magyarfutball.hu

Edelény, Kastélykerti Sportpálya

 1. 3 felhasználó járt itt.
 2. kapcsolódó stadionok
 3. cím
  Borsod-Abaúj-Zemplén megyehiányzó adat beadása
   
 4. térkép, megközelítés
 5. befogadóképesség
  összesen : ?
  ülőhely: ?
  állóhely: ?
 6. lakosság
  Edelény: 10.019 (2012)
 7. tulajdonos
  Edelény Város Önkormányzata
 8. hazai csapat
  1. Edelényi FC-Borsodszer

   (2014 - )

  megszűnt / már más pályán játszó
  1. Bódva-Völgyi TE Edelény (2003 - 2014)
  2. Borsodi Bányász SE (1978 - 1979)
  3. Edelényi VSE (? - 2001)
 9. nézőcsúcs
  6.000
  Edelényi Bányász - Borsodi Bányász 3:1
  osztályozó az NBII-ért
  1978.07.05
 10. pálya mérete
 11. talaj típusa
  természetes füves
 12. eredményjelző tábla
 13. világítás
  nincs
 14. futópálya
  salakos
 15. átadás éve
 16. nyitómérkőzés
 17. kapcsolódó mérkőzések
 18. segítség
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: fgymat
   
 2. avatar: patya96
  2013.04.04, 09:43
  Új pályát kap az Edelény

  A Bódva-völgyiek tavasszal négyszer léptek pályára és három győzelem mellett egy döntetlent elérve 10 pontot gyűjtöttek. Pillanatnyilag 41 egységgel az 53 pontos Szikszó-Tomor-Lak mögött másodikok a táblázaton.

  A tizenkettedik

  – Egységes csapatunk van évek óta – kezdte Göndör Béla, a gárda edzője. – A fiúk lelkesek, hajtanak, általában jó játékkal rukkolnak ki. Ennek természetesen nagyon örülök és így vannak ezzel szurkolóink is. Ezt nem véletlenül mondom, hiszen közönségünk a csapat „tizenkettedik embereként” áll mögöttünk.
  A tréner ezután arról beszélt, hogy szerinte még nem dőlt el az aranyérem sorsa – annak ellenére sem, hogy a Szikszó-Tomor-Lak utcahosszal vezeti a mezőnyt.
  – A 12 pontos hátrány természetesen nagyon sok, de… – folytatta Göndör Béla. – A mi sorsolásunk azonban sokkal kedvezőbb. Hazai környezetben fogadjuk a bajnokesélyest, aztán már túljutottunk a legnehezebb meccseink zömén, míg ugyanezt nem mondhatják el a szikszóiak. Persze akkor sem történik semmi baj, ha csak az ezüst-, vagy a bronzérmet akasztják majd a szezon végén játékosaink nyakába. Célunk ugyanis valamelyik dobogós hely kiharcolása, az NB III-ban egyébként sem gondolkodunk, anyagilag aligha bírnánk. Ettől függetlenül az utolsó pillanatig becsülettel hajtunk majd és ezt tapasztalják majd az ellenfeleink is.
  Költöznek
  Köztudott, hogy az edelényi kastély rekonstrukciós munkálatainak részeként megszüntetik a műemlékegyüttes tőszomszédságában lévő sporttelepet, amelyből parkot alakítanak ki. A klub és csapatai azonban nem maradnak pálya nélkül.
  – A tervek szerint júniusban ki kell költöznünk a kastélykerti sporttelepünkről – újságolta az edző. – Új komplexumunk tervei már készen vannak: a gimnázium mögötti területen kapunk egy-egy füves- és műfüves pályát. Az önkormányzatot a kincstár kártalanítja a kastélykerti sporttelepért és az ebből kapott pénzt forgatja vissza a város, s alakítja ki részünkre leendő otthonunkat, míg a műfüves pályára a Magyar Labdarúgó Szövetségnél pályáztunk, minket csak az önrész terhel majd. Az elképzelések szerint ősszel műfüvön rendezzük összecsapásainkat, a „rendes” fű pedig jövő tavaszra lesz készen! Vagyis mozgalmas hetek, hónapok elé nézünk, reméljük, hogy örömteli eseményekkel, történésekkel.

  Kezet fognak

  A BTE Edelény a Sajóvölgye Focisuli utánpótlás bázisa lesz. Göndör Béla elmondta, hogy az erről szóló megállapodást – a részletek kidolgozását követően – a napokban írják majd alá a focisuli elöljáróival.

  www.boon.hu/uj-palyat-kap-az-edeleny/2234111
   
 3. avatar: Ailton
  2010.09.15, 21:37
   
 4. avatar: magyarfutball.hu
  2010.09.14, 16:40 (szerk.: 2010.09.14, 16:42)
  1 méteres víz alatt a pálya! (2010. május 18.)
  Még a sokat tapasztalt, erős férfiakat is megdöbbentette az a látvány, ami a kedd hajnali gátszakadás után fogadott bennünket (eddig) gyönyörű pályánkon. Több mint 1 méteres, egybefüggő víz alatt van minden, sőt néhány helyen az 1.20-1.30-as magasságot is elérte a víztömeg. A VIP lelátón ácsorogva, ha az ember ne látná a kaput és a sportszereket, akkor azt hihetné, hogy egy mesterséges tó stégjén pihen. Óriási a kár, s amennyiben 3-4 nap alatt nem apad lejjebb a Bódva vízszintje, akkor a pályáról sem tud hová elfolyni a sok ezer köbméter víz és még rosszabbra számíthatunk. Az öltöző épület alsó szintjén szinte plafonig ér a víz, itt már elúszott minden, ami lent volt. Félve attól, hogy a fenti rész is víz alá kerül, ott mindent 60-70 cm-es magasságba felpakoltunk és mindenre felkészülve 2 garnitúra felszerelést a városban egy üres üzlethelyiségbe beraktároztunk. Köszönet a gyors és önfeláldozó segítségért Virág Tamásnak!

  képek:
  http://www.edelenyifoci.gportal.hu/gindex.php?pg=32034820&gid=2696075
  http://www.edelenyifoci.gportal.hu/gindex.php?pg=32034820&gid=2696079
  http://www.edelenyifoci.gportal.hu/gindex.php?pg=32034820&gid=2701222

  forrás:
  http://www.edelenyifoci.gportal.hu/gindex.php?pg=30585071&nid=5568670
   
 5. avatar: magyarfutball.hu
  2010.09.14, 16:30
  Edelényben játszik a Fradi... az árvizi károk enyhítéséért!
  2010. szeptember 15-én, 16:30-kor Edelényben, a Kastélykerti Sportpályán játszik jótékonysági, barátságos labdarúgó mérkőzést a Ferencváros.
  A Borsod megyei Edelényt idén kétszer is elöntötte az ár, a településen a lakóházak mellett többek között a sportpályán is több milliós károkat okozott a víz. A híreket hallva, s a képeket látva tehát nem csoda, hogy az árvíz által egyik leginkább sújtott település megsegítéséért, fogott össze a Ferencváros csapata, s döntötte el: jótékonysági meccsel segít pénzt gyűjteni a Kastélykerti Sportpálya felújítására és a BTE Edelény Labdarúgó Szakosztályának támogatására.
  A Ferencvárosi labdarúgók rengeteg alkalommal álltak már jótékony célt szolgáló ügy mellé az elmúlt években. Mert hiszünk abban, hogy FRADISTÁNAK LENNI FELELŐSSÉG! És mi felelősséggel támogatunk minden olyan kezdeményezést, amely segítséget nyújt a rászorulóknak, az árvíz okozta károsultaknak.
  Ezért vállaltuk örömmel, hogy egy jótékonysági mérkőzés jegybevételével segítünk a megyei első osztályú klubnak a pálya helyreállításában. A jegyek egységesen 800.- forintba kerülnek. A Kastélykerti Sportpályán a Ferencváros NBI-es kerete lép pályára, a játékosok között szerepel majd többek között Lipcsei Péter is, aki az idei szezont már az NBII-es csapat edzőjeként kezdte meg. Most azonban ismét magára húzza a játékosok mezét, hogy egy jótékony célt támogasson. „Természetesen mi is felelősséggel tartozunk a szurkolókért, a klubért és nem utolsó sorban EGYMÁSÉRT...”

  Gyere el Te is! Találkozzunk Edelényben és szurkoljunk együtt a barátságos mérkőzésen.

  forrás:
  FTC hivatalos sajtóanyag