magyarfutball.hu

Debreceni VSC-TEVA - IF Elfsborg 0 : 1 20:45

   
   
 • Debreceni VSC-TEVA - IF Elfsborg 2007.07.31.
 • Debreceni VSC-TEVA - IF Elfsborg 2007.07.31.
 • Debreceni VSC-TEVA - IF Elfsborg 2007.07.31.
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése
UEFA Bajnokok Ligája 2. selejtezőkör, 1. mérkőzés
játékvezető : Kaldma Sten (Észtország)
nézőszámok :
 1. Nemzeti Sport: 10.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2011.07.15, 15:56
  Sebaj, a bajnokságot megint megnyerik, jövőre ismét BL selejtező. Viszont az elmúlt évek kevés UEFA pontjai miatt már az 1. BL selejtezőben.

  Fel a fejjel Loki, a szép búcsú még meglehet.

  Hajrá magyar futball!


  Sajnos, 50-60 perc után nem bírta a Debrecen az iramot, a svédek könnyen védekezték ki ezt a meccset, mivel simán kétszer-háromszor is többet tudnak futni.

  Ők 0:0-ért jöttek, szerencséjükre még találtak is egyet.

  Majd ha magyarok is tudnak annyit futni, nem fog így csodálkozni a riporter, hogy hogyan lehet az, hogy minden magyart azonnal körbevesz 3 svéd, ha nála van a labda.


  Jelenleg a legjobb kerettel rendelkező, legjobb magyar csapat.

  Csak sajnos, ez ennyire elég.

  Koumeaha vagy hogy kell leírni, jobb, ha nem nyilatkozik arról pl, hogy majd milyen európai bajnokságba fog eligazolni, szerintem jó lesz neki a magyar is, itt legalább sztár lehet.


  A hangulat tényleg nagy volt. Egyszer levettem a hangot vagy 2 percre, mert riportőr sopánkodásától felforrt az agyvizem. Sajnos a svédek modernebb focit játszanak, ezt Beranek is látta, igencsak fogta időnként az arcát. A helyzet viszont az, hogy sajnos itthon nincs olyan csapat, akik ellen a mostani játékunk nem elég. Bár szerintem az utóbbi 3-4 évben fejlődőben van a magyar labdarúgás, azért nagyon sokat kell behozni.

  Technikailag jobbak vagyunk, de ez kevés, mert a csapatjáték gyenge. Egyébként gratulálok a csapatnak, egyáltalán nem játszottunk alárendeltként szerepet. Ha Fortuna mellénk áll, még tovább is juthatunk!

  HAJRÁ LOKI!


  Lehet rám haragudni de már a középpályán kell a retesz, erre lassú a Sándor T.+Vukmir kettős, ez tavaly is bebizonyosodott. Sajnos Kiss sérült:(


  2 alapvető dolgon el is ment a meccs (és kint se számítok sok jóra): jó a védelmük és kibaszott jó az erőnlétük. Ha valaki néha meg is indult tőlünk, pillanatok alatt 4-5 svéd volt körülötte, ha le is tudta passzolni, azonnal ott teremtek.
  Még egy-két érdekes edzői húzás és meg is lett az eredménye. :o(


  - a svédek talán nem képesek alkalmanként úgy színezni a játékot, mint néhányszor a mieink közül páran, de a mieink se képesek olyan alapjátékra, amit ezek láthatólag betanultak és mutatnak - amikor KELL!

  - szívós ellenféllel szemben nem ment: láttátok a védőiket - termet, mozgékonyság, helyezkedés, fix helyekre adott indítások - ilyen védősora itthon egyetlen csapatnak sincs; a fedezeteik futómennyisége és- ritmusa hazai meccseken ismeretlen; - a két csatár erőszakossága, az ellenfél akadályozásában történő részvétele szintén ismeretlen itthon.

  Tanuljunk ettől a brigádtól.

  Második forduló jön. Mos nekünk KELL mutatni valamit! Kínomban azt írtam este egy haveromnak, hogy kinn elég a 2-0 ide... Az éljátákosaink számára az lesz a nemzetköz kiugrás lehetősége (tegnap is volt egy...), Leo, Dzsudzsák, a csatárok focitörténelmet írhatnak, nnnnnnnna

  Hajrá Loki! Bajnokcsapat!


  A coach-ról:

  - nem hibáztatom egyedi döntésekért

  - egy év alatt felpörgette ennek a csapatnak a játékát, több sémát megtanított nekik

  - kényszervédelemmel áll ki hétről hétre: a gólnál láttátok Komlósit, hogy elmélázott a gólszerző mögött - lest integetett a rányomulás helyett, s ilyesmit bajnokin is művel; Mészáros fejlődik ezen a poszton, de nem ér fel olyan játékosokkal, akik öt-hat é alatt tanulják meg 20 éves korukra, hogy mit kell belül játszani; Leo nem balbekk - éppenséggel itthon elvan ott is, más meg mutat olyan formát, hogy be lehetne állítani ( a svédek termetéhez,mozgékonyságához, labdabiztosságához viszonyítsuk egy pillanatra Bíró v Szűcs alkatát, a vagy azt, hogy mennyit fejlődhetnek még...)

  - a fedezetek és a csatárok közü nem nagyon lehet mást kikeverni, mint amt a coach összeállít; Sándor még sok remek húzást mutat be a bajnokságban, egy tucatsvéd fedezet már nem hagyja a labda felé mozogni...


  Sidi hiányzik. Dzsdudzsi klasszis játékos lett a szemünk előtt. Még 2-3 hasonló kellene a csapatba és nemzetközi mezőnyben sem lenne gond.

  Hajrá Loki! Nem lehet gond szerdán!

  a B közép nagyon jó volt, úgy szurkoltak, hogy az egész stadiont magával ragadták. Az 1-2-3 mindent bele hallatszott az I ben is, ha jobban figyelnek erre a jövőben ( erősítő, egyik vezér a B-nek hátat fordítva vezényel stb ) akkor bekapcsolódik a stadion többi része is, mint most is


  Az Elfsborg 1 olyan csapat, ahol 11 kiss zoli játszik.  Egy biztos, én a visszavágón Leot középpályán játszatnám, sajnos kevés volt a kreativitás elöl. nem értem szatmári miért lett ennyire elfelejtve, de balhátvédnek szerintem még mindig jobb lenne mint a takács, szűcs duó bármelyike.  én tegnap éreztem a csapatban valami féle félelmet, ez lehet hülyeség, de végig lámpalázasnak éreztem kicsit az egész bandát, sajna az elején a pozitiv hangulat, az eddigi legjobb szurkolás,az egész stadion tombolása, nem ragadt át a csapatra, inkább lebénította őket. elszoktak attól, hogyha átlépnek a félpályán már üvölt a stadion, pedig régen még vagy 10 éve ez volt egy fradi, vagy újpest ellen. (tény mi szurklók is kényelmessé váltunk, és megszoktuk a sikert)  pár napja vitatkoztam valakivel azon, hogy mondjuk ez a loki jobb-e annál a lokinál amelyik anno megverte a wolsburgot, vagy a bordeauxot. hát szerintem beigazolodótt, hogy nem mi fejlődtünk, hanem a környezetünk esett teljesen vissza, és az elmult 2 évben nem tudtunk (eddig) előrelépni.  ami a legfájobb, az az hogy 1 szar csapattól kaptunk ki, semmit nem mutattak, megszállták a kapujukat, mindenhova odaértek, de se 1 látványos csal, vagy rövidpasszos gyors összjáték nem volt a részükről. és löttek 1 gólt, ahol a védelmünk nagyon elbambult... kérdem én miért nem igazoltunk védőt, mikor ez volt az elsödleges célunk???? égert nem lehetett volna legalább mostanáig ittartani? na mind1.  de ami a legfontosabb, feladni nagyon nem szabad. nem vagyunk náluk semmivel se rosszabak, az erönlétet leszámítva. szóval azt a kövi meccsen jobban be kell osztani, mert akár lehet 120 percig bírnunk kell (mondjuk a büntetök nekünk felérnek a vereséggel). de szerintem ha mernénk játszani, és netán 1 kis szerencsénk is lenne, simán megverhetjük őket idegenben is. tegnap végig vártam 1 váratlan dzsudzsák bombára, de nem jött, leo meg hátul volt, pedig ö is képes lenne elöl váratlant alkotni. sajnos sándor tamásnak ég az 50 perc is sok volt, tulságosan körülményes volt, védekezésben semmi. ez sajna kint nem fog beleférni, kezdöként semmiképpen nem játszatnám, az eredmény alakulásának függvényében esetleg az ucsó 30 percre küldeném be, 0-0nál.


  Nem sok teteje van bírálni, szürkének minősíteni a svédeket. Pl.: megnéztek pár felvételt, egy-két meccset, felfigyeltek Dzsudzsákra; kevésszer engedték lőni, ha lőhetett leginkább blokkolták, kapuig alig jutott el a labda... ...nem hagyták érvényesülni a legjobb formában lévő játékosunkat. Pl.: nyilatkozta a svéd coach, hogy távol helyezkedik egymástól a védelmünk és a fedezetsosunk; legfeljebb kétszer értek labdához, gyorsan indítottak, ezzel futásra kényszerítettek bennünket, vagy olyan mattra, amiből a gól lett. Jól fociznak.


  Dzsudzsánszki bizonyára pazar cselgép, de megszámolta valaki, hogy hányszor JÁTSZOTTA MEG a lasztit 2-5 csel után? Nekem mintha nulla rémlene. Sokkal hasznosabb volt nála Vukmir, aki szerelt - majd azonnal passzolt. Sokkal, de sokkal többet ért. A védelem - no comment, gyakorlatilag nem létezett. A támadások erőtlenek, elképzeléstelenek, az első félidő utolsó helyzeténél Kouemahára 2 méter hátrányból vert rá egy métert a svéd védő. Egy normális akciót láttam, az egész félidőben, gyors, pontos passzokkal. Azt észrevette valaki, hogy már az első percben nem volt senki a debreceniek közül a középpályán? A védők felszabadításait mind a svédek vadászták le.

  Én a Debrecen tulajdonosát sajnálom, bár az illető nagyon reálisan látja a helyzetet: nem vár eredményt. Persze krédés, hogy akkor mi a bánatnak fizet ennyit a játékosainak?


  Ne hasonlítgassunk össze két különböző feladatot. Vukmir a saját kapu előtt szerelt és úgy passzolt , Dzsudzsin volt mikor 4 ember lógott. Ha ennyire akarok kötöszködni,akkor Vukmirnak és Tobénak kellett volna mutatnia magát mikor rajta volt 4 ember,de nem tették meg mert lassúak.


  Dzsudzsák azért cselezett, hogy valami váratlant tudjunk csinálni, mert a passzolgatás nem vezetett eredményre (ráadásul szarul is csináltuk). Csak hát hiába csinált meg 3 jó cselt, állandóan rajta lógtak 4-en (mint mindenkin, akinél éppen a labda volt és közeledett a 16-osuk felé), a társak se sokat segítettek, nyilván elvesztette a végén a labdát.


  Aludtam a dolgokra egyet, de most is azt mondom, hogy tegnap este nagyon bután futballoztunk.

  Abban akartuk megverni a svédeket amiben sokkal gyengébbek vagyunk.

  Erőltettünk mindent középen, szélen az első akciót a 86. percben vezettük.

  Kis területen préselgettük őket, persze hogy mindig odaértek...

  Mondom, nálam - a kupadöntő után - ez volt a második meccse beraneknek amit eltaktikázott. Már ha egyáltalán beszélhetünk taktikáról a tegnapi meccs után.


  egy jókora, de könnyen javítható szervezési hiba - esetleg aki megteheti, továbbítsa amegfelelő helyre:

  nagyon jó hangulat volt az első félidőben, de a szünetben a zenét szolgáltató tett róla, hogy legyen egy törés és nehogy átmentődjön a "fíling".

  Azt hittem, hogy legalább a pályára vonuláskor megy a Loki induló, ehyelyett egy ízlésromboló diszkózenét sikerült felmutatni.

  Mi köze a Lokinak ezekhez a hülye idegen együttesek, hülye igénytelen zenéihez? A meccsen minden mindennek a koncentrációt kell szolgálni, a célt kell az egész atmoszférában súlykolni. Ha ezt egy zenei szerkesztő nem érzi, vagy nem tudja - akkor ... valaki világosítsa fel, vagy hallkítsa le.

  Ilyenkor csak a Loki indulónak vagy egyéb a csapathoz köthető zenének kell mennie ( Tankcspda vagy Wyrfarkas ) hadd énekeljen a B közép és a szurkolótábor ne a piacon, hanem focimeccsen érezze magát.


  Ha összehasonlítom a Svéd és Magyar bajnokságot.

  Mind a 2 nézem svédet streamen keresztül online vagy rádió.

  Hogy svéd bajnokságban több test test ellen játék nem fúja szét a bíró a meccset. Egy svéd 90 percig fut és minden csapat csapatként játszik

  Fogadni merek, ha egy Ronaldinho oda jött volna ismeretlenül egy svéd edzőhöz, elküldte volna, mert túl egoista és nem tud be állni egy taktikai hadrendben, ami fontos. Svédeknél ez a legfontosabb, hogy a 11 játékos csapatként működjön, lehet szürkék, de hatékony. Nincsenek világsztárok a svédbajnokságban, azért is sikerül nekik a PLben kisebb klubnál, mert ott is inkább iparosok vannak nem sztárok.

  Nekem úgy tűnt, hogy Balázs tegnap elpróbálta adni magát és nem csapatjátékos játszót. Nem is láttam hogy volt valamilyen taktikai hadrend tegnap okinak.

  Például a Garami a MTKval mindig ugyan azt a taktikát, játssza mindegy ki az ellenfél, nem hiszem mindenki ellen ugyan avval a taktikával, kell játszani.

  forrás:
  http://forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=47710&na_step=30&t=9018140&na_order=