magyarfutball.hu

Üllés, Üllési Sportpálya

 1. fénykép: Üllés, Üllési Sportpálya (2010)
 2. fénykép: Üllés, Üllési Sportpálya (2010)
 3. fénykép: Üllés, Üllési Sportpálya (2010)
 4. fénykép: Üllés, Üllési Sportpálya (2010)
 5. fénykép: Üllés, Üllési Sportpálya (2010)
 6. fénykép: Üllés, Üllési Sportpálya (2010)
 7. fénykép: Üllés, Üllési Sportpálya (2010)
 8. fénykép: Üllés, Üllési Sportpálya (2010)
 9. fénykép: Üllés, Üllési Sportpálya (2010)
 10.  
 1. 1 felhasználó járt itt.
 2. cím
  Csongrád megyehiányzó adat beadása
   
 3. térkép, megközelítés
 4. befogadóképesség
  összesen : ?
  ülőhely: ?
  állóhely: ?
 5. lakosság
  Üllés: 3.142 (2012)
 6. hazai csapat
 7. nézőcsúcs
 8. pálya mérete
 9. talaj típusa
  természetes füves
 10. eredményjelző tábla
  nincs
 11. világítás
  van
 12. futópálya
  nincs
 13. átadás éve
 14. nyitómérkőzés
 15. segítség
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: AMiUtunk
  2012.08.13, 15:40
  Öltözőt avattak Üllésen

  Üllés - Új öltözőt avattak a hétvégén az üllési futballpályán: a 17,5 millió forintos beruházás 11,5 milliós kormányzati hozzájárulással jöhetett létre egy nyertes pályázat után.

  A házak közé „szorítva" áll az Üllés SK megyei II. osztályú labdarúgócsapatának pályája, amely szombaton új öltözővel gyarapodott. Már a hivatalos átadás előtt is megnézték, körbejárták az épületet a helybeliek, valamint a mellette lévő falon, az egyesület históriáját, mindennapjait bemutató, archív képekkel illusztrált kiállításon idézték az emlékeket.

  Nagy Attila Gyula, a község polgármestere beszédében megemlítette, hogy a labdarúgópályát 60 éve, 1952-ben vehették birtokba az üllésiek, mert azokban a nehéz időkben is igény volt a sportra, a kulturált szórakozásra. Most az önkormányzat – jelentős állami segítséggel, hozzájárulással – a már lestrapált öltözőt újjávarázsolta, a korábbiból csak a négy főfal maradt, kívül-belül megújult, akadálymentesített lett. A beruházás büdzséje 17,5 millió forint volt, ebből a kormányzati hozzájárulás, egy nyertes pályázatnak köszönhetően, 11,5 millió forint.

  Tállai András, a Belügyminisztérium önkormányzatokért felelős államtitkára arról szólt – a sikeres olimpiai szereplésre utalva –, hogy a sport a nemzet összetartó ereje, de az egyén életében is meghatározó szerepet játszik. Megemlítette, a kormányzat a mindennapos testnevelés bevezetésével, a társasági adó sportcélra fordíthatóságával (például utánpótlás-nevelés és infrastruktúra) és a Belügyminisztérium pályázatával igyekszik támogatni, erősíteni a sportot. Elárulta: meglepődtek, milyen sok pályázat érkezett sportpályák felújítására, és a rendelkezésre álló összegből 2,2 milliárd forintot az Ülléshez hasonló nagyságú települések nyertek el. A polgármester és az államtitkár átvágta a nemzetiszínű szalagot, és az új, megújult öltözőt Soós János atya, esperes megáldotta.

  A sportolók is felavatták a létesítményt, a nap további részében ugyanis két futballmeccset láthattak az érdeklődők: Először a Mórahalmi Csajok játszottak az Üllési Öregfiúkkal (utóbbiak 3–0-s félidő után 7–2-re nyertek), majd a Csongrád megyei játékvezető-válogatott meccselt az Üllés „megyekettes" együttesével. Utóbbiak lehet, hogy rosszul „taktikáztak", mert 0–0-s félidőt követően 3–1-re elpáholták a bírókat. Talán nem lesz böjtje...

  Imre Péter - 2012.08.13. 08:13

  Forrás: http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/oltozot_avattak_ullesen/2292921/