magyarfutball.hu

Nagykőrös, Nagykőrösi Városi Sporttelep

 1. fénykép: Nagykőrös, Nagykőrösi Városi Sporttelep (2008)
 2. fénykép: Nagykőrös, Nagykőrösi Városi Sporttelep (2008)
 3. fénykép: Nagykőrös, Nagykőrösi Városi Sporttelep (2008)
 4. fénykép: Nagykőrös, Nagykőrösi Városi Sporttelep (2008)
 5. fénykép: Nagykőrös, Nagykőrösi Városi Sporttelep (2008)
 6. fénykép: Nagykőrös, Nagykőrösi Városi Sporttelep (2008)
 7. fénykép: Nagykőrös, Nagykőrösi Városi Sporttelep (2008)
 8. fénykép: Nagykőrös, Nagykőrösi Városi Sporttelep (2008)
 9.  
2 felhasználó által beadott adat 0 szerkesztésre vár
 1. 6 felhasználó járt itt.
 2. alias
  1. Kinizsi Sporttelep
 3. kapcsolódó stadionok
 4. cím
 5. térkép, megközelítés
 6. befogadóképesség
  összesen : ?
  ülőhely: ?
  állóhely: ?
 7. lakosság
  Nagykőrös: 24.433 (2012)
 8. hazai csapatok
 9. nézőcsúcs
 10. pálya mérete
 11. talaj típusa
  természetes füves
 12. eredményjelző tábla
  nincs
 13. világítás
  nincs
 14. futópálya
  salakos
 15. átadás éve
 16. nyitómérkőzés
 17. kapcsolódó mérkőzések
 18. segítség
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2021.05.31, 16:25
  Szombaton átadták a Nagykőrösi Labdarúgó Klubházat a városi sporttelepen. Az új épületnek köszönhetően immár Nagykőrös is rendezhet tornát a városban.

  A 620 négyzetméter alapterületű épület építését 2019 októberében kezdték el. A komplexum négy teljes értékű öltözővel és a hozzájuk tartozó vizesblokkokkal, emeleti lelátóval, gyúrószobával és egy nagy, többfunkciós rendezvényteremmel szolgálja majd a helyi és a vendégsportolók kényelmét. A klubépületet 197 millió forint taotámogatással és 186 millió forint önkormányzati önerő felhasználásával építették.

  Az épület átvezetést kapott a csónakázó tóhoz és egy többfunkciós parkoló is helyet kapott előtte.

  Nagykőrösnek már szüksége volt az új épületre, mert a 67 éves lelátó alatti régi öltözők nem jelentettek megfelelő infrastrukturális alapot egy jelentősebb torna megrendezéséhez. A város az U7-től U19-ig képes csapatot kiállítani a megyében, már csak annyi hiányzott, hogy Nagykőrös is rendezhessen mérkőzéseket.
  Az átadáson dr. Czira Szabolcs, Nagykőrös polgármestere mondott köszöntőt. Mint fogalmazott, tartoztak ezzel a beruházással, melyet régen meg kellett volna építeni. Az 1950-es években épült lelátó alatti szűk, szellőzetlen öltözők megfeleltek az akkori kor követelményeinek, de a maiaknak már nem. Elmondta, hogy a Duna Aszfalt révén sikerült taotámogatáshoz jutniuk, illetve az MLSZ is segítette őket, valamint az önkormányzat is támogatta a beruházást.

  – A siker valamennyiünk sikere, az összefogás eredménye

  – fogalmazott a polgármester és köszönetet mondott a tervezésben, kivitelezésben résztvevőknek és a kormánynak.
  Csipő Kristóf, az épületet hasznosító MozGo Nagykőrös Sportegyesület elnöke köszönetnyilvánítással kezdte beszédét. Elmondta, hogy a gyermekekkel foglalkozni nagy felelősség, de az utánpótlás érdekeit szem előtt tartva végzik munkájukat az új klubházban, így a legjobb környezetben készülhetnek a fiatalok. Az elődök munkáját is méltatta köszöntőjében, mint mondta, nekik köszönhető az, hogy idáig eljutottak. Szavait aláhúzandó Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elismeréseit adta át. Az MLSZ Pest Megyei Társadalmi Elnöksége a Nagykőrös labdarúgásáért végzett több évtizedes munkájáért elnöki elismerésben részesítette Máté Józsefet és Bogdán Bélát. Az MLSZ Pest Megyei Igazgatósága ugyancsak a helyi labdarúgásért végzett több évtizedes munkája elismeréseként igazgatói dicséretben részesítette Szabó Tamást.

  A köszöntőket követően a klubépület előtt Czira Szabolcs és Csipő Kristóf átvágta a nemzetiszín szalagot és átadták az épületet. Az átadás után a Nagykőrös Old Boys, a Ferencváros öregfiúk és az Újpest Öregfiúk csapatai játszottak egymás ellen három mérkőzésen.

  2021.05.30
  https://www.baon.hu/kozelet/helyi-kozelet/atadtak-a-nagykorosi-klubhazat-3925024/
   
 2. avatar: pancso
  2020.05.06, 13:45
  Megkezdődtek a nagykőrösi Kinizsi SE új székházának építési munkálatai. A létesítmény összesen 380 millió forint tao- és önkormányzati támogatásból valósulhat meg. Sohajda Márk, a sportegyesület elnöke elmondta, a jelenlegi, igencsak idejétmúlt körülmények, a helyiek fociszeretete és a népes utánpótlásbázis miatt óriási igény és szükség van az új épületre, valamint a labdarúgó-sportcentrum megújulására.

  Megkezdődtek a nagykőrösi labdarúgó-sportcentrum felújítási munkálatai. Javában zajlik a Kinizsi SE székházának építése, mely fele részben társasági adó (tao) -támogatásból, fele részben pedig önkormányzati önerőből valósulhat meg.

  – A Magyar Labdarúgó-szövetségnél pályáztunk. Tao­támogatásokból 190 millió forint jött össze, melyben nagyon nagy szerepet vállaltak a helyi vállalkozók, ugyanis az összeg közel ötven százalékát ők tették bele. Az önkormányzat pedig további 190 millió forint önerőt biztosított a projekt finanszírozására – mondta Sohajda Márk, a Kinizsi SE elnöke, aki hangsúlyozta: a helyiek fociszeretete és a népes utánpótlásbázis miatt óriási igény és szükség van egy új székházra.

  – Nagykőrös egy 24 ezer fős település, ahol nagyon szeretik a labdarúgást. Szeptemberben a Magyar Kupa főtáblájára került a város, akkor 1200 néző volt, ami nem kis dolog – közölte.

  Jelenleg kilenc korosztályban közel kétszáz gyermek sportol a Kinizsi SE utánpótlástáborában. Pillanatnyilag mindössze két öltöző áll a focisták rendelkezésére, melyek egy 1953-ban épült, igencsak idejétmúlt lelátó alsó részén találhatók.

  Az új, 620 négyzetméter alapterületű székházban hat öltöző és négy vizesblokk áll majd a sportolók rendelkezésére. Ezeken túl sportbüfét, konferenciatermet, nézőtérként is funkcionáló tetőteraszt, masszázshelyiséget, orvosi szobát, szertárat és irodákat is kialakítanak a létesítményben.
  – Reméljük, hogy az új épület hatására még többen akarnak majd futballozni. Szeretnénk megtalálni a régióban a helyünket mind infrastrukturálisan, mind sportszakmailag. Felnőtt szinten a célunk egy stabil megye egyes csapat, mely lassan feljut az NB III.-ba. Az utánpótlás tekintetében pedig szeretnénk, ha a nagykőrösi tehetségek helyben maradnának. Ugyanis rengeteg játékost visznek el tőlünk a környező városokba, Kecskemétre és Ceglédre. Reméljük, a jobb infrastruktúra vonzerővel bír majd számukra – fejtette ki, majd hozzátette: az új székház nem csupán a focisták szolgálatában áll majd.

  – A futballcentrum Nagykőrös zöld tüdejében helyezkedik el, a Csónakázótó és a Cifrakert szomszédságában. Alapvetően persze a labdarúgók veszik majd igénybe a székház szolgáltatásait, azonban nem kizárólag. A környékben ugyanis rengetegen szoktak futni, sportolni, akiknek szintén rendelkezésére áll majd az új épület – mondta.

  A Kinizsi SE elnöke hangsúlyozta: az épület tervezésekor nagy hangsúlyt fektettek a zöld környezet megőrzésére.
  – Mindössze egyetlen nyárfát kellett eltávolítanunk, azon túl minden egyes platánfa megmaradt. A tervezők nagyon ügyeltek, hogy az épület beleilljen a zöld környezetbe – mondta.

  A létesítmény a tervek szerint októberre lesz szerkezetkész állapotban, a tavaszi szezonban pedig a sportolók már igénybe vehetik szolgáltatásait.

  Sohajda Márk elmondta, a székház megépítése csupán az első lépés a labdarúgócentrum megújítása tekintetében. A tervek szerint ugyanis az összesen kilenchektáros területet a jövőben egy műfüves és egy másik élőfüves pályával, valamint mobil lelátóval szeretnék bővíteni.

  forrás: https://www.baon.hu/sport/helyi-sport/elso-lepeskent-uj-szekhaz-epul-a-nagykorosi-kinizsi-se-sportoloinak-2060367/
   
 3. avatar: fgymat
  2014.05.24, 18:24
  kép

  Pest megyei Hírlap
  1961.01.28
   
 4. avatar: roger73
  2012.10.02, 16:27
  Mostanában szépen megújult a pálya közvetlen környéke, nagyjából a gyep is rendben van, amit egyelőre nem értek, a tribün padsorait leszerelték. Hogy visszakerülnek-e a helyükre, esetleg beszékezik (érdekes lenne...) nem tudom. A nagytribünön egyébként kb. 350-400 ember fér el kényelmesen
   
 5. avatar: magyarfutball.hu
  2012.06.12, 16:27
  Már igencsak ráfért a rekonstrukció a Kinizsi Sporttelep egyes létesítményeire. Korábban több feladatot elvégeztek, de a lelátó még mindig nagyon csúfos és nem méltó a Megye I-es osztályt megnyert csapathoz. Ezen segítenek sürgősen a településvezetők, hiszen arról döntött a helyi képviselő testület, hogy az épület homlokzatát felújítják önkormányzati pénzből.

  A fedélszerkezetet és a tetőt már korábban megújították, pályázati forrás felhasználásával újultak meg az öltözők belső terei és nyílászárói, elkészült a falazatok talajnedvesség elleni szigetelése is. Rónaszéki Lajos, a Kinizsi TL FC elnöke levélben fordult az önkormányzathoz, melyben utolsó munkálatként kérte a homlokzat felújításához az anyagi támogatást. A munka egyébként nem engedélyköteles. Árajánlatot is csatolt az elnök a kérelem mellé. Az önkormányzati előterjesztésben szerepel, hogy több évtizedes elhanyagoltság miatt pusztult le ennyire a lelátó állapota és nem az elmúlt fél éves üzemeltetés alatt lett ilyen. Ugyanis a Kinizsi TL FC üzemeltetésre átvette a sporttelepet a tulajdonos önkormányzattól. Az elnöki kérésnek engedett a helyhatóság és zöld utat kapott a projekt. Az épített örökség helyi értékeinek védelmére rendelkezésre álló keretből biztosítják a forrást és a KÖVA Zrt-től rendelik azt meg, összesen bruttó 604.298 forintért.

  forrás:
  www.hetihirek.hu/?q=node/2564
   
 6. avatar: fgymat
  2010.09.08, 21:53 (szerk.: 2014.03.27, 09:03)
  kép

  forrás:
  Népsport
  1948.09.17.
   
 7. avatar: magyarfutball.hu
  2010.01.04, 11:32 (szerk.: 2018.01.27, 14:50)
   
 8. avatar: roger73
  2009.09.17, 14:14
  Jó hangulatú kis pálya, kár hogy sok fát kivágtak, ami körülvette. Jó volt itt futballozni anno, futni a salakon már kevésbé... smiley
   
 9. avatar: Dutchman
  2008.09.01, 13:16
  A jó Kinizsi-pálya. smileysmiley

  Én Kőrösön jártam középiskolába, nem egyszer szurkoltam ezen a lelátón. Tényleg nagyon hangulatos, de azért lenne rajta mit javítani.
   
 10. avatar: magyarfutball.hu
  2008.07.26, 11:51
  Máté József nyilatkozata a http://www.nagykorosfc.extra.hu -n:

  2. PLSZ által hitelesített edzőpályát építettünk a királydinnyés, kiégett földterületből, ami még egy kis fejlesztéssel 30-40 milliós értékű pálya lett...Szivattyút és öntöző-felszereléseket vásároltam, így az edzőpálya állandóan locsolható. Ez a későbbiek során a klubnak bevételi forrás lehet, mivel a környéken kevés hitelesített edzőpálya van a tavaszi edzések és edzömérkőzések elvégzéséhez és lejátszásához.

  3. Klubszoba berendezése és építése, ami szintén nagyon ritka Pest megyében. Legtöbb helyen a tablók és a képek az öltözöfolyosókon vannak. Már ahol vannak.

  6. A centerpálya rendszeres karbantartása és felújítása. Ma NB l-es minőségű pálya.

  7. A centerpálya környék a bokor-talanítása és megtisztítása. Öt évvel ezelőtt a szúrós bozótok már a pálya szélét verdestek.

  9. Szintén sportbarátaim jóvoltából a centerpálya körül salakpálya épült, amin ma már futhat a város sportolnivágyó lakossága és az iskolák is rendszeresen rendezhetnek atlétikai viadalokat.

  10. Kerítést építettünk a hátsó bejáratnál.
   
 11. avatar: NNS
  2008.07.26, 04:16
  Nyugi, használják, csak még nincs beadva a csapat smiley
   
 12. avatar: Ailton
  2008.07.25, 23:55
  hát ez baromira tetszik. Ezt a pályát senki sem használja? Vétek ezt magára hagyatni, szép kis pálya lenne megyei szinten. Csak a fa padlapokat kéne kicserélni,e gy kis festék és fasza pálya lenne. Viszont egy valami nekem szembetűnő a képek alapján. A tribün betonja milyen tökéletes. Bezzeg a mai stadionokban 1-2 év után már porlik a beton (Dunaferr-Aréna), vagy olvastam, hogy Kispesten is omlik már a beton a felújított lelátón.
  ja és a legjobban az a fél kör alakú izé tetszik a tribünön, olyan formabontó.
   
 13. avatar: AMiUtunk
  2008.07.25, 10:46
  A felhasznált anyagok és a rendkívül egyszerü konstrukció maga kb. az ´50-es, ´60-as évekre datálható, de a technikai ismeretek már 2500 évvel korábban is megvoltak. Az építés idejének pontos kiderítésére támpontot nyújthat a tetöt alkotó palák anyaga és mérete, az oszlopok távolsága, valamint a tetöt tartó gerendák hosszából adódó fesztáv.
   
 14. avatar: magyarfutball.hu
  2008.07.25, 09:50 (szerk.: 2018.01.27, 14:48)
  Egy dolog biztos, hogy jó ideje nem nyúlhattak hozzá, mert ez a címer van kirakva rá:
  kép
   
 15. avatar: harsi
  2008.07.25, 09:15
  Nagyon tetszik ez a kis fedett lelátó.Olyan hangulatos!smileyKiváncsi vagyok mikor építették?Nem tud valaki vmilyen infót?Előre is köszi!