magyarfutball.hu

Szombathely, Haladás Sportkomplexum

 1. 22 felhasználó járt itt.
 2. alias
  1. új Rohonci úti sportkomplexum
  2. Új Rohonci úti Stadion
  3. Új Haladás Stadion
  4. Új Szombathelyi Stadion
  gúnynevek Mini Groupama
  kis Grupi
 3. kapcsolódó stadionok
 4. cím
 5. térkép, megközelítés
 6. befogadóképesség
  összesen : 8.940
  ülőhely: 8.940
  állóhely: ?
  vendégszektor : 876
 7. lakosság
  Szombathely: 78.446 (2023)
 8. hazai csapat
 9. nézőcsúcs
 10. pálya mérete
  105m x 68m
 11. talaj típusa
  természetes füves
 12. eredményjelző tábla
  elektronikus (videós)
 13. világítás
  van (NB I / TV)
 14. futópálya
  nincs
 15. átadás éve
  2017
 16. nyitómérkőzés
 17. kapcsolódó mérkőzések
 18. segítség
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2023.09.04, 17:23
  hogyan volt először a pálya tervezője, majd szakértője, akit aztán végül az építkezés alatt a biztonságiak be sem engedtek. Ő azonban a hátsó bejáraton „belógott”, és végig dokumentálta az építkezést .

  Mint mondja, tán azért bántak vele ilyen cudarul, mert előtte a terveket áttanulmányozva kijelentette, azok nem jók, a pálya viszont ennek ellenére ezek alapján készült el.

  És itt érünk a szakmához, egyszerűbben ahhoz az alapvető kérdéshez, mi is a baj a Haladás pálya gyöpével , hogy már most cserélni kellett, holott szerinte, ha jól építik, ez egyáltalán nem lenne indokolt.
  A sok hiba amivel a pálya felépült, csak évek múltával lesz érezhető, ezért ezzel most nem foglalkozom - mondja. A Haladás pálya gondja a tizenöt centis gyephordozó réteg, ami úgy sikerült, hogy gyakorlatilag egy vízzáró réteget hoztak létre .

  Ezerszer rosszabb a vízáteresztő képessége, mint amilyennek kellene lenni, de a mostani csere után talán még rosszabb lesz.

  Felszedték, és az egyenetlen felületre két-három centi homokot terítettek rá. Tehát egyrészt van a vízzáró réteg, rajta a homok, és úgy a gyeptégla.
  Mint Varga úr felvilágosít minket, a jó gyep termesztése nehezebb, mint a búzáé . A jó pályán a gyep a tizenöt centis hordozóréteget átnövi, még lejjebb is gyökerezik. Itt csak három-, hatcentis gyökerek tudnak képződni, mert annyira tömör az alapja.

  Ugyanaz lesz, mint volt . Sőt, rosszabb – halljuk a szakszerű jóslatot -, mert ha a homok, amit odatettek, föltelik vízzel, azon az egész úgy fog csúszni, mint a szánkó a havon. Száraz időben tudnak rajta játszani, ezzel gond nincsen. De esőben?

  Bajos. Ha már az építéskor megtörtént a baj , ezt most lehetett volna korrigálni, ha az alapot is kicserélik – mondja Varga Gábor. Ez nem történt meg, így valószínűsíthető, hogy hamarosan újra gondok akadnak majd.

  2023.09.02
  https://www.nyugat.hu/cikk/a_futballpalya_nem_kiskert_avagy_a_haladas_palya
   
 2. avatar: pancso
  2021.09.07, 10:04 (szerk.: 2023.09.04, 17:24)
  Az állam kifizette azt a 66,5 millió forintot, amivel a Haladás sportkomplexum tartozott Szombathelynek

  Az állami tulajdonú Nemzeti Sportközpontok kifizette a Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Kft. 66,5 millió forintos adósságát a szombathelyi önkormányzatnak - tudta meg a megyei napilap.

  Mint június végén kiderült , ez a 66,5 milliós adósság volt az oka, hogy nem sikerült az előre tervezett időben, ez év elején átadni a sportkomplexumot az államnak. Ebből az összegből 45 millió forint tagi kölcsön, amit az önkormányzat korábban adott a cégnek. A kft. ezen kívül tartozott még 15 millió 718 ezer forint építményadóval és 5 millió 856 ezer forint iparűzési adóval.

  A június végén aláírt megállapodásban szerepelt végül az, hogy az állam, pontosabban az új tulajdonos, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) vállalja ennek az összegnek a kifizetését, amit most határidőre teljesítettek is.

  Tavaly decemberben kezdték el az egyeztetést

  Tavaly december elején érkezett a hír, hogy az állam átveszi a Haladás Sportkomplexum működtetését a szombathelyi önkormányzattól, és egy héttel később az is világossá vált, hogy az állam nem csak a működtetést, hanem a tulajdont is viszi a megállapodás szerint.

  Az város azért kényszerült erre a lépésre, mert nem volt pénze az üzemeltetésére. Mint szeptemberben írtuk, egy év alatt – nem számolva az amortizációval – közel 300 millió forint kell ehhez, 2019-ben és 2020-ban ezt az összeget a HVSE megkapta az államtól, de idén biztosan nem érkezett volna plusz támogatás.

  Még karácsony előtt Nemény András, Szombathely polgármestere a kormánnyal kötött megállapodás részeként leváltotta a Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nonprofit Kft. szeptemberben kinevezett igazgatóját, és helyére azt a Gál Sándort nevezte ki január 1-jétől, akit éppen a jelenlegi városvezetés küldött el.

  Márciusban át kellett volna adni

  Gál Sándor január végén lapunknak adott interjújában még azt mondta, hogy február végén aláírják a megállapodást, és márciustól az állam üzemelteti majd a stadiont, valamint a hozzá tartózó egyéb létesítményeket. Ráadásul az átvételről már január 22-én határozatot hozott a kormány: a döntés értelmében február 28-ig kellett volna lebonyolítani az átadást.

  De márciusban kiderült, hogy ez nem megy olyan egyszerűen, akkori információink szerint pénzügyi elszámolási viták álltak a háttérben. Március közepén az önkormányzat kérdésünkre közölte, elkészült a terv, hogyan adják át a Haladás-stadiont az államnak.

  66 millió forint felett ment a vita

  Aztán sokáig nem történt semmi, június elején ismét feltett kérdésünkre az önkormányzattól azt a választ kaptuk, hogy most már az államon múlik, mikor veszik át a sportkomplexumot. Azt is hozzátették, hogy megállapodtak a felek és továbbra is érvényes a szerződés, egyben cáfolták, hogy pénzügyi elszámolási viták lennének.

  Mint feljebb írtuk, azóta kiderült, hogy mégis voltak pénzügyi viták, azokat viszont mostanra rendezték, így megvalósult a Haladás Sportkomplexum átadása az államnak.

  forrás: https://www.nyugat.hu/cikk/kifizette_allam_haladas_sportkomplexum_adossag_onkormanyzat
   
 3. avatar: magyarfutball.hu
  2017.10.27, 16:21
  Az új stadion alaprajza:
  kép
   
 4. avatar: vrsse
  2017.10.27, 08:03 (szerk.: 2017.10.27, 10:24)
  A létesítményhez 292 db parkoló, 160 db kerékpártároló tartozik. A stadionban lévő ülőhelyek száma 8940 db, a sportcsarnokban 500 db.

  sportkomplexum.haladas.hu/hu/hirek/sajtobejarast-tartottak-a-haladas-sportkomplexumban
   
 5. avatar: pancso
  2017.10.20, 11:42
  Befejeződött a Haladás Sportkomplexum építési munkálata. A létesítmény műszaki átadás-átvételi folyamata rendben lezajlott, jelenleg garanciális és utójavítási munkákat végez a kivitelező. A hivatalos nyitóünnepségre 2017. november 8-án kerül sor a Rohonci úti sportkomplexumban.

  Befejeződött a Haladás Sportkomplexum építési munkálata Szombathelyen, mellyel a Kormány az elmúlt húsz év legjelentősebb fejlesztését valósította meg a régióban. A létesítménnyel egy olyan nemzetközi szabványoknak megfelelő sportkomplexummal és rekreációs övezettel lett gazdagabb Szombathely és a régió, mely európai szintű szolgáltatást tud nyújtani a sportolni, szórakozni és pihenni vágyóknak.

  A létesítmény műszaki átadás-átvételi folyamata rendben lezajlott, jelenleg garanciális és utójavítási munkákat végez a kivitelező. A létesítmény hivatalos átadási ünnepségére 2017. november 8-án kerül sor a Rohonci úti sportkomplexum stadion épületrészében.

  Az ünnepségre 1200-3500 forint között lehet majd jegyet váltani, a tervek szerint 2017. október 24-től. Az eseményre sok szeretettel várunk minden szurkolót, szimpatizánst és érdeklődőt.

  forrás: http://haladas.hu/hirek/884/november-8-an-nyit-a-haladas-sportkomplexum
   
 6. avatar: pancso
  2017.06.29, 16:14
  Haladás: már 13,7 milliárdnál jár a szombathelyi stadion ára a becsült 8,8 helyett

  Elég jól összefoglalja a stadionépítések tipikus fordulatait mindaz, ami a szombathelyi aréna körül történik.

  A magyar labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő Swietelsky Haladásnak is új stadiont épít az állam, sőt egy hozzá kapcsolódó sportcsarnokot is. A beruházás értékét a közbeszerzés 2015-ös kiíráskor 8,8 milliárdra becsülték, de végül mindössze egyetlen érvényes ajánlat maradt az asztalon, ami 13,1 milliárd forintos áron vállalta a feladatot.

  A győztes a Swietelsky-ZÁÉV konzorcium volt, az ajánlatot úgy fogadta el a beruházás lebonyolítására létrehozott, önkormányzati tulajdonú Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nonprofit Kft. hogy hivatalosan több milliárd forint hiányzott a projekt költségvetéséből. Hasonlóan történt ez a Videoton és az MTK stadionjának esetében is, pillanatig nem aggódtak rajta, hogy az országgyűlés másként is határozhat, mint amit Pestről nemhivatalosan megígértek.

  Szombathely esetében a kormány hivatalosan 9,6 milliárdot szánt az önkormányzati nonprofit kft. teljes költségvetésére, ám egy titkos ígérettel további 5,6 milliárdot biztosított a beruházásra. Érdekesség, hogy egy nyilvánosságra hozott levél szerint erről a pluszpénzről már 2015-ben szó volt, miközben csak 2016 januárjában derült ki hivatalosan, hogy szükség van rá (miután nem volt 13,1 milliárdosnál olcsóbb ajánlat).

  Nem feltételezhetjük, hogy a nyertes konzorcium tudott a plusz forrásokról, és ezért vette a bátorságot, hogy beadja az elvártnál sokkal drágább ajánlatát. Az viszont feltételezhető, hogy esetleg több érvényes ajánlatból válogathatott volna a kiíró, ha magasabb becsült árat ad meg.

  A beruházás tehát közel 50 százalékkal magasabb áron indult el a megvalósulás útján a vártnál, de ez sem bizonyult elégnek. Az EU-s közbeszerzési értesítő szerdai hirdetménye szerint ugyanis rájöttek, hogy további 600 millió forint szükséges ahhoz, hogy a létesítmény megfeleljen eredeti céljának.

  Tehát semmi új nem merült fel, a megrendelő egyszerűen rájött, hogy olyan dolgokkal kell bővíteni a szerződést "amelyek a szerződés alapját képező kivitelezési dokumentációban nem szerepelnek, de a kivitelezés eredeti célkitűzésének végrehajtásához és fenntarthatóságához szükségesek".

  A projekt ára így most már 13 754 377 902 forintnál jár.

  Hogy az összeg milyen arányban oszlik el a stadion és a csarnok között, az nem ismert, de kiindulva a párhuzamosan zajló, székenként közel 1 millióba kerülő székesfehérvári stadion árából, a szombathelyi aréna a maga 8 656 férőhelyével papíron nem vihetne el többet nettó 9 milliárd forintnál. Vagyis a csarnokra marad 4-5 milliárd forint. Kaposváron jelenleg 4,4 milliárdért épül egy valamivel nagyobb multifunkcionális csarnok, amiben nem 458 darab ülőhely lesz, hanem 2 600, és a felszereltsége is eggyel magasabb igényeket elégít ki.

  Ha pedig esetleg kiderülne, hogy még ebbe a költségvetésbe sem férnek bele, akkor sincs baj, a kormányzati pluszforrásoknak hála már 15,2 milliárd forint áll a beruházás rendelkezésére.

  Mindezek ismeretében az sem mellékes, hogy a komplexumot építő konzorcium egyik tagja a Swietelsky Magyarország Kft., miközben a szombathelyi csapat névszponzora a testvérvállalat Swietelsky Vasúttechnika Kft., vagyis a séma akár megfelelhetne a szponzorációs pénzek állami megrendeléseken keresztül való visszafizetésére is. A konzorcium másik tagja a ZÁÉV Zrt., ők vitték el például a Puskás Ferenc stadion 200 milliárdos szerződését is a Magyar Építővel karöltve.

  A nagy múltú zalaegerszegi céget 2015-ben adták el, hogy kinek, azt nagyon titkolják, de a cég jövedelmezősége a következő évben megnégyszereződött, az elnyert közbeszerzéseik értéke pedig a váltás előtti 21 milliárd forintról idén 176 milliárdra nőtt. Vagyis úgy néz ki, hogy az új tulaj tényleg egy tehetséges ember.

  Végezetül említtessék meg, hogy az önkormányzati Kft. a projekthez kapcsolódó marketingfeladatok ellátására bruttó 22,2 millió forintért szerződött a Kuna Tibor féle Young and Partnersszel, a kormány egyik kedvenc kommunikációs cégével.

  forrás: http://index.hu/sport/futball/2017/06/29/szombathelyi_stadion_ara_dragulas_13_7_milliard_swietelsky_zaev/
   
 7. avatar: NNS
  2017.04.18, 00:48 (szerk.: 2017.06.17, 23:37)
  Haladás stadion építése - 2017 június - drón felvétel


  2017. május: https://www.youtube.com/watch?v=E5Q-29nYjx0
  2017 április: https://www.youtube.com/watch?v=H3duIQn1H7o
  2017 február: https://www.youtube.com/watch?v=yieITaUGqqc
  2016. december 8: https://www.youtube.com/watch?v=Ug1KHk7_Q9Q
  2016. szeptember: https://www.youtube.com/watch?v=vjH-uJ--LLg
   
 8. avatar: magyarfutball.hu
  2016.04.11, 14:20
  Haladás: letették az új sportkomplexum alapkövét

  Ünnepélyes keretek között a majdani kezdőkör alá helyezték el a Haladás új sportkomplexumának alapkövét hétfőn Szombathelyen a Rohonci úton.

  Kiss Antal miniszteri biztos köszöntőjében kiemelte: a 9 ezer fős, UEFA IV-es besorolású, teljes mértékben fedett lelátóval rendelkező futballpályán túl egy sportcsarnok is helyet kap az új létesítményben, amely 2017 nyarára készülhet el.
  Elmondta, a 15,2 milliárd forintos, százszázalékban állami támogatással felépülő sportkomplexum alapterülete összesen 56 ezer 499 négyzetméter, amiből a futballpálya alapterülete 8064 négyzetméter lesz.
  Kiss Antal szerint az új multifunkcionális sportcsarnokban otthonra találnak majd egyebek között a birkózók, az ökölvívók és a tornászok is, de helyet kap benne egy korszerű konditerem, egy súlyemelő-terem, bemelegítő folyosó és kézilabdapálya is.
  Az 50 méter széles és 60 méter hosszú kétszintes csarnokban 458 szurkoló fér el kényelmesen – tette hozzá a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium miniszteri biztosa.
  Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője az alapkőletételi ünnepségen úgy fogalmazott: az új sportkomplexum építése során a múlt és a jövő összekapcsolódik, a létesítmény
  évtizedekig egyik központja lesz a város és Vas megye sportéletének, az épület maga pedig a városrész meghatározó épülete marad, amely a haladást, a fejődést, a sport és az egészség fontosságát és egymásra épülését fogja jelképezni.
  Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere arra hívta fel a figyelmet: Szombathely életében a 2016-os év kiemelkedő, hiszen idén ünneplik az ókori Savariában született Szent Márton születésének 1700. évfordulóját.
  A jövő év nyarára, mire elkészül az új stadion, a Szent Márton Terv keretében – szintén kormányzati támogatásnak köszönhetően – megújulnak a barokk belváros legfontosabb épületei is – jelezte.
  Az ünnepségen Illés Béla, a Haladás többségi tulajdonosa és Király Gábor, a Haladás labdarúgója közösen leplezték le a sportkomplexum logóját.
  Ezután következett az alapkőletétel, melynek fedlapja alá egy úgynevezett „időkapszulát” helyeztek el, amelybe a beruházásról döntő kormányhatározat másolata, néhány pénzérme, a Vas Népe és a Nemzeti Sport aznapi számának egy-egy példánya, a Szent Márton évi plakett, egy különleges díszoklevél, a Haladás és a HVSE, valamint a kivitelező cégek zászlói kerültek.

  2016.04.11
  http://www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_i/haladas-letettek-az-uj-sportkomplexum-alapkovet-2494719
   
 9. avatar: magyarfutball.hu
  2016.02.29, 10:17
  Emlékeztetőül: a Rohonci úti beruházás ára 9,6 milliárdról indult és januárban nem hivatalosan 13,1 milliárdra bővült. Most újabb kétmilliárddal dobták meg.

  Hófehér külső, fedett lelátó, majdnem tízezer ülőhely, két TV-stúdió – a látványtervek és a hivatalos infók szerint ilyen lesz az UEFA IV. kategóriának megfelelő új Rohonci úti stadion, hivatalos nevén a Haladás Sportkomplexum. Építenek még teljes méretű kézilabda pályát és a Haladás VSE szakosztályai is vígan elférnek majd benne. Állítólag a 2017-18-as szezont már ott kezdheti a Haladás labdarúgócsapata.

  Sok pénz kell. Sőt egyre több!
  A jól hangzó tervek megvalósítását a kormány az ország költségvetéséből fizeti. Az Átlátszó friss híre szerint a kormány csütörtökön elhatározta, hogy összesen 15,2 milliárd forintot szán a Sportkomplexum felépítésére. Az elmúlt két hónapban ez már a második alkalom, hogy módosítani kell a számokat.

  Előzetesen 9,6 milliárd forintra becsülték a beruházás összegét. A számítást a Dr. Szondy Szilvia vezette Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nonprofit Kft. végezte. Szondy Szilvia korábban a debreceni stadion felújítását koordináló céget is irányította. Úgy tűnik, hiába a hasonló területen szerzett munkatapasztalat, a szombathelyi stadion költségeit jelentősen alul becsülhette a Nonprofit Kft.

  Ez már akkor világossá vált amikor kiderült, hogy az építkezésre kiírt közbeszerzési pályázatra egyetlen 10 milliárd forint alatti pályázat sem érkezett. Beadtak viszont három olyant, amelyikben másfélszeres áron (egyenként körülbelül 13 milliárd forintért) vállalták volna a munkát. Azóta is csak találgatni lehet, hogy a jelentős különbség miért nem bizonytalanította el a bírálókat, akik végül a Swietelsky és a ZÁÉV konzorciumát hirdették ki győztesnek.

  Fedezet nélkül is jó?
  Hivatalosan úgy fogadták el a 13,1 milliárdos árajánlatot, hogy korábban a kormánytól csak 9,6 milliárd forintra volt ígéret, a különbözetet pedig még Szombathely költségvetéséből sem lehetett volna pótolni. A kiszivárgott hírek szerint már akkor létezett egy „titkos kormányhatározat” arról, hogy a város megkapja a hiányzó összeget.

  Csütörtökön lett teljesen hivatalos: a kormány több mint másfélszeres árat is hajlandó megadni, ha stadionépítésről van szó. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium ugyanis nem csupán a 13,1 milliárdot – a Swietelsky-ZÁÉV nyertes pályázatának összegét – hagyta jóvá erre a célra. További kétmilliárddal fejelte meg a szombathelyi stadionberuházásra elkülönített forrást. Ezzel elérkeztünk az aktuálisan érvényes 15,2 milliárd forintos költségvetéshez, ami ebben a hónapban talán már nem emelkedik tovább.

  http://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/152_milliard_forintra_emeltek_az_uj_hali_stadion
   
 10. avatar: magyarfutball.hu
  2016.02.24, 19:26
  SZOMBATHELY, 2015. JÚLIUS 16. – A gazdasági és városstratégiai bizottság után a Szombathelyi képviselőtestület is egyhangúlag támogatta a Haladás új Sportkomplexumának terveit. A rohonci úti új létesítményben a Haladás VSE mind a 12 szakosztálya új otthonra talál majd, amelynek építésére szeptembertől teljes egészében rendelkezésre áll a kormányzati forrás is.

  A Sportkomplexumban két különböző funkciót alakítanak ki: egy labdarúgó stadiont a kiegészítő helyiségeivel és egy, az egyéb sportok számára kialakított sportcsarnokot. Ebben kap majd helyet két kézilabda pálya is, amelyből az egyik egy 450 fős lelátóval is rendelkezik majd, a másik pedig egy edzőcsarnok lesz. Ugyanebben a sportcsarnokban kap helyet a birkózó, ökölvívó és konditerem is, a Haladás új múzeuma mellett pedig egy szurkolói shop is a rajongók rendelkezésére áll a majd a létesítményben.

  A Haladás szurkolók és sportolók egy nemzetközi mérkőzések megrendezésére is alkalmas, teljes egészében fedett lelátójú, közel 9 ezer ülőhelyet biztosító arénát is birtokba vehetnek, amely az UEFA IV. kategória követelményeinek is megfelel.


  Néhány adat az új sportkomplexummal kapcsolatban:

  -a labdarúgó pálya mérete: 68 x 105 méter

  -a stadion tervezett befogadóképesség összesen 8656 fő

  -ebből hazai szurkoló 5678 fő, vendég szurkoló 876 fő, B közép 1430 fő

  Az új Sportkomplexum a szombathelyieknek épül a következő 50 évre. A jelen és a jövő generációi fognak itt sportolni, szabadidőt eltölteni, vagy akár koncertre menni, hiszen nem csak sportrendezvényeknek, de családi sportnapoknak vagy akár zenei koncerteknek is helyet adhat Szombathely új létesítménye.

  http://haladasstadion.hu/hirek/elfogadtak-az-uj-sportkomplexum-terveit_47/
   
 11. avatar: Sanyi-Hungaria
  2014.11.08, 08:05 (szerk.: 2014.11.08, 09:34)
  A Haladás a Király Sportcentrumba költözhet

  Péntek délelőtt sajtótájékoztatót tartottak Szombathelyen stadion-ügyben. Kiderült, hogy a tervező már megvan, de tervek a stadionra még nincsenek, de honlapja már igen. A Hali a Király Sportcentrumban kaphat otthont, ha elfogadja a kormány az ezzel járó pluszköltséget – írja anyugat.hu

  Az a Bordás Péter tervezi a Hali új stadionját, aki a debreceniekét is megálmodta. Bordás Péter vezető tervező jelenleg egy szakmai csapat összeállításán dolgozik, körülbelül nyolc hónapot tűzött ki a tervezésre. 2016 januárjában már szeretné, hogy ha egyeztetni tudna a kivitelezővel, és nekiláthatnának rögvest a munkának.
  A Hali külön pénzből a Király Sportcentrumba költözhet, ugyanis ezen a héten kaptak egy összesítést arról, hogy milyen módon tudna a Haladás erre az időre átköltözni a Király Gábor nevével fémjelzett sportcentrumba úgy, hogy megfelelő számú nézőnek biztosítsanak helyet, akár 3-5 ezer embernek. Ezt nemsokára a kormány elé viszik, és ha elfogadják, akkor a megvalósítást külön keretből állják majd, nem a stadionépítésre szánt pénzből.
  Végül bemutatták az új stadion honlapját is, amit még a Szombathelyi Médiaközpont készített el tavaly Lazáry Viktor kérésére, de csak most élesítették. A honlapon elvileg minden a stadionnal kapcsolatos történés követhető lesz, fotókkal, videókkal, tervekkel, stb. a tartalmat majd a Médiaközpont és az önkormányzat szolgáltatja.

  Forrás:
  http://vaol.hu/haladas/megvan-a-tervezo-2016-ra-epul-fel-az-uj-haladas-stadion-1658318
   
 12. avatar: magyarfutball.hu
  2014.09.27, 11:46
  Sok-sok bizonytalanság után ma kiderült: három év múlva, négy év csúszással lehet új otthona a szombathelyi csapatnak.

  Zöld utat kapott a stadionépítés Szombathelyen! Örömmel jelenthetem be, hogy ma délelőtt Budapesten aláírtam az új Rohonci úti sportkomplexum támogatási szerződését Simicskó István államtitkár úrral. Ez tehát egyértelműen azt jelenti, hogy Szombathely gazdagodni fog egy 9,6 milliárd forint értékű UEFA IV. stadionnal és egy modern, multifunkcionális sportcsarnokkal - írta Facebook oldalán Szombathely polgármestere, Puskás Tivadar.

  Mint ismert, Hende Csaba a parlamenti választások kampányában beszélt először a közel 10 milliárdos beruházásról, akkor az ígérte, 2014-ben már állni fog a stadion.

  A Nyugat.hu többször próbált utána járni a késlekedésnek, ám a mostani kampányfinisig semmilyen érdemi információt nem kaptunk.

  Úgy tudjuk egyébként, hogy a 10 milliárdos beruházást felügyelő cég állami tulajdonba kerül, és az önkormányzati céget vezető Illés Károly helyét más veszi át.

  forrás:
  http://haladasfc.nyugat.hu/tartalom/cikk/alairtak_hali_stadion_epitesenek_szerzodeset
   
 13. avatar: GÉPHÁZ
  - GÉPHÁZ -
  2013.08.28
  Döntött a kormány a Rohonci úti pálya és környékének fejlesztéséről. Látványtervek még nincsenek, csupán víziók és rajzok.