magyarfutball.hu

Székesfehérvár, Mezővári József Sportpálya

 1. 2 felhasználó járt itt.
 2. alias
  1. Maroshegyi pálya
 3. kapcsolódó stadionok
 4. cím
  Fejér megyehiányzó adat beadása
   
 5. térkép, megközelítés
 6. befogadóképesség
  összesen : ?
  ülőhely: ?
  állóhely: ?
 7. lakosság
  Székesfehérvár: 95.915 (2023)
 8. hazai csapat
 9. nézőcsúcs
 10. pálya mérete
 11. talaj típusa
  természetes füves
 12. eredményjelző tábla
 13. világítás
 14. futópálya
  nincs
 15. átadás éve
  2009
 16. nyitómérkőzés
 17. segítség
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2020.08.22, 21:13
  A műholdképek alapján pár méterrel rövidebb lett a pálya és a bal oldalra került egy műfüves pálya is.
   
 2. avatar: magyarfutball.hu
  2012.11.01, 11:29
  gmaps pedometerrel mérve kb 95m*65m
   
 3. avatar: Sanyi-Hungaria
  2012.06.25, 15:01
  Forrás: http://dunafem-maroshegy.hu/htm/hirek.php?id=1061

  "A köztiszteletben álló, mindenkor a közösségért cselekvő kiváló sportember emléke előtt tisztelegve” – ezekkel a szavakkal javasolta Brájer Éva alpolgármester tavaly ősszel a Közgyűlésnek, hogy a helyi közösség életében évtizedekig meghatározó szerepet betöltő, a fehérvári amatőr labdarúgás ügyét élete végéig szívén viselő Mezővári József legyen a szép új maroshegyi pálya névadója. A Közgyűlés határozatban adta a létesítménynek a Mezővári József Sportpálya elnevezést, a hivatalos névadó ünnepséget pedig természetesen egy mérkőzéshez kapcsolták....
   
 4. avatar: pirospont
  2011.05.05, 14:03
  Bejelöltem a térképen a pályát. Délről a bérházak garázssora határolja közvetlenül, keletről pedig a vasút.
  Ma néztem meg, és kicsit csalódás volt. Új pálya létére meglepően gondozatlan a gyep, inkább legelő mint futballpálya, és amúgy az egész beruházás kicsit olyan "megúszósnak" tűnt nekem.
  Játszik itt jelenleg csapat?
   
 5. avatar: pancso
  2011.03.22, 13:09
  Idézet a közbeszerzési felhívásból:

  Székesfehérvár, Maroshegy 6899/90. hrsz.-ú terület...

  A sportpályák területe 68 m × 105 m műfüves és 58 m × 90 m ültetett füves pálya labdafogó hálóval, kerítéssel, világítással és egyéb pályatartozékokkal. Téliesített szociális épület 4 játékos öltözővel, és bírói öltözővel vizesblokkokkal, büfével...
   
 6. avatar: magyarfutball.hu
  2010.05.12, 20:20
  2009-03-26
  A volt Ikarus-pálya helyén ma bevásárlóközpont áll, mellette az egyezség szerint e hónap végéig el kell készülnie a sportpályának, különben a város nem használhatja a magánterületet.

  A hajdanvolt Ikarus-sporttelep helyét - amely egyébként soha nem volt a fehérvári önkormányzat tulajdona - mára bevásárlóközpont foglalta el. Ám a város annak idején feltételekhez kötötte az építési engedély kiadását: a terület tulajdonosával a hosszas tárgyalások után kötött megállapodás szerint a mintegy nyolchektáros terület Rádió lakótelephez közelebb eső kéthektáros, szintén magántulajdonban lévő részét megkapja használatra Fehérvár, ha ott március 31-éig kialakít egy sportolásra alkalmas területet. Ez a Rádió lakótelepi garázsok mögött van, ahol régebben egy füves pálya volt.

  - Némi késéssel, de már zajlik egy nagyméretű, gyeptéglás focipálya kialakítása a hozzá kapcsolódó autóparkolókkal, és a remények szerint elkészülünk március 31-éig, így a szerződésben foglalt kötelességünknek eleget tudunk tenni - mondta érdeklődésünkre Brájer Éva, a Maroshegy önkormányzati képviselője. A több mint 110 millió forintos beruházás ezzel azonban nem fejeződik be, hiszen annak részeként nyár végére elkészül egy öltözőépület is. Ha lesz rá pénz, szeretnének egy kis lelátót is építeni a pályához.

  - A cél az, hogy ez a terület valóban a tömegsport központjává váljon, ahol gyerekek sokasága kapcsolódhat ki. Ehhez azonban még ki kell dolgozni egy üzemeltetési rendet, hiszen a pályát - annak megóvása érdekében - kerítéssel vonják körül, ám funkciójában természetesen nyitott lesz mindenki előtt - tette hozzá Brájer Éva. A Balatoni út felé eső részt, ahol korábban a salakos futballpálya volt, ugyancsak megkapja használatra Fehérvár, ám, hogy mi lesz ott, egyelőre még nem tudni. Felmerült, hogy egy műfüves pálya is épülhetne itt, de lehetne akár teniszpályákat is létrehozni. A döntéshez illetve főként annak megvalósításához persze pénz is kell...

  forrás:
  http://www.fmh.hu/szekesfehervar/20090326_sportpalya__hataridore
   
 7. avatar: magyarfutball.hu
  2010.05.12, 20:17
  2009-09-10
  Elkészült a maroshegyi sportpálya is, mintegy 112 millió forint értékben. A képviselő elmondta, szeretne lehetőséget biztosítani a Maroshegyi Sportklubnak, a maroshegyi óvodásoknak, iskolásoknak és az öregfiúknak is, hogy használhassák a létesítményt, ami megyei szintű labdarúgó mérkőzések lebonyolítására is alkalmas.

  forrás:
  http://kultura.szekesfehervar.hu/index.php?pg=news_61178