magyarfutball.hu

Paksi FC - Heart of Midlothian F.C. 1 : 1 20:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 4 (2 szavazat)

játékvezető: 1.5 (2 szavazat)

hangulat: 4 (2 szavazat)

1...5
UEFA Európa Liga 3. selejtezőkör 1. mérkőzés
játékvezető : Gestranius Mattias (Finnország)
nézőszámok:
  1. nso.hu: -
  2. origo.hu: 2.000
  3. paksifc.hu: 2.800
  4. nb1.hu: 4.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: ingersheim
     
  2. avatar: Bran
    2011.08.11, 13:57
    Programfüzet: kép
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2011.07.29, 12:44
    ahogy a tv felvételeken az is látszik, hogy a skót is ugyanúgy fogta a védőjét. Persze amikor érezte, hogy őt is fogják és a labdát akkor sem érné el, ha nem fognák, akkor szépen feldobta magát. Nem akarom védeni a Paksot, de ezt 100-ból 99-szer nem fújják be. Főleg hazai pályán nem...
    Ettől függetlenül látszik, hogy a Hearts gyorsabb, de egyszerűbb - célratörőbb focit játszik mint a Paks. Az viszont nem jött le nekem, hogy jobbak lennének.
    Ha jó időben, jó talajon játszanak Skóciában, akkor a paksiak rövidpasszos játékkal zavarba hozhatják őket.
    Sok sikert magyarok!


    2:22-nél nézd meg! A skót a magyar hátvéd előtt áll, amikor az kezével a nyakánál, vállánál megpróbálja visszahúzni. A skót lép előre néhányat, "verekszik" a fogásban, aztán kifarol. A hátvéd is lép, de közben már elengedte, teszi fel a kezét. A támadó sehol nem fogja, nem fogja vissza a hátvédet!! Szal, be lehetett ezt fújni, mégha sajnos nem a legjobbkor jött. Ez benne van a Paksnak nincs annyi nemzetközi rutinja, hogy az ilyen eseteket elkerülje. Kint csinálni kell megint egy 0:3-at és nincs miről beszélni.


    nevetséges volt a tizenegyes. Ha nem fújja be, senkinek az égegyadta világon nem tűnt volna fel az eset, a skótok sem reklamáltak volna ebben biztos vagyok. Az UEFA ismét megmutatta, hogy az erősebb piacnak kell továbbmenni. Bevallom a tizenegyes után már nem is néztem a meccset, újra és újra lehangol ez a mentalitás, ha a Paks küzdeni fog odakint, és nyilván fog, akkor ugyanezt fogja megint kapni... Hová tűnt a fociból a sport???


    szerintem éppen ellenkezőleg, okosan játszott a Paks. Otthon teljes hülyeség kinyílni, nyomni, ráadásul egy olyan csapat ellen, amelynek valószinűleg jobb a kondíciója, harchoz, ütközésekhez szokott. Otthon a legfőbb cél minimális mennyiségű gólt kapni. Bármennyire is ellentmond a megszokott klisének, idegenben kell gólokat lőni, mert egy hazai 1:1 -gyel és idegenbeli 3:3-mal tovább lehet jutni.
    Lehet, hogy zakót fognak kapni - ez mindig benne van. De miért kapnának? Itt semmivel sem voltak jobbak a skótok. Az igaz, hogy a paksiak nem igazán "haraptak", de ez a magyar csapatok általános betegsége: mezőnyben szépen eljátszogatnak, de nincs igazi gólvágó, nincs jó értelemben vett agresszivitás. A paksiak nem használták ki technikai fölényüket - mert az volt - persze, ha nem számítjuk a kapura rúgásokat, mert az gyalázatos volt. Külföldi csapatok már 20-25 méterre a kaputól rúgnak - ha esetleg nem is megy be, de a lepattanó, kiöklözött labdából könnyen gólt lehet elérni.
    És még valami - én fociztam és soha sem ismertem el, hogy van különbség hazai és kinti pálya között. Vagy ha van is - a bírók sokszor a hazai csapatot előnyben részesítik valamennyire - az minimális. A labda mindenhol gömbölyű. Más sportban nem az a mérvadó, hogy otthon fut, teniszezik, vagy úszik az ember - a teljesítmény dönt. Gondolod, hogy ez a futballban másképp van?
    Azt írod, jobb, ha ki sem mennek. Miért mennének oda feltartott kézzel? Ez igazi magyar mentalitás! Győzni kell menni, vagy legalábbis egy többgólos döntetlenért! Lehet, hogy nem sikerül, de fejben hinni kell, hogy igen!


    Teljesen reális X. Idegenben nehéz lesz, de meglehet. Lehet itt jönni a színtelen, szagtalan, stílustalan skót bunkerfocival. X-ért jöttek. Gratulálok a Paksnak, ajándék minden pont.


    Hát ezek skótok mennyire képzetlenek, az valami elképesztő.. Bartha meg Vayer szerintem kiemelkedett a mezőnyből. Sipeki nagyon szép gól lőtt.
    Viszont szerintem sajnos az otthoni gladiátor focival ezek szétfutják a Paksot. Amúgy gratula. smile
    A bíró meg szarjon sünt farfekvéssel... A mocsokházi, csaló gennyláda.. áramot vezessen ne meccset az ilyen barom smile))


    2800 volt kiírva. Bár a fedett rész szépen tele volt, többnek is tűnt.


    egyébként ez a hearts gyengébb a tromsönél, ezt a sablonos brit focit játsszák gyengén, ami már 20 éve ócska volt!


    Kár ezért az 1:1-ért. Ez a tetű finn mekkora gyökér. A végén pedig odanyomta a sárgát a paksnak műesésért! Tetü. A földön verhető a Hearts, de ezeket a felívelgetéseket el kell felejteni a skótok ellen. Kint is lehet és kell is nyerni. Be kell jutni! Hearts mehet a levesbe, mert tiszta szégyen, amit csináltak. Skóciában két csapat van csak! És ebben nincs a Hearts! Buzi finn, remélem nem mostanában vezet nemzetközi meccset! Az Aalesund meg áááááááááááááááááááá! B...ssza meg!


    A 2. félidőben fölényben is volt a Paks, nem voltak túl jók a skótok. A Paks okosan visszaállt amikor táadott a Hearts, így ők tanácstalanok voltak, kijátszották szélre a labdát, de így igazi ziccereik nem is voltak. Igaz a paksiak sem mutattak sok kreativitást, de ők a Tromsö ellen is úgyjutottak tovább, hogy kegyetlenül kihasználták az ellenfél hibáit, szóval most is meg lehet a továbbjutás.

    forrás:
    http://www.pepsifoci.hu/napi/node/95658
    http://www.nb1.hu/forum2/viewtopic.php?id=79227&p=1
     
  4. avatar: magyarfutball.hu
    2011.07.29, 12:29
    Kis Károly:
    Tudtuk, hogy egy szervezetten futballozó, erős csapattal fogunk játszani. Arra is számítottunk, hogy a Hearts a párharcokra helyezi majd a hangsúlyt, így is történt. Azt gondolom, hogy csapatom mindent megtett a győzelemért, voltak ötletes támadásaink. Voltak lehetőségeink, a végjátékban akár el is dönthettük volna a találkozót. A játékvezetőket nem szoktam minősíteni, ezúttal azonban azt kell mondanom, hogy nem voltak egyenlők a feltételek. És itt nem csak a 11-es előtti szituációra gondolok. Nem lesz könnyű dolgunk Edinburghban, hiszen a Heartsot 17-18 ezer fanatikus buzdítja, de nem fogjuk feladni, mindent megteszünk a továbbjutásért.
    Sok olyan szabálytalanság volt a mérkőzésen, amelyet nem büntetett meg a játékvezető. Nem a párharcokra gondolok, mert már hallom, hogy majd mondják, hogy hát igen, ez egy ilyen játék. A játék az nem ilyen... Volt kezezés, voltak faultok, amelyeket mindenképpen le kellett volna fújni. A játékvezetők ezt nem tették meg, ezt sajnálom. Ha egyenlőek a feltételek, akkor talán előnyt is szerezhettünk volna, de azt azért leszögezném, hogy nem akarom a bírókra fogni.


    Jim Jeffries:
    Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, az elején mi domináltunk. Egy eladott labdából kaptunk egy buta gólt, de a szünet előtt jogos büntetőből egyenlítettünk. A tizenegyesről annyit: amikor készülődtünk a szabadrúgás elvégzésére, a játékvezető figyelmeztette a paksi játékosokat, hogy tegyék le a kezüket. Jó eredményt értünk el, ez biztató a visszavágó előtt. Tudom, hogy a Paks Tromsöbe is 1-1-gyel utazott, de mi nem tesszük meg nekik azt a szívességet, hogy kiengedjük a kezünkből a továbbjutást.

    forrás:
    http://www.pepsifoci.hu/napi/node/95658