magyarfutball.hu

Kozármisleny, Alkotmány tér (lebontva)

 1. Történelmi fényképek / fejlesztések... »
 2. fénykép: Kozármisleny, Alkotmány tér (2008)
 3. fénykép: Kozármisleny, Alkotmány tér (2008)
 4. fénykép: Kozármisleny, Alkotmány tér (2008)
 5. fénykép: Kozármisleny, Alkotmány tér (2008)
 6. fénykép: Kozármisleny, Alkotmány tér (2008)
 7. fénykép: Kozármisleny, Alkotmány tér (2008)
 8. fénykép: Kozármisleny, Alkotmány tér (2008)
 9. fénykép: Kozármisleny, Alkotmány tér (2008)
 10. fénykép: Kozármisleny, Alkotmány tér (2008)
 11. fénykép: Kozármisleny, Alkotmány tér (2008)
 12. fénykép: Kozármisleny, Alkotmány tér (2008)
 13. fénykép: Kozármisleny, Alkotmány tér (2008)
 14.  
1 felhasználó által beadott adat 0 szerkesztésre vár
 1. 15 felhasználó járt itt.
 2. kapcsolódó stadionok
 3. címkék
 4. cím
 5. térkép, megközelítés
 6. befogadóképesség
  összesen : 1.500
  ülőhely: 174 (fedett: 174)
  állóhely: ?
 7. lakosság
  Kozármisleny: 5.934 (2013)
 8. hazai csapat
   megszűnt / már más pályán játszó
   1. HR-Rent Kozármisleny FC (1995 - 2001)
   2. HR-Rent Kozármisleny FC (? - 2016)
  1. nézőcsúcs
   2.000
   Kozármisleny - Bp. Honvéd 2:1
   2015.11.18.
   Magyar Kupa nyolcaddöntő
  2. pálya mérete
   102m x 62m
  3. talaj típusa
   természetes füves
  4. eredményjelző tábla
   elektronikus
  5. világítás
   nincs
  6. futópálya
   nincs
  7. átadás éve
  8. lebontás éve
   2016
  9. nyitómérkőzés
  10. kapcsolódó mérkőzések
  11. segítség
   
   

  új hozzászólás

  Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

  hozzászólások

  1. avatar: Golyó
   2016.03.09, 21:44
   2016.03.08-i állapototok:

   kép
    
  2. avatar: Golyó
   2016.02.14, 20:21
   Drónról a pálya 4:51-től

   https://www.youtube.com/watch?v=QIj3bl2_YBg
    
  3. avatar: Golyó
   2016.02.13, 18:18
   A Magyar Kupa 5. fordulójában találkozik a két csapat, annak is az első összecsapását éljük meg jelenleg. Ez azt jelenti, hogy március 2-án Kozármislenyben fog eldőlni a továbbjutás.
   Valószínűleg az lesz az utolsó hete a jelenlegi létesítménynek, utána jönnek a gépek.


   Forrás: http://kozarmislenyfc.hu/megvan-az-esely-a-tovabbjutasra.html
    
  4. avatar: Golyó
   2016.02.07, 09:07 (szerk.: 2016.02.08, 09:49)
   A nézőcsúcsot hozó mérkőzésről csak annyit, hogy erősen túlbecsülték a létszámot!
   A PMFC elleni meccsen többen voltak: https://www.magyarfutball.hu/hu/merkozes/35438
   Ebben 100%-ig biztos vagyok, mert mind a két meccsen ott voltam!
    
  5. avatar: Golyó
   2015.01.06, 21:25
   Nem várt hozadéka lehet a mislenyi stadion fejlesztésének

   Nyáron kezdődhetnek el a kozármislenyi futballstadion felújítási munkálatai. A építkezés miatt – ha csak időlegesen is – a legkisebb korosztálynak otthont adó műfüves edzőpályát nem lehet majd használni.

   A tavalyi év legjobb híre volt a kozármislenyi sportbarátok számára, hogy az állam négyszázmillió forintot „szavazott” meg a városnak stadionépítésre, -fejlesztésre. Egy ideig minden rózsaszínű volt, az új stadion képe már ott lebegett sokak szeme előtt. Aztán Kozármislenynek új polgármestere lett dr. Bíró Károly személyében, aki úgy gondolta, nem eszik olyan forrón a kását.

   Bíró sokkal olcsóbb és racionálisabb elképzelésnek gondolta a jelenlegi létesítmény felújítását. Egy ideig ment a vita a klub és a városvezetés között, mígnem mindenki elfogadta a felújítási terveket. Igen ám, csakhogy a közelmúltban többen is aggódva jelezték: a felújításnak néhány edzőpálya ihatja meg a levét. Megkerestük ezzel kapcsolatban Feleki Attilát, a Kozármisleny FC tulajdonosát.

   – Sok hónapon keresztül jártam a köröket a témában, szakértők bevonásával – kezdte a sportvezető. – Ezek után az a meggyőződésem alakult ki, hogy a jó döntés egy új stadion felépítése lett volna. Ennek kapcsán sokat veszekedtem a polgármester úrral is, de a közelmúltban eljött az a pillanat, amikor a vitatkozás helyett be kellett állnom a másik terv mögé, hogy ne akadályozzam meg a fejlesztést, még ha ez azzal is járt, hogy a meggyőződésemmel szembe menjek. Most ott tartunk, hogy gőzerővel készítjük elő a felújítás feltételeit.

   Amikor arról kérdeztük Felekit, hogy valóban veszélyben vannak-e a stadion körüli pályák, nem kertelt sokat.
   – Igen – vágta rá határozottan. – A felújítás sarkalatos pontja, hogy a mostani lelátót el kell bontani, és a szemközti oldalra telepíteni. Mivel szabványméretek szerint kell kialakítani a játékteret, ami a mostani paramétereinknél valamivel nagyobb, ezért el kell tolni az egész stadiont. Így a mostani centerpálya melletti műfüves kispálya útban lesz. Sajnos azt el kell bontanunk, majd egy másik ütemben hátrébb vinni. Ott szükség lesz egyéb földmunkákra is, így nem elég, hogy hónapokig vesztik el a legkisebbek az eddigi játszóhelyüket, még drágább is lesz a manőver.

   A felújításra várhatóan februárban írják ki a közbeszerzést, ami azt jelenti, hogy a bajnokság zárultával, május végén, esetleg júniusban kezdődhetnek a munkálatok. A kis műfüvest pedig utána nélkülöznie kell majd a kicsiknek. Hogy meddig? Azt még nem lehet tudni.


   Forrás: http://www.bama.hu/baranya/sport/nem-vart-hozadeka-lehet-a-mislenyi-stadion-fejlesztesenek-589182
    
  6. avatar: Golyó
    
  7. avatar: Golyó
   2014.11.29, 22:24
   Egyre inkább úgy tűnik, megegyezhet a kozármislenyi önkormányzat azokkal a lakókkal, akik a futballpálya közelében élnek. Nagy üvegfallal választják el őket a zajos meccsektől.

   Nem csak a közvetlenül érintetteket, a futballpálya mellett élőket foglalkoztatja Kozármislenyben, hogy mi lesz a korábban vitákat kiváltó, tervezett sportcélú fejlesztés sorsa, hanem gyakorlatilag mindenkit, akivel az elmúlt napokban beszéltünk.

   Ismeretes: az előző városvezetés döntése szerint a központi forrásokból, a Nemzeti Stadionfejlesztési Program keretéből Kozármislenynek megítélt 400 milliós támogatásból új futballpályát építenek a Pécs melletti kisvárosban. Megjegyezzük, egyelőre még ez a határozat van érvényben, de a soron következő, jövő szerdai ülésen várhatóan ezt megváltoztatják.

   Az új polgármester, Bíró Károly a megválasztása óta azt mondta ugyanis, áttervezteti a programot, mert nincs szükség két futballpályára Kozármislenyben, s nincs pénz sem a második megépítésére, sem az emiatt pluszban felmerülő működési költség finanszírozására – ezért a jelenlegit újítják fel. Bíró azzal is érvelt, hogy így a közelben élő lakók régi bánatát, a meccsek és edzések idején tapasztalt kellemetlen, időnként elviselhetetlen zajhatást is mérsékelni tudják, mert zajvédő falat építenek, miközben a lelátó és a nézőtér átkerül a házakkal ellentétes oldalra.

   Az új polgármester határozott fellépése azonban erősen megosztotta a közvéleményt, sőt a képviselőket is, akik nem mind voltak attól boldogok, hogy a volt jegyző a testület döntése előtt, saját szakállára Budapestre ment az ügyben tárgyalni. Lapunkat többen keresték a helyiek közül, s néhányan aláírásgyűjtésbe is kezdtek annak érdekében, hogy mégiscsak az új pálya épüljön meg a régi helyett.

   A leginkább érintettek, a futballpálya mellett élők pedig amiatt háborodtak fel, mert – mint egyikük fogalmazott – nem kívántak a házuk közelébe mislenyi kínai nagy falat. Épp ezért újabb és újabb egyeztetés következett a lakók és az önkormányzat vezetése között, a legutóbbi csütörtökön este volt, míg tegnap már a helyszínen azt mérték ki, hol húzódna a fal.

   Hogy az új polgármester jól keveri a kártyát, jelzi benyomásunk, hogy ezen előzmények után is elfogadják szerdán a képviselők az új pálya helyett a mostani újítását, s végül a lakók is igent mondhatnak a mislenyi falra.

   Azt ugyanis sikerült elérniük, hogy ne „sima” zajvédelmi falat húzzanak fel a házukkal szemben, sőt, az önkormányzat a zajvédelmi fal teljesen burkolt részét is csökkenti, s az elgondoltnál nagyobb lesz a teljesen átlátszó üvegfelület, még ha ez magasabb költséget is jelent majd. A polgármester szerint a változtatással együtt is bele fognak férni a 400 milliós keretbe.

   A lakók szerint még nincs egyezség

   Tarcsay Gyöngyvér képviselő az egyik a pályához legközelebb élő lakók közül. Mint mondja, az ügyben lakóként érintett, az ő véleményüket osztja, s azt szeretné elérni, hogy a lehető legtávolabb kerüljön a fal a házaktól.

   Habár nekünk Bíró Károly azt mondta, csütörtökön megegyeztek a lakókkal, s az önkormányzat részéről lezárt az ügy, a pálya mellett élők hétvégén még összedugják a fejüket, hogy mit szólnak a végsőnek mondott tervre. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy egy kis út miatt ők nem számítanak szomszédnak, csakis az önkormányzat, persze ettől még perelhetnek, ha nem egyeznek meg velük. A fal ugyanis a jelenlegi labdafogó háló vonalában, csupán 10,5 méterre húzódna a házaktól, öt méter magasságban.

   Több más lakóval is beszéltünk, akik ott voltak az egyeztetésen, s mind azt mondták, megegyezés nem született, de közeledtek az álláspontok.

   Feleki Attila képviselő, a helyi sportklub tulajdonosa annyit mondott, az új pálya jelentene megnyugtató megoldást, de ő a felújítást is segíteni fogja, ha azt szavazzák meg.


   Forrás: http://www.bama.hu/baranya/sport/uvegfalat-epitenenek-a-kozarmislenyi-futballpalya-melle-583985
    
  8. avatar: Golyó
   2014.11.07, 18:47
    
  9. avatar: Golyó
   2014.11.04, 19:44
   Nem lesz új stadion, a régit újítják Mislenyben

   Mégsem új stadion épül Kozármislenyben, hanem a régi labdarúgópályát újítják fel – ezt egyébként lapunk korábban megjelent cikke már sugallta. Akkor azt írtuk, az új polgármester, Bíró Károly Budapesten próbálja majd meggyőzni a döntéshozókat arról, hogy a felújítás a legjobb megoldás Kozármislenyben.
   A város 400 millió forintot nyert a Nemzeti Stadionfejlesztési Programban futballpálya felújításra, de korábban úgy határoztak, inkább új stadiont építenek. Az új polgármester viszont kijelentette, az ehhez szükséges százmilliós önrészt nem tudják biztosítani.
   Tőle tudjuk, hogy a döntéshozók elfogadták a kérést, így a régi pálya kap fedett lelátót, és kiegészítő létesítményeket, sőt a pálya környékének rendezésére is sor kerülhet. Hangsúlyozta: ez nem csak amiatt jó, mert nem kell önrészt biztosítaniuk, de azért is, mert így az önkormányzat fenntartási költségei sem emelkednek meg.Feleki Attila, a kozármislenyi labdarúgócsapatot üzemeltető Gold-Sport Kft. tulajdonosa azt mondta, a lelátó a mostani állóhely területére kerül, s hat-hétszáz fő tud ott leülni, s az állóhelyekkel együtt akár ezren nézhetik a jövőben is az NBIII-as klub meccseit.


   Forrás: http://www.bama.hu/baranya/sport/nem-lesz-uj-stadion-a-regit-ujitjak-mislenyben-580117
    
  10. avatar: Golyó
   2014.10.23, 19:47
   Rögtön vitát szíthat az új kozármislenyi polgármester, Bíró Károly egyik első elképzelése, ő ugyanis azt nyilatkozta lapunknak: Budapestre megy tárgyalni, hogy a helyi stadionépítési program átterveztetéséért lobbizzon. Mint ismert, Pécsett a mecsekaljai pálya felújítására egymilliárd, Kozármislenyben új stadion építésére 400 millió forintot nyertek a Nemzeti Stadionfejlesztési Programban.
   Bíró Károly viszont a hétfői átadás-átvétel után azt látta, hogy a bejelentett stadionépítés ellenére nincs aláírva a támogatási szerződés, ráadásul a fejlesztéshez 108 milliós önrészt kellene biztosítania az önkormányzatnak, ami nem áll rendelkezésre. A korábbiaktól eltérően ugyanis csupán annyi készpénz maradt a kasszában, amennyi a működéshez kell. Emiatt azért fog lobbizni, hogy a támogatást a régi pálya felújítására fordíthassák. Megjegyezzük: eddig úgy tudtuk, a program nem igényel saját forrást.
   Feleki Attila, a kozármislenyi labdarúgócsapatot üzemeltető Gold-Sport Kft. tulajdonosa nem tudta, milyen 108 millióról beszél Bíró, de elismerte, hogy 60 milliós fedezetet valóban elvárnak az önkormányzattól, az MLSZ számításai szerint. Hangsúlyozta, a támogatást a klub kapta, a teljesítményüknek köszönhetően, s azt is mondta, ezt az összeget a futballklubot működtető kft. is átvállalhatja. Biztos ugyanis abban, hogy bele fognak férni a 400 milliós keretbe. Hozzátette: ha úgy alakul, a régi pálya felújítására is lesz tervük, ám azt meg kell hosszabbítani, ami a közelben lévő házak miatt problémás lehet.


   Forrás: http://www.bama.hu/baranya/sport/stadionok-baranyaban-almok-tervek-es-szazmilliok-578337
    
  11. avatar: magyarfutball.hu
   2014.02.20, 21:39
   Kivonatosan erről van szó:
   - rosszak az adottságok ( túl közel vannak a környező házak, kicsi a pálya)
   - ahhoz hogy megfelelő méretű lehessen a pálya, el kéne tolni a házak irányába, de most történtek fejlesztések és hely sincs
   - felmerült ezért a lehetősége egy új stadionnak a műfüves pálya völgyébe (ez túl sok földmunkával járna, kb. 50 millió forint a tereprendezés) 800 fős lelátó
   - egyébként is túl leterhelt a pálya
   - minisztérium elfogadta az ötletet
   - elkezdődhet a konkrét tervezés
   - ideális esetben 2015 tavasszal készülhet el, ez kiemelt státusz esetén gyorsítana
   - nyáron kezdődhetnek a munkák
    
  12. avatar: Golyó
   2014.02.20, 21:21 (szerk.: 2014.02.20, 21:24)
    
  13. avatar: Golyó
   2013.11.02, 15:57
   A héten megkezdték az új lelátók építését.
   20. hsz.
   Első ütemben a 8-as kép lelátótól balra eső részt kezdték el.
    
  14. avatar: Golyó
   2013.04.13, 22:46 (szerk.: 2014.02.05, 13:44)
    
  15. avatar: magyarfutball.hu
   2013.04.13, 16:47
   Győzelemmel avattuk fel az új eredményjelzőt

   Erről lehet többet tudni?

   forrás:
   http://kozarmislenyse.hu/gyozelemmel-avattuk-fel-az-uj-eredmenyjelzot.html
    
  16. avatar: Golyó
   2010.09.18, 21:31
   A legutóbbi két hete lejátszott bajnoki után a 10-es képen látható korlátot lecserélték kerítésre, de nem az egész oldalon. A kerítés magassága kb. 1,1-1,2 méter lehet.
    
  17. avatar: Golyó
   2010.08.21, 21:00
   A pálya szélesítése miatt a kispadok hátrébb kerültek, és nincsenek lesüllyesztve, a lelátó előtti álló részt megszüntették, és a lelátó mögött új járdát építettek.
    
  18. avatar: Golyó
   2010.07.20, 18:43
   A kozármislenyi pálya környékén már tervezik a lelátó bővítését, amire a klublicenc előírásai miatt van szükség. Feleki Attila egyesületi elnöktől megtudtuk, az eddigi lelátó jobb és bal oldalára építenek újabb ülőhelyeket: összesen 650-en foglalhatnak majd helyet.


   Új Dunántúli Napló 2010.07.20.
    
  19. avatar: Golyó
   2010.07.15, 12:51
   Az MLSZ előírásainak megfelelően több NB II-es együttesnek is korrigálni kellett a pálya méreteit, adott esetben a létesítményekhez tartozó helyiségek állapotát.

   Csapatunk megkapta az NB II-es induláshoz szükséges licencet, csupán minimális mértékben kellett a pálya méretein változtatni.

   A sportcsarnok felőli oldalon a kapu 80 cm-rel hátrébb került, míg a pálya mindkét oldalon 30 cm-rel lett szélesebb.
    
  20. avatar: Golyó
   2009.10.18, 23:04
   A helyi sajtó 1200-at írt.
   Viszont a nézőszámok pontosítását nem veszik olyan "komolyan" sajnos.
    
  21. avatar: AMiUtunk
   2009.10.18, 13:54
   A klubtól nem tudja valaki megmondani a pontos nézöszámokat, pontosabban -csúcsokat? Nem lehetne olyan nagyon nehéz összeszámolni az eladott jegytömbök számát!
    
  22. avatar: Golyó
   2009.10.17, 22:37 (szerk.: 2009.10.17, 22:37)
   Annyian nem voltak, mint márciusban, de szerintem megint ezren túl voltunk.
   Akkor azért több volt a pécsi.
    
  23. avatar: Ailton
   2009.10.17, 18:58
   megint voltak 1500-an, nos Golyó most többen voltak, mint a múltkor?
    
  24. avatar: magyarfutball.hu
   2009.09.27, 22:43
   Nemzeti Sport írja, hogy október 3-án debütál az eredményjelzőtábla.
    
  25. avatar: Golyó
   2009.01.20, 13:36 (szerk.: 2014.02.05, 13:47)
   kép
   A pályaeltolás előtti "állapot", amikor még volt világítás a pálya szélén.
   Ezt a világítást a pálya mindkét szélén meg kellett szüntetni.
    
  26. avatar: magyarfutball.hu
   2008.12.13, 13:53
   De erről van "hivatalos" forrás.
    
  27. avatar: Golyó
   2008.12.13, 09:52
   Szerintem, viszont azért írtak 1500 mert az egész pálya körbe tele volt (és a tiáltaltok is írt 1500-as teltházat vették alapul, mikor ide nem férnek be ennyien, míg a többi meccsnél a jegyeladásból saccoltak), de a másik kettőn ránézésre is többen voltak, mert a Pécs meccsen a kapu mögött nem álltak annyian, mint a Lőrinc és a Felcsút meccsen! Meg az idő is rosszab volt.
   Enyi erővel átírhatnám a másik két meccset is 1500-ra!
    
  28. avatar: magyarfutball.hu
   2008.12.13, 02:35
   Akkor viszont annak kell bekerülnie...
    
  29. avatar: Golyó
   2008.12.12, 23:21 (szerk.: 2008.12.12, 23:21)
   Érdekes, hogy az NS a PMFC meccset 1500 nézőre írja, de ez szerintem kicsit irreális!
    
  30. avatar: Golyó
   2008.12.12, 22:35
   Kifelejtettem a sorból az első hazai NBII-es bajnokit, ami szintén ezredes
   2007.08.19. Kozármisleny-Felcsút 0-3
    
  31. avatar: Golyó
   2008.12.11, 22:24
   A nézőcsúcsról annyit, hogy háromszór írtak az újságok 1000 nézőt.
   Előszőr 2007-ben (a dátumot meg fogom keresni!)
   Kozármisleny-Szentlőrinc 2-0 Ez volt a bajnokavató mérkőzés!
   A másik ezredes 2008.03.22-én a Kozármisleny-PMFC 1-1.
   A harmadik pedig 2008.09.23-án az MK meccsen Kozármisleny-MTK 1-1.
   A három mérkőzés közül szemmel láthatóan a Szentlőrinc meccsen voltak a legtöbben (mivel mindhármon ott voltam), bár a PMFC meccs sem marad el sokkal. Az MTK meccsen a nem túl jó kezdési időpont miatt kicsit kevesebben voltak mint a másik kettőn, bár az újságokban mindhárom mérkőzéshez ezret írtak.
    
  32. avatar: Golyó
   2008.11.17, 14:20
   Azt még kifelejtettem, hogy az egyik szezon előtt egy Tolna megyei ellenőr nem hitelesítette a pályát az NBIII-ra, mert a játékvezetői öltöző nem volt megfelelő méretű, és a pálya melleti korlát pedig túl közel van a pályához.
   Az új öltözőt belül teljesen átkellet alakítani, a pályát meg jó két méterrel a Sportház felé kellett tolni.
    
  33. avatar: Golyó
   2008.11.10, 22:38 (szerk.: 2008.11.10, 22:40)
   Dunántúli Napló 2001 augusztus 19.-ei számából:

   "Pályaavatót tartanak Kozármislenyben, ahol az NBI.B csoportos PMFC vendégeskedik. A mérkőzést Ábrahám Attila FIFA-bíró vezeti.
   Negyvenmillió forintba került a futballpálya felújítása. Öt öltözőt magában foglaló sport- és közösségi házat húztak fel, amelynek emeletén 100 négyzetméteres klubszoba kapott helyet. Ezen kívül felújították a gyepszőnyeget és labdafogó hálókat szereltek fel mindkét kapu mögé. A sportlétesítmény korszerűsítése 40 millió forintba került.
   Agusztus utolsó hetében befüvesítenek egy 90x45 méteres területet, amely edzőpálya lesz, hamarosan pedig utánpótlás-nevelésre használható 55x40-es, úgynevezett lurkópályát is létrehoznak. Terveik szerint tavaszra maximum 100 fős ülőhelyi lelátót létesítenek."


   A 90x45 méteres pályából lett a műfűves pálya. https://www.magyarfutball.hu/hu/stadion/664
   A lelátóból akkor még nem lett semmi.
   A meccs eredménye Kozármisleny-PMFC 1-3 (1-1)
    
  34. avatar: pamacs
   2008.06.14, 08:15
   A pálya mögött van egy műfüves pálya,a másik végén egy nagy sportcsarnok,a pályával párhuzamosan egy műfüves csarnok,egy gyönyörű büfé és egy edzőpálya.
   Hihetetlen.
    
  35. avatar: harsi
   2008.05.08, 12:17
   Naon kultúrált.Gratula.
    
  36. avatar: Balage
   2008.05.06, 01:07
   Le a kalappal, nagyon szép kis pálya! Sok helyen megirigyelnének egy ilyet.
    
  37. avatar: magyarfutball.hu
   2008.04.19, 21:04 (szerk.: 2014.02.05, 13:45)
   fedett lelátón 174 ülőhely (6*29)
   kép