magyarfutball.hu

Dunakeszi, Vasutas Sportpálya, Salakos Edzőpálya

 1. 1 felhasználó járt itt.
 2. kapcsolódó stadionok
 3. címkék
 4. cím
 5. térkép, megközelítés
 6. befogadóképesség
  összesen : ?
  ülőhely: ?
  állóhely: ?
 7. lakosság
  Dunakeszi: 40.334 (2012)
 8. hazai csapat
  -
 9. nézőcsúcs
 10. pálya mérete
 11. talaj típusa
 12. eredményjelző tábla
  nincs
 13. világítás
  van
 14. futópálya
  nincs
 15. átadás éve
 16. nyitómérkőzés
 17. segítség
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2016.01.25, 17:43
  Nagyméretű műfüves pályát adtak át Dunakeszin

  A Magyar Labdarúgó Szövetség két és fél éve mûködõ Országos Pályaépítési Programja keretében 2013 végéig az országban 187 pálya épült, idén decemberig pedig további 120 játéktér átadása történik meg. Pest megyében ez idõ alatt Budaörstõl Sülysápon át Veresegyházig 15 településen összesen 21 db mûfüves pálya készült el. Ebbõl - a dunaharaszti és a veresegyházi után a dunakeszi is - három nagyméretû, villanyvilágítással felszerelt pálya.

  Közel kettõszáz futballistapalánta vette birtokba szeptember 6-án, szombaton délelõtt a nyáron elkészült nagy mûfüves pályát a negyvenezer lakosú Dunakeszi a 2-es számú fõút melletti Magyarság Sporttelepén. A Dunakeszi Kinizsi Utánpótlás SE által szervezett gyerektorna betétprogramjaként került sor az új, villanyvilágítással ellátott játéktér ünnepélyes átadására.

  Az eseményt Seltenreich József városi sportigazgató szavai nyitották meg, aki a résztvevõk mellett külön köszöntötte Dióssi Csabát, Dunakeszi polgármesterét, Dunai Antal olimpiai bajnok labdarúgót és Benkõ Tamást, a Magyar Labdarúgó Szövetség Pest megyei igazgatóját.

  A városvezetõ reményét fejezte ki, hogy Dunakeszi folyamatosan fejlõdõ szabadtéri sportlétesítményeit - az új mûfüves nagypálya mellett az egy esztendõvel ezelõtt átadott kisméretû mûfüves játékteret, a felújított Kinizsi- és a rekonstrukció alatt álló Magyi-centerpályát, továbbá a BMX-pályát - a jövõben is rendszeresen megtöltik majd a helyi gyerekek, fiatalok és idõsebbek. Dióssi Csaba kifejtette továbbá, hogy a sportlétesítmények fejlesztésébe fektetett kormányzati és helyi források az egészségügyre fordítandó támogatásokban fognak hosszú távon megtérülni, hiszen amelyik nemzet tagjai sportos életmódot folytatnak, ott kevesebben és ritkábban szorulnak rá az egészségügyi ellátásra az emberek. A polgármester külön háláját fejezte ki az MLSZ elnökségének képviseletében megjelent Dunai Antalnak az átadáson való részvételéért, megemlítve a türelmesen figyelõ gyerekek számára, hogy a korábbi többszörös gólkirály még azon kevés hiteles egykori futballisták egyike, akik naggyá és világszerte elismertté tették hajdan a magyar labdarúgást. A település elsõ számú vezetõje természetesen a pályázati úton biztosított támogatást is megköszönte a jelenlévõ labdarúgó-szövetségi elöljáróknak.

  Dunai Antal a tõle megszokott dinamizmussal szólt a gyerekekhez, hangsúlyozva a sport által okozott örömök és erények nagyszerûségét, kiemelve a labdarúgás akaraterõre, közösségi szellemre, kreatív gondolkodásra, játékosságra és küzdeni tudásra nevelõ hatását. Fontosnak tartotta megjegyezni, mennyire örül annak, hogy a fiúk érthetõ dominanciája mellett a dunakeszi mûfüvön lányfocistákat is láthat szép számmal, hiszen a futball támogatásában kiemelkedõ szerep juthat a hölgyeknek, akik késõbb, anyukaként a gyermekük foci iránti elkötelezettségét tudják erõsíteni. A korábbi remek labdarúgó - közel a hetvenedik évéhez - a hivatalos beszédek végén egy labdát elkérve még néhány cselt és technikai mutatványt is bemutatott a jelenlévõknek, tapsra ragadtatva õket.

  Benkõ Tamás, az MLSZ Pest megyei igazgatója beszédének elején külön elismerését fejezte ki a szülõknek, akik idõt, energiát és pénzt nem sajnálva biztosítják gyerekeik számára a sportolás lehetõségét. Megköszönte az utánpótlás-nevelésben dolgozó edzõk lelkiismeretes munkáját is, hangsúlyozva: a megfelelõ képesítések ismerete nélküli edzõket ma már nem szabad a gyerekek közé engedni, mert különben hiú ábránd, hogy 10-15 év múlva a mainál jobb szinten teljesítõ felnõtt focistáink legyenek. A sportvezetõ a saját szempontjából különlegesnek és örömtelinek nevezte a dunakeszi pálya átadását, lévén az történetesen abban a töretlenül fejlõdõ városban épült meg, ahol õ is él, és ahol a sportfejlesztések támogatását önkormányzati képviselõként is elõ tudta segíteni. Az igazgató kifejtette: a sport a kormány jóvoltából 2010 óta stratégiai ágazatnak számít Magyarországon. Az utánpótlás-nevelés támogatásával az öt látvány-csapatsportág - kézilabda, kosárlabda, vízilabda, jégkorong és labdarúgás - képviselõinek a létszáma a körülmények javulása következtében csaknem megduplázódott. A sportnak juttatott forrásokból 30-40 éve elmaradt létesítmény-fejlesztések, pálya-, öltözõ- és stadionépítések valósultak meg. Benkõ Tamás a félreértések elkerülése végett leszögezte: a stadionok és az új futballpályák nem a jelenkor kétségkívül szerényebb képességû honi profi labdarúgói számára készültek, hanem a mostani és az ezután megszületõ gyermekek, a jövõ labdarúgó-reménységei, valamint a nézõk részére. Kiemelte: az új létesítmények azért épülnek meg és a régiek azért épülnek újjá megye-, sõt országszerte, hogy a gyerekek a mai felnõtt focistákénál összehasonlíthatatlanul jobb körülmények között, képzett szakemberek segítségével válhassanak aktív, sportszeretõ, egészséges, a sportot támogató emberré, és néhányuk majd a nemzetközi szinten is meghatározó sportolóvá.


  Dunakeszi TAO-fejlesztések

  A több mint negyvenezer lakosú Dunakeszin az elmúlt években több fejlesztés is történt. Tavaly szeptember elsején a Fazekas Mihály Általános Iskola mellett kis mûfüves pálya, a Kinizsi-pályán nemrég lelátó és korlát épült, a Magyarság Sporttelepen pedig locsolórendszer került a füves tartalékpályára. A Dunakeszi Kinizsi USE emellett két használt autóbuszt is vásárolt, szintén TAO-támogatásból. A futballt választó gyermekek sportolási körülményei nagymértékben javultak a beruházásoknak köszönhetõen.


  Alközponti szerep az utánpótlás-nevelésben

  Dunakeszi, az Érd után legnagyobb lélekszámú Pest megyei város az MLSZ OTP Bank Bozsik Egyesületi Labdarúgó Programban évek óta alközponti szerepet tölt be. A létesítményhelyzet ugyan még nem tökéletes, de az önkormányzat és az MLSZ Pest Megyei Igazgatósága, sõt a Magyar Kézilabda Szövetség is elkötelezett a további sportcélú beruházások városi támogatása mellett. Benkõ Tamás megyei igazgató kifejtette: Pest megyei igazgatóként szívbõl reméli, hogy a fejlõdõ létesítmények mellett hamarosan az egyesületi szakmai munka is megalapozott eredményeket tud majd felmutatni. A tömegesítés fokozásához az új mûfüves pálya kétségkívül hathatós segítséget nyújt, a szakmai elõrelépéshez pedig remélhetõleg mielõbb megvalósul a két mûködõ labdarúgóklub, a Vasutas és a Kinizsi általa és többek által is nélkülözhetetlennek tartott összefogása.


  A nyerõ 21-es

  Pest megyében az MLSZ Országos Pályaépítési Programja keretén belül 2012-ben négy kis-, 2013-ban két ütemben összesen tizenhárom mûfüves - kettõ grund-, nyolc kézilabdapálya-, egy 40x60 méteres és kettõ nagyméretû - pályát adtak át. A tavaly nyáron kihirdetett 70%-os támogatási forrásokból idén tavasszal Dunakeszin nagy-, Hernádon, Szobon és Újszilváson kisméretû mûfüves futballpálya létesült. A már elkészült 21 pályán kívül további nyolc pályázó nyert támogatást erre az évre, ezek közül az elkövetkezendõ hetekben több "mûhely" átadására kerül majd sor. A már kihirdetett nyertesek: Biatorbágy, Budaörs, Dabas-Gyón, Halásztelek, Ráckeve, Tatárszentgyörgy, Vecsés. Pécelen élõfüves nagypálya létesül. Valamennyi új pálya az MLSZ 70%-os támogatásával, az önkormányzatok 30%-os önereje segítségével valósul meg.

  2014.09.10
  http://www.pmlsz.hu/?us=news_u&nid=2061