magyarfutball.hu

Fonyód, József utcai Atlétikai Pálya

 1. fénykép: Fonyód, József utcai Atlétikai Pálya (2010)
 2. fénykép: Fonyód, József utcai Atlétikai Pálya (2010)
 3. fénykép: Fonyód, József utcai Atlétikai Pálya (2010)
 4. fénykép: Fonyód, József utcai Atlétikai Pálya (2010)
 5. fénykép: Fonyód, József utcai Atlétikai Pálya (2010)
 6. fénykép: Fonyód, József utcai Atlétikai Pálya (2010)
 7. fénykép: Fonyód, József utcai Atlétikai Pálya (2010)
 8. fénykép: Fonyód, József utcai Atlétikai Pálya (2010)
 9. fénykép: Fonyód, József utcai Atlétikai Pálya (2010)
 10. fénykép: Fonyód, József utcai Atlétikai Pálya (2010)
 11. fénykép: Fonyód, József utcai Atlétikai Pálya (2010)
 12. fénykép: Fonyód, József utcai Atlétikai Pálya (2010)
 13. fénykép: Fonyód, József utcai Atlétikai Pálya (2010)
 14. fénykép: Fonyód, József utcai Atlétikai Pálya (2010)
 15. fénykép: Fonyód, József utcai Atlétikai Pálya (2010)
 16. fénykép: Fonyód, József utcai Atlétikai Pálya (2010)
 17. fénykép: Fonyód, József utcai Atlétikai Pálya (2010)
 18. fénykép: Fonyód, József utcai Atlétikai Pálya (2010)
 19. fénykép: Fonyód, József utcai Atlétikai Pálya (2010)
 20. fénykép: Fonyód, József utcai Atlétikai Pálya (2010)
 21. fénykép: Fonyód, József utcai Atlétikai Pálya (2010)
 22.  
6 felhasználó által beadott adat 0 szerkesztésre vár
 1. 10 felhasználó járt itt.
 2. alias
  1. Fonyódi Focipálya
 3. cím
 4. térkép, megközelítés
 5. befogadóképesség
  összesen : 2.000
  ülőhely: 1.000
  állóhely: 1.000
 6. lakosság
  Fonyód: 4.728 (2012)
 7. hazai csapat
 8. nézőcsúcs
  700
  Magyarország - Ausztria 6:0
  női barátságos válogatott mérkőzés
  1987.06.28.
 9. pálya mérete
 10. talaj típusa
  természetes füves
 11. eredményjelző tábla
  nincs
 12. világítás
  van
 13. futópálya
  salakos
 14. átadás éve
 15. nyitómérkőzés
 16. segítség
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
   
 2. avatar: Ailton
  2010.07.05, 00:05
  Balaton Stadion?

  (Népsport, 1956. júl. 30. 2. p.)

  A fonyódi "sportkombinát"...

  Éppen tíz éve, 1946 nyarán égett olyan lázban a fonyódi sporttábor, mint napjainkban. Akkoriban futótűzként került szárnyra a hír a faluban, hogy a község pompás új sporttelepet kap. "Fonyódi munkásaréna" - így hirdette az a sokezer példányban készült képeslap a készülő új sporttelepet, amelynek képét a fonyódiak büszkén küldték el ismerőseiknek, barátaiknak. Sokan még ma is őrzik a színesnyomású lapokat, amelyek Dióshegyi Ernő építészmérnök terveit mutatják be. A munkálatok meg is kezdődtek. A labdarúgó-pálya, s a betonlelátó egy része elkészült a hegyoldalban. Aztán kiderült, hogy a tervezés túlságosan merész volt, s hogy a tervezők tovább nyújtózkodtak, mint ameddig a takaró ért. A labdarúgó-pálya elkészült, de a munka abbamaradt, s lassan-lassan szertefoszlottak a fonyódi munkásarénához szőtt szép álmok.

  A fonyódiak persze örültek új labdarúgó-pályájuknak, hiszen ez is segítette előbbrevinni a sport ügyét. Amikor azonban a falusi spartakiád-versenyeket rendezték meg Fonyódon, kitűnt, hogy ez a pálya csak a labdarúgóknak nyújt otthont. Pedig kezdték bontogatni szárnyaikat a röplabdázók s az atléták is, akik közül néhányan eljutottak az országos szpartakiádra is. Sőt, a súlydobó Sinkovics egy alkalommal győztesként is tért vissza Budapestről.

  Az idei spartakiád-versenyek járási döntőjét a járási székhely, Fonyód nem tudta megrendezni, mert nincsen megfelelő atlétikai pályája. Szégyellték is magukat a Fonyódi SK vezetői, akik ez év június 5-én egy vezetőségi ülés keretében tárgyalták és latolgatták a sportpálya ügyét, Máté Sándor dr. orvos javaslatot tett: Bővítsük ki magunk a sporttelepet, s lássunk haladéktalanul munkához - mondotta többek között. Borbély György, a sportkör gazdasági felelőse, a helybeli Tőzegüzem dolgozója, úgy hirtelenében ki is számította, hogy hatezer köbméter földnek a megmozgatásával megoldható lenne a futópálya kérdése, s akadna hely a röplabdázóknak, meg a kosarasoknak is. - Fogjunk mi magunk munkához - vette át a szót ismét a sportbarát Máté dr., aki a vezetőség néhány tagjával, Borbély Györggyel, Bogdán Jánossal, Hasenbauer Józseffel, valamint Hajba József és Oláh János sportolókkal másnap, június 6-án már munkához is láttak. Lefektették a Tőzegüzemtől kapott keskeny nyomtávú síneket. Helyszínre szállították a csilléket, s Máté Sándor dr. első lapát földje elindította a munkát is. Még ezen az estén tíz köbméternyi földet vágtak le a partból, amellyel egyúttal fel is töltötték a kapu mögötti területet.

  Azok az üdülők, akik esti sétájukat a fonyódi hegyoldalban végzik, megszokták már, hogy a labdarúgó-pálya környéke mozgalmas képet mutat. Igaz, nem a labda pattog ott mostanában, hanem a csákányok, fejszék csattogása, a csillekerekek zörgése veri fel a csendet. A fonyódi úttörő-fiatalok: Vass Jancsi, Huszti Béla, Máté Csaba, Siess János, ifj. Hasenbauer József brigádjai versenyeznek egymással, hogy ki tud több földet a völgybe szállítani. A fonyódi pajtások sikereit "megirigyelték" a kaposvári úttörők is, akik ott üdülnek a Balatonparton, ők azt vállalták, hogy 300 köbméter földet faragnak le a hegy oldalából. A pécsi úttörők két délután dolgoztak, s kezük nyomán 12 köbméter föld mozdult meg. Máté Sándor dr. és Bogdán János manapság szinte mindennap ott vannak a fonyódi pályán. Segítik, irányítják a lelkes társadalmi munkások munkálatait. A sportszerető orvos, a pályaépítkezés titkára boldogan mutatja vezetőtársainak a naponta érkező újabb leveleket, amelyek rendre újabb munkafelajánlásokról adnak hírt. Annak örülnek a legjobban a fonyódiak, hogy pályaépítésük ügye ma már túlnőtt nemcsak a község, hanem a megye határain is. Az Egyesült Izzó, a Mosonmagyaróvári MOFÉM, legújabban pedig a II. Rákóczi Ferenc katonai iskola jelentette be, hogy részt kér a pályaépítésből. Azok a fonyódi dolgozók, akik valami oknál fogva nem tudnak részt venni tevőlegesen a pályaépítési munkákban, köbméterenkint 15 forinttal váltják meg hozzájárulásukat. Így gyűlt össze már vagy 1500 forint. A megyei TSB, látva a szorgos munkát, máris tízezer forintos anyagi támogatást nyújtott a fonyódi pályaépítőknek, s ez csak megkönnyíti a fonyódiak munkáját.

  Fonyódon tehát a szó szoros értelmében "megmozdult a föld". Ez ideig 600 köbméter földet vágtak le a hegyoldalból. Két méterrel máris szélesebb a fonyódi sporttelep, s ma már olyan nagyarányú társadalmi megmozdulás van kibontakozóban a pályaépítésnél, amilyen 1946-ban még elképzelhetetlen volt. A "Fonyódi munkásaréna" tervei tíz évvel ezelőtt nem valósultak meg. A jelenlegi fonyódi tervek, a Balatoni Stadion építésének tervei azonban megvalósulhatnak, ha a fonyódiak kezdeti lendülete nem törik meg. Erre azért van remény, mert a fonyódi sportemberek most erősen összefogtak. Többszázan vannak a pályaépítők, s ezek áldozatos munkája minden bizonnyal meghozza majd a maga gyümölcsét.

  http://mek.oszk.hu/02100/02137/02137.htm