magyarfutball.hu

Budapest Honvéd FC - SK Sturm Graz 1 : 2 20:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 4 (1 szavazat)

játékvezető: 4 (1 szavazat)

hangulat: 4 (1 szavazat)

1...5
UEFA Intertoto Kupa, 3. forduló
játékvezető : Kelly Alan (Írország)
nézőszámok:
 1. mlsz.hu: -
 2. honvedfc.hu: 3.000
 3. sksturm.at: 3.000
 4. Nemzeti Sport: 3.500
 5. nb1.hu: 4.000
 6. nso.hu: 6.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: alexshw
   
 2. avatar: fgymat
  2009.10.22, 14:58
  Továbbjutott a Sturm Graz, 2-1-es összesítéssel.
   
 3. avatar: magyarfutball.hu
  2008.08.23, 10:35
  Az UEFA fegyelmi bizottsága szurkolói botrányos viselkedése miatt 25 ezer euró befizetésére kötelezte a Sturm Grazot a Budapest Honvéddal a Bozsik Stadionban vívott Intertotó Kupa-visszavágón történtek miatt, ugyanakkor a magyar klubot is megbüntette.
  A kispestieknek a következő hazai európai kupameccsüket zárt kapuk mögött kell megrendezniük, további egy zártkapus találkozóra szóló büntetést pedig 5 év próbaidőre felfüggesztve szabtak ki a Honvédra.
  Az indoklás szerint a magyar együttes szurkolói rasszista rigmusokat skandáltak és egy rasszista feliratot tartalmazó transzparenst feszítettek ki a lelátón.
  Az osztrák egyesület indokolatlanul brutálisnak ítélte meg a rendfenntartók fellépését és panaszt tett az UEFA-nál.
  Az európai szövetség viszont arra kötelezte az osztrák klubot, hogy a lelátón okozott kárt térítse meg és 5600 eurót fizessen a kispestieknek.
  A Sturm hivatalos közleményben reagált a döntésre: "az egyesület megvárja a határozat írásos indoklását és utána benyújtja fellebbezését".
  Az UEFA elsőfokú döntései ellen az érintettek az írásos határozat kézhezvételétől számított három napon belül nyújthatnak be fellebbezést.


  forrás:
  MTI
   
 4. avatar: magyarfutball.hu
  2008.07.28, 21:29
  A rendőrség és az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) eljárást indított a szombati Budapest Honvéd-Sturm Graz Intertotó Kupa-mérkőzésen történt rendbontás miatt.
  A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) súlyos testi sértés megalapozott gyanújával indított eljárást ismeretlen tettes ellen. A BRFK honlapján közzétett közlemény szerint a rendőrség értékeli és elemzi a mérkőzésen készült felvételeket annak megállapítására, hogy kik és milyen jogsértő cselekményeket követtek el, akár a biztonsági szolgálat munkatársai, akár a szurkolók részéről.
  Az UEFA a Sturm Grazcal szemben indított fegyelmi vizsgálatot, mivel szurkolói többször különféle pirotechnikai eszközöket dobáltak a pályára a mérkőzés alatt, majd a renitenseket kiemelni igyekvő biztonsági emberekkel összetűzésbe kerültek, ennek során pedig több mint száz széket rongáltak meg és dobáltak a biztonsági szolgálat emberei felé.
  Az osztrák napilapok döbbenten számoltak be az incidensről, s elsősorban a kispesti biztonságiakat okolják a történtekért, mivel információik szerint azok indokolatlan brutalitással léptek fel az osztrák drukkerekkel szemben.

  forrás:
  MTI
   
 5. avatar: Ailton
  2008.07.28, 11:18 (szerk.: 2020.10.09, 09:33)
  Szombaton este a Budapest Honvéd - Sturm Graz mérkőzés első félidejében grazi szurkolók égő petárdákat dobtak be a pályára. Amikor a biztonsági szolgálat emberei bementek a szurkolók közé, hogy a rendbontókat eltávolítsák, egy szervezett huligánbanda rátámadt a biztonságiakra. Székeket téptek fel, vas szemetesládák tetejét szedték le és más módon is támadtak a hét biztonságira, akik ezután segítséget kértek. Amikor a többi biztonsági ember megérkezett, a grazi huligánok rájuk támadtak a széttört székekkel. Több mint 100 széket rongáltak meg. A biztonságiak kiszorították a rendbontókat a vendégszektorból. Több biztonsági és vendég megsérült.

  A mérkőzést követő napon hazugságok áradata jelent meg a grazi oldalról, a bűnözőket áldozatként tüntetve fel. A huligánokat elkísérő és velük láthatóan kiváló viszonyt ápoló grazi "rendőrök" is szóvá tették, hogy a magyar rendőrök túl kemények voltak.

  A tények tények maradnak. A grazi oldalról elhangzó hazugságáradat arra irányul, hogy a botrányt kirobbantó és a grazi klub által már jól ismert huligánok tetteit megvédje. A Budapest Honvéd FC elítéli nem csak az elkövetőket, de azokat is, akik a bűnbandát megvédik, és hamis információt terjesztenek.

  honvedfc.hu
   
 6. avatar: magyarfutball.hu
  2008.07.27, 13:04
  Felháborodottan nyilatkoztak az osztrák szurkolókat Budapestre kísérő biztonságiak a szombat este kis híján botrányba fúlt Budapest Honvéd-Sturm Graz labdarúgó UEFA Kupa-selejtezőt követően.
  A hatfős különítmény képviseletében nyilatkozó Robert Rieger arról számolt be, hogy sokéves tapasztalata során még nem látott olyan viselkedést a magyar biztonságiak és rendőrök részéről, mint a Bozsik Stadionban.
  "A dzsekinken olvasható Polizei felirat ellenére a verekedésre kiéhezett helyi személyzet bennünket is megtámadott. Egy kollégám fel akart segíteni egy földön fekvő Sturm-szurkolót, de egy magyar rendőr lefújta őt gázsprével. A biztonságiaknál kést is láttam, ezenkívül zokniba töltött biliárdgolyókkal ütötték az embereket, és időnként diadalittasan összepacsiztak, mint a röplabdázók. Végül nevetgélve fényképezni kezdték egymás sérüléseit" - jelentette ki az osztrák kísérő.
  Rieger szerint az egyik helyi felvigyázó megütötte őt egy műanyagszékkel, amitől zúzódásokat szenvedett.
  "Nagyon veszélyes helyzet és elképzelhetetlen káosz alakult ki, a magyar biztonságiak pedig alaposan megszegték az előírásokat" - tette hozzá.
  A 2-1-es sikerükkel továbbjutó graziak hívei közül összesen három személyt vettek őrizetbe, mindhármukkal szemben garázdaság miatt indult eljárás, de már szabadon engedték őket.

  forrás:
  MTI
   
 7. avatar: magyarfutball.hu
  2008.07.27, 13:04
  Három osztrák szurkolót állított elő a rendőrség szombaton este a Budapest Honvéd és a Sturm Graz futballmeccs előtt a magyar fővárosban, ám meghallgatásuk után elengedték őket - közölte a BRFK. Az UEFA Kupa-selejtezőt a Bozsik Stadionban a vendég osztrák gárda nyerte.
  A mérkőzés előtt az osztrák szurkolókat a belvárosi Vörösmarty téren magyar drukkerek támadták meg, a verekedést a rendőrök akadályozták meg azzal, hogy sorfalat álltak a két tábor között.
  A rendőrök innen két osztrákot állított elő; egyikük egy rendőrautót rongált meg, egy másik a sorfalat dobálta. Velük szemben a BRFK garázdaság miatt indított eljárást. A dobálás miatt egy rendőr a kezén könnyebben megsérült.
  A mérkőzés előtt egy harmadik vendégszurkolót is előállítottak, mert egy pirotechnikai eszközzel a biztonsági szolgálat munkatársai elé lőtt.
  Az osztrák szurkolók meghallgatásuk után vasárnap reggelig valamennyien szabadon távozhattak, ám mindhármukkal szemben garázdaság miatt indított eljárást a rendőrség - közölte Unger Pál, a BRFK sajtóügyeletese.
  A BRFK közölte azt is, hogy a mérkőzés idején osztrák szurkolók pirotechnikai eszközöket dobáltak a pályára. Amikor a biztonsági szolgálat munkatársai a dobálókat megpróbálták a tömegből kiemelni, verekedés tört ki.
  A szurkolók székeket téptek ki a helyükről, és ezzel támadtak a biztonsági emberekre. Az APA osztrák hírügynökség jelentése szerint a grazi fanatikusok mintegy 200 széket rongáltak meg.
  A tömegverekedésnek végül a rendőrség és a biztonsági szolgálat munkatársai közös erővel vetettek véget. A verekedés során többen is megsérültek.
  A Budapest Honvéd hazai pályán 2-1-es vereséget szenvedett, ezzel elbúcsúzott a nemzetközi porondtól, és osztrák gárda jutott be az UEFA Kupa selejtezőjének második fordulójába.

  forrás:
  MTI
   
 8. avatar: magyarfutball.hu
  2008.07.27, 12:53 (szerk.: 2020.10.09, 09:34)
  Egy szemtanu beszámolója, egy másik fórumról:
  juventina07 #16 1 órája 48 perce Ez a hír akkora hazugság.Ott voltam,mint sétáló magyar ember és kaptam a könnygázból is.Senki sem bántotta őket leültek sörözni és össze-vissza vertek minden éttermet,étterem berendezést.Mi szidjuk a magyarokat?Nincs okunk rá ezeket a fiatalokat látva akik idegen országban ezt csinálják. Ott ültem és be kellett menekülnöm a gerbeaudba mert ezek elkezdtek örjöngeni.előszö9r csak énekeltek aztán söröztek,aztán...A rendőrök már órákkal ezelőtt várták őket,tehát tudták hogy jönnek....egy magyar drukker sem volt a külföldiek meg csak néztek hogy mi van itt..mindeki szaladt a könnygázelől
   
 9. avatar: NNS
  2008.07.27, 01:42
  orf beszámolója a mérkőzésről:
  sport.orf.at/080726-7129/7130bigstory_txt.html
   
 10. avatar: NNS
  2008.07.26, 21:46
  nb1.hu: Pirotechnikai eszköz a pályán, az osztrák szurkolók dobták be a felezővonalnál.

  nso.hu: Áll a játék, az osztrák drukkerek megtorpedózták a pályát: behajítottak egy petárdát. Eltakarították, folytatódik a meccs.

  honvédfc.hu: A vendégszurkolók egy görögtűzet hajítottak a gyepre, áll a játék.
   
 11. avatar: magyarfutball.hu
  2008.07.26, 20:45
  Azt hiszem csökken egy kicsit a befogadóképesség... Pár szék eltűnt.
   
 12. avatar: NNS
  2008.07.26, 19:42
  Grazi futballszurkolókra támadtak a magyar drukkerek szombaton délután Budapesten, a Belvárosban - erősítette meg az MTI információját a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyelete.
  sportgeza.hu/futball/2008/07/26/osztrak_szurkolokra_tamadtak_a_magyar_drukkerek_a_fovarosban/