magyarfutball.hu

Nagykanizsa, Kiskanizsai Sportpálya

 1. 3 felhasználó járt itt.
 2. cím
 3. térkép, megközelítés
 4. befogadóképesség
  összesen : ?
  ülőhely: 350
  állóhely: ?
 5. lakosság
  Nagykanizsa: 49.302 (2012)
 6. hazai csapat
 7. nézőcsúcs
 8. pálya mérete
  97m x 56m
 9. talaj típusa
  természetes füves
 10. eredményjelző tábla
  elektronikus
 11. világítás
  nincs
 12. futópálya
  nincs
 13. extrák
  - hangosítás
 14. átadás éve
 15. nyitómérkőzés
 16. segítség
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2011.07.01, 09:12
  A Kiskanizsai Sáskák SE 1973 óta minden nyáron megtartja a megyében is egyedülálló, többfordulós utcák, terek labdarúgó-bajnokságát. A serdülő, ifjúsági, felnőtt és senior csapatok évekig a kiskanizsai sportpályán rúgták a bőrt. Aztán utóbbi felújítási munkálatai miatt a Nagyrác utcai salakos területre „költöztek át” a csapatok. S bár időközben elkészült a füves pálya, a „sáskák” mégis inkább maradtak a salakon. Egészen eddig, hisz július 9-én már ismét birtokba vehetik jól megszokott helyüket, a sportcentrumot, ahol a közönség kényelmesen, a lelátóról figyelheti a küzdelmeket.

  forrás:
  http://zalaihirlap.hu/helyi_kiadasok/20110630_moricz_kupa_csatai
   
 2. avatar: magyarfutball.hu
  2009.09.22, 23:16
  2009.04.04Nagykanizsa - Egy igaz ügy! - Kiskanizsán csak így emlegetik a labdarúgópálya felújítását, mely széles összefogás eredményeképpen a közelmúltban készült el, és vasárnap hazai közönség előtt már bajnoki mérkőzéssel debütál.

  Utoljára épp 30 évvel ezelőtt, 1979-ben hozták rendbe a területet, így a mostani átalakítás elkerülhetetlenné vált. Sőt, időközben a Nemzeti Bajnokság szabványrendszere is változott, így a 92x47 méteres labdarúgópálya korszerűtlenné vált.

  A Kiskanizsai Sáskák SE nagy fába vágta a fejszéjét, amikor elkezdte a munkákat, hisz 2007-ben szűkös pénzügyi kerettel látott neki a pálya felújításának. A munkálatok kezdésének hírére azonban a szurkolók - magánszemélyek és vállalkozók is - összefogtak, rég tapasztalt lokálpatriotizmusról adtak tanúbizonyságot.

  - A munkálatok kezdetén a szükséges fedezet valóban nem állt a rendelkezésünkre - kezdte a Kiskanizsai Sáskák SE elnöke, Kápolnás Zoltán. - De nem adtuk fel, bíztunk a kiskanizsaiakban, és a városi sportbizottságban, akik erőn felül teljesítve mindent megtettek, hogy a Sáskák újra otthonra leljenek. Még Marton István polgármester is mellénk állt, hiszen polgármesteri keretéből minimális összeggel támogatta terveinket.

  Munka akadt bőven, mert az évek során az ősgyep teljesen elhasználódott, erre gyomirtó került, majd a területre 2000 köbméter földet öntöttek. Ezt füvesítették be, s az érvényben lévő szabályoknak megfelelő 97x56 méteres pályát alakíthattak ki. Azonban nemcsak a játékteret, de az azt körülölelő területet, sőt, az öltözőket is kicsinosították. Az elkészült kiskanizsai arénát egy kerítésrendszer veszi körbe, melyet a Szepetneki utca felőli oldalon ráccsal, a pálya végeinek teljes hosszában labdafogó hálókkal szereltek fel.

  - A szurkolókra is gondoltunk, így rögzített, 350 néző befogadására alkalmas lelátót építettünk - így Kápolnás Zoltán. - A vasárnap 10.45-kor kezdődő megyei II. osztályú Kiskanizsai Sáskák-Szepetnek meccsel debütál a pálya, melyet két és fél év után vehetünk újra birtokba. Szerencsére jó szájízzel, ugyanis a kanizsaiak bebizonyították, hogy egy igaz ügyért, a sportért még ilyen nehéz körülmények közt is érdemes kiállni.


  forrás:
  http://www.zalaihirlap.hu/sport-futball/20090404___sok_helyen_bontanak___itt_epitettek