapu mögötti részen (ahol a hazai tábor van) mióta vannak állóhelyek?
   
 23. avatar: Maradona
  2011.07.22, 18:53
  Kár, hogy nincs befejezve ez a stadion. Ha a másik hosszanti lelátót is felújítanák, az ország legjobb stadionja lehetne. Nem tudja valaki, nincs napirenden a befejezés?
   
 24. avatar: magyarfutball.hu
  2011.06.30, 10:44
  2011.06.29 16:33 tibi98
  Zalaegerszeg, ZTE Aréna
  befogadóképesség összesen:13870
  ülőhely:13410
  fedett ülőhely:11200
  állóhely:460
  hivatalos:14000
  uefa:13500
   
 25. avatar: péter456
  2011.03.27, 10:58 (szerk.: 2011.03.27, 13:24)
  Talán jobban utána kéne nézz a dolognak, ha nem tudnád akkor le van zárva az a betonrész, a szurkolók persze hogy odaállnának, de nem lehet, mert balesetveszélyre hivatkozva lezárták pár éve, ha jól tudom. Ezért mondtam, hogy így felesleges ott legyen, hogy nem engednek oda senkit. Miért nem újítják fel?
   
 26. avatar: Bran
  2011.03.27, 10:50
  2.Azért zárták le mert senki nemakarja eltörni semmijét.


  Ugyan már, ember! ÁLLÓHELY - nem hallottad még ezt a kifejezést? Jártál te már olyan stadionban, ahol állóhely is van? Ha igen, láttál-e bárkit is összetörnie valamijét?
  Marhaságokat ne írj (a helyesírásodról nem is beszélve)!

  pénzügyi?mennyi pénz kell ahoz hogy lebontsanak egy betontömböt?

  Melyik cég vállalná ingyen? Adj ötleteket!

  Továbbra is tartom, hogy NE bontsák le addig, amíg nem építik fel a déli tribün tükörképét a helyére (ugyanis ez a terv). Az új polgármester már szóba hozta, hogy ideje volna elkezdeni (nagy szavak egy nagy embertől...), csak hát egyelőre erre nincs pénz.

  Aki ülni akar, ülje végig a meccset, de aki állni szeretne, annak adják meg a lehetőséget, hogy kultúrált módon, állva nézhesse és szurkolhassa végig a meccset! Mindenhol, mindenkor!


  Ennyi.
   
 27. avatar: AMiUtunk
  2011.03.26, 19:08
  Ez a stadion hosszú évtizedek(!) óta három fedett tribünből és egy "nyitott oldal"-ból áll: Georg-Melches-Stadion (Essen)

  http://www.europlan-online.de/georg-melches-stadion/stadion-451.html
  http://www.rot-weiss-essen.de/tickets/georg-melches-stadion/stadiondaten.html

  Érdekesség, hogy az esseni G.M. Stadion helyén épülő új stadion számos egyéb, korszerü német társához hasonlóan (lásd pl. Aachen, Augsburg, Offenbach, Wuppertal stb.) jelentős hányadban állóhelyi részeket is tartalmaz: itt 11.300 ülő- és 9.000 állóhelyet terveznek felépíteni...

  http://www.stadion-essen.de/stadion

  Aki ülni akar, ülje végig a meccset, de aki állni szeretne, annak adják meg a lehetőséget, hogy kultúrált módon, állva nézhesse és szurkolhassa végig a meccset! Mindenhol, mindenkor!
   
 28. avatar: pirospont
  2011.03.26, 16:13 (szerk.: 2011.03.26, 20:38)
  Én is elbontás párti vagyok. Ha a negyedik lelátórészt nem lehet felújítani, és újra sincs pénz, akkor is jobb megoldás az elbontása.
  A világ egyik leghangulatosabb és legszebb stadionja is tulajdonképpen háromoldalú:
  kép
   
 29. avatar: péter456
  2011.03.26, 10:44
  pénzügyi?mennyi pénz kell ahoz hogy lebontsanak egy betontömböt?ráadásul állami pénzből lett felujítva a zte aréna,azt hogy mértnem ujították fel azt a részt is azt nemtudom,talán arra hivatkoztak hogy annyi néző ugyse lessz,dehát attól még akkor amikor ujjították akkor szerezhettek volna engedélyt a bontásra.X éve már,és azóta se sikerült engedélyt szerezzenek.
   
 30. avatar: AMiUtunk
  2011.03.25, 17:03
  Mintha arról lett volna szó, hogy a munkálatok pénzügyi vonzatán túl jogi akadályba is ütközik a még álló régi lelátó elbontása. Talán egy engedély hiánya vagy hiányossága áll a háttérben...
   
 31. avatar: péter456
  2011.03.25, 16:00
  1.Nemjobb bámulni,bár nemis kell mivel a kamera nem azt a részt veszi.
  2.Azért zárták le mert senki nemakarja eltörni semmijét.
  3.És mivel nincs használatban feleslegesen van ott.
   
 32. avatar: Bran
  2011.03.23, 16:44
  inkább azt a betonlelátórészt bontsák le.


  Még mindig jobb azt a betonlelátót üresen bámulni, mint ha nem lenne ott semmi. Amúgy meg semmi nem indokolja, hogy le van zárva. Talán az, hogy az ülőhelyre drágábban el lehet adni a jegyeket...
   
 33. avatar: péter456
  2011.03.23, 12:35
  inkább azt a betonlelátórészt bontsák le.
   
 34. avatar: Bran
  2011.03.10, 20:50
  A téli holtszezonban a kispadokat áthelyezték a déliről az északi (lezárt állóhelyi) oldalra, ahol régen is voltak, mielőtt megépültek az új lelátók. Nem mellékesen le is festették kékre.
   
 35. avatar: magyarfutball.hu
  2010.12.07, 14:10
  ...Hiába fedett a ZTE Aréna, egy nagyobb havazásnál az első 8-10 sorba a hó és jég miatt nem lehet nézőket beengedni...

  forrás:
  http://sportgeza.hu/futball/2010/12/04/miert_nem_lehet_telen_magyarorszagon_futballozni/
   
 36. avatar: péter456
  2010.09.22, 10:21 (szerk.: 2010.09.22, 10:37)
  Béna álványos stadion,aza betonlelátórész lusták voltak lebontani?legalább lettvolna pár embernek munkája.XD
  Ha már megcsinálni nembirták.Magyarországon minden stadion béna. smiley
  Valamit mindig elrontanak anagy építők.XD
  Az mtk stadionnál is lusták voltak lebontani a kapu mögötti részeket,nemaztmondom hogy a főlelátó ojan jólnéz ki(sajnálták onnan is a festéket)de azér na.A kapu mögötti részek.ááá.Egyedül a bozsik stadion birták normálisan hejrehozni.
  Ja és még hány meccs fog elmaradni zalaegerszegen az eső miatt?XD
   
 37. avatar: AMiUtunk
  2010.09.06, 23:41
  A klub tájékoztatása szerint a stadion egészen pontosan 8.990 ülőhellyel rendelkezik, nem 9.000-rel. Rend a lelke mindennek!
   
 38. avatar: magyarfutball.hu
  2010.03.23, 10:17
  "Új" nézőcsúcs:
  http://www.ftc.hu/index.php?action=results&match_id=621
  Erre a mérkőzésre a Nemzeti Sport 12 ezer nézőt ír.
   
 39. avatar: magyarfutball.hu
  2010.01.10, 16:00
  Zalaegerszeg, 2002.április 2., 22.00

  Ma délután három órakor hivatalosan is megkezdődött a ZTE stadionjának átépítése.

  A ZTE délutáni edzése előtt hivatalos ünnepségre került sor a ZTE stadionjában, ugyanis lerakták az új stadion alapkövét, amellyel hivatalosan is kezdetét vette az egerszegi aréna átépítése. Az ünnepségen jelen voltak a ZTE vezetői, felnőtt és utánpótlás korú játékosai, Dénes Ferenc, az ISM államtitkára, valamint Szalai Annamária, Zalaegerszeg országgyűlési képviselője.
  Az „alapkövet” - amelybe a mai újságok, Zalaegerszeg térképe, valamint egy futball-labda került - a játékos-kijáró mellett, a bal oldali, üresen hagyott szektor helyén ásták el.
   
 40. avatar: balinttb
  2009.10.18, 16:18
  Ha pénz esteleg lesz is rá, akkor sem hiszem hogy megcsinálják, amíg nincs rá igény. már pedig csodának kéne történnie a magyar futballban, hogy ismét legyen nézőszám. Amúgy tényleg elég szép lenne akkor.
   
 41. avatar: roger73
  2009.09.10, 12:55
  Sziasztok!
  Bár nem vagyok egerszegi, de azért mégiscsak pofásabb lenne ha mind a 4 oldalon fedett modern lelátó lenne, a jelenlegi torzó helyett. Egyszer majdcsak lesz erre is pénz.
   
 42. avatar: magyarfutball.hu
  2008.12.17, 16:35
  Talán a mostani ZTE-Haladás bemehet...
  http://www.pepsifoci.hu/live/nb1_zte_haladas_20081115
   
 43. avatar: magyarfutball.hu
  2008.12.17, 16:34
  Sajnos a (félig) felújított stadionban még nem volt igazán magas nézőszám. Nézőcsúcs közeli legalábbis semmiképp. Amire én emlékszem és szerintem a legmagasabb volt, az egy ZTE-Haladás meccs volt, még 2004-ben. Azon a meccsen kb. 10.000 ember volt, de erről hivatalos adat nincs.


  Zalaegerszeg, 3000 néző

  forrás:
  http://www.nb1.hu/online/online.php?mid=372
   
 44. avatar: magyarfutball.hu
  2008.12.17, 16:31
  Megtörtént?

  A szezon kezdetére várhatóan beüzemelésre kerül a ZTE Aréna beléptető rendszere, így az újpesti vagy kaposvári pályákhoz hasonlóan tudnak majd szurkolóink belépőjegyeket vásárolni és az Arénába belépni (erről bővebben a későbbiekben adunk tájékoztatást)


  forrás:
  http://www.ztefc.hu/index.php?pid=hir&id=345&valasz=&db=20&str=20
   
 45. avatar: Girgily
  2008.07.14, 21:26 (szerk.: 2009.08.06, 13:58)
  Emlékeztetőül néhány fontos információ és árak:
  Figyelembe kellett vennünk, hogy az Északi Tribünre vonatkozó ideiglenes használatbavételi engedély 2008. augusztus 28-án lejár, ennek meghosszabbítására - mely újabb statikai vizsgálatot feltételezne - jelenleg nincs realitás, így az állóhelyi tribünre sem bérletet, sem belépőjegyeket nem áll módunkban kiadni, vagyis a tribün LEZÁRÁSRA kerül.
  kép

  forrás:
  www.ztefc.hu/index.php?pid=hir&id=371
   
 46. avatar: Girgily
  2008.06.26, 12:42
  Kocsmai beszélgetés szintjén (tehát nem tudom, valóban így van-e) olyat is hallottam, hogy az állóhelyi rész más tulajdonában van, mint a stadion többi része, és az anyagiak mellett ez is hátráltatja a fejlesztéseket. Bár, ha a felújítás itt is az állóhelyek eltűnésével járna, inkább maradjon így (kipofozva, megerősítve).
   
 47. avatar: Ailton
  2008.06.26, 11:40
  változik a kapacitás, mert az álló, északi tribünt lezárják, mert statikailag nem megfelelő. A ZTE honlapján a marketing igazgató azt mondta, nincs realitás a lelátó felújítására, s nagyon igény sem.
   
 48. avatar: NNS
  2008.05.28, 10:23 (szerk.: 2008.05.28, 10:23)
  Arról nem is beszélve, hogy egy aréna (szerintem) picit más mint az egerszegi stadion.

  Na mindegy, akkor a régi stadion lehetett "Városi Stadion" és nem "ZTE-Stadion"? Vagy ez is egy ilyen hivatalos név vs közismert név dolog...
   
 49. avatar: AMiUtunk
  2008.05.28, 10:20
  A feltörekvö, innovatív és modernizáció által vezérelt, minden porcikájában a rend, fegyelem és törvényesség jegyében vezetett MLSZ hatására foganhatott meg az egerszegi klubvezetökben vagy a terveket készítö "hangulatgyilkosokban", hogy ezt a hatványozottan fántáziátlan nevet másolják/eröltessék rá erre a stadionra is. Inkább lett volna Szabó III János Stadion, mint ez a nevetséges, elcsépelt tulajdonnévi közhely...
  Szóval: ez a hivatalos neve. Basta! "Basta lame, basta infame" - a szlogen, amelyet 1995. januárjában írtak Vincenzo Spagnolo meggyilkolása kapcsán, az ilyen stadionnevekre és a gyalázatos stadionokra vetítve most is megállna a helyét!
   
 50. avatar: magyarfutball.hu
   
 51. avatar: NNS
  2008.05.28, 09:21 (szerk.: 2008.05.28, 09:23)
  3. jegyen "Városi Stadion"-t írnak, 2004-ben volt a meccs. Csak azután változott a név vagy talán még mindig Városi stadionnak hívják a pályát?
  Már nem emlékszem honnan vettük ezt a "ZTE-Aréna" nevet.
   
 52. avatar: Mestermd
  2008.01.21, 14:32
  Sajnos a (félig) felújított stadionban még nem volt igazán magas nézőszám. Nézőcsúcs közeli legalábbis semmiképp. Amire én emlékszem és szerintem a legmagasabb volt, az egy ZTE-Haladás meccs volt, még 2004-ben. Azon a meccsen kb. 10.000 ember volt, de erről hivatalos adat nincs.
   
 53. avatar: NNS
  2008.01.21, 00:44
  Az új stadionban volt már valami kimagasló nézőszám, ami szóba jöhet nézőcsúcsként?
  Sajnálom hogy a BL selejtezőket anno nem játszhattátok hazai pályán. 2. körben a Zágráb ellen én is jelen voltam az Üllői úton, lelkes futballt láthatott az ember az Egerszegiektől!
   
 54. avatar: Girgily
  2008.01.17, 00:40
  A nemhivatalos honlapon fent van a korrekt befogadóképesség:
  ztefc.iifree.net/index.php?page=24&section=5
  durva, hogy egy ekkora stadion kell 14.000 embernek, ebből is látszik, hogy a régi rendszer nézőszámaival és stadion befogadóképességeivel nem volt minden rendben.
   
 55. avatar: NNS
  2007.12.05, 11:12
  Nem teljesen igaz, a négy sarok (amibôl 3-ban ülôhely van) nem fedett!
   
 56. avatar: Girgily
  2007.12.05, 01:53
  Befogadóképesség:
  14.000 (9.500 ülő-, 4.500 állóhely)
  Az ülőhelyi részek fedettek.