magyarfutball.hu

Sárospatak, Sárospataki Városi Sportpálya

 1. 3 felhasználó járt itt.
 2. alias
  1. STC Sporttelep
 3. cím
  3950 Sárospatak Zrínyi utca 12. Borsod-Abaúj-Zemplén megye
   
 4. térkép, megközelítés
 5. befogadóképesség
  összesen : ?
  ülőhely: ?
  állóhely: ?
 6. lakosság
  Sárospatak: 12.590 (2012)
 7. tulajdonos
  Sárospatak Város Önkormányzata
 8. hazai csapat
 9. nézőcsúcs
  4.000
  Sárospataki TC - FTC 0:9
  előkészületi mérkőzés
  1995.07.16.
 10. pálya mérete
 11. talaj típusa
  természetes füves
 12. eredményjelző tábla
 13. világítás
  nincs
 14. futópálya
  salakos
 15. átadás éve
 16. nyitómérkőzés
 17. segítség
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2019.10.18, 10:18
  Az STC sporttelepen az elmúlt években több fejlesztés is történt: rekortán pálya kialakítás, épület felújítás, nagy műfüves pálya építés…

  2019.10.15
  https://boon.hu/sport/helyi-sport/olyan-mint-a-fradi-ujpest-3857328/
   
 2. avatar: fgymat
   
 3. avatar: Maradona
   
 4. avatar: Maradona
  2013.08.03, 12:45
  Az interneten böngészve bukkantam erre:


  "Az időjárás is segít a sportpálya felújításában


  Az elnyert TAO-s pályázat legfontosabb ütemének végrehajtása zajlik most, ami a focipálya és környezetének a felújítását szolgálja. A Főtér kialakítása mellett, fontos esemény ez most Sárospatakon. Aros János városunk első embere nap, mint nap személyesen is figyelemmel kíséri az eseményeket, így szívesen vesszük a témával kapcsolatos tájékoztatóját a munkálatokról...

  Jelenleg a küzdőtéren, ahol az események zajlanak, folynak a munkálatok. A korábbi esős napok előtt sikerült a tervezett helyeken a gyepszőnyeget kicserélni, úgy hogy az égből jövő locsolás soha jobbkor nem jöhetett volna. A cserére nem szoruló részeken is végeznek karbantartásokat: ráfüvesítenek, műtrágyáznak, „megfésülik” és amit még a szakember jónak lát.
  Ezzel párhuzamosan folynak a kerítés cseréjének és a labdafogó háló tartószerkezetének alapozó földmunkái, illetve az épület tetejének hő és vízszigetelése.

  Sárospatak sportegyesületei évek óta eredményesen pályáznak az úgynevezett TAO-s pályázati keretből. Öt kiemelt sportágnak van lehetősége részesülni ebből a kedvezményből, itt Patakon a vízilabdások, a kézilabdások és a labdarúgók felelnek meg a kiírásnak. A vízilabdások pályázatának köszönhető, hogy ki tudtuk cserélni a végardói strandfürdőben a sátrat, aminek télen élvezhetjük igazán előnyét. A kézilabdás TAO-s pályázati lehetőség kihasználásának jóvoltából az Árpád Vezér Gimnázium tornacsarnokának burkolatát újították fel, illetve működési költségekre is pályáztak. A labdarúgó szakosztály, pedig a sportpályának a felújítására kapott lehetőséget. Ezen belül is a két kapu előtti rész teljes fűcseréjére, a kerítésnek a cseréjére, a lelátók megújítására, ehhez hozzá kell tenni, hogy a ferencvárosi stadion bontása miatt a Ferencvárosi Torna Club vezetőitől kaptunk 300db széket. Ennek a rendbe hozását, felújítását, alkalmassá tételét a Weinberg 93 kft végzi. Valamint a TAO-s támogatási lehetőségből az öltözőépület tetejének a hőszigeteléssel egybekötött újraszigetelése is megvalósul.

  Meg kell, hogy köszönjem az egyesület vezetőinek azt, hogy egyáltalán részt vettek ebben a pályázatban, hiszen ezek az elnyert összegek, amelyek együttesen 100 millió forintot tesznek ki a működési költséggel együtt, jelentős könnyebbséget jelentenek a város gazdálkodásában is, hiszen eddig az önkormányzat volt, az egyesület kizárólagos támogatója. A működési költség mintegy 70-80%-át az önkormányzat állta, a sárospataki lakósok pénzéből a mindenkori költségvetésben elfogadott összeg keretéig. A szakosztályvezetők mellett köszönet a pataki vállalkozóknak, hiszen ezt a pályázati lehetőséget a vállalkozások a nyereségadójuk terhére tudják feltölteni. Több támogatást tudtak összeadni a vállalkozók, mint amire pályáztunk. Ez nagy öröm számomra, hiszen azt jelenti, hogy a pataki vállalkozások mindenféle nehézségük ellenére még mindig fordítanak figyelmet a sárospataki közösségi tevékenységre, a sportra.

  A sportpálya felújítása Kovács Gábor szakosztályvezető irányításával gőzerővel tart. Valamennyi munkát sárospataki cég nyerte el, akik ezzel is tudják támogatni a labdarúgást. Egy kis türelmet kérek a sárospataki lakósoktól, hiszen a sportpálya most munkaterületté van nyilvánítva. Ez okozhat egy kis kellemetlenséget, bár úgy gondolom, hogy az őszi indulásra már újra mindenkinek a rendelkezésére tudjuk bocsátani.
  Külön köszönetet kell még mondanom Fazekas András és Czakó Gézának, akik a saját vállalkozásukon keresztül közel 10-10 millió forinttal járultak hozzá a felújítás megvalósításához.

  A mellékelt képek a munkák mozzanatait örökítették meg, amelyekkel azoknak szeretnénk kedveskedni, akik elfoglaltsága nem engedi meg a munkálatok személyes megtekintését.


  További fotók >>>

  Törő Gábor
  /2013.07.30./"

  (Forrás: Sárospatak honlapja: www.sarospatak.hu)
   
 5. avatar: magyarfutball.hu
  2010.03.19, 10:48 (szerk.: 2018.02.18, 17:47)
   
 6. avatar: magyarfutball.hu
  2010.02.15, 09:49
  1995. július 16.

  Sárospataki TC - FERENCVÁROS 0-9 (0-4) 4000 néző

  Gólszerzők: Szekeres 2, Kopunovics 2, Nyilas. Lisztes. Zavadszky. Páling, Kecskés.

  Előkészületi mérkőzés lévén majdnem az egész keret pályára lépett.


  forrás:
  http://www.ftcbk.eu/2010/02/14/nagy-l-naploja-ftc-1995-julius/