magyarfutball.hu

Videoton FC - SK Sturm Graz 3 : 2 20:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése
UEFA Bajnokok Ligája 2. selejtezőkör 2. mérkőzés
játékvezető : Stavrev Aleksandar (Macedónia)
nézőszámok:
  1. origo.hu: 8.400
  2. vidi.hu: 9.000
  3. nb1.hu: 10.000
  4. Nemzeti Sport: 10.000
  5. sksturm.at: 10.000
  6. weltfussball.at: 10.539

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: Bran
    2011.07.24, 16:08
    műsorfüzet:
    kép
     
  2. avatar: FCFPali
    2011.07.22, 16:43
    kép

    A Videoton FC kezdőcsapata a Sturm Graz elleni Bajnokok Ligája selejtező mérkőzésen



    kép

    A Sturm Graz kezdőcsapata a Sóstói Stadionban.
     
  3. avatar: Bran
    2011.07.22, 07:57
    Működő beléptetőrendszer mellett miért nincs pontos nézőszám? Illetve a klubnak valószínűleg megvan ez az adat, de akkor miért nem közlik nyilvánosan!?
     
  4. avatar: magyarfutball.hu
    2011.07.21, 12:35
    Ha a fideszoton jobban koncentrál hátul s a portás se hibázott volna a gólnál, simán le lehetett volna verni ezt a Sturm Grazot. Két meccs alapján ez az osztrák csapat egy rakás nulla!


    Taps az első félidőért, de a második szégyenletes volt. "Szép volt fiúk", meg hasonlók számomra érthetetlen megnyilvánulások.


    Nem volt rossz meccs, sőt kifejezetten élvezhető volt. Kár a hibákért a védelemben, ez a Graz különben verhető lett volna... De ilyen egy profi csapat, könyörtelen helyzetkihasználással. A tizenegyes meg.. Igen, járt volna, de azzal együtt ez még kevés volt.


    Sousa nyugodtan lemondhat, minőségi különbséget sikerült eltüntetni ezzel a taktikával a két csapat között. A Videoton sokkal jobb csapat, mint a Sturm, ez számomra nem kérdés.
    3-2-nél ha nem tudja motiválni a csapatot, ráadásul pont a szünet előtt sikerült betalálni, az ilyen menjen jegyszedőnek... Vérgőzös fenevadakat vártam a második félidőre, erre úgy jöttek ki a srácok, mintha a Vidi állna továbbjutásra.
    A bírók pedig a világ szégyenei, női vébére befértek volna...


    Ez a Sturm egy közepes nb1-es csapat benyomását keltette, nagy lehetőség volt a Vidinek, főleg hogy utána egy grúz csapaton keresztül jöhetett volna a csoportkör. De el kell ismerni, hogy a győzelem önmagában szép eredmény, mégiscsak az osztrák bajnokot verték meg. Az első félidő nagy élmény lehetett, egész leizzadtam én is. smile

    A spanyolok közül Bracchi jól lövi a szabadrúgásokat. Sándornak meg nem Hector adta a gólpasszt? Nem lesznek ezek rosszak sajnos, erősödtek velük.


    Amúgy meg a Videoton saját magát verte meg, a Sturm 4 góljából 1 volt elismerésre méltó, a többi a vicc kategóriát súrolta. Tujvel egy kicsit emlékeztetett a mi Malinauskasunkra, kár volt őt védetni, de utólag már könnyű okoskodni. Azért elismerésre méltó volt az első 45 perc.


    Az első félidőben jól játszott a Vidi, a másodikban már csak erőlködött... Azt meg végképp nem értem, hogy Sousa mi a fenét lát Tujvelben??? A második gólnál már a beadásra ki kellett volna jönnie (bő 3 m-ről fejelték rá), a gyenge fejest meg nem lett volna szabad kiejtenie...


    Egyébként miért nem a montenegrói válogatott Bozovic védett, aki a montenegrói válogatottal lehozott egy gólnélküli döntetlent a Wembleyben az angolok elleni tétmeccsen?


    hát... (bár tudom, hogy 'hát'-tal nem kezdünk mondatot)

    de...
    első félidő támadójátéka, küzdése = bajnoki cím
    első félidő védőjátéka = kiesés

    második félidő támadójátéka = stabil bajnoki középmezőny
    második félidő védőjátéka = kiesés, esetleg osztályozó

    összeségében...
    támadójáték minimum dobogó...
    védőjáték kb kiesésközeli élmény...

    ha tarják magukat ahhoz, hogy csak eggyel rúgj többet, akkor bajnok cím,
    egyéb esetben... hát a rák nem tudja...


    Graztól védőt vittek a Bundesligába 1 millió euróért. Viditől??? Ők csak kínálgatnak millió euróért, nem eladnak.


    Nézőszámozzunk is, ha tényleg volt 10 ezer néző, - én fél házat néztem olyan 7-8 ezer emberrel - akkor gratula.


    Az az igazság, hogy a nemzetközi meccseken legyen az klub vagy válogatott meccs a magyar csapatok SAJNOS csak a bohóc szerepét játsszák el rendszeresen ha papíron hasonló erősségű vagy sokkal erősebb ellenféllel játszanak(TISZTELET PÁR KIVÉTELES MECCSNEK). És ezen felül van még a majd jövőre újra lehet próbálkozni sablonduma is.

    Az egész mögött a mentális gyengeség rejlik, ami leggyakrabban védői hibákban nyilvánul meg. Az nb1 es meccseken is mindig magyarázkodnak az edzők a meccs után, hogy sok volt az egyéni hiba, stb stb. Na de bassza meg, akkor nem hibáznak amikor a fizetést kell felvenni (itt is tisztelet a kivételnek).

    Ezt az egész baszott posványt kéne valahogy felszámolni, ami jó 20 éve alakult ki a magyar foci körül. Mert már tényleg prostituált unalmas, hogy egy ma 10 éves gyerek se lehet biztos benne, hogy felnőttkorára lát magyar csapatot a Bl-ben vagy magyar válogatottat EB-n vagy VB-n.


    Ja jók voltak, de azért rendesen ki voltak hangosítva szerintem. De nem von le ez semmit az érdemükből, mert jól nyomták, főleg az első 20 percben. Koreo is szép volt, a nézőszámra se lehet panasz. Ha egy szóval kéne jellemeznem, akkor korrekt! big_smile


    Én szurkoltam a Vidinek !

    De tavaly a Loki EL-be jutott, tavalyelőtt meg BL-be.

    A 2 miiliárdos Vidi meg tavaly és most is az 1.körben esett ki !
    Nem világklasszis csapatok ellen, hanem Maribor és Sturm ellen.
    S simán !!!
    Maribor és Sturm is simán kihuzta a meccset, 2.félidőben 2 helyzetecskenk volt összesen.

    2 milliárdos csapattól ez k.. va kevés, jöhet a SALLER és a KOKI!
    Hagyjuk már ezt a hülyeséget, hogy jó alap, stb.
    Ez kevés, védekezés egy NAGY NULLA !
    Magyar csapatok EL-, BL, válogatott szinten, kupameccseken átlagban 3-4 gólt kapnak, középcsapatoktol is minimum 2-3 -at

    SOUSA meg menjen vissza a r.. k.. a...-ba:!!!!!!
    "nagyon jol jatszottunk , stb. igazi világklasszisok voltunk "
    Önkritikus nyilatkozat.....

    20 másodpercig volt esélye a Vidinek az 1. gól után, utána meg 0. ( AZAZ NULLA )

    2 MILLIÁRD FORINTBÓL EZ NAGYON KEVÉS !!!!!!!!!! ENNYI!!!!

    ( 200 millióból nem lenne az )


    meg a másik: hol volt ott 10,000 néző.. ugyan már.
    Kis politikai színezettel smile)) narancs elvtársak lélek

    valosagban szerintem 6,000 -7,000


    Az exvidista Farkas genyónak igaza lett "a Vidi nem lesz pofozógép a BL-ben"

    Hát nem is.

    A 60.percre már a csapat fele fel is adta az egészet. Szánalom, hol a nagy arc ilyenkor?

    Kis Vidi selejtezőben egy meccsen legyőzi ezt a hulladék osztrák csapatot es mindenki dicshimnuszokat zeng a "hőstettről".

    Bezzeg a Lokitól már alapelvárás volt a média részéről Fiorentina, vagy a Liverpool legyőzése.

    A Levszki egy sokkal jobb csapat volt, mint ez a fos Sturm, a Loki oda-visza verte mégis.

    Ez a Vidi gyenge, fejben es lábban is, ennyi.


    Hallgasd vissza Feri bácsit a lengető partjelző kapcsán.
    A 2. félidő elfogadhatatlan volt, Souza-t sem értettem, a "szép volt fiúk!" és az "álljatok fel" is groteszk rigmus volt egy ilyen félidő végén. A meccs végén meg a következő napokban meg megpróbálják eladni az eladhatatlant, Souza nyilatkozata már ezt mutatja.


    Mindenki tudta,h ha gólt kap a Vidi,akkor kiesnek. Erre összehoztak kettőt is...
    Azért grat a győzelemhez!


    Mikor nekiindultunk mindenki úgy volt vele, hogy esélyesebb a Graz, erősebb bajnokság az osztrák. Játszottunk két ki-ki meccset, szarul jöttünk ki belőle. Megvertük őket hazai pályán, ez is eredmény.


    Apropó, mit csinált a ,,nagy Alves"? Sokan már-már követelik a magyar válogatottba! Ismét bebizonyosodott, hogy a magyar bajnokságban ,,király", de nemzetközi szinten ló micsodát se ér!


    lehet most derül ki, hogy a siófoki meccset jobb lett volna lejátszani, akkor kiderült volna, hogy ez a kapusnak mondott valaki, nem is biztos, hogy kapus. Majdnem két méter magas és nem mert kimozdulni az ötösre beívelt labdára. Cirkusz, remélem a Fradi ellen is így véd majd.


    3-2-nél, amikor visszajöttünk a meccsbe épp az lenne a fura ha bármelyik játékost külön kellene motiválni..
    ezt a piperkőc buzit én is utálom, de ez a meccs nem Sousán ment el. nem az a lényeg hogy egyszerre hány támadó van a pályán, egy csatárral is lehet gólratörően játszani, és ezt ma bizonyitotta a csapat. nyilván ha a 2 meccset egészében nézzük felesleges külső körülményekre hivatkozni, de ezen a napon 2 látványos birói hiba döntött, és amikor ezeket épp kihevertük Tujvel kinyiffantotta a csapatot.. nem azzal van a gond hogy kijött róla a fejes mert nagyon közelről kapta azt a labdát, hanem hogy utána magát féltette, nem ugrott rá a labdára hanem balra vetődve próbálta betakarni a kaput.. azért áll ott a kapuban hogy ha kell rúgják szét a fejét, és ezt lehet szeretni meg nem szeretni de ezért kapja a fizetését..
    Elek cseréjét én se értettem, Sándor helyére Vasziljevicset hoztam volna, hogy a középpályát továbbra is uralni tudjuk de nem hiszem hogy ezen múlott.
    a Sturm ma is mindent megmutatott a tudásából, nagy nulla az egész csapat, persze ezt a legtöbben eddig is tudtuk. semmi olyat nem csináltak amivel rászolgáltak volna a továbbjutásra, látatlanba is 50-50-re mondanám a grúzok elleni párharcot. bár ez utóbbit igazság szerint már leszarom.


    Mitrovic, Sándor, Elek középpálya iszonyat pörgött az első félidőben. Mintha ördögök kergették volna őket. Nikolában a brusztolós játéka mellett benne vannak a váratlan indítások és oda is tudja rúgni ahova akarja. Ha beilleszkedik nagy erősségünk lesz.


    én a helyszínen úgy láttam a második félidőt, hogy nagyon mentek a srácok, ha úgy tetszik "daráltak", viszont a Sturm nagyon taktikusan visszazárt és nem hagyott területet nekünk. A helyszínen egy nagyon élvezetes meccs volt, nagyszerű hangulattal és győzelemmel, ami sajnos nem ért győzelmet.

    Sousáról pedig az a véleményem, hogy az előrejátékunkban kezdem látni a stílusát, és ez tetszik. Viszont hátul sürgősen igazolnunk kell, mert ott egyetlen nemzetközi szintű játékosunk sincs (Bozsovicsot leszámítva, akit érthetetlen okokból nem játszat a mester - szerintem.


    Azt én is mindenképpen Sousa hibájának tulajdonítom,h a Bajnok hátsó alakzatból 1 ember maradt a kezdőben.

    Így mire számítottunk.

    A kapust vmiért padoztatjuk,két új szélsőhátvéd,meg egy régi-új belsővédő.

    Kódolva voltak az összeszokatlanságból adódó hibák.

    Egyébként érezni a keze munkáját a csapaton,de úgy érzem,h az erősítésnek szánt játékosok szintjét felülkalkulálta,mert Mitrovics az,aki ténylegesen erősítés.

    De tényleg látványos,és szórakoztató a játékunk,de a mérce magas,ezt kellene hozni a paks,a Kispest,Loki,stb ellen is!


    Szerintem is hasznos volt Alves, viszont Gyuri teljesítményét meg felértékeli a nép, úgy a 20. percben megjegyeztem a körülöttem állóknak, hogy találkozott már a labdával? Aztán lőtt egy gyönyörű gólt, de ettől sem javult fel igazán. Sokat gürcölt, ezt nem vitatom, de továbbra is nagyon sok labdát elszór. Tud ő még javulni!

    Nálam Elek volt a mezőny legjobbja (meg voltunk győződve róla, hogy sérülés miatti a cseréje, ezek szerint mégse?), neki nyolcast adtam volna, Danikának hetest, a többiek 6 és 5 között.


    A bíró az első grazi gólnál jó döntést hozott. Köszönhetően annak, hogy közel helyezkedett és remekül kapcsolt. Inkább az a szomorú, hogy nem helyezkedett ugyanilyen jól és nem volt ugyanilyen sasszemű akkor, amikor az osztrák bekk vetődve kezezett a 16-osán belül.

    (Szvsz 10 magyar bíróból 10 reflexből fújta volna le a grazi akciót a lengetéskor, pláne, hogy az orra előtt lobogtatott az asszisztens. És hozzáteszem, 10 magyar csatárból jó ha kettő belőtte volna azt a ziccert, Hölzl bravúrosan zúzta be estében. A második gólért sokkal nagyobb kár, az igazi bohócgól volt.)


    Bennem nem volt keserűség a meccs után. Talán mert a lelkem mélyén nem bíztam igazán a továbbjutásban, "csupán" pazar hangulatot, őrült hajtást és jó játékot reméltem, s nem kellett csalódjak, megkaptam mind, győzelemmel megfejelve. Az osztrákokat a rutin vitte tovább, jövőre e téren is előrébb járunk majd. Persze ehhez fontos volna valahogy itt tartani Ákost, Alvest, Lipit, Perát. Izgalmas hetek elé nézünk e szempontból is. Vasárnap ütni kell a Paksot!


    A 2. félidőre azért a német edzőjük nagyon összekapta a védekezésüket, ez is belejátszott, hogy sokkal kevesebb helyzetünk volt.

    Sajnos ilyen iram mellett fizikálisan is csak 60-70 percig bírjuk, amit ma nyújtottunk, a bajnoki címre simán elég (ha nem kezdjük eladogatni a kulcsembereinket...), itt viszont nem volt az, de igazából kint buktuk el, kikaptunk 2 góllal egy sima X-es meccsen.


    Szerintem is teljesen jó volt a felállás, az 1. félidőben nagyon jók voltunk, Gosztonyi meglepően otthonosan mozgott a bal oldalon is, ezzel meg is van a legjobb felállásunk. Nagy Dani az 1. félidőben hosszú-hosszú idő után először mutatott életjeleket, aztán a másodikban megint jött a bénázás. Sousa cseréit én sem értettem, üvöltött hogy Nagy Danit kellett volna lehozni és Gosztonyit át a helyére. Egyébként Gosztonyi legalább 1 klasszissal jobb bal oldali középpályás, mint Walter.

    Az 1. gólnál az osztrákoknak jó nagy mákjuk volt, hátrafelé akartak passzolni, Mitrovicsról pattant a Vidi kapuja felé a labda, azzal indult el Wolf.

    Nagyon jól játszottunk, a két spanyol megbízhatóan játszott, Sanchez most sokkal jobban csipkedte magát, előre is jött, és védekezésben is határozottabb volt. A Mitrovics-Elek-Sándor trió remekül dolgozott, Alves pedig ahányszor labdához ért, mindig történt valami, térült-fordult, továbbtette a labdát, lényegesen gyorsabb volt, mint az osztrák védők, de most ő dolgozott a többiek keze alá, nem fordítva, nagyon hasznosan játszott.

    Sajnos, Tujvel megint bakizott, most még jobban benne volt a 2. gólban, mint a kintiekben, remélhetőleg tényleg eladjuk Bozsovicsot jó pénzért, mert különben elég őrjítő, hogy (jelentős részben) Tujvellel ökörködtük el a továbbjutást.


    A hangulat remek volt, a zászlós lelátó pazar, a támadójátékunk egy félidőn át rendben, az első két gólunk gyönyörű. Nyilván most is lesz újságíró, aki majd fölényesen fanyalog, de az első félidővel kapcsolatban nekem nincs hiányérzetem. Illetve nyilván van, a védemi balfaszkodások miatt, de erre számítottunk. Sajnos.

    A Graz szerintem nem egy nagy csapat és nem jobb csapat a Vidinél, az NB I-ben jól elharcolgatnánk velük. Amiért ők érdemlik meg a továbbjutást, hogy éltek a lehetőségeikkel és amikor kellett, gólt lőttek. Mellesleg a védelmük a második félidőben nem hibázott.

    Sousa cseréit én nem értettem, Eleket lehozni, Nagy Danit, mikor már semmi ereje, átrakni másik oldalra és a ballábas spanyolt beküldeni jobbszélre, biztosan van benne rafkó, csak nem tudom, mi.

    Állva haltunk meg. Csak az a kár, hogy most minimum egy évig a magyar bajnokik jutnak nekünk. Sousa számára mondjuk lesz tétje így is. ))


    Pozitívumok:

    - előreléptünk egy év alatt, sokat.

    - az első félidőben mutatott támadójátékkal itthon átgyalogolunk a mezőnyön. Szenzációsan járt körbe a labda.

    - Nagy Dani végre régi önmagát idézte az első félidőben, a második félidőben behozták rá a grúz gyereket, akivel már nem tudott mit kezdeni.

    - fantasztikus közönség és létszám (Kcs, egy virtuális bocsánatkéréssel tartozol a vezetőség felé smiley)

    - Garancsi mindig kiemeli, hogy a cél, hogy sokan legyenek a stadionban. Most láthatta, hogy van értelme tolni a pénzt, meg lehet mozgatni a népeket.

    - jók az új igazolások (Walter-től azért több kell majd, ha egyáltalán van benne, de mindkét szélsőhátvédünk jobb Lázárnál és Andicsnál)


    Negatívumok:

    - Eleket lecserélni egy ilyen meccsen óriási hiba volt. ő tipikusan az, akit a szíve visz előre még a 93. percben is. Benne mindig van valami váratlan.

    - Borzasztó milyen amatőr gólokat kaptunk megint.

    - Megint egy évet kell várni nemzetközi meccsre.

    - Barom bírók: 0-0-nál járt volna egy tizi. A partjelző meg mi a szart lenget feleslegesen, leállt az egész csapat. A bírónak sajnos igaza volt, szó nem lehetett lesről.

    Remélem, együtt marad a csapat gerince, és akkor lehet folytatni az építkezést.

    Hétvégén bajnoki. Remélem, marad a csapat és a közönség lendülete. Kezdhetnénk könnyebb csapattal is, mint a Paks. Kemény dió lesz, de be kell húzni.

    forrás:
    http://forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=60&na_step=30&t=9018177&na_order=
    http://www.nb1.hu/forum2/viewtopic.php?id=78782&p=1
     
  5. avatar: magyarfutball.hu
    2011.07.21, 10:50
    Paulo Sousa:
    Minden játékosomra nagyon büszke vagyok. Úgy érzem a pályán sikerült kiharcolnunk ellenfelünk tiszteletét. Számomra a legfontosabb cél, egy olyan csapat kialakítása, amelyik csak a győzelemben tud gondolkodni. Ma egy ilyen Videotont láthattak a szurkolók a pályán. Az első mérkőzésen csak a mutatott játékkal lehettem elégedett, ma azonban az eredménnyel is elégedett vagyok, mégha óriási csalódás is az egész csapat számára a kiesés. Úgy érzem, ebből a párharcból most nem a jobb csapat jutott tovább. Öt hete dolgozom együtt a játékosokkal, és a most megkezdett úton kell tovább haladnunk. Gratulálok a Sturm Graznak, és kívánom nekik, hogy minél tovább jussanak a Bajnokok Ligájában.


    Franco Foda:
    Egyáltalán nem vagyok boldog. Természetesen örülök a továbbjutásnak, de értetlenül állok a mai teljesítményünk előtt. Holnap a játékosaimnak majd elmondom miért vagyok elégedetlen, ezt most nem részletezném. 2-0-ás győzelmünk után, a visszavágón 45 perc alatt lőttünk idegenben is két gólt. Elégedettnek kéne lennem, mégsem lehetek az. Szinte semmit nem kaptam vissza abból, amit a játékosaimtól kértem a meccs előtt. Több labdarúgóm teljesítményével sem vagyok megelégedve. A szünetben Popkhadze beállításával jobb lett a bal oldalunk és a hazai csapat sem bírta azt a tempót, amit az első félidőben diktált. A Videoton játéka nem lepett meg, hiszen tisztában voltam azzal, hogy egy nagyon jó csapat a magyar bajnok. Sajnos Ausztriában az első meccs után sokan elkönyvelték, hogy megvan a továbbjutás, a mai meccs azonban bebizonyította, hogy a futball egy nagyon veszélyes játék, hiszen pillanatok alatt lehet gólt, gólokat lőni, vagy éppen kapni. A két meccs alapján úgy érzem megérdemeltük a továbbjutást, még akkor is, ha ma jobb volt a Videoton.

    forrás:
    http://www.vidi.hu/index.php?nid=9821
     
  6. avatar: AMiUtunk
    2011.07.20, 21:27
    A Vidi, akárcsak a múlt héten, ismét nagyságrendekkel jobb az ellenfelénél, míg mázlista Sturm kezdettől fogva csak húzza az időt. Ezt tessék méretes zakóval jutalmazni! Mindent bele! Hajrá magyarok!
     
  7. avatar: Stockton
    2011.07.19, 18:05
    Itthon nincs apelláta, nyerni kell és ha egyet rúgunk, onnan már a közönség bekiabálja akárhogyan a másodikat. A hosszabbításban nem kaphatunk ki, egyszerűen nem. Hajrá Vidi!
     
  8. avatar: vidis
    2011.07.19, 12:19
    Nyerünk, mert nyerni kell!
     
  9. avatar: bd10
    2011.07.15, 11:37
    Esélye sincs a Vidinek, megint játszanak 1-1-et, mint a Grasshopper és a Maribor ellen. :/