magyarfutball.hu

Budapest, XIV. ker., Róna utcai Sportpálya

 1. 11 felhasználó járt itt.
 2. alias
  1. Postás pálya
  2. Lumumba utca (1961-1990)
  3. Egressy út
 3. cím
 4. térkép, megközelítés
 5. befogadóképesség
  összesen : ?
  ülőhely: ?
  állóhely: ?
 6. lakosság
  Budapest, XIV. ker.: 123.786 (2012)
 7. hazai csapat
  1. Zuglói Kinizsi SE

   (2015 - )

  megszűnt / már más pályán játszó
  1. BKM-Közterület SK (? - 2010)
  2. Budapesti Postás SE (? - ?)
  3. Darazsak ABE (? - ?)
  4. FC PIFU '04 (? - ?)
  5. Grafito SC (? - 2008)
  6. Henger VL FC (? - ?)
  7. Honvéd Hargita SE (? - 1987)
  8. Kormányőr SE (? - ?)
  9. Micro SC (1988 - 2003)
  10. Pasarét FC (1995 - 1997)
 8. nézőcsúcs
 9. pálya mérete
  110m x 66m
 10. talaj típusa
  természetes füves
 11. eredményjelző tábla
  nincs
 12. világítás
  van
 13. futópálya
  salakos
 14. átadás éve
 15. nyitómérkőzés
 16. kapcsolódó mérkőzések
 17. segítség
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: bd10
  2016.03.18, 07:06 (szerk.: 2016.03.18, 09:34)
  Szerintem itt lehetett a nézőcsúcs, nemhiszem hogy a Lóverseny téri pályán lett volna. http://nela.hu/nch_fld.php?id=80
   
 2. avatar: BZS1979
  2012.04.13, 09:11 (szerk.: 2012.04.13, 09:11)
  Jogerősen is pert nyert a Postás SE

  A Postás Sport Egyesület csütörtökön jogerősen is pert nyert a Róna utcai létesítmény használati jogának megállapításával kapcsolatban a Magyar Posta, a Magyar Telekom és az Antenna Hungária ellen. A Fővárosi Ítélőtáblán kihirdetett ítélet szerint bejegyezhető az egyesület használati joga az ingatlan-nyilvántartásban.

  "Önálló döntés csak ezután fog születni az egyesület kártérítési igényét illetően. Ez az összeg magába kell, hogy foglalja a fenntartási, felújítási, karbantartási költségeket 2007-től a jogerős ítéletig - mondta az MTI-nek Rostás Gábor, a fővárosi klub elnöke.

  Megjósolható ugyanakkor, hogy ez az összeg jelentősen nagyobb lesz, mintha peren kívül megegyeztünk volna az évek során. Sajnálatosan - elsősorban a Telekom által megbízott jogi képviselőnek köszönhetően - egyetlenegy érdemi egyeztetés ebben a tárgyban nem volt, nyilván a taktika a Postás SE gazdasági kivéreztetése volt."

  A bíróság korábban arra kötelezte a cégeket, hogy 2007. április 1-jétől térítsék meg az elmaradt fenntartási költségeket.

  A három társaság 2007-ben szólította fel az egyesületet, hogy december 31-ig hagyja el az ingatlant, amelynek finanszírozását csak április 1-ig vállalják. Ezután hosszú egyezkedés, majd pereskedés kezdődött, a három cég azt szerette volna elérni, hogy a nagy múltú, immár 112 éves fővárosi klub elhagyja és a jövőben ne használhassa a sporttelepet.

  Az 1950-es évektől a Postás otthonának számító Róna utcai központ körül kialakult, szövevényes ügyben a bíróság 2010-ben - első fokon - azt mondta ki, hogy a Postás SE-nek nincs köze az ingatlanhoz, és el kell hagynia azt. A Fővárosi Ítélőtábla tavaly júniusban megsemmisítette az elsőfokú bíróság ítéletét, és új eljárásra utasította a hatóságot. Az első fokú, Postás SE számára kedvező ítélet októberben született meg.

  Rostás jelezte, hétfőn, 15 órától sajtótájékoztatóval összekötött ünnepi fogadás lesz a Postás SE főépületében, az aulában.

  forrás: http://sport.msn.mainap.hu/csapat/jogerosen-is-pert-nyert-a-postas-se-12995/
   
 3. avatar: magyarfutball.hu
  2010.10.02, 10:58
  Akkor lehet,hogy összetévesztettem valamivel-amúgy igazad van a Dréher pályával kapcsolatban-tényleg domboldal veszi körül-téged is emlékeztet a Micro(volt postás)és MAC Népstadion pályákra?

  forrás:
  HáZé - http://www.freeforum.hu/bkvelore/topik/7476,4
   
 4. avatar: magyarfutball.hu
  2010.08.17, 11:58 (szerk.: 2010.08.17, 13:52)
  A HVG 2010.június 24.-én megjelent száma nagy terjedelemben foglalkozott egyesületünk helyzetével.

  Miközben mindannyiunk számára örömteli, és világos, hogy a másodfokú bíróság a hó elején megsemmisítette az elsőfokú bíróság ítéletét, és új eljárás lefolytatására kötelezte azt, a megjelent írásban a három perbeni ellenérdekelt társaság jogi képviselője több, sokak számára zavaró valótlanságot állít.

  "Mindeddig nem gondoltunk kilakoltatásra, ám mostanra megszűnt a jóindulat az egyesület vezetése iránt, mert becsmérli a tulajdonosokat. Ha a bíróság az ősszel ismét nekünk ad igazat, már nem leszünk elnézőek"

  Ezzel szemben a valóság: a 3 társaság 2007.februárjában, augusztusában,és októberében levélben szólította fel egyesületünket a létesítménye elhagyására, valamint soron kívüli (!!) eljárásban kérte a bíróságot a kilakoltatás azonnali végrehajtására. Ezt elutasította az első fokú bíró, a másodfokon pedig új eljárást rendeltek el.

  Tehát: szó sincs jóindulatról, jogi lehetősége nincs a 3 társaságnak, szó sincs arról,hogy "ismételten" igazat kapna az ellenfél.

  A jogi képviselő azt állítja, hogy szó sem volt a szerződéses jogviszonyokból eredő 2007. december 31.-ig fennálló költségeink megfizetésére.

  Ezzel szemben a valóság: a Magyar Posta hangfelvételt készített a tárgyalásokról, melyek jegyzőkönyveit a Posta saját céges papírján küldte el egyesületünknek aláírásra. Az kétségtelen tény, hogy a mai napig egyetlen forintot nem fizettek ki ebből a részünkre.

  "Rostás csak ígérgette, hogy hoz befektetőt, de soha nem volt még tárgyalás közeli helyzetben
  sem senkivel"

  Ezzel szemben a valóság: hitelt érdemlő tárgyalást folytattam az Erste Alapkezelő Zrt. elnökével, valamint az FHB Bank vezérigazgatójával, és egy közel 40 oldalas, több alternatívát tartalmazó tervezetet küldtem el a Magyar Posta vezérigazgatójának, és a jogi képviselőnek. "természetesen" sem erre, sem az ezt megelőző három és félévben semmilyen megkeresésemre nem kaptam választ.

  Sajnálatosan egyértelmű számomra, és a Postás SE valamennyi sportolójának, szabadidősportban résztvevőjének, szimpatizánsának, hogy perbeli ellenfelünk egy
  ingatlanspekuláció szándékával igyekezett minket megfosztani az államtól kapott létesítménytől.


  Talán van annak egy üzenetértéke, hogy a jogi képviselő, Dr.Szalma Miklós, valahogy mindig a rossz oldalon tűnik fel: utoljára egy soproni mélygarázs-panamában védte az előző
  önkormányzatot, ahol polgári peres ügy, és büntetőfeljelentés is lett az ügyből....

  Remélhetőleg a most már heteken belül felálló új postai vezetés - betartva szándékát, és ígéretét - nem fogja elengedni egyesületünk kezét, és a közjó nem szorulhat néhány magáncég, és magánember egyéni anyagi érdekei mögé!

  Bármely érdeklődő számára az összes dokumentum az egyesület titkárságán megtekinthető.

  Rostás Gábor

  elnök

  forrás:
  http://members.upclive.hu/postasse/index.html
   
 5. avatar: magyarfutball.hu
  2010.08.17, 11:55
  Újabb fordulón van túl a Postás SE kontra Magyar Posta-Magyar Telekom-Antenna Hungária ügy, amelyben a három társaság azt szeretné elérni, hogy a nagy múltú fővárosi klub elhagyja és a jövőben ne használhassa a Róna utcai sporttelepet.

  Rostás Gábor, a 110 éves egyesület elnöke szerdán arról tájékoztatta a távirati irodát, hogy kedden tárgyalási nap volt a Fővárosi Bíróságon, az egyetlen napirend pont pedig az volt, hogy megállapítsák, vajon jogos-e a három ellenérdekelt cég 500 ezer forint/hó használati díjra vonatkozó indítványa. A bíróság a kérdést idő előttinek tartotta, és a határozatot elnapolta a másodfokú ítélet utánra.
  „A három cég képviselői el sem jöttek ugyanúgy, ahogy minden, az üggyel kapcsolatos tárgyalási próbálkozásunkat is elutasították. Továbbra is fenntartom azt a véleményemet, hogy a Postának, amely egyértelműen a zászlóshajó ebben a történetben, nem elsősorban az ingatlan értékesítése a célja, hanem a szándékai mögött ingatlanspekuláció áll" – mondta a távirati irodának Rostás.

  Az 1950-es évektől a Postás otthonának számító Róna utcai központ körül kialakult, évek óta húzódó szövevényes ügyben a bíróság néhány hónapja – első fokon – azt mondta ki, hogy a Postás SE-nek semmi köze az ingatlanhoz, és el kell hagynia azt. Rostás ugyanakkor úgy véli: az ingatlan tulajdonjoga vitatható, ezért tovább harcolnak, és peren kívül is próbálnak megegyezni a tulajdonosi körrel. Céljuk, hogy kezelői, illetve üzemeltetői jogot szerezzenek.

  A másodfokú tárgyalásra június elején kerül sor.

  forrás:
  http://www.nemzetisport.hu/egyeb_egyeni/sporttelep-ujabb-perfordulo-a-postas-se-ugyeben-folytatas-juniusban-2021441
   
 6. avatar: magyarfutball.hu
  2009.12.26, 15:05
  Egyesületünk visszautasította a Magyar Posta, Magyar Telekom, és az Antenna Hungária által aláírt felmondó-levelet,amelyben a Róna utcai sporttelep elhagyására szólítanak fel bennünket. Egyrészt Egyesületünk kapta a magyar államtól az ingatlant sportcélra több mint 50 évvel ezelőtt,amit eredeti dokumentumokkal tud igazolni, másrészt aggályos a 3 cég tulajdon szerzése is az ingatlanon,ezért büntető feljelentést tettünk ismeretlen tettes ellen vélelmezhető okirat-hamisítás, és csalás okán.
  Tekintve, hogy az ingatlan ilyen formán per alatt áll, sem eladni nem tudják a társaságok, sem nem lakoltathatnak ki bennünket a jogi helyzet tisztázásig.
  Az ingatlant használjuk továbbra is, az egyetlen feladat pillanatnyilag az anyagi háttér biztosítása az átmeneti időszakban, hogy működni tudjunk.

  Rostás Gábor
  elnök


  forrás:
  http://www.postassport.hu/
   
 7. avatar: Girgily
  2008.12.17, 13:51 (szerk.: 2008.12.17, 13:51)
  a pletykák szerint elég komoly veszélyben van a pálya, hál Istennek a gazdasági válság nem jött túl jól az "ingatlanfejlesztőknek". a beruházó/kivitelező vállalná -amennyiben meg tudja vásárolni az ingatlant- a Harmat utcai "Kukás-pálya" felújítását.
  www.magyarfutball.hu/hu/stadion/198