magyarfutball.hu

Sevilla FC - Újpest FC 4 : 0 21:45

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése
tippjáték
tippek
  1. 2 : 0 (1)
UEFA Európa Liga 2. selejtezőkör 1. mérkőzés
helyszín : Sevilla, Estadio Ramón Sánchez Pizjuán
játékvezető : Treimanis Andris (Litvánia)
nézőszámok:
  1. nso.hu: -
  2. sevillafc.es: -
  3. ujpestfc.hu: -
  4. MTI: 29.671

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2018.07.28, 12:38 (szerk.: 2018.07.28, 12:58)
    Nebojsa Vignjevic: A piroslapot követően ez a mérkőzés véget ért a számunkra. Nagyon sajnálom, hogy nem tudtunk 90 percet játszani a piros-fehérek ellen. Bízom benne, hogy a visszavágón teltház előtt, a szurkolóink támogatását élvezve, egy kellemes estét, élményt szerezhetünk majd mindenkinek otthon. Nagyon büszke vagyok a szurkolóinkra, mindig nagy pluszt jelent számunkra, ha velünk vannak, így köszönöm, hogy többen is eljöttek ilyen messze szurkolni nekünk

    Pablo Marchín: Az, hogy a Sevillánál az első tétmérkőzésem ilyenre sikerült, elégedetté tesz. Nem mondom, hogy nem szerezhettünk volna több gólt, viszont amit kértem a játékosaimtól, hogy adjanak bele mindent, küzdjenek, azt maximálisan megtették, úgyhogy örülök. Alapvetően teljesítettük, amit célként tűztünk ki az első meccsre. Nem kell képmutatónak lennünk, hogy bevalljuk, azért ez a négygólos előny megkönnyíti a dolgunkat a visszavágóra. A fiúk megfogadták a tanácsaimat, így csapatként tudtunk működni, az pedig egyértelmű, hogy a jövőben is az egység lesz a kulcs, ha nagy dolgokat akarunk elérni. Ugyanakkor negatívumokat is felfedeztem, volt egy-két játékos, aki még nem tudott alkalmazkodni a többiekhez, ezáltal kilógott az együttesből, de ennek az is az oka, hogy egyesek nem a megszokott posztjukon szerepeltek. Nem akarok elégedetlenkedni most, az mindenesetre biztos, hogy le kell ülnünk elemezni és videózni, hogy mindenki tudja és megértse, pontosan mi a szerepe és a feladata.

    http://ujpestfc.hu/article?id=6568
    http://www.nemzetisport.hu/europa_liga/el-ennel-jobb-debutalasra-aligha-vagyhattam-a-sevilla-trenere-2649755
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2018.07.28, 12:13 (szerk.: 2018.07.29, 11:14)
    Szerencsénkre a Sevilla teljesen komolytalanra vette a 2. félidőt és így nem lett belőle 7-8 különbség.

    Csodálkoztam volna, ha kihúzzuk a hosszabbítást gól nélkül. Magyar csapatoknak ez nem szokása.

    Sajnáltam szegény Újpestet, de a 2. gól és a kiállítás után teljesen értelmetlenné vált a meccs, és a szünetig bírtam nézni, aztán elmentem aludni...

    Igazából a 26. percben kezdett megint a gólra hajtani a Sevilla 3 perc kellett nekik.
    4-et rak közé a Sevilla ezen a félig bari meccsen. Ez van kb a Sevilla 10. legértékesebb játékosa ér annyit, mint a teljes UTE. A károgók legalább végre ráránthatnak ezen a héten is egészségükre.

    Ki az aki 0,00000000000001%-ban is reménykedett benne, hogy legalább 1 gólt rúg az újpest? emberek egy sevilla az ellenfél akik egymás után 3 EL-t nyertek. xddddd és a spanyol bajnokságban mindig a 4.5.6- helyen vannak.

    A mérkőzéssel kapcsolatban sajnos a bíró belenyúlt a meccsbe, ha ez tizenegyes akkor egy szöglet utáni kavarodásnál 12-16 játékost kellene kiállítani. jobb csapat a SEVILLA, de mért kell még jobban megnehezíteni egy kisebb csapat dolgát. Nálam a BÍRÓ érdemelt piros lapot.

    A tizenegyes egyértelmű volt. A vébén volt egy olyan megfogalmazás, hogy kézzel nem lehet szabályosan megjátszani a labdát, márpedig Pauljevics azzal szabálytalankodott, tehát ki kellett állítani. De miért kellett lerántani az ellenfelet? Lehet, hogy be sem rúgta volna, a tizenegyest meg általában értékesítik. Sőt, még ki is állítják, ezzel teljesen érdektelenné téve a meccs további részét.

    Szomorú látni, hogy a sevilla "b" csapata agyonveri a magyar csapatot.
    Szomorú látni, hogy egy véleményem szerint behozhatatlan előny van. Na persze nem a 3-0 vagy akármennyi is lesz... Hanem a színvonal, az iram, a technikai, az erőnléti, és a foci minden elemét felsorolhatnánk.... Ég és föld sajnos, ezt már soha nem lehet behozni, semmiféleképpen. Hiába ömlik a magyar fociba a pénz, az még így is aprópénz ezekhez képest, belegondolni is borzasztó, hogy ennek tízszerese is kevés lenne, meg valljuk be... felesleges is.
    És a legszomorúbb azt látni, hogy sem bíró, sem senki emberszámba nem veszi a kicsiket, már már megalázzák őket.
    Tiszta sor, hogy ez a sevilla a sztárjai nélkül is akkor lő gólt kb amikor akar. Miért kell még ezt a helyzetet kilátástalanná ledegradálni?
    Sportdiplomácia sehol, így azért valljuk be, összefoglalva kijelenthetjük, hogy ez minden szinten, a foci minden elemében kilátástalan, és behozhatatlan.
    Dicséret az újpestnek, amiért nem omlottak össze, és holnap nem azzal lesz teli minden ország sajtója, hogy a játéknak legnagyobb különbségű vereségét egy magyar csapat szenvedte el.
    Azoknak pedig, akik magyarként, egy magyar csapat kínlódásának örülnek, akik magyarként, magyar ellen uszítanak, azoknak szívből kívánom, hogy ez legyen életük legnagyobb öröme.

    Én úgy gondoltam, hogy 5-6 gólt kap majd az Újpest, tehát a 4 elmegy...A bíró elmehet a francba, ilyen szituért nem szoktak pirosat adni. Amúgy az Újpest szervezetten próbálkozott, kritika nem érheti. Nem értem, mi értelme ilyen korán egy Sevillát összeengedni Újpest szintű csapatokkal,ha csak nem az a cél, hogy ilyen nagyágyúkat láthassanak a kis csapatok otthonában a szurkolók. Itt tényleg olyan őrületes különbségek vannak a költségvetésben, hogy párharcról nem lehet beszélni.

    Az első félidő szörnyen egyoldalú volt, tempó, passzpontosság...brrr, nagyon alacsony nívón játszott az Újpest egy olyan Sevilla-val, aki még a felkészülés elején bolt.
    Ez nagyon elszomorító volt!
    A második félidő már tisztességesen sikerült, a végén a gól ért kár.

    Azért remélem Pauljevicet Vignjevic az öltözőben úgy szerbesen jól pofán vágja. Nem tudom mennyi rossz példa kell még neki. Láthatjuk itthon is volt ilyen eset. Kint is. Ez piros tizi sajnos. Inkább hagyta volna max.2-0 na és. Még ha 11-11ellen is 4-0 v.több a vége, szivesebben nézten volna végig mint így. Bár nagyon szimpatikus volt a Sevillatól h.láthatóan visszavett a 2.félidőben és nem akarta rommá verni az Utet. Így talán erős csapattal jönnek a Szuszába játszva egy jó hangulatú, telt házas meccset. Elnézve a 3.selejtező kört az El-ben Brutál kis összecsapások jönnek és utána jön még csak a playoff. RIP a kiscsapatoknak nemzetközi szinten.

    A Újpest még akkor sem tudta normálisan megtartani a labdát, amikor a Sevilla még csak nem is alkalmazott agyig feltolt, fojtogató letámadást. Ez tipikus gondja a magyar csapatoknak a nemzetközi porondon. Ezt az alapkézséget még akkor is tudni kéne, ha alapvetően kontrára játszanak. Amíg nálad a labda, addig se kapsz gólt. És ez elsősorban nem is egyéni technika kérdése, hanem helyezkedési probléma.
    Már az 1940-es években megírta Dr. Kalocsai és Feleki, hogy „a labdarúgásban a legfontosabb a labda nélküli játék elsajátítása, mert nem az játszik akinél a labda van, hanem az, akinél lesz!”.

    A 4. gól előtt érdemes megnézni az Újpest 17-es játékosát, hogy mit "csinál", a gólszerző úgy ment el mellette mint egy Intercity. Elkészült az erejével? Vagy buksiban, mentálisan fáradt már el? Valaki megmondja? Egyébként DVTK szurkoló vagyok (most lehet ekézni, hogy minek írok ide), de a nemzetközi meccseken szurkolok a magyar csapatoknak.

    Én a tizenegyesig néztem a meccset, addig szerintem a bekapott góltól függetlenül nem játszott rosszul az Újpest, bevállalta az őszinte, támadó focit, helyzetekkel, persze beállhattak volna bekkelni is, de valószínű akkor is ez az eredmény, egy ilyen csapat ellen idegenben 10 emberrel sajnos ez a mai realitás.

    Maga a 4-0 emberhátrányban vállalható. Csakhogy ha valaki látta a mérkőzést akkor tudnia kell, hogy ha a spanyolok prémiuma múlt volna rajta, akkor simán rúgnak egy 10est!!! Nem a lilákon múlott, gyakorlatilag 2-0 után szórakoztak velünk!:(( Látták, hogy az ellenfél milyen játékerőt képvisel és inkább szép, mint eredményes játékra törekedtek. Ha csak a 100as helyzeteket összeszámolom, már 6-7 az a 4...
    És ezt azért Sevilla ide vagy oda, nagyon rossz magyarként látni!

    Sajnos az ellenfél kicsit tartalékosan állt fel és ez volt az első éles mérkőzés. Sajnos az első gólban azért a kapusunk kicsit benne volt. A 11-es teljes mértékben szabályos volt, ugyan úgy mint a kiállítás, hiszen utolsó emberként szabálytalankodtunk és ilyen esetben a piros lapot kell felmutatni. Sajnos a magyar csapatok csak akkor jutnak be a csoportkörbe, ha azonos, vagy gyengébb csapatokat kapnak. Mi számít tisztességes helytállásnak? Ez nem volt az, talán ha 1-2 góllal kapunk ki. Ilyen estben a bunker focit kellene játszani és abból játszani támadást, ha mód van rá. Hátvédsorunkat úgy bolondították, ahogy nekik tetszett. Csatárunk viszont nem volt. Lassúak vagyunk fejben. Elfutott a világ mellettünk.

    A szabály úgy szól, hogy ha egyértelműen gólhelyzetben van a játékos és ha egyértelműen a jatékosra irányul a védő szabálytalansága és nem célja megjátszani a labdát, akkor lehet piros és tizi. Márpedig nekem úgy tűnt, hogy az újpesti játékosnak köze nem volt a labdához, nem azt akarta megjátszani...

    Amíg Nagy Dániel egy 40 méteres!!!! és hajszálpontos!!!! átadás után méterekre van lemaradva Jesus Navastól a meccs 3.!!! percében - tehát fáradtság kizárható,hacsak az nem,hogy még nem melegedett e a meccsbe (ez is olyan magyaros....) addig sztem kár itt bármilyen fejlődést várni. Vagy amikor Lovrencsicset egy egyszerű csellel méterekre elküldi az izraeli támadó, aztán kilövi a felső sarkot...

    Totál amatőr az egész... Csak a totál naívak hisznek abban,hogy ez változhat rövidtávon.

    Egy másik fórumon írta valaki, h amíg a Sevilla játékosai az átadásokat dinamikus mozgással futás közben kezelték le, míg az újpestiek állva várták azokat!!!, mintha két külön sportot űzött volna a két csapat. írta...

    Ott kezdődik majd a zuhanás megállása, amikor a képzés a fiatalok közt valódi versenyre épül, az edzők rá lesznek kényszerítve,hogy a legjobb képzést adják, a gyakorlati tapasztalat alapján,amit a meccseken is tudnak kamatoztatni a focisták és ezek a focisták egytől egyig minden edzésen, minden meccsen motíváltak legyenek, mindent adjanak bele. Folyamatosan fejlesszék magukat,h ne legyen hiányos területük az edzők meg egyénre szabva is fejlesszék őket és az egészet mérjék is folyamatosan.

    ma "játékosuralom" van. az edzőknek, már akik esetleg akarnának számonkérni, nincs meg a megfelelő jogosultság/lehetőség a kezében,h a gyengén teljesítőket motíváltabbakkal cseréljék ki, mert hiányzik a rendszerből a verseny, meg nincs is meg a kellő mennyiségű képzett utánpótlás.

    a sok selejtből,amit termel a képzés nemigen lehet válogatni. az ügyesebbek bekerülnek az NB1-be,de annyi már nincs,hogy verseny legyen a kezdőért. A többség ellötyög jó pénzért a rendszerben. akár a cserepadon is jól keres, miért is hajtana?

    A klubok tulajai meg nincsenek rákényszerítve, hogy minőséget adjanak. Minek,amikor alanyi jogon kapják az állami zsetont? Meg hülyék is hozzá. Korruptak is. Azt hiszik majd veszik a jó játékosokat és a pénz majd focizik a pályán.

    nem látok egy klubot sem ma itthon,amelyik valóban teljesítményelvűen működne. Az egyetlen hívószó midegyiküknél az,hogy PÉNZ!!! ha nincs pénz sírnak.

    ha van pénz elhallgatnak,de nem úgy használják,ahogy kéne. Mindenhol a felnőttcsapatra költik, vagy a tulajok és sleppje zsebét gazdagítják, miközben a képzésbe nem feccölnek pénzt és energiát.

    A csapatok egymásra mutogatnak,hogy hát a másik több pénzből gazdálkodhat,ezért szerepelnek jobban, míg ők kevesebből nem tudnak jobb eredményt elérni.

    Totál homály az egész magyar foci. Amatőr szinten van, csak a pénz öntése és a stadionok miatt látszanak profinak.

    a szomszédos országok fiataljait több pénzért viszik nyugati klubok, mint amit nálunk a legdrágább játékosokért fizetnek...

    a piac nem hazudik és azt mondja a magyar képzés értéktelen terméket teremt,amit nem veszünk meg, mert nem éri meg....

    De miért is volt 3 méterrel Nagy Dániel lemaradva? Az Újpest eleve feltolta a védekezését, gondolom azért hogy Navasnak legyen helye hova befutkosni.

    Az Újpest a meccs elején még próbált támadni is! A Sevilla ellen idegenben!

    Érdekes módon egy Premier League hátsó-középső csapat ilyeneket sose enged meg magának például a Man.City ellen.

    11 emberrel bekkelnek mint az állat. Ha 0-3 az állás, akkor is. Mert tudják hogy csak egy véletlen ellentámadásból szerezhetnek gólt.

    A magyar(szerb) edzőknek még ennyi eszük sincs hogy ez lenne az egyetlen esélyük, pedig a vb-n is lehetett ilyet látni a 64 meccsből minimum 50-en.

    Persze lehet hogy az Újpest eleve nem is tudna így játszani aztán csak még nagyobb baj lenne belőle.

    http://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2649725
    http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9194647
     
  3. avatar: fgymat
    2018.07.27, 09:24 (szerk.: 2018.07.27, 20:45)
    Labdarúgás-EL
    EL-selejtező - Négygólos hátrányba került idegenben az Újpest

    Sevilla, 2018. július 26., csütörtök (MTI) - Az Újpest 4-0-ra kikapott a spanyol Sevilla vendégeként a labdarúgó Európa Liga-selejtező második fordulójának első, csütörtöki mérkőzésén.

    A visszavágót egy hét múlva a Szusza Ferenc Stadionban rendezik.

    Európa Liga-selejtező, 2. forduló, első mérkőzés:
    Sevilla (spanyol)-Újpest FC 4-0 (3-0)

    Sevilla, Ramón Sánchez Pizjuán Stadion, 29 671 néző, v.: Treimanis (lett)
    gólszerzők: Jesús Navas (7.), Ben Yedder (32., 11-esből), Sarabia (43.), Vázquez (92.)
    piros lap: Pauljevic (31.)
    sárga lap: Pareja (62.)

    Sevilla:
    Vaclík - Daniel Carrico, Pareja, Escudero - Jesús Navas (Corchia, 58.), Roque Mesa, Vázquez, Arana (Lasso, 77.) - Sarabia (Pejino, 69.), Ben Yedder, Nolito

    Újpest FC:
    Pajovic - Pauljevic, Bojovic, Litauszki, Burekovic - Sankovic, A. Diallo - Nwobodo, Zsótér (Horj, 64.), Nagy D. (Balázs B., 33.) - Novothny

    A hetedik percben Jesús Navas lőtte ki laposan a hosszú sarkot, a hazaiak ezt követően egy sebességi fokozattal rögtön visszavettek a tempóból. A Sevilla azonban így is mezőnyfölényben játszott és helyzeteket alakított ki - Pajovic kétszer bravúrral védett, egyszer pedig szerencséje volt -, de az Újpest nem szorult be a kapuja elé. Sőt, a vendégek igyekeztek akciókat vezetni - különösen Zsótér volt aktív, nagy területet játszott be -, még lehetőségük is adódott. A 31. percben a ziccerben lévő Sarabiát az újpesti 16-oson belül rántotta le Pauljevic. A védőt - hasonlóan a hétvégi bajnokihoz - kiállították, a megítélt büntetőből pedig Ben Yedder növelte a házigazdák előnyét. Az Újpest létszámhátrányban már védekezni kényszerült, a szünet előtt pedig háromra nőtt a különbség, mivel egy ziccerig kijátszott kontra végén Sarabia is betalált.
    A második félidő sportszerű játékot, de közepes iramot és kevés izgalmat tartogatott. Támadott a Sevilla, de játékosai a befejezéseknél nem koncentráltak eléggé. Az Újpest a szünetben rendezni tudta létszámhátrányos sorait, ami arra volt elég, hogy becsülettel, zártan védekezett, illetve olykor legalább az ellenfél térfeléig felvitte a labdát. A hajrára elfáradt az Újpest, futószalagon érkeztek a sevillai akciók a vendégek kapuja elé, de az eredmény csak a hosszabbításban változott, a mérkőzést Vázquez fejes gólja zárta le.

    ske \ sgj

    MTI 2018. július 26., csütörtök 23:37
     
  4. avatar: NNS
    2018.07.23, 15:24
    A párosítás győztese a Žalgiris Vilnius (LTU) vs Vaduz (LIE) meccs győztesével játszik a következő körben.