magyarfutball.hu

Szombathely, Kenderesi utcai Sporttelep

 1. 1 felhasználó járt itt.
 2. címkék
 3. cím
 4. térkép, megközelítés
 5. befogadóképesség
  összesen : ?
  ülőhely: ?
  állóhely: ?
 6. lakosság
  Szombathely: 78.446 (2023)
 7. tulajdonos
  MÁV Zrt.
 8. hazai csapat
  -
 9. nézőcsúcs
 10. pálya mérete
 11. talaj típusa
  természetes füves
 12. eredményjelző tábla
 13. világítás
 14. futópálya
 15. átadás éve
 16. nyitómérkőzés
 17. kapcsolódó mérkőzések
 18. segítség
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2017.06.20, 12:04
  A Haladás Sportkomplexum tőszomszédságában fekvő Kenderesi edzőpályák helyén egy műfüves és egy füves pályával gyarapodik a város.

  Meglehetősen nagy az egy négyzetméterre jutó építkezések száma a megyeszékhelyen. Épül-szépül és októberre elkészül a Haladás Sportkomplexum, augusztus végére pedig az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) új uszodája. És mint a hétfő délelőtti bejáráson kiderült, pár hónap, és a Kenderesi utcai edzőpályák helyén egy füves és egy műfüves edzőpálya nő ki a földből. A munkaterület átadásán dr. Puskás Tivadar polgármester, Hende Csaba országgyűlési képviselő, Illés Károly alpolgármester, Homlok Zsolt, a Haladás VSE elnöke, Bokor Zsolt, a Haladás VSE elnökhelyettese, a labdarúgó-szakosztály elnöke, Horváth Norbert, a Haladás VSE ügyvezető elnöke, valamint a korábbi Haladás-labdarúgó, a jelenleg a HVSE utánpótlásában edzősködő Tóth Péter vett részt. Az eseményt Foki Róbert, a Haladás VSE elnökségi tagja vezényelte le.

  2014-ben a kormány egy – talán szerénytelenség nélkül mondhatom – szemfüles indítványomra pozitívan reagált. Három ingatlant – közöttük a Kondics utcai edzőpályákat – ingyen és bérmentve a város tulajdonába, sportcélra adott – mondta dr. Hende Csaba. – Ezen a területen, ahol állunk, a Haladás vadonatúj edzőpályái készülnek el. Ezeket a HVSE utánpótláscsapatai, az NB I-es együttes és a sportolni vágyó szombathelyiek használhatják majd, tehát széles réteg sportolhat a 21. századi sportkomplexumban. A mellettünk lévő stadionban ugyanis csak bajnoki meccseket rendeznek majd, edzeni ott nem lehet.

  – Örülök, hogy Szombathely folyamatosan fejlődik – szögezte le dr. Puskás Tivadar. – Itt, a Csónákózó-tó szomszédságban – gyakorlatilag a város közepén – egy olyan rekreációs és szabadidőközpont alakul ki, amely remekül szolgálja a polgárok kikapcsolódását.

  – A régi, Rohonci úti stadion lebontása után a Haladás utánpótlásának új helyet kellett keresnünk, és akkor kezdtünk el gondolkodni a Kondics utcáról – idézte fel Homlok Zsolt. – Egy esztendeje, első körben Szombathely városát kerestük meg, amely ugyan forrást erre nem tudott biztosítani, de szándéknyilatkozatát kifejezve támogatta a Haladás VSE-t, hogy az edzőcentrumot felépítse. Itt tehát egy nagy méretű füves és egy műfüves pálya épül majd, összesen 230 millió forintból. Ez 160 millió forintnyi TAO-támogatásból – amelyet egyetlen Vas megyei gazdálkodó szervezet biztosított – és 70 millió forint önerőből tevődik össze. Utóbbit a Haladás VSE nyújtotta, de van benne szponzori támogatás és hitel is. A műfüves pálya 105x68, a füves 100x64 méteres, utóbbi alá lesz csövezve, így folyamatosan lehet rajta futballozni. Lesz egy programozható térvilágítás, és elkészül egy háromszáz embert befogadó, fedett lelátó. Ez főleg az utánpótláscsapatok tornáin nyújt kiváló védelmet a tűző nap és az eső ellen. A műfüves pálya átadása augusztus 31., a füvesé pedig várhatóan szeptember.

  – A Haladás Sportkomplexumtól karnyújtásnyira fekszik majd a két edzőpálya, az itt készülő gyerekek számára kiváló motiváció lehet, hogy valamikor abban a gyönyörű stadionban edzhessenek – jelezte Bokor Zsolt.

  2017.06.20
  http://www.haladas.hu/hirek/749/uj-fuves-es-mufuves-palya-a-stadion-mellett
   
 2. avatar: pancso
  2009.04.06, 18:21 (szerk.: 2017.06.20, 12:01)
  Előrehaladott tárgyalások folynak a MÁV és a város között a terület megvásárlásáról. A közgyűlési előterjesztésekből az alábbiakat tudtam kihámozni.

  3675 hrsz-ú sporttelep és a 3673/2 hrsz-ú sporttelep (MÁV ZRt tulajdon; Kenderesi utca): A BFH Európa Projektfejlesztő és Tanácsadó kft 2007-ben készítette el a (Vasivíz ZRt. részére) Szombathelyi termálfürdő továbbfejlesztésre vonatkozó megvalósíthatósági tanulmányt és üzleti tervét. Ebben a tanulmányban a szakértő „fejlesztés kiválasztott javaslatán helyszínét nemcsak a fedett uszoda, és a Claudius szálloda mögötti park területét jelölik meg, hanem véleményük szerint szerencsésen bővülne a hasznosítható terület, amennyiben a Kenderesi utcai edzőpályák is hasznosíthatókká válnának. Ennek érdekében helyszínrajzi javaslatot adnak több új létesítmény elhelyezésére is. Rekreációs és szórakoztató központ (5628 m2 és 13503 m2) , valamint 190 férőhelyes parkoló kialakítását tervezik még. A tervezett Római fürdő főbejárata is a Kenderesi utca. A javasolt fürdőfejlesztést a tanulmányterv készítői északi irányba tolták el, mert a termál fürdő és a fedett uszoda parkjának védett növényzetét és területét igyekeztek a lehető legjobban megóvni. A Kenderesi utca vonalának megtörésével és a körút felöli szakasz északabbra vezetésével lehetővé válik a fürdő területhez közvetlenül kacsolódó welness szálló létesítése.

  A területen jelenleg található létesítmények:
  • Labdarúgó edzőpályák:
  A 2 ha 8359 m² nagyságú 3675 hrsz-ú sporttelepen jelenleg két füves labdarúgó pálya található, amelyek 2005-ben EU-s támogatással épültek. A létesítményt a Szombathelyi Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft. I. osztályú csapata, az NB III-ban szereplő utánpótlás csapata, a Haladás VSE korosztályos utánpótlás csapatai, valamint az Illés Béla Labdarúgó Akadémia növendékei használják.
  • Dobópálya:
  A Haladás VSE 3673/2 hrsz-ú sporttelepén egy 8349 m² nagyságú dobó edzőpálya van, amin egy öltözőként, szertárként funkcionáló dobóház is található. A létesítményt a Haladás VSE atlétikai szakosztályán túl rendszeresen igénybe veszik a Nyugat-Magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ Művelődés, Nevelés – és Sporttudományi Egyetemi Központ Sporttudományi Intézetének sportszakos hallgatói is.

  Ingatlanok vételára:

  a 3673/2 hrsz-ú ingatlan (Kenderesi utcai sporttelep) vételára 24.710,000.-Ft + 20% ÁFA, azaz huszonnégymillió- hétszáztízezer forint + 20% ÁFA.
  a 3675 hrsz-ú ingatlan (Kenderesi utcai sporttelep) vételára 81.690,000.-Ft + 20% ÁFA, azaz nyolcvanegymillió-hatszázkilencvenezer forint + 20% ÁFA.