magyarfutball.hu

bajnoki szereplések

szezon bajnokság osztály klub neve hely pontok
2013/2014 Borsod-Abaúj-Zemplén megyei I. osztály 4 BTE Edelény 15 15
2012/2013 Borsod-Abaúj-Zemplén megyei I. osztály 4 BTE Edelény 4 62
2011/2012 Borsod-Abaúj-Zemplén megyei I. osztály 4 BTE Edelény 10 42

összes eredmény, részletek »

címer: Bódva-Völgyi TE Edelény

Segítség Felhasználók által beadott adatok

2013.02.18, 09:30 patya96 színek

részletek »

teljes név
Bódva-Völgyi Tömegsport Egyesület Edelény
Szurkolók
alias
BTE Edelény
cím
3780 Edelény
Egres u. 21.
Borsod-Abaúj-Zemplén megye
 
alapítás
2003
klub színei
piros - fehér
bajnokság
- (megszűnt csapat)
stadion
- régi stadionok
 1. Kastélykerti Sportpálya

  (2003 - 2014)

névváltozások
 1. Bódva-Völgyi Tömegsport Egyesület Edelény
  2003 - 2014
 2. 2014 nyarán egyesültek a Szikszó-Tomor-Lak csapatával, létrehozva az Edelényi FC csapatát
dicsőséglista
hivatalos honlap
kapcsolódó weboldalak
szurkolói csoportok
segítség
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: patya96
  2013.04.04, 09:41 (szerk.: 2014.02.10, 16:51)
  Új pályát kap az Edelény


  A Bódva-völgyiek tavasszal négyszer léptek pályára és három győzelem mellett egy döntetlent elérve 10 pontot gyűjtöttek. Pillanatnyilag 41 egységgel az 53 pontos Szikszó-Tomor-Lak mögött másodikok a táblázaton.

  A tizenkettedik

  – Egységes csapatunk van évek óta – kezdte Göndör Béla, a gárda edzője. – A fiúk lelkesek, hajtanak, általában jó játékkal rukkolnak ki. Ennek természetesen nagyon örülök és így vannak ezzel szurkolóink is. Ezt nem véletlenül mondom, hiszen közönségünk a csapat „tizenkettedik embereként” áll mögöttünk.
  A tréner ezután arról beszélt, hogy szerinte még nem dőlt el az aranyérem sorsa – annak ellenére sem, hogy a Szikszó-Tomor-Lak utcahosszal vezeti a mezőnyt.
  – A 12 pontos hátrány természetesen nagyon sok, de… – folytatta Göndör Béla. – A mi sorsolásunk azonban sokkal kedvezőbb. Hazai környezetben fogadjuk a bajnokesélyest, aztán már túljutottunk a legnehezebb meccseink zömén, míg ugyanezt nem mondhatják el a szikszóiak. Persze akkor sem történik semmi baj, ha csak az ezüst-, vagy a bronzérmet akasztják majd a szezon végén játékosaink nyakába. Célunk ugyanis valamelyik dobogós hely kiharcolása, az NB III-ban egyébként sem gondolkodunk, anyagilag aligha bírnánk. Ettől függetlenül az utolsó pillanatig becsülettel hajtunk majd és ezt tapasztalják majd az ellenfeleink is.

  Költöznek

  Köztudott, hogy az edelényi kastély rekonstrukciós munkálatainak részeként megszüntetik a műemlékegyüttes tőszomszédságában lévő sporttelepet, amelyből parkot alakítanak ki. A klub és csapatai azonban nem maradnak pálya nélkül.
  – A tervek szerint júniusban ki kell költöznünk a kastélykerti sporttelepünkről – újságolta az edző. – Új komplexumunk tervei már készen vannak: a gimnázium mögötti területen kapunk egy-egy füves- és műfüves pályát. Az önkormányzatot a kincstár kártalanítja a kastélykerti sporttelepért és az ebből kapott pénzt forgatja vissza a város, s alakítja ki részünkre leendő otthonunkat, míg a műfüves pályára a Magyar Labdarúgó Szövetségnél pályáztunk, minket csak az önrész terhel majd. Az elképzelések szerint ősszel műfüvön rendezzük összecsapásainkat, a „rendes” fű pedig jövő tavaszra lesz készen! Vagyis mozgalmas hetek, hónapok elé nézünk, reméljük, hogy örömteli eseményekkel, történésekkel.

  Kezet fognak

  A BTE Edelény a Sajóvölgye Focisuli utánpótlás bázisa lesz. Göndör Béla elmondta, hogy az erről szóló megállapodást – a részletek kidolgozását követően – a napokban írják majd alá a focisuli elöljáróival.

  www.boon.hu/uj-palyat-kap-az-edeleny/2234111
   
 2. avatar: magyarfutball.hu
  2010.09.14, 16:47
  Az első sportegyesület megalakítására 1921. március 6-án került sor...

  Az első sportegyesület megalakítására 1921. március 6-án került sor Boldvavölgyi Sport Club néven. Később a bányászat felfutásával a bányaüzemre támaszkodva hosszú éveken át - a bányák bezárásáig- az Edelényi Bányász SE a Megyei I. osztály illetve az NB III-as labdarúgó bajnokság meghatározó csapata volt.

  Sajnos 2000-ben Edelényt is elérte az a krízis, ami a futball erkölcsi és anyagi leépüléséhez, majd a csapat 2001. őszén történő megszűnéséhez vezetett a városban.

  Az önkormányzat a 2003. évben kérte fel a Bódva-völgyi Tömegsport Egyesületet, hogy hozza létre a labdarúgó szakosztályt, amihez 2 millió forint támogatást nyújtott.

  A felnőtt csapat kialakításánál törekszünk arra, hogy lehetőleg edelényi születésű, a városhoz kötődő vagy az edelényi kistérségben élő labdarúgók alkossák a csapatot.

  Terveink megvalósulását nagyban segítheti a körzeti csapatokkal való szorosabb együttműködés is.

  A létesítmények adottak, nagyon jó körülmények között készülhetünk a nérkőzésekre. Egy füves centerpályával, egy salakos és egy füves edzőpályával rendelkezünk. A gondozásuk az Önkormányzat tulajdonában lévő közhasznú társaság feladata. A pályák télen is kiváló lehetőséget nyújtanak az edzések színvonalas elvégzéséhez.

  Mint a világ annyi más táján Edelényben is a labdarúgás rendelkezik a legnagyobb hagyományokkal, ez a legnépszerűbb sportág.

  Az első szabályos labdarúgó mérkőzést Edelényben 1913 augusztusában rendezték a finkei réten egy jó képességű miskolci csapat ellen. Az akkor nagy eseménynek számító rendezvényen jelen volt szinte az egész község, és utána reggelig tartó táncmulatságot rendeztek a helyszínen.
  Az önkormányzat tanulva az előző évek hibájából, minden általa támogatott sportegyesülettel megállapodást köt az önkormányzati támogatások felhasználására. A pénzt a csak a támogatásban megjelölt célra lehet fordítani, s azzal a tárgyévet követő január 31. napjáig el kell számolni.

  Nagy hangsúlyt helyezünk arra, hogy az edzők szakképzettséggel rendelkezzenek: a felnőtt csapat edzője UEFA 'B' az ifjúsági és kölyök csapatok edzői MLSZ 'D' bizonyítvánnyal rendelkeznek.
  Két év szünet után ismét futballszurkolóktól hangos hétvégén az edelényi kastélykert. Rövid idő alatt hosszú utat tettünk meg. A teljes csődöt követően leraktuk egy jól működő szakosztály alapjait. Bebizonyítottuk, hogy lehet saját erőből tisztességgel, becsülettel focicsapatot csinálni.

  1921-ben Boldvavölgyi Sport Club néven kezdődött, most Bódva-völgyi Tömegsport Egyesületként van itt az új kezdet. Tudjuk, hogy új úton indultunk el. Sokmindent másképpen akarunk csinálni, mint ahogy eddig csinálták, s ez rengeteg buktatót rejt magában. De mi nem félünk ettől, bízunk benne, hogy elképzeléseink helyesek, és meghozzák Edelény labdarúgásának a várva várt sikereket.


  1 Forrás: Edelény Múltjából 429.old.

  forrás:
  http://www.bodvavolgyite.hu/futball.php
   
 3. avatar: magyarfutball.hu
  2010.09.14, 16:35
  A címer miatt:
  kép
  forrás:
  http://www.edelenyifoci.gportal.hu/
   
 4. avatar: magyarfutball.hu
  2008.11.15, 18:29
  A Bódva-völgyi Tömegsport Egyesületet 2002. március 5-én a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróság közhasznú szervezetként vette nyilvántartásba.
  Az egyesület elsősorban a Bódva völgyében élők számára szeretne tömegsport lehetőséget biztosítani és ezen tevékenységek szervezésében részt venni. További célja a Bódva völgyében nem gyakorolt sportágak meghonosítása (technikai sportok, rögbi).
  E célokat közhasznú tevékenységként, e tevékenység kielégítését nyereség- és vagyonszerzési cél nélkül, közhasznú egyesület formájában végzi.

  2003. évben alakult a labdarúgó szakosztály. Nulláról indultunk, hiszen nem voltak játékosok, edzők, felszerelések. Edelény Város Önkormányzatának anyagi támogatásával a legszükségesebb felszereléseket beszereztük, így megszervezhettünk egy jól működő szakosztályt.

  2004. évben a labdarúgócsapat megnyerte az Edelény Körzeti Labdarúgó-bajnokságot, ezzel jogot szerzett a Megyei II: osztályban való indulásra.

  2004. júliusától beindítottuk a serdülőcsapatot, a 7, 9 és 11 éves csapatainkkal részt veszünk a Bozsik-program tornáin.

  A 2004/05. évi megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokságban újonc csapatunk a 4. helyen végzett. A serdülők csoportjukban a 2. helyet szerzték meg. A Bozsik-tornákon több tehetséges gyermek is feltűnt, ami biztató a jövőre nézve.


  forrás:
  http://www.edeleny.hu/sport.php