magyarfutball.hu

Újpest FC - FC Steaua Bucureşti 1 : 2 19:45

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 2 (2 szavazat)

játékvezető: 3.5 (2 szavazat)

hangulat: 4 (2 szavazat)

1...5

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: fgymat
   
 2. avatar: magyarfutball.hu
  2009.09.23, 09:10
  Hivatalosan is megérkezett az Újpest FC-hez az Európai Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottságának értesítése, amelyben az UEFA arról tájékoztatja klubunkat, hogy az Újpest FC–Steaua Bucuresti Európa Liga-mérkőzésen történt lelátói események és rendzavarások miatt 60 ezer eurós büntetéssel sújtja az Újpest FC-t.

  Az Újpest FC eddig nem döntött a fellebbezés benyújtásáról.

  Az UEFA felügyelő és fegyelmi bizottsága a mérkőzés ellenőrének jelentése alapján hozta meg döntését. A büntetés oka fényrakéták, petárdák használata, továbbá verekedés és rasszista viselkedés volt.

  Az UEFA jelentésében megállapítja, hogy klubunk a határozat előtt beadványt intézett az UEFA-hoz, amelyben felhívta az illetékesek figyelmét, hogy az első mérkőzésen történtek – és a tény, hogy a Steaua Bucuresti nem tett semmilyen érdemleges biztonsági intézkedést – hozzájárultak a visszavágón jelentkező incidensekhez.

  Az Újpest FC felhívta az UEFA figyelmét arra is, hogy bár a stadiont a mérkőzés előtt átvizsgálták, néhány pirotechnikai eszközt mindkét szurkolótábornak sikerült becsempésznie a stadionba. Kiemeltük továbbá, hogy a magyar törvények a privát biztonsági szolgálatnak korlátozott ruházat-átvizsgálási jogkört biztosítanak.

  Voltak olyan érvek, amelyeket az UEFA figyelembe vett, és voltak olyanok is, amelyeket elutasított. Az elutasítás oka elsősorban az volt, hogy az UEFA fegyelmi bizottságának az 53 tagjára vonatkozóan azonos szabályokat kell alkalmaznia még akkor is, ha egyes országok klubjainak bizonyos hazai törvények miatt nehezebb ezen kötelezettségeknek megfelelniük, mint másoknak.

  Az UEFA hangsúlyozza továbbá, amikor egy klub beleegyezik abba, hogy részt vegyen egy UEFA által kiírt kupában, azzal elfogadja és tiszteletben tarja a releváns UEFA-szabályozást a hazai törvényektől függetlenül. Amennyiben az UEFA ennek ellenkezőjét fogadná el, az egyenlőtlen bánásmódot eredményezne a tagjai között.

  Részletek az UEFA-levélből:

  „…Az ellenfél szurkolóival való harc és azon személyek megtámadása, akik azért felelősek, hogy a stadionban a biztonságot garantálják, megalapozza a fegyelem hiányát…

  Az ilyen viselkedés a stadionban elfogadhatatlan, veszélyes és rombolja a futballról és az UEFA-ról alkotott képet. Ezt különösen szigorúan kell büntetni. A tény, hogy a második félidő kezdete 14 percet késett ezen események miatt, súlyosbító körülményként kerül elbírálásra, amikor a klubbal szemben alkalmazandó szankció szintjét állapítjuk meg.

  „…cigánynak nevezni valakit egész Európában diszkriminatív. Ebben a helyzetben a cigány szó pejoratív értelmet nyert és annak használata a stadionban arra irányul, hogy az ellenfél csapatát és szurkolóit olyan csoportnak bélyegezze meg, amely nem érdemel figyelmet.

  Ezen körülmények között, a „cigányok, cigányok” kiabálása, mint az ellenfél csapat degradálása mindenképpen rasszista inzultusnak tekintendő a cigány közösséggel szemben, akiket ezúton rossz színben tüntetnek fel nevük használatával ebben a kontextusban. Más szavakkal, nem a „cigányok” szó, hanem annak kiejtési módja és annak használatának oka tekintendő diszkriminatív viselkedésnek.

  A rendező csapat ezt felismerte, és a hangosbemondó segítségével megszüntette ezen a kiabálásokat.

  A rasszizmus elleni harc az UEFA számára elsődleges, és zéró toleranciát hirdet a pályán és a lelátókon a rasszizmus ellen. Azon viselkedések, amelyek sértik az emberi méltóságot, bármilyen módion sértik a labdarúgás értékeit is, amelyet az UEFA az alapszabályzatában megállapít.

  Jelen esetben a szurkolók által „cigányok, cigányok” rigmus megsértette a cigányok emberi méltóságát az ő származásuk és életmódjuk miatt. Ez esetben az Újpest FC is felelős a szurkolói viselkedéséért.  Figyelembe kell venni az ügy különös körülményeit és a vétség súlyosságát, tiszteletben kell tartania a törvényesség, az egyenlő elbánás és az arányosság elveit. Végül, nem haladhatja meg és nem élhet vissza a diszkrecionális hatáskörével.

  Jelen ügyben, figyelembe véve az összes konkrét körülményt, nevezetesen:

  • A súlyosságát és a gyakoriságát az elkövetett vétségeknek
  • A jelentős számát a használt pirotechnikai eszközöknek
  • A második félidő késletett kezdését, amely megszakította a mérkőzés rendes lefolyását
  • A tényt, hogy rakétákat dobtak a vendég szurkolókra, és a súlyos incidensek folytatását a második félidő előtt, amely a második félidő késleltetett kezdését okozta
  • A klub előéletét (Újpest FC-t az elmúl 5 évben kétszer büntették meg a stadionbeli rend hiánya és/vagy a szurkolók helytelen viselkedése miatt
  • A tényt hogy a klub nyilvánvalóan előzetesen számos intézkedést tett annak érdekében, hogy megelőzze a tömeges rendzavarást és annak érdekében, hogy a szurkolók befejezzék a skandálást.
  …”


  forrás:
  http://www.ujpestfc.hu/index.php?pg=news_4_7995
   
 3. avatar: magyarfutball.hu
  2009.07.27, 21:32
  Az Újpest FC a IV. kerületi kapitánysághoz és a jóérzésű szurkolókhoz fordul

  Az Újpest FC a mai napon feljelentést tett ismeretlen tettesek ellen a BRFK IV. kerületi rendőrkapitányságának bűnügyi osztályán csoportosan elkövetett garázdaság bűntettének gyanúja miatt.

  Klubunk a Steaua Bucuresti elleni, július 23-i Európa Liga-mérkőzés alatt a Szusza Ferenc Stadionban történtek miatt tette meg feljelentését, s egyúttal arra kérte a IV. kerületi kapitányságot, hogy rendeljen el nyomozást az ügyben.

  Az Újpest FC továbbá kérte azt is, hogy azoknak a személyeknek az adatait, akikkel szemben személyre szabott megalapozott gyanú áll fenn a mérkőzés során elkövetett bűncselekmény és/vagy szabálysértés miatt, a IV. kerületi kapitányság bocsássa klubunk rendelkezésére, hogy velük szemben a sportesemények látogatásától való eltiltást tudja alkalmazni.

  Az Újpest FC még egy okból kifolyólag kérte a személyes adatokat: klubunk az érintettek ellen polgári peres eljárást kezdeményez majd a várható UEFA-büntetésből eredő kár miatt.

  Az Újpest FC hangsúlyozza, hogy a mérkőzésen történtek miatt valamennyi elmarasztalható személy felelősségének megállapítását el kívánja érni – legyen szó akár a hazai, akár a vendégszektorban helyet foglaló személyről.

  Az Újpest FC kéri továbbá azokat a jóérzésű szurkolókat, hogy segítsék a klub és a rendőrség munkáját azzal, hogy az ITT MEGTEKINTHETŐ ( http://www.ujpestfc.hu/index.php?pg=media8838_hu )fotókon felismerhető személyekről információt adnak. Klubunk a galériában megtekinthető fotókkal – illetve még több száz képpel –, továbbá videófelvételekkel segíti a hatóságok munkáját.

  Az Újpest FC vezetése nem tűri tovább, hogy a lelátón helyet foglalók kis létszámú csoportja – a Honvéd, a Fehérvár és a Diósgyőr elleni bajnoki találkozókat is tekintve immár sorozatosan – több tízmillió forintos, ám erkölcsileg felbecsülhetetlen mértékű kárt okozzon a klubnak, a csapatnak és annak a több ezer szurkolónak, aki jelenlétével óriási támogatást biztosít a játékosoknak, ezzel is öregbítve az Újpest hírnevét.


  forrás:
  http://ujpestfc.hu/index.php?pg=news_4_7658
   
 4. avatar: NNS
  2009.07.27, 13:54 (szerk.: 2009.07.27, 13:57)
  Egy német beszámoló a meccsről:

  23. Juli 2009: Újpest Budapest – Steaua Bukarest,
  Europa-League-Quali, 10.000 Zuschauer


  Gestern ging es zum Europa-League-Qualifikationsspiel Újpest Budapest – Steaua Bukarest, von dem man einiges erwarten durfte. Újpest ist ein eher abgegriffener Stadtteil im Norden von Budapest, komische flache Bebauung, oft mehr Brache als urbane Erhebung. Umso mehr erstaunt das Szusza-Ferenc-Stadion, das 13.500 Körper fasst und als echtes Schmuckstück bezeichnet werden darf. Es ist ein reines, komplett überdachtes Sitzplatzstadion und gleichzeitig der steinerne Beweis, dass so etwas nicht scheußlich aussehen muss.

  Bilder vom Stadion: www.ujpestfc.hu/index.php?pg=menu_183

  Zutritt zum Spiel fanden 10.000 Zuschauer (davon ein Gästemob von zunächst 400 Rumänen, der im Laufe des Spieles auf gut 1.000 Mann anschwoll), wobei ca. 1/3 des Stadions als Pufferblock bereitgehalten wurde, so dass der Heimpöbel recht gerafft zusammengezwängt war. Die Stimmung in der 1. Halbzeit war unglaublich. Die prallgefüllte Heimkurve unter der Führung v. a. der Ultra Viola Bulldogs jagte mit nicht weniger als 100-prozentiger Beteiligung ohne Unterbrechung die geilsten Gesänge über das Feld. Pogo, Rücken-zum-Spielfeld-Hüpfen, Wechselgesänge, dazu brachiale Lautstärke – Gänsehaut garantiert. Mitunter stimmten auch die beiden anderen Seiten des Stadions ein, spätestens dann will man eigentlich nur noch tanzen, hüpfen, unverständliches Zeug brüllen, doch das deutsche Naturell gestattet allenfalls ein Ziehen im Mundwinkel. Über das Spiel verteilt wurden auch zwei Dutzend Bengalen gezündet, allerdings in kleinen Portionen, um Stress (zunächst) zu vermeiden. Auf der Geraden waren die Fleischhaufen von Újpest („Korps“) postiert, die schon nach wenigen Minuten den Zaun erklommen hatten und hinter ihrer Fahne unentwegt provozierten, womit sie im Gästeblock schnell Anklang fanden. Die Gäste selbst waren hinter einer großen „1947“-Fahne und allerhand rumänischen Old-school-Lappen versammelt und unterstützten ihr Team geschlossen, zu hören waren sie allerdings nicht. Der Rest der Szenerie erinnerte eher an einen Länderkampf, auf beiden Seiten dominierten die Nationalfarben, auch entsprechende Gesänge waren zu vernehmen. Es war ordentlich Hass drin, schnell war das Freundschaftsspiel Ungarn - Rumänien im August im Terminplaner vermerkt. In Sachen Fußball war Újpest nach der Niederlage im Hinspiel gefordert. Steaua (mit Trikots in einer Art furchtbarem Hellgrün, das sicher einen seltsamen modernen Namen hat) lauerte auf Konter, Újpest griff häufig zu umständlich an, letztlich waren Torszenen Mangelware. In der Halbzeitpause eskalierte die Situation: Das „Korps“ bedachte den Gästeblock mit etwa 20 Bengalen und landete einige Treffer (angesichts der großen Entfernung auch unter sportlichem Aspekt nicht ohne Reiz), was das ganze Stadion – ob Opi, ob Knabe – mit lautem Jubel quittierte. Die Bukarester antworteten mit Böllern und bearbeiteten den Zaun als hinge ihr Leben davon ab. Als dieser schließlich fiel, trat Steaua geschlossen den langen Weg zu den Újpest-Hools an, doch schnell schoben sich die Cops (diesmal überaus zahlreich vorhanden) zwischen die Blöcke und bearbeiteten beide Lager ordentlich. Dies hielt Újpest nicht davon ab, die Gäste weiter mit Pyrotechnik zu beschenken, und auch sonst war an einen Wiederanpfiff nicht zu denken, so dass sich dieser 15 Minuten verschob. Auch in der zweiten Halbzeit wirkte Steaua cleverer und erzielte schnell zwei Tore, so dass man es auch auf den Rängen ruhiger angehen ließ. Újpest kam noch zum Anschluss und gab auch in der Folge nie auf, obwohl man in der Summe bereits mit 1-4 im Hintertreffen war, aber der zwingende Zug zum Tor fehlte zu jeder Zeit. Kurz vor Schluss erhob sich Újpest zur Nationalhymne, verfeuerte die letzten Bengalen, Steaua präsentierte Blinker … und dann entließ man mich schwer beeindruckt in die Nacht, wo ich prompt einen deutschen Kollegen aufriss, der die Strecke Wien-Ljubljana-Rijeka-Zagreb-Belgrad-Budapest in den Knochen und eine Nacht in Budapest zu überbrücken hatte. Also tauschte man Bier und Schlafsack gegen Geschichten aus aller Welt.

  forrás: www.lok-forum.de/forum/index.php?topic=2266.270
   
 5. avatar: NNS
  2009.07.26, 20:36
  Magyar újságíró köpte le a román játékost - cirkuszol a bukaresti sajtó
  2009-07-26 16:10 barikád.hu

  Mint az alábbi videófelvételen látható, egy magyar újságíró valóban leköpte a Steaua Bukarest futballistáját, Surdu-t.

  A román sajtó ennyit közölt az esetről és a Steaua tulajdonosa, Gigi Becali feljelentést tett az eset miatt az UEFA-nál. A valódi történetet azonban "elfelejtették" közölni a nagyérdeművel, illetve az európai futballszövetség illetékeseivel. A meccs után, az ominózus eset előtt ugyanis a Steaua magyar nemzetiségű játékosa, Székely János (Aki mellesleg -mint kapcsolódó anyagunkban is olvashatnak róla- többször is románnak vallotta magát) "bozgorozott", azaz az ismert román kifejezéssel élve hazátlannak nevezte a magyarokat. Kollegánk és barátunk ezt tette szóvá, mire Székely csapattársa, Surdu lelocsolta őt a vizespalackjával. Erre volt válasz a köpés. Az eset után Székely János román zászlóval ünnepelte csapata továbbjutását és választott (?) hazája sportsikerét...

  forrás: barikad.hu/node/33295

  A videó: www.youtube.com/watch?v=RIqrNwVz12o
   
 6. avatar: magyarfutball.hu
  2009.07.26, 20:32 (szerk.: 2018.01.17, 19:07)
  kép
   
 7. avatar: magyarfutball.hu
  2009.07.24, 15:48
  Gheorghe Stan, a román csendőrség ezredese a Realitatea hírtelevíziónak elmondta, hogy a félidőben a magyar szurkolók előre megfontolt szándékkal dobták a petárdát a román szimpatizánsok szektorába. Hozzátette: meglepte a stadionban jelen lévő rendvédelmi erők lassú reakciója, hiszen a román csendőrök már korábban kérték a beavatkozást.

  A hírtelevízió beszámolója szerint a Steaua-játékosok ugyan "épségben megúszták a budapesti kiszállást", de hat román szurkoló megsérült, amikor az újpestiek petárdát dobtak közéjük. A hírforrás csak annyit tett hozzá: a sérültek közül hárman kórházba kerültek.


  forrás:
  http://www.bumm.sk/31687/a-romanok-szerint-a-magyarok-keson-avatkoztak-be-a-konfliktusba.html
   
 8. avatar: magyarfutball.hu
  2009.07.24, 12:51
  Ezek tényleg rokonok az olaszokkal. Milyen dolog már ez az övvel csapkodás? smile


  A távozáskor újabb problémák adódtak, ezúttal a magyar drukkerek és a rendőrök között. Az ekkor is határozatlan, láthatóan zavarban lévő és riadt tekintetű rendfenntartók a dühös szurkolók közé szorultak és csak a környező utcákon át zajló kergetőzéssel és könnygázazással tudták feloszlatni a tömeget. A határozatlan rendőri fellépésnek volt köszönhető, hogy a feléjük szálló üvegek és dobozok közül több a mögöttük érkező embereket találta el, így egy alig tízéves kislány is megsérült.


  Új a biztonsági cég és nem azok voltak ott akik a Vidi ellen...


  Azt szeretném megkérdezni, hogy a székeket miért nem szerelték le a cigók szektorában?? Mert így csak nagyobb lett a kár. Bár úgy meg lehet ellopták volna a vasat a betonból!lol
  Én a sünök helyében hagytam volna, hogy az újpestiek megmutassák a hazautat ezeknek a nomád népeknek!smile


  forrás:
  http://www.nb1.hu/forum2/viewtopic.php?id=43833
   
 9. avatar: magyarfutball.hu
  2009.07.24, 12:32 (szerk.: 2021.07.16, 19:31)
  A videó alapján lehet, hogy rosszul láttam de amikor elkezdődött a balhé mért csak az újpest szurkolókhez ment vagy 40 rendőr. Románok elé mért nem mernek odaállni? nekik szabad? mocskosok.


  sajnos a Magyarok kezdték átdobálni a petárdákat.. :(


  Ha összeverekszik egy magyar és egy román, a magyar üti meg először, a román leszúrja, akkor a magyart tartóztatják le? Szóval nem azt mondom, hogy nem kelletek volna a rendőrök az újpesti szektorba, de a Románokhoz IS kellet volna.


  Hagyjad már jocek. Néztem felvételeket, meccs előtt gyakorlatilag szép szóval vitték el azt a pár előállított románt (1-2). Mi szokott lenni fordított esetben? Aztán a románok övcsattal ütötték a rendőröket. Rendőrök reakciója mi volt? Megindultak a lilák felé. Gyalázzák a magyarokat? Verjük le a magyarokat akiknek nem tetszik. Meccs végén mi volt már megint? Undorító az egész.


  szerinted ha most bementek volna a románok közé és megbotozták volna őket ki állt volna ki mellettük ?
  szerinted mit kapott volna a rendőrség azután ? mert az biztos, hogy sem a magyar politika, sem pedig a román politika illetve sajtó nem nekik adott volna igazat...
  egy parancsnok sem merte volna bevállalni, hogy menjünk be a románokhoz oszt csapjunk szét...
  egy dolgot tehettek...a románokat provokáló lilákat kijjebb tolták...


  Most értem haza. A rendőreink parancs miatt nem mentek be a román szektorba. Nem akartak nemzetközi balhét. Az ott toporgó sajtósok alig várták a pillanatot.
  Amugy 1 db-ig a lilákat se bántották,csak akkor amikor már kezelhetetlen volt a helyzet. Külömben meg gyönyörű volt az a pár rakéta ami eltalálta őket!!!


  Mikor a stadionba beléptünk már akkor ugattam hogy figyeljétek meg balhé lesz, mert túl közel vannak a barmok. Bejött! Szünet után odébb rakták őket, nem volt balhé, mivel messze voltak egymástól a táborok. + rendőrsorfal is csak a szünet után alakult. Miért nem az elején? Ha van, nincs balhé! Végeztem!


  akkora szünet azért nem lehet a két tábor között mert akkor már szinte a fél stadiont üresen maradt volna..
  a rendőrség akkor jön be ha hívják őket...előtte csak kérésre..de az pénz nem is kicsi..


  Üdvözlet mindenkinek. na végre itthon.
  Először is. Nekem, részem volt mind a két, három eseményben.
  Ami a stadionba történt, arról csak annyit mondanék, hogy sikerült jól elérniük azt a fakabátoknak, ami aztán betett a későbbi hangulatnak. Velünk foglalkoztak, a mi seggünkben álltak, ahelyett hogy a kordonbontó, románokkal lettek volna elfoglalva. Hagyták érvényesülni, a hülye elkéépzeléseiket.

  Aztán, ami kint volt:
  Már, amikor még csak mentünk ki szépen lassan, egyszer csak elkezdett üvölteni a nép, hogy jönnek a yardok, vigyázzatok! SÜN SÜN SÜN! smile
  Már most az történt, ami eléggé egy bevándorló rendőr életmódra utal. Megfogták, és akiknek a románokkal kellett volna elfoglalva lenniük, biztosítani a szaros épségüket, megfogták, és összeegyesültek, a B szektor azon végén, ami a vendég saroknál van. és az utolsó embert is bevárva, később kikergettek mindenki, persze nem szép szóval.
  Egyszóval, gerjesztették, a már lecsillapodó hangulatot.
  Mi, persze a műfűnél szándékoztunk elhagyni a pályát, ugy párszáz bajtársammal ott a parkolónál. Na, mielőtt kijöhettek volna, kaptak a pofájukba.
  Kijutottak a beengedő kapuknál, és beálltak formációba. kutyákkal, 10-es csoportokba. ahogy azt illik.
  Türtek türtek, majd megindultak. egészen, a mildenbergerig kikergettek minket, ahol egyesülhettünk a többiekkel. és így, újúlt erőkkel vágtunk bele mind mi is, mind pedig ők is a macska egér harcba. hozzátenném, hogy már a stadionnál lerendezett feszültség keltésükkor, sem sporoltak a paprika spray-vel!

  Én, körülbelül 3srácot mentettem ki a műfűről, mert annyira ledöntötte őket. kint az utcán, már volt egy srác, aki nem tudott elmenekülni, őt a szemünk láttára darálták be, azok a hazaárulók!

  Még most, mikor írom az "élménybeszámolómat", még mindig szét szed ez a szar "paprika spray", ha ez az volt e, tisztán. én már éreztem egy párszor, de 2-3 órával később, nem szoktam ilyen intenzíven érezni.

  A lényeg a lényegben, hogy a konzekvenciákat le lehet vonni!
  Nekem ez pedig nem más, mint hogy ma megint bizonyították, hogy ezek a rendőrök, nem velünk voltak, sőt mi több.
  Ezek, élménnyel, inkább minket zaklattak, mint hogy azokat zaklatták volna, akik megsértettek egy egész nemzetet!!! A MI NEMZETÜNKET.
  A mi anyáinkat, és az ő anyáikat is. De mint ezek jól megmutatták, jó pénzért, el lehet felejteni a haza iránti szeretetet, és tisztességet. Nekem ez nem menne. és örülök neki, hogy rajtam kívűl, még nagyon sok mindenkinek.

  Aki elolvasta, annak köszönöm, szerintem még van egy pár ember, aki úgyanígy vélekedik.

  Sziasztok, Kopaszufc


  a fasznak kellett velük kergetőzni mikor a temető felé vitték őket. ha ti is ott vagytok, és nem a kékkel buliztok, akkor tökmindegy, mit csinálnak a droidok, szét lettek volna baszva a szőröstalpúak.

  három. az ész komisz dolog, főleg ha a szív kardért kiállt....

  egyébként meg respekt nektek a stadionbeliért.


  forrás:
  http://www.nb1.hu/forum2/viewtopic.php?id=43825
   
 10. avatar: magyarfutball.hu
  2009.07.24, 12:09 (szerk.: 2021.07.16, 19:32)
  Elmaradt a meglepetés de ennyi sajnos van a két csapat között. A szönetben még bíztam egy döntetlenben de nem vallottunk, nem vallott az újpest szégyent.
  Szép volt fiúk, lesz még jobb is.

  Lehet jól jártak ezzel az edzővel az újpestiek!

  Szuper volt az atmoszféra.


  Azért nem kell túlzásba esni. Én is többet vártam a liláktól, legalább egy x-et. Nem jött össze. Ettől függetlenül sajnos teljesen reális, hogy a Steaua 4-1-es összesítéssel búcsúztatja bármelyik magyar csapatot. Legalább a becsületgól sikerült.

  Ja és grat. az újpesti szurkereknek. Jól tolták.


  A felülemelkedés alatt azt értem, hogy nem kell mindenáron abban a stílusban válaszolni az ellenfélnek, ahogy az velünk szemben tette. Erkölcsi szempontból, és anyagiból sem mindegy, mert a vége az lesz, hogy az Újpest is kap egy 13 milliós büntetést, és egy magyar csapat számára az már tétel.


  Nos emberek én azt mondom nem lett volna szégyen a 2 - 1-es vereség. De.... Az újpestiek valahogy a nemzetközi mecsekre nem pörögnek fel eléggé,most is ezt láttam,nem is küzdöttek szívvel - lélekkel.Ha ez a csapat szívvel - lélekkel küzd és úgy kap ki 2 - 1 -re azt mondom nem volt szégyen ez a mai mecs számunkra sem. Valahogy az újpesti játékos felfogások nem megfelelőek nem volt véletlen,hogy tavaly is szinte nyert helyzetböl veszteték el a bajnoki címet.Pedig a labdarugásban alapszabály a szívvel - lélekkel küzdök a csapatomért,szurkolóimért.Akkor játszik valaki jól,ha a mecs után minden porcikája fáj.Az újpest szurkolóira viszont panasznk nem lehet,nekik gratulálok.


  Nem lesz hosszú életű Meksztéj Vilmos. Igazából szerintem jobban játszottunk mint az első meccsen, de ez még mindig elég messze volt a jótól. Félidőnként 10-15 perc jó játékkal nem lehet meccset nyerni.


  Bárcsak egyszer a játék szintje megközelítené a szurkolásét Újpesten...


  Nem baj,majd jövőre cool A hangulat jó volt,meccs sem volt szar a Steaua viszont nagyon szar volt,megnyerhettük volna a végén a meccset...Foxi egészen belejött és Stokes sem volt rossz -néha- smile Tóth Norbit meg nem értem minek kellett visszahozni hmm


  Szerintem amit tudtak kiadtak azért, a lehetőségekhez mérten. Az első meccs volt elbaszva, nem is kicsit. Ha Korcsmár nem állíttatja ki magát, ha Tisza nem buzulja el a helyzetét, stb... Sok a ha megint, az a baj.
  Viszont pozitívum hogy most már nem azt a visszapofázós Újpestet látom mint tavaly, és nem 600 kiló idegben játszanak a játékosok. Kicsit felszabadultabbak, mint tavaly. Kabát is lenyugodni látszik, és ez feltétlenül sokat számíthat a továbbiakban.


  Mi többen néztük egy havernál ezt a Digiszart.Szakadtunk a röhögéstől.Sajnos a meccsen nem nagyon volt mit idegeskedni :(


  Azzal semmi baj nincsen, hogy betalalt, ez a munkaja! Csak talan nem kellett volna ilyen nyiltan orulni a goljanak..hiszen o is magyar...vagy ki tudja!


  Ez nagyon gyenge kis csatorna lesz. Felirat: ÚJP. Ez mi?? Talán UTE vazze. Nem tudják egyből kapcsolni a kispadokat, pályaszlét. Kristóf végig fikázta a lilákat, ezért kár riporterkedni. Kovács Zoli( magyar hangja Lukács László) néha belerezgett a meccsbe de nem voltak összhangba. A félidőbe paprikajancsibohóc Csiszár Jenci, a focihoz szomszéd Telekiné jobban ért, Bozsik segít neki hogy milyen meccset néznek. A szünet nagy részébe a Digisport külföldi meccsközvetítéseinek a reklámja megy. Ha valaki akkor kapcsolt volna oda azt hitte volna hogy az Inter játszik. Klausmann magát égeti, Csisztu pedig hálisten nem volt jelen. Nagy szerencse hogy a Sport1 nyerte a párbajt. A szakértői közvetítés ott van.


  Érdekes régen az Újpest a rendőrség csapata volt,most meg őket verik a zsernyákok.Kádárék forognak a sirjukban.


  Hát ********* csalódott vagyok. Egyrészt nem volt teltház, kevesebben voltunk, mint a Debrecen ellen :( Másrészt a hangulat is sz*rabb volt, mint a Debrecen ellen, legalábbis az A szektorból nézve a meccset (ott volt látványosan kevesebb néző). Legfőképp azért, mert kikaptunk itthon is, pedig volt nagy összeölelkezés meccs előtt a játékosaink részéről yikes Bár lehet a tippmix odsszokat beszélték meg még gyorsan big_smile hmm

  Nekem egyedül az angolunk (Stokes) játéka tetszett, bár eléggé hasonlít Sándorra, lehet néhányszor összetévesztettem vele smile Szóval vagy Stokes, vagy Sándor nagyon jól játszott, legalábbis nekem tetszett. Kezdek félni a ferencvárostól, ők is tele vannak angollal hmm big_smile A nézőtérről nem tűnt besz*rinak a játékunk, ellentétben a bukaresti meccsel, de azért ennél többet vártam. Hol volt a latinos játékunk Böröcz&McStay? A gólunk a szokásos szögletből esett, egyszerűen csak ebből tudunk veszélyeztetni. Sajnos mi nem leszünk tényezők a bajnokságban, ez előre borítékolható :( Sokszor fogunk még olyan csalódottan és letörten hazamenni, mint ma hmm :(


  Ja, és még 2 dolog. Egyrészt a románok többen voltak, mint a legtöbb magyar szurkolótábor az NB1-ben yikes, igaz szerintem nem voltak 700-an, nagyon nem. Másrészt nem sok meccset fogunk nézni mi Újpest szurkolók a Szusza stadionban, egyszerűen a B szektor vendég felőli oldalát le kéne betonozni 12 m magasan... Ennyi IQ bajnokot, kiváncsi vagyok, mit kapunk az UEFA-tól. Egyébként szép látványos petárdák voltak, lehet nem is újpestiek dobták, ilyet még nem láttam, azt hiszem smile


  engem például a Barcelona meg a Manchester United nem érdekel. az Újpest-Steaua alatti nézőtéri események meg igen.
  de igazad van, tényleg mindig az a fontos, hogy nyugaton vajon mennyire vagyunk érdekesek.


  a mai meccsen sajna Balajczán kivül szinte nem is volt éppkézláb játékos....talán ez a Vaskó gyerek akart valamit...lamb-dudic fos lamb. szinte egy jo labdája nem volt,egy csuklosbusz hamarabb fordul meg mint ez a manus és még talán az 1. golban is benne volt. bár ezzel a mcstay gyerekkel se volt gond.kabát,rajczi mint aki leradiroztak, foxi vicc, toth n-nek ilyen balossal 19röl illene minimum kaput találni, tisza nem találja önmagát. nagyjabol ennyi...a c'-k pedig álloképességben voltak ugy összviszs jobbak...
  és talán ennek a 200nak szobrot állitnak "odahaza" .... big_smile


  Igazán szívderítő nézni, amikor a nagy magyarkodás, meg közös ügy addig tart, míg ki nem kap az aktuális csapat, milyen szarok, stb stb, de az nem koppan senkinek, hogy ez a kib@szott realitás, bármelyik dicső klubcsapatunk is tolja... én meg hülye libsicionistazsidóbérenckommunistaként (E!) hülye fejjel kimegyek ugye Szerdahelyre, buzdítom a DAC-ot, szembesülök a szlovák brutalitással a semmire, aztán kimegyek a fagyban a Honvéd-DAC meccsre, mert jó összefutni szegény elszakadt barátainkkal, most meg kimegyek a lilákhoz, mert az a pár görény engem is megsértett, és még én vagyok a szemét, mert merem azt mondani, hogy nem a balhé a megoldás, sokkal korrektebb és stílusosabb volt az újpestiek drapija a legszebb anyákról, mint a pirodobálás, stb.
  Valóban, én vagyok a szar, szemét, senkiházi, mert nem szeretem az erőszakot, mert nem utálok en bloc mindenkit, aki speciel mondjuk románnak, négernek, cigánynak, tótnak, orosznak, zsidónak született, mert a hazám, a magyar tudatom előbbre való, mint a mások gyűlölete.

  Köszöntem a lehetőséget.


  A meccs arról szólt, hogy ne kapjunk gólt, és hátha találunk egyet az első félidőben. Ha akkor megy be egy fejes, akkor van esély, amúgy nincs. Pont azért, mert gyorsabbak, pontosabbak. Tóth Norbert nem bír egész meccset, de szerintem nem Vaskó és Rajczi volt jó, hanem Stokes. Lambulics, Dudics, Pollák volt nagyon gyenge (megint, vagy szokás szerint).


  kiváncsi voltam, megtartja-e az UTE előző évről a szöglet-formulát, elvégre azt talán mégiscsak Szentes hozta
  és meg, és bevált.
  (vki a kapus előtt ugrál, aztán a labda nem oda jön, aztán a kapus széttárja a karját)
  kár, hogy megint 2 rettentő szaros gólt kaptak a lilák
  (vagy kaptunk, ezesetben)


  Nem baj, fel a fejjel. Majd JÖVŐRE! big_smile


  forrás:
  http://www.nb1.hu/forum2/viewtopic.php?id=43826
   
 11. avatar: Benko
  2009.07.24, 11:27 (szerk.: 2009.07.24, 11:33)
  Remélem erről a meccsről is csinál egy korrekt képsorozatot az erlebnis-stadion.de.
  Szerintem jó hangulat volt, sokkal jobb mint Bukarestben...szerintem smiley
   
 12. avatar: magyarfutball.hu
  2009.07.24, 02:19
  Willie McStay: Az első félidőben kiválóan teljesített csapatom, rendkívül egységes és szervezett volt. Arra kértem őket, legyenek bátrak, ez részben sikerült is. Az első játékrésszel elégedett vagyok, láttam a félelmet a Steaua-játékosok arcán. A második félidőt jól kezdtük, de az első gól mindent megváltoztatott. Épp a gólt megelőzően akartam cserélni, hogy összezavarjam ellenfelünket, de a találat megelőzött. Az utolsó húsz percben mutatott játékunkra büszke vagyok. Gratulálok a Steauának, sok szerencsét nekik a továbbiakban. Nem nagyon foglalkoztunk a szünetben a lelátón történtekkel, az öltözőben voltunk és a meccsre koncentráltunk. Több kiváló teljesítményünk is volt, Tisza, Kabát és Rajczi is jól játszott. Sajnos Simek sérülése miatt nem állhatott a rendelkezésemre, de Foxi remekül megoldotta a neki szánt feladatot. Bebizonyosodott, hogy több játékosom sincs olyan erőállapotban, hogy egy ilyen mérkőzést végig tudjon játszani. A Steaua a játék utolsó harmadában nyerte meg a mérkőzést, négy helyzetéből kettőt is értékesített. Hatalmas volt a feladat, de épp azért jöttem Magyarországra, hogy ezen a szinten nagy sikereket érjek el.

  Cristiano Bergodi: Elértük, amit a sorsolás után szerettünk volna. Úgy gondolom a két mérkőzés után, hogy megérdemelten jutottunk tovább. Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, a másodikban pedig a két góllal gyakorlatilag eldöntöttük a mérkőzést. Foxi beállása után nehéz pillanatok következtek, jó játékosnak tartom. Ugyanakkor az utolsó húsz percért a saját csapatomat kell hibáztatnom, túlzottan hamar engedtek ki. A meccs képe nem mutatott arra, hogy esetleg bajba kerülhetünk. A félidőben volt egy pillanat, amikor úgy gondoltam, hogy félbeszakadhat a mérkőzés, de végül ez nem történt meg. Nem zavart meg sem ez, sem pedig a bombariadó. Összességében a magyar bajnokság egyik legjobbját sikerült legyőznünk, amely McStay érkezése ellenére nem a tipikus skót focit játssza.


  forrás:
  http://www.pepsifoci.hu/node/38173
   
 13. avatar: magyarfutball.hu
  2009.07.23, 15:19
  A szervezési igazgató arról is beszámolt, hogy a D lelátónál biztonsági háló kerül kifeszítésre, amely ugyan zavarhatja a nézők "komfortérzetét", de korábban néhány szurkoló dobálózása nagy károkat okozott a klubnak, s ezt szeretnék vele elkerülni.


  forrás:
  MTI
   
 14. avatar: magyarfutball.hu
  2009.07.23, 11:06
  Willie McStay: Első meccsen tapasztaltuk, hogy milyen erős valójában a Steaua. Tudjuk, hogy Bajnokok Ligája-szintű keretük van, és a tavalyi szezon után szeretnének ismét visszakapaszkodni a csúcsra. Sokat készültünk a bukaresti csapat elleni mérkőzésre. Nehéz meccsre számítottunk, s azt kaptuk, amit vártunk tőlük. Bukarestben jó hangulat várta a csapatokat, s reméltük, hogy sikerül elcsendesítenünk a szurkolókat. A mérkőzés egyes periódusaiban ezt sikerült is elérnünk. Most azonban éppen az ellenkezőjére lesz szükség. Arra, hogy tűzbe hozzuk az egész stadiont, s valódi hangorkánt teremtsen közönségünk. A múlt heti találkozó előtt azt mondták nekem, hogy roppant kemény meccs vár rám és az Újpestre. Most én üzenem, hogy Újpesten még nehezebb dolga lesz a Steauának. Remélem, az európai kupamérkőzések hangulatához hasonlóan itt is remek atmoszféra fogadja a csapatokat. Holnap azonban jobban kell koncentrálnunk, nem követhetünk el olyan hibákat, mint legutóbb. Öt helyzetünk volt, abból kettő-három nagyobb lehetőség. Csütörtökön remélhetőleg több helyzetünk lesz, melyekből legalább kettőt értékesíteni kell. Szerencsére nem szükséges különösebben motiválnom a játékosaim, átérzik a mérkőzés súlyát.


  forrás:
  http://www.ujpestfc.hu/index.php?pg=news_5_7632
   
 15. avatar: magyarfutball.hu
  2009.07.23, 11:05
  Cristiano Bergodi
  A kötelező sportszerűség, udvariasság szólt önből, amikor azt mondta, hogy nehéz mérkőzés lesz a visszavágó?
  − Egyáltalán nem. Úgy gondolom, hogy nem dőlt el még a párharc. Igaz előnyben vagyunk, de a futballban bármi megtörténhet. Mind szakmailag, mind lelkileg felkészültünk a holnapi találkozóra.

  − Mit szól a múlt heti meccsen kifeszített szurkolói transzparenshez?
  − Nem tartom szép gesztusnak. Nekem nem tetszett, s elítélem az ehhez hasonló dolgokat. Remélem, holnap jó hangulatú mérkőzést játszunk, amikor minden a futballról, a játékról szól majd.

  − Holnap az előrejelzések szerint hatalmas hőségben lépnek pályára a csapatok. Mit gondol, mennyire befolyásolja majd a mérkőzés kimenetelét?
  − Később kezdéssel szerencsésebb lett volna megrendezni a mérkőzést. Azonban mindkét csapatnak ugyanolyan meleg lesz, így az esetleges hibákat nem lehet majd erre fogni.

  − Willie McStay említette, hogy 2-0-ra nyer az Újpest, majd tizenegyesekkel továbbjut. Felkészült a csapat ilyen eshetőségre is?
  − Minden helyzetre fel vannak készülve játékosaim. Azonban biztos vagyok csapatom továbbjutásában.

  − Legutóbb az támadó felfogásban futballozott a csapat. Elképzelhető, hogy most nagyobb hangsúlyt helyeznek a védekezésre?
  − Nem szeretném nagyon részletezni a taktikánkat… A saját játékunkat kell játszanunk, azonban semmiképp nem vagyok a „bunkerfutball” híve. Számítunk rá, hogy az Újpest többet fog támadni, mint Bukarestben.
   
 16. avatar: magyarfutball.hu
  2009.07.23, 10:58 (szerk.: 2009.07.23, 11:01)
  Két klub megállapodott abban, hogy milyen színösszeállítású mezekben lépnek pályára játékosaik az Európa Liga második selejtezőkörének visszavágóján.

  Az Újpest FC játékosai lila mezben, fehér nadrágban és fehér sportszárban futballoznak a csütörtökön 19:45-kor kezdődő mérkőzésen. A vendég Steaua Bucuresti teljesen neonzöld – hivatalosan világoszöld – szerelésben (világoszöld mez, nadrág, sportszár) szerepel majd.


  forrás:
  http://www.ujpestfc.hu/index.php?pg=news_4_7623
   
 17. avatar: magyarfutball.hu
  2009.07.23, 10:43 (szerk.: 2021.07.16, 19:29)
  Na itt is megvolt a bombariadó...
  Bombariadó volt egy fővárosi szállodában csütörtökre virradóan - közölte a BRFK sajtóügyletese az MTI érdeklődésére. Román sajtójelentések szerint ebben a hotelben szálltak meg a Steaua Bucuresti román labdarúgócsapat játékosai, akik csütörtökön visszavágó mérkőzést játszanak az Újpesttel.
  A BRFK sajtóügyletese annyit mondott: egy vidéki telefonszámról a mentőszolgálathoz érkezett a bejelentés éjfél körül. A rendőrök a szálloda vendégeit a testi épségük megőrzése érdekében kikísérték az épületből, majd átvizsgálták a hotelt, de robbanószerkezetet nem találtak.
  A vendégek hajnali négy óra körül térhettek vissza szobáikba - tette hozzá Kalyó László.
  A BRFK sajtóügyeletese a szálloda nevét nem közölte.
  A Roosevelt téri Sofitel szálloda munkatársa az MTI érdeklődésére megerősítette, hogy a román labdarúgók náluk szálltak meg, de az sem cáfolni, sem megerősíteni nem kívánta, hogy volt-e bombariadó az éjjel a hotelben.
  Román lapinformációk szerint a Steaua a meccs elhalasztását kérheti, de ehhez vélhetően nem járul hozzá majd az UEFA.

  forrás:
  MTI
   
 18. avatar: NNS
  2009.07.19, 23:46
  Kevésbé volt szerencsés az Újpest. A lilák sajnos már a sorsoláskor rendkívül kellemetlen helyzetbe kerültek. A lehető legerősebb ellenfelet kapták a Steaua képében. Bár ez a Steaua már szemmel láthatóan nem a fénykorát idézi, azért kétség kívül így is kiváló erőt képvisel. Bukarestben 2-0-ás hátrányba került az Újpest és valljuk meg őszintén, sajnos a játék képe sem volt túl bizalomgerjesztő. Persze a labda kerek, meg pattog és minden meccs más, meg kilencven percig tart és... De azért az az őszinte igazság, hogy hatalmas bravúrt kellene véghezvinnie a liláknak ahhoz, hogy innen meglegyen a továbbjutás. Azért csak szurkoljunk nekik, azzal nem veszthetünk. Ha a Lokival kapcsolatban azt írtam, hogy kell egy gól idegenben és akkor valószínűleg eldől, akkor az Újpesttel kapcsolatban meg az igaz, hogy nem szabad gólt kapni a visszavágón, mert azzal is valószínűleg eldől...

  foci.blog.fn.hu/bejegyzes/Kivalo_helyzetben_a_Loki/106228/
   
 19. avatar: magyarfutball.hu
  2009.07.09, 17:17 (szerk.: 2018.01.11, 13:28)
  Ma 16:00 órakor – vagyis a tervezettnél egy nappal korábban – megkezdődik a jegyárusítás a Steaua elleni Európa Liga-mérkőzésekre!

  A július 23-án, 19:45-kor kezdődő Újpest FC–Steaua találkozóra több periódusban kaphatóak majd a belépők.

  Klubunk ezzel az elővételi jegyvásárlást szeretné ösztönözni szurkolóink körében.

  A jegyárak ugyanis a meccs napján a legmagasabbak, míg a legkedvezőbb áron mától egy héten keresztül lehet hozzájutni a belépőkhöz.

  kép

  A hazai mérkőzésre két helyen lehet jegyhez jutni: az Újpest FC Shop mellett az Újpest-Központban található üzletben is lesz árusítás. Utóbbi helyen péntektől (minden nap 10:00 és 18:00 között.)


  forrás:
  http://www.ujpestfc.hu/index.php?pg=news_17_7544