magyarfutball.hu

  1. 2015.03.30, 22:24 - Győr, ETO Park
    http://www.csakfoci.hu/hazai/nb1/node/187393

    "Hétfőn, a Quaestor-ügy kapcsán zajló vagyon-visszaszerzési eljárásban a győri ETO Parkot és a stadiont is lefoglalta a nyomozó hatóság - mondta a fővárosi főügyész az M1 aktuális csatornának hétfő este, biztosítási intézkedésként minősítve a győri NB I-es csapatnak otthont adó létesítmény zárolását. Tarsoly Csaba és két társa ellen csalás ügyében nyomoznak - tette hozzá Ibolya Tibor."
  2. 2015.03.27, 18:44 - Győr, ETO Park
    Vajon mennyiért lehet ezt a stadiont (ill. a teljes komplexumot) eladni? Mert gondolom most a Questor-csőd után ez következik.
  3. "Sajtótájékoztató keretében mutatták be a megújuló Sóstói Stadion látványterveit szerda délelőtt. Vígh László, a beruházásért felelős miniszteri biztos, Cser-Palkovics András polgármester és Balogh Attila, a Videoton FC ügyvezetője ismertették a beruházás menetét.
    Vígh László elmondta, tavaly döntött a kormány a Sóstói Stadion átépítésével kapcsolatban, ami szerint egy UEFA 4-es, 100 százalékban fedett, többfunkciós létesítmény épül Székesfehérváron. "Az előzetesen tervezett összeg áll továbbra is rendelkezésre a projekthez. A munkálatok 2015 szeptemberében kezdődnek és 2016 végéig tartanak majd, a stadion befogadóképessége 14250 fő lesz" - fogalmazott a miniszteri biztos.

    Cser-Palkovics András megköszönte a magyar államnak a beruházáshoz nyújtandó támogatását, hiszen az új stadion a város vagyonát fogja növelni, a Vidi szurkolókat pedig kiszolgálni, miközben Székesfehérvárnak nem kerül pénzébe. "Nem csak egy stadionfejlesztés valósul meg, jóval több annál, egy városrészi rehabilit...
  4. http://www.vidi.hu/2014/11/12/bemutattak-a-megujulo-sostoi-stadion-latvanyterveit.html
    http://www.magyarfutball.hu/data/upl/2014/11/1415799369_uj_videoton_stadion.jpg
  5. Hogy haladnak a munkálatok? Nincs erről esetleg egy fotó?
  6. Mi a kivitelezés határideje? A tervek szerint mikor játszat a stadionjában a Dunaújváros? A villanyvilágítás kiépítése mellett mást is csinálnak? Például befejezik a székezést vagy bármi egyebet?
  7. Azóta van valami fejlemény?
  8. Mikor kezdődnek a munkálatok?
  9. 2014.05.16, 12:34 - Debrecen, Nagyerdei Stadion
    Szép, nagyszerű stadion! Gratulálok! 19 vagy 20 ezer? Hát, szerintem szinte mindegy. Máskor egy egész fordulóban vannak ennyien. Inkább örüljünk ennek!
  10. Hogy fog kinézni a felújított Sóstói Stadion? Vannak látványtervek?
  11. Ha az NB I-be jut a csapat, a nyáron kiépítik a villanyvilágítást a stadionban?
  12. http://www.stadionfotos.at/ungarn_fehervar_sostoi_stadion/ungarn_fehervar_sostoi_stadion.html
  13. "A Sóstói Stadion fejlesztését a kormány finanszírozza, a 2014-es költségvetés 4.5 milliárd forintot tartalmaz a fejlesztésre, a forrás másik felét pedig a 2015-ös költségvetésből különítik el.
    "Az önkormányzat tulajdonában volt eddig is az épület és ez nem változik a jövőben sem. Az önkormányzat lesz az építtető is, a magyar kormány részéről pedig a kormánybiztos segíti és koordinálja a folyamatokat. A tervezés szakaszát kezdjük el, felméréseket végzünk, és előreláthatólag 2015 végére, 2016 elejére készülhet el az új stadion.A tervezést szeretnénk láthatóvá tenni a szurkolók előtt, hiszen más projektek esetében azt tapasztaltuk, hogy érdeklik az embereket az aktuális állapotok. A tervezés azt is el fogja dönteni, hogy mikor indulhatnak azok a munkálatok, amelyek miatt egy ideig nem lesz használható a terület. Természetesen a klub, a város és a kormány közötti egyeztetések is befolyásolják, hogy mikor kezdődhet el a kivitelezés, konkrét dátumot egyelőre még nem tudok mon...
  14. 2015-re készülhet el az új aréna.
    Új stadiont kaphat a Vidi, írja mai cikkében a blikk. A létesítmény építésére mint egy 9 milliárd Ft-ot szán majd a kormány és 2015-re készülhet majd el. A tervekről jelenleg annyit lehet tudni, hogy 18 ezres stadiont álmodtak meg, ami azért is lényeges, mert az UEFA előírásai alapján ennyi a minimum szám a BL és az Európa Liga főtáblás mérkőzések rendezéséhez. Az újjáépítés alatt itt is mint a diósgyőri stadionnál, megszüntetik a futópályát illetve teljesen korszerűsítik az egész stadiont annak érdekében, hogy IV-es besorolást kapjon a létesítmény.
    Forrás: blikk.hu
  15. 2013.09.19, 17:32 - Pécs, PMFC Stadion
    Ahol most nem épül stadion az országban, vagy nem újítják fel a jelenlegit, ott talán sohasem fog. A bama.hu információi szerint Pécset is el fogja érni a stadionépítési láz. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a baranyai megyeszékhely új létesítményt kap, vagy a mostanit modernizálják. Mindkét alternatívára van esély."

    (...)

    "A portál megkeresésére az MLSZ-nél azt válaszolták, hogy a program a pécsi stadiont is érinti, a tervezés még az idén elkészülhet. Első kategóriás létesítményről van szó, azaz legalább 6000 néző befogadására lesz alkalmas, fedett lelátókkal. A beléptető- és kamerarendszer beüzemeltetését az MLSZ külön projekt keretében valósítja meg.
    http://www.csakfoci.hu/node/148272#
  16. http://www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_i/honved-igy-kepzelik-el-az-uj-bozsik-stadiont-kepek-2280407
  17. http://www.csakfoci.hu/node/146684
  18. http://www.magyarfutball.hu/data/upl/2013/09/1379093948_puskas_stadion_latvanyterv.jpg
    forrás:
    http://hetivalasz.hu/uzlet/stadion-a-stadionban-63440
    2013.07.05.
  19. Garancsi István tulajdonos válasza a Videoton Facebook oldalán egy szurkolói kérdésre:

    „Tervezzük az egész stadion fedetté való átalakítását. A lelátókat közelebb szeretnénk hozni a pályához. Amikor majd ez mind eldőlt, a közbeszerzések lebonyolódtak, akkor tudjuk megmondani, hogy hol játszunk majd a munkálatok alatt – írta Garancsi, akinek a kérdező a felcsúti pályát ajánlotta. Az időzítésről is szó esett. – Pontos válaszokat két-három hónap múlva tudok adni. Nagyon sok hasonló befogadóképességű stadiont megnéztem már. Sok ötletet »elloptunk«, ezeket majd beépítjük."
    http://www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_i/videoton-paulo-sousa-a-mi-vendegunk-volt-kedden-garancsi-2279139
  20. https://picasaweb.google.com/105924105405324874095/AzIdojarasIsSegitASportpalyaFelujitasaban
  21. Az interneten böngészve bukkantam erre:


    "Az időjárás is segít a sportpálya felújításában


    Az elnyert TAO-s pályázat legfontosabb ütemének végrehajtása zajlik most, ami a focipálya és környezetének a felújítását szolgálja. A Főtér kialakítása mellett, fontos esemény ez most Sárospatakon. Aros János városunk első embere nap, mint nap személyesen is figyelemmel kíséri az eseményeket, így szívesen vesszük a témával kapcsolatos tájékoztatóját a munkálatokról...

    Jelenleg a küzdőtéren, ahol az események zajlanak, folynak a munkálatok. A korábbi esős napok előtt sikerült a tervezett helyeken a gyepszőnyeget kicserélni, úgy hogy az égből jövő locsolás soha jobbkor nem jöhetett volna. A cserére nem szoruló részeken is végeznek karbantartásokat: ráfüvesítenek, műtrágyáznak, „megfésülik” és amit még a szakember jónak lát.
    Ezzel párhuzamosan folynak a kerítés cseréjének és a labdafogó háló tartószerkezetének alapozó földmunkái, illetve az épület tetejének hő és vízszigetelése.

    Sá...
  22. Ez már nekem is eszembe jutott. Talán a felcsúti oldalon én is szóvá tettem, hogy a paksi "stadion" sincs 5 ezres, mégis játszhatnak benne NB I-es mérkőzést...
  23. Ha jól tudom, már zajlanak a fejlesztési munkálatok. Látható erről valahol fotó? Esetleg tud ide feltölteni valaki?
  24. A dunaújvárosit? Ezt nem igazán értem, hiszen ott nincs világítás.
  25. Nem akarok butaságot írni, de mintha a paksi "stadion" befogadóképessége is alatta maradna az 5 ezernek, mégis játszhatnak benne NB I-es meccset.
    Felcsúton nem volt betervezve az NB I-be jutás, így érthető - különösen egy 2 ezer fő alatti településen -, hogy nem terveztek 5 ezres stadiont.
  26. Megindultak a stadionfelújítási munkálatok? Július vége nincs olyan messze, a rajtra készen lesz minden?
  27. 2013.05.26, 21:36 - Szolnok, Tiszaligeti Stadion
    A villanyfényes premier - ahogy hallom-olvasom - nem sikerült valami fényesen... Félbeszakadt a meccs mert kialudt a stadion világítása. Remélem nem azért, mert összecsapták a kivitelezést.
  28. Gyakorlatilag NB I-es a Kövesd, szóval igyekezni kell ezekkel a fejlesztésekkel, hogy a stadion is NB I-es legyen. Különben úgy járnak mint az Eger.
  29. Egyébként zajlik a kivitelezés? Csinálják a világítást? Csak azért kérdezem, mert teljes a káosz Egerben, a csapat kiesett és nincs NB II-es licence sem.
  30. Egy esetleges feljutás esetén a Mezőkövesd is úgy járna, mint az Eger? Ha nem tévedek, jelen állapotában ez a létesítmény se felel meg az első osztály követelményeinek, nincs például világítás, amit biztosan nem lehetne elkészíteni a bajnoki rajtra.
  31. Szemre tetszetős, mutatós a Vidi stadionja. Gratulálok hozzá!
  32. http://www.magyarfutball.hu/data/upl/2013/09/1379027467_sostoi_stadion_2.jpg

    Ez is a Videoton honlapjáról való. ( http://www.vidi.hu//_files/news/675x380/13745.jpg )
  33. Most már felesleges is ezt a marhaságot megcsinálni, hiszen csődbe jutott a klub, talán le sem játsszák a hátralévő meccseket. A megye I-hez meg elég ez a "stadion" így ahogy van.
    Csak tudnám tavaly miért fogadta el a licencét az Egernek az MLSZ ha 2009-ben a minden szempontból jobb lábakon álló Gyirmótét visszadobták? A kialakult tragikomikus helyzetért óriási felelősség terheli az MLSZ következetlenségét, hozzánemértését.
  34. Én ezt továbbra sem értem. A tartó oszlopokat a nézőtér és a játéktér közé helyezik el? Nonszensz. Jó hogy nem a 16-oson belülre. Ki hagyta jóvá ezt a marhaságot? Inkább ne csináltak volna semmit ha csak erre telik.:(
  35. karak! Én még ilyet nem láttam! Minden stadionban a lelátó mögött emelkedik az oszlop. Ezt kár ÍGY megcsinálni, ezen tökölni közel egy éve aztán ez lesz belőle.Ki az, aki ezt így engedte?:(
  36. http://www.magyarfutball.hu/data/upl/2013/09/1379027415_sostoi_stadion_1.jpg

    Ezt a képet ma láttam a Videoton honlapján( http://www.vidi.hu//_files/news/675x380/13696.jpg ). Ha egy ilyen kép készült a "magasból", biztosan készült több is. Szívesen látnék egy sorozatot a stadion mai állapotáról "kívül-belül" bemutatva azt.
  37. 1 év után még mindig csak itt tartanak? Az alapozásnál? Lassan a 4-es metróval vetekszik az egri stadionvilágítási project. 1-2 dolgot átértékeltem. Most már úgy látom, hiba volt az egriek indulását engedélyeznie az MLSZ-nek az NB I-ben. Komolytalan így a bajnokság, az átlagnézőszámot jócskán lehúzza az egriek mérkőzésén lézengő 30-40 néző, és így feleslegesen elvette a helyet egy arra érdemesebb, a háttér, a stadion stb. tekintetében alkalmasabb csapattól. A világítás meg mire elkészül a csapat újra az NB III-ban lesz. Magyar foci 2013... Így sosenm fogjuk utolérni az európai középmezőny elejét!
  38. 2012.11.30, 17:09 - Szolnok, Tiszaligeti Stadion
    Mire rendbe teszik ezt a stadiont addigra NBIII-as csapat lesz a Szolnokból...
  39. Azóta sem történik semmi az egri stadionban? Nem vonultak fel munkagépekkel? Egyáltalán mi történik stadionügyben Egerben?
  40. Aha. Tehát a 8 ezer néző indokolja, hogy adófizetői pénzből épüljön egy új 22 ezres stadion.
    Tényleg ne beszéljünk már hülyeségeket...
  41. Elöljáróban leszögezem, hogy semmi bajom a Fradival. Elismerem eredményeit, fantasztikus múltját, hazai és nemzetközi respektjét stb. De! A jelenben nem meghatározó csapat, nem állandó részvevője a nemzetközi porondnak, 5-6 ezer nézőnél többen nem járnak ki az Albert Stadionba. Ezért nem érzem indokoltnak és igazságosnak, hogy állami beruházásként (értsd adófizetői pénzből) építsenek egy új, 22-23 ezres modern stadiont az Üllői úton.
  42. Lehet, csak az információ hiánya mondatja velem, de szerintem az a cím nem helyes, hogy fejlesztések a Sóstói Stadionban. Mert a cikkből az derül ki, hogy nem a centerpályán, hanem a stadion környékén zajlanak beruházások. Vagy magában a Sóstói Stadionban is lesz valamilyen komolyabb fejlesztés ebből a másfél milliárdból? Tudja ezt valaki?
  43. "Az elmúlt napokban gyors és látványos munkák zajlottak a Sóstói Stadionban, melynek eredményeként az E-F-G-H szektorok ülőhelyeit összesen 276 új székkel bővítették, ezzel is növelve a stadion befogadóképességét, gondolva a közelgő hazai Európa Liga csoportmérkőzésekre. Ráadásul a hazai szurkolók részére egy új szektort is kialakítottak a korábbi V2 szektor helyén, mely a K betűjelet kapta.
    A Sóstói Stadion ezeknek a bővítéseknek köszönhetően immár 14.135 szurkoló befogadására alkalmas."

    Ezekről a munkálatokról látható valahol fotó?

    Egyébként gratulálok, ez itthon tényleg a legszebb stadion, szerintem szebb az új győrinél is.
  44. csj13!

    Köszönöm a tájékoztatást. Remélem az amúgy is szép stadion még szebb, még jobb lesz.
    Vannak már esetleg látványtervek a tervezett fejlesztésekről? Ha igen, hol tekinthetők meg?
  45. 2012.09.19, 18:02 - Miskolc, DVTK Stadion
    Szépek ezek a tervek és kívánom, valósuljanak meg! De. "Mindössze" 800 millióból és jövő áprilisra készülne el? Ez reális? Én nem tudom, nem értek hozzá, csak kérdezem. Más stadionok esetében milliárdok röpködnek (Fradi, Loki).
  46. Olvassa az ember, hogy új, illetve teljesen megújult stadion lesz Debrecenben, Diósgyőrben, Ferencvárosban stb. A Vidi stadion további csinosítását vagy például a nézőtér befedését, esetleg a kapuk mögötti kanyarban lévő szektorok közelebb vitelét a játéktérhez nem tervezik? Akár TAO-s pénzből akár az EL-ben megkeresett összegből?
  47. Így első ránézésre ez valóban nem üti meg még a magyar NB I. alacsony, minimális követelményeit sem. Sajnos.
  48. 2012.06.14, 15:44 - Nyíregyháza, Városi Stadion
    Eldőlt már? Itt játszik a Loki a BL selejtezőjében?
  49. Tisztelettel és érdeklődve kérdezem, hol tart a stadion felújítása? Történt már valami? Mikorra és mi fog elkészülni?
  50. 2012.03.29, 15:24 - Siófok, Révész Géza utca
    Kicsi vagy nem kicsi, nem ez a kérdés. Ronda, siralmas. Nem NB I-es szintű "stadion". Szégyen. Sajnos, nem az egyetlen az "első osztályú létesítmények" sorában e téren.:(
  51. Hol vannak a szurkolók ebből a szép, hangulatos stadionból? Bántóan alacsony az átlagnézőszám Fehérváron. Ott nem szeretik a focit???...
  52. Nem akarom a Vasas-szurkolókat megbántani, de ez a "stadion" borzalmas. A pálya minősége kritikán aluli. Nem is értem, hogy engedhet az MLSZ ilyen "stadionban" első osztályú mérkőzést megrendezni. Sem a "stadion", sem, a "csapat" nem NB I-es szintű.
  53. Előzőhöz kapcsolódva. Tervezik az egészen közeljövőben a stadion kibővítését? Nem is annyira az esetleges BL vagy EL szereplés miatt kérdezem, hanem azért, mert ha a Puskás Stadion felújítása tényleg elkezdődik és eltart pár évig, akkor addig itt (is) játszhatna a válogatott.
  54. Legyen Paulo Sousa Stadion?:)))))
  55. Köszönöm a kiegészítést! Én voltam pontatlan, ugyanis én elsősorban az NB I-es és NB II-es stadionokra gondoltam. Valóban, kisebb településeken, alacsonyabb osztályvan van erre örömteli példa, hirtelenjében még a komáromi Czibor Zoltán és a dorogi Buzánszky Stadion jutnak eszembe. Még egyszer köszönöm a kiegészítést!
  56. Tehát volna kiről elnevezni a Videoton arénáját. Puskás, Budai II., Bozsik, Hidegkúti, Illovszky, Szusza, Albert Stadion. Miért csak Pesten vannak elnevezve a stadionok egykori kiválóságokról? Tudtommal vidéken egyetlen stadionnak sincs valódi névadója, elég fantáziátlanok a stadionok nevei. Ennél már csak az állapotuk rosszabb. Siófok, Paks, Debrecen, Vasas, vagy tavaly a Szolnok... még a szerény magyar követelmények szerint sem első osztályú stadionok, szégyen ilyen "stadionokban" NB I-es mérkőzéseket rendezni. A portugál, német, olasz stb. luxus stadionokhoz szokott Paulo Sousa fog ám csodálkozni hétvégén az elmúlt évek sikercsapatának Oláh Gábor utcai "stadionján", de le fog esni az álla a siófoki, paksi "első osztályú stadionokat" látva is. A magyar labdarúgás szakmailag is és infrastrukturálisan is jócskán el van maradva még az európai közép mezőnytől is. Sajnos.
  57. Még az jutott eszembe, hogy miért nem nevezik el ezt a stadiont valamelyik VIDI-legendáról? Lehetne a stadion névadója Kovács Ferenc, Mezey György, Csongrádi Ferenc, Disztl Péter, Májer Lajos vagy bárki más, akinek a neve összeforrt a klubbal. Vélemény?
  58. 3200 néző volt tegnap a Videoton - Paks meccsen. Vagyis mindössze ennyien voltak kíváncsiak a tavalyi bajnok és a tavalyi ezüstérmes, a nemzetközi porondon még egyedüli magyarként álló csapat rangadójára. Szégyen! Ha ez a csapat diósgyőri lenne, garantáltan minden hazai meccsen 10 ezer fölött lenne a nézőszám. Mért nem szeretik Fehérváron a focit? Ha ennyire nincs igény ott a (minőségi) focira, akkor felesleges ennyi pénzt ölni a csapatba. Költözzenek át Békéscsabára vagy Nyíregyházára, garantált lesz a telt ház, azokban a városokban vannak SZURKOLÓK, akik biztosan sokkal jobban megbecsülnének egy ilyen csapatot! Mit kéne még tennie a Videotonnak ahhoz, hogy bajnokcsapathoz méltó közönsége, hatalmas szurkolótábora legyen?
    (Beírásomon nem kell megsértődni, akinek nem inge, ne vegye magára!)
  59. 2011.07.22, 18:53 - Zalaegerszeg, ZTE Aréna
    Kár, hogy nincs befejezve ez a stadion. Ha a másik hosszanti lelátót is felújítanák, az ország legjobb stadionja lehetne. Nem tudja valaki, nincs napirenden a befejezés?
  60. 2011.07.14, 14:17 - Szolnok, Tiszaligeti Stadion
    Ez a "stadion"(-nak csúfolt valami) a magyar labdarúgás szégyene. Nem is értem, hogy lehetett itt tavaly NB I-es meccseket rendezni, pontosabban ezt megengedni.:(
  61. Ez az egyik, ha nem a legjobb magyar stadion. Kevés olyan stadionunk van, amely nemzetközi mércével is elfogadható. Talán ilyen még az újpesti, a ferencvárosi, a zalaegerszegi és persze a vadonatúj győri stadion, és reméljük még inkább ilyen lesz a létesítendő új debreceni aréna. Ha ez a Sóstói Stadion fedett lenne, semmiben nem lenne különb még kinézetre sem bármelyik átlagos nyugat-európai arénától. Igaz, befogadóképesség tekintetében mindegyik jóval alatta marad egy átlagos nyugati stadionnak, s ahogy hallom, a debreceni sem lesz nagyobb 16 ezresnél. Szóval, egyhamar nem álmodozhatunk egy EB-társrendezésről sem.
  62. 2011.07.07, 14:37 - Miskolc, DVTK Stadion
    Nem tudja valaki, folytatódik a stadion felújítása? A kapuk mögötti részek eléggé ütött-kopott benyomást keltenek, különösen az új lelátó mellett.