magyarfutball.hu

Székesfehérvár, Ikarus pálya (lebontva)

 1. 2 felhasználó járt itt.
 2. alias
  1. Székesfehérvári Interpspar helyén volt futballpálya
 3. kapcsolódó stadionok
 4. címkék
 5. cím
  Fejér megyehiányzó adat beadása
   
 6. térkép, megközelítés
 7. befogadóképesség
  összesen : ?
  ülőhely: ?
  állóhely: ?
 8. lakosság
  Székesfehérvár: 99.247 (2013)
 9. hazai csapat
   megszűnt / már más pályán játszó
   1. Alba Regia FC (1993 - ?)
   2. Ikarus-Maroshegy SE (? - ?)
  1. nézőcsúcs
  2. pálya mérete
  3. talaj típusa
  4. eredményjelző tábla
  5. világítás
  6. futópálya
  7. átadás éve
  8. nyitómérkőzés
  9. kapcsolódó mérkőzések
  10. segítség
   
   

  új hozzászólás

  Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

  hozzászólások

  1. avatar: Golyó
   2012.11.01, 18:10
    
  2. avatar: Sanyi-Hungaria
   2011.03.22, 13:10 (szerk.: 2011.03.22, 13:13)
   A régi ikarus pálya területéből le lett vágva egy rész azon van most az áruház és a fennmarat területen épült meg az új pálya. Szerintem nincs értelme két külön pályaként kezelni csak utalni kéne rá, hogy kb 50 m-rel odébb lett úraépítve a pálya az említettek miatt.
    
  3. avatar: Stockton
   2011.03.22, 11:22
   A új pálya megépült, vasárnap jártam arra (2011.03.20.), láttam, hogy ott van. Viszont azt nem tudom eldönteni, hogy a Maroshegyi pálya (értelmezésem szerint most így hívják) fizikailag mennyire van a volt Ikarus pályától. Ugyanis az áruház mellé lett az új pálya építve, és így mindenképp arrébb került kb 50-60 méterrel. Tán még az új pálya délnyugati sarka beleérhetett a régi Ikarus pálya területére, de lehet, hogy csak a szemmértékem vágott át.
    
  4. avatar: magyarfutball.hu
   2011.03.22, 09:35
   AMiUtunk:
   Valamilyen módon érzékeltetni kellene, hogy a székesfehérvári régi "Ikarus-pálya" helyén vagy mellett épült a "Maroshegyi pálya".
   https://www.magyarfutball.hu/hu/stadion/2707
   https://www.magyarfutball.hu/hu/stadion/2708

   A stadionokhoz hozzászólásként bemásolt szövegekben egyaránt említés esik a Rádió lakótelepröl. A stadion ettöl északra található.

   Sajnos csak egyszer jártam ott, kb. 2004. augusztus 11-én, de. 11:23 órakor... A pálya és az öltözöépület stb. akkor még megvolt. A nyugati oldali bejárati kapu mellett egy "Eladó"-felirat éktelenkedett.
   Bejárat a Balatoni út felöl. A déli oldalon volt az öltözö, az öltözö és a kispadok között néhany "szintben levö" fapad, északon egy füves dombos, a United Ultras törzshelye.
   A Ikarus csapatához belinkelt oldalon, az United Ultras honlapján http://unitedultras.gportal.hu/ a "pályánk állapota"-menüpont alatt létható néhány kép az állati módon szétbarmolt, lerombolt öltözöröl. Csak erös idegzetüeknek!

   A régi stadion pontos helye: http://maps.google.com/maps?f=q&source=s_q&hl=de&geocode=&q=Sz%C3%A9kesfeh%C3%A9rv%C3%A1r,+Ungarn&sll=37.0625,-95.677068&sspn=29.578161,45.791016&ie=UTF8&hq=&hnear=Stuhlwei%C3%9Fenburg,+Ungarn&ll=47.164713,18.404717&spn=0.006186,0.011179&t=h&z=16
    
  5. avatar: magyarfutball.hu
   2011.03.17, 10:21
   Sziasztok! Az Ikarus pálya eredeti mivoltát 2007 év végén szedték fel, hogy a helyére áruház épülhessen. Az ígéretek szerint újraépítik, na ezt viszont azóta se tudom, hogy megtették-e, majd utánanézek ha arra járok. Amennyiben igen, így az Ikarus pálya még mindig működik, csak átalakították.
   Üdv
   Stockton
    
  6. avatar: magyarfutball.hu
   2010.05.12, 20:10
   2007-12-07
   A tereprendezéssel és a fakivágásokkal megkezdődött az egykori Ikarus sportpálya területének teljes átalakítása, Maroshegy új központjának kialakítása. A körzet képviselője, Brájer Éva és a beruházók képviseletében Pulai Péter a sajtó képviselőinek ismertette, hol, mikor és mi épül majd. Mint Brájer Éva elmondta, hosszú egyeztetéseken vannak túl, melynek eredményeként mintegy negyvenmillió forint segítheti a szilvamag területének rendezését és a Rádió lakótelepi régi játszótér felújítását. Ugyancsak a tárgyalások eredményeként sikerült elérni, hogy szokatlanul sok lesz a fa és a cserje az itt meg-épülő bevásárlóközpont környezetében. Horváth Zuzsanna, a kertépítészeti terveket készítő szakember kiemelte, igen értékes, és viszonylag nagy törzskörméretű (azaz idősebb) fák, a többi között platán, díszkörte, vöröstölgy, sőt tulipánfa kerül a területre. A vasúti átkelő felé eső háromszögben, ahol eddig erdő volt, kis tavat és egybefüggő zöldet alakítanak ki, azaz gyakorlatilag egy parkot hoznak itt létre. Több olvasónk is nemtetszésének adott hangot, hogy a nyolchektáros ingatlanon tulajdonképpen minden fát kivágtak. Ezzel kapcsolatos kérdésünkre Brájer Éva elmondta, bevizsgáltatták a fákat, és sajnos a belső korhadás miatt sok balesetveszélyes lett volna az ide parkoló autókra, ezért született a döntés, hogy értékesebb és egészséges fákat telepítenek.

   A sportpálya helyére egy ismert élelmiszer-áruház és egy barkácsáruház települ, a különálló szárnyban pedig kisebb boltok kapnak majd helyet. Tárgyalások folynak a postával is, hogy a maroshegyiek kiszolgálása érdekében nyissanak itt egy fiókot, de ebben még nem született döntés. A Balatoni úti idősek otthonát jövőre lebontják, addig a Rádió út 7. alatt el kell készülnie az újnak. A város egyébként sportcélú használatra megkap a magántulajdonosoktól egy kéthektárnyi területet (ez a Rádió lakótelepi garázsok mögötti rész), melyen a szerződés szerint a bevásárlóközpont 2009-es tavaszi nyitásáig el kell készülnie a sportpályáknak is. Ha az önkormányzat ezt nem teljesíti, a földdarab visszaszállhat a tulajdonosokra. A közlekedés gördülékenyebbé tétele érdekében körforgalmat alakítanak ki a szilvamagnál.

   forrás:
   http://fmh.hu/szekesfehervar/20071207_sok_bokrot__fat_igernek_az_epitok?s=rel
    
  7. avatar: magyarfutball.hu
   2010.05.12, 20:06
   2006-08-16
   Egyelőre nem tudni, elri-asztja-e vagy éppen megerősíti szándékában a tegnap esti lakossági tüntetés a volt sporttelepen bevárálóközpontot megvalósítani kívánó befektetőt: információink szerint az önkormányzat a napokban tárgyal a jelentkezővel a be-építés részleteiről. Mint arról beszámoltunk, a több mint nyolc hektáros terület soha nem volt a város tulajdonában, hanem az Ikarus Rt. saját sportpályája volt, melyet néhány évvel ezelőtt eladtak egy befektetőnek. A terület jelenleg is sportövezeti besorolás alatt áll, azaz amíg az önkormányzat nem minősíti át kereskedelmi övezetté, gyakorlatilag semmi sem épülhet itt.

   A maroshegyi polgárok, a Zöld Kerekasztal és a sportbarátok által szervezett békés tiltakozáson mintegy 120- 130 környékbeli vett részt, s meghívást kapott Karsai Béla, a jobboldal által támogatott polgármesterjelölt is, aki elmondta, a legjobb megoldás az lenne, ha a város megvásárolná az ingatlant, s azt az itt élők kívánsága szerint újra sportolásra alkalmas komplexummá alakítaná. Az ugyancsak meghívott Brájer Éva, területi képviselőjelölt szerint semmiképpen sem szabad ide húszezer négyzetméteres bevásrálóközpontot építeni, mert ez végképp ellhetetlenítené a Balatoni út közlekedését.

   Úgy tűnik, az áruház méretében nincs is akkora ellentét: az ügyben megkérdeztük Hrabovszky Ákos, jelenlegi területi képviselőt, aki ugyancsak elutasítja a túl nagy áruházat, ide szerinte legfeljebb tízezer négyzetméteres épület képzelhető el, így maradna hely a sportpályáknak és a korábbi húszszázalékos zöldfelület is harminc százalékra módosulna. Kérdésünkre, miszerint mikorra várható, hogy az ügyet a városi közgyűlés tárgyalja, a képviselő elmondta, augusztusban valószínűleg már nem kerül erre sor, hiszen a tárgyalások még most is folynak, így a szeptember közepi ülésen mondhatják ki a döntő szót, hogyan lehet be-építeni a volt sporttelepet.

   A tiltakozáson jelenlévők között ugyanakkor több pontban is nézetkülönbség volt érzékelhető: volt, aki szerint kisebb alapterületű boltnak sincs itt létjogosultsága, mások szerint viszont szükség lenne egy olcsó áruházra, úgy, hogy a zöldfelület ne tűnjön el. A legnagyobb gondot sokan a közlekedésben látják: a környéken egyetlen nyomógombos zebra van, ha máshol szeretnének átjutni a túloldalra, akár tíz percet is várniuk kell...

   forrás:
   http://fmh.hu/szekesfehervar/20060816_sportpalya__tuntetes_most__dontes_kesobb?s=rel