magyarfutball.hu

PFC Marek Dupnitsa - Videoton FC Fehérvár 3 : 2* 16:30 * hosszabbítás után

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
UEFA Intertoto Kupa, 1. forduló
helyszín : Dupnica, Bonchuk Stadion
játékvezető : Asumaa Tony (Finnország)
nézőszámok:
  1. Magyar csapatok kupamérkőzései: 1.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2014.06.22, 13:50
    Nem tudom miért 3 védővel játszunk, mmiért nem játszik Risztics,+ Milinte??
    Milintének az utolsó meccse, biztos hajtana a szép búcsúért.
    A 3 védős védekezést még nem gyakorolták be...


    Nagyon jó kis meccs volt, őszintén szólva a bolgárok megérdemelték a továbbjutást, a 3 góljuk mellé még legalább 3 kapufát is lőttek a sok helyzeten kivül, nekünk két gól, egy kapufa, egy nagy bolgár védés és ennyi. Bár az érzésem az ha itthon nyertünk volna legalább 1 góllal akkor simán továbbjutunk. A bolgár szurkolók nagyon kedvesek, voltak vagy 2-3000-en legalább, szurkolni keveset szurkoltak, de az elején füsttel, petárdával, tüzijátékkal, stb. kezdtek, mutatós volt. Ja és időnként egy légiriadós szirénával dobták fel a hangulatot smiley Sálat simán lehetett bárhol cserélni velük(meg is tettemsmiley, nem volt semmi ellenségeskedés. A vendégszektorban 20-an voltunk, 17-en két kisbusszal és 3-an autóval érkeztünk, első félidőben végig volt szurkolás, a másodikban inkább a meccset nézte mindenki, egészen a hosszabbitásig. A végén a csapat odajött megtapsolni minket, SzabóTibor és Milinte még külön is. Ja és még annyit hogy a "Balkán" mint jelző és Bulgária két külön fogalom, lehet hogy nem olyan jó az infrastruktúra mint nálunk, de gyönyörű tájak és városaik vannak és sok egyebet is megirigyelhetnénk tőlük!


    Az 50 szurkolóból 20 meg is érkezett Dupnicaba és 2-0 ig nagyon királyul ment a szurkolás utána érthető módon mindenkinek elment a kedve amit aztán Földes Gabi nagyon hamar visszahozott és egészen 3-2 ig király volt a hangulat.
    Az a 27 méteres gól egyáltalán nem volt bombagól 10 kapusból 9 kivédi (igaz ahhoz el kell vetődnie) a maradék 1 az nekünk jutott Turi személyében.
    Érzésem szerint mind3 golban erősen benne volt de az igazsághoz hozzátartozik hogya második félidőben (amikor nem kaptunk golt) akkor volt legalább 3 nagy bravúrja is de a harmadik golt akkor sem lett volna szabad bekapni 27-ről ugy hogy el sem mozdult rá.
    Földes nem csak a 2 góljával tünt ki hanem Exi elmondása szerint Földes volt az egyetlen labdarúgó aki megkérdezte hogy a fehérvári szurkolók hogyan mi módon jöttek el és hogy szerencsésen ideérkezett-e mindenki aki elindult? Magyarul egyedül Földest érdekelte az hogy a csapatot elkisérte egy maroknyi kis szurkolósereg az Isten háta mögé is!
    És igazából ő volt az aki mindent meg akart tenni a sikerért és a 2 gólján kivül majdnem adott egy golpaszt is Lülünek aki csak centikkel fejelt mellé/fölé.
    Persze gondolom mindez Obot és Győzőt meg a többi anti-Földes-fant egyáltalán nem hatja meg de azért jó tudni a tényeket.
    Nagyon remélem hogy Földes végre magára talál és lövi a gólokat méghozzá nem is rondákat a második emelős gólja élményszámba ment!
    Jól esett nekünk hogy Szabó Tibi a végén kijött és megköszönte a szurkolást a csapat nevében is. És a legmeghatóbb pillanat az volt amikor az összes Vidijátékos már bement az öltözöbe akkor Árpi kezdett el kocogni lehajtott fejjel hozzánk mi meg zugtuk az "Árpi Árpi Árpi-t"
    Minden szurkolóval lepacsizott és elbucsuzott a könnyeivel küszködött és nem is tudott mást mondani csak azt hogy "azért hajrá Vidi".
    Remélem még visszajön egyszer hozzánk nagyszerű kapus és kitünő sportember!
    Összességében nagyon izgalmas meccs volt és az is hozzátartozik az igazsághoz hogy a bolgárok megérdemelten jutottak tovább mert a 3 goljuk mellett volt 4 kapufájuk is az egyik épp Turi kezébe pattant vissza a másik a golvonalról kifele pattant illetve volt egy helyzetük amikor már Turin tuljutott a labda és egy védönk mentett a gólvonalról.
    Az összes szurkoló előtt le a kalappal nem csak azért mert ide is eljöttek (eljöttünk) hanem azért mert a kisbusszal érkezők mégcsak aludni sem tudtak a meccs előtt tehát elég fáradtan szurkoltak de ez senkin nem látszott meg mert sokszor leszurkoltuk a békés dupnicaiakat akik csak a goljaiknál örvendeztek vagy szurkolgattak. Igaz akkor dupla erővel hiszen a kihangosíton keresztül is háttérszurkolás hallatszott azaz olyan volt mintha legalább 15 ezren szurkolnának.
    Remélem a csapatot összedobja Jani'bá július végére és azt is remélem hogy azért szerzünk még egy IGAZI kapust is és Földes mellé még egy IGAZI csatárt is!
    Hajrá Vidi!


    A kisbuszos társaság is hazért minden gond nélkül hétfő délután négy körül.
    Nekem kicsit más a véleményem, mind fcf-nek "a Balkán és Bulgária két külön fogalom" témában, hiszen szinte az egész Szófia egy lepukkant nulla, hihetetlenül elmaradott az egész térség. Állítólag a többi rész még rosszabb... Persze kivéve a tengerpartot, de ott nem voltunk. Az utak minősége. Nem is tudom, milyen jelzőket keressek, valami borzalom volt az összes. Vagy a Dupnicai rész. A stadionról remélhetőleg lesznek fent képek, ilyen rossz állapotban nálunk régen a megyeri nem volt soha, a bejáratunk mellett éppen tehenek pihengettek...
    Egyetlen pozitívum, hogy "pénzileg" nagy királyok voltunk, én 5ezer forintot váltotam, és szinte nem tudtam elkölteni. Hazafelé Szófia előtt 700 ft-ból (persze átszámítva) annyit ettünk, hogy után egy jó ideig senki nem kívánt kaját.
    Szóval sok szépet mi Bulgárban nem láttunk, csak Földes két gólját...
    Viszont lenyügöző volt Nis és a Bolgár határ közötti rész, a hegyek, a völgyek, a kis patak, ami elég hideg volt, egy-két merész ugyanis megmártozott benne.
    Egyébként lehet,hogy csak a Földes kérdezösködött extől, hogy mi van a szurkolókkal, viszont vegyük figyelembe, hogy volt 3-4 új, van 3-4 légiós, egy csomó fiatal (lehet, nem is ismerik ext), így szerintem olyan sokan nem is maradtak, akik "tudtak volna" kérdezni.
    Bár lehet,hogy a kocsisok még nem voltak bent, de az jól látható volt, hogy amikor a csapatunk kivonulásakor belekezdtünk a "Videoton álé" nótába, akkor legalább 4-5 játékos fordult oda, és kezdett el tapsolni.
    Chip!


    Megpróbálom összeszedni magam és pár sort levakarni a Marek elleni meccsről és a körülményekről!
    Egy szóban: IDŐUTAZÁS!
    Részletesen: érdekes túra volt, megpróbálom nem hétköznapian időrendi sorrendben visszafelé leirni a túrát, de nem inkább összevissza ahogy eszembe fog jutni. De nem megerőltetem magam és rendesen. 17 indultunk el két 9 személyes mikrobusszal, a túra az ilyenkor szokásos tempóban és italozás mellett szépen csendbe lefolyt. Gond egy szál sem, de azért volt ott közben minden: folyóban fürdés, kocsiban táncolás, italozás, italozás és italozás. Egyszóval remek volt! Szófiába vasárnap délelőtt értünk, ahol megkerestük a csapat szállását, majd rövid értekezés (Vass Laci, Csucsa, Szigli) után megbeszéltünk egy találkozót a közös indulásra Dupnicába - ezt sikeresen lekéstünk. Majd belevetettük magunkat Szófiába, egy elég jó kis részre, itt nem is találtunk lepukkant kajáldát, ami engem személy szerint nagyon érdekelt, de sebaj, mert az elit kajálda is itteni mércével mérve nagyon olcsó volt. Szófiára igazából ennyi időnk marad, mert várt minket egy mérkőzés Dupnicába és a "jó" minőségű utak miatt időben el kellett indulni. Dupnicából sem láthattunk semmit, de ezt nem magunknak köszönhetjük, hanem a helyi rend éber őreinek, akik lekapcsoltak minket a városhatárnál és betessékeltek minket a stadionba. Igazából ezt a lépést nem értettük, miért volt erre szükség. Szerencsére sikerült elkerülni a konfliktust, pedig eléggé érthetetlen és barátságtalan volt ez a lépés. Pedig Dupnica aztán igazán érdekes hely lehetett, mert amit láttunk belőle, az is mindenkit magával ragadott. Csak úgy záporoztak az "Azt nézd!" "Oda nézz!" "Láttad?" mondatocskák. röviden:
    - az a rész, ahol mi bemehettünk a stadionba, mintha ki lett volna lőve, ablakok tokostól kiszedve, a tehén bennt legel az épületben
    - stadionban wc nuku, csak félre kell állni
    - stadion már nagyon közel van a szétmáláshoz, a székezés megoldva két korhadt léccel - ami nem birja az ugrálást, ezt saját tesztek bizonyitották smiley
    - a szurkolás (Marek) legfőképp hangszóróból, de azért lelkesek, összedobtak egy elég jó füstölést és egy kis rakétázást
    - a legalább 50 éves tűzoltóautó is szép volt
    Sajnos a meccsen ezüst gólal kikaptunk, ami kisebb letargiát okozott a stadion vendégszektorában. Haza felé még megkajáltunk Bulgáriában nevetséges áron, majd Magyarország felé vettük az irány Szerbián át.
    + Szófiában igen érdekes volt a 2*4 sávos út vonalak nélkül
    + Szófiában szerintem, nem ismerik a fűnyirógépet, mert mindenhol egy méteres gazok vannak
    A mérkőzés nem volt valami egetverő szinvonalú, látszott, hogy nem egy túl jó csapat volt az ellenfelük, de LELKESEBBEK voltak, ami sokszor csak szabálytalanságok útján jött elő. Hogy jobbak nem lehetnek, azt mi sem bizonyitja jobban, hogy még a Földes Gabi is két gólt tudott rúgni smiley Ha meg hozzávesszük, hogy ők milyen körülmények között játszanak legalább 4-5 góllal vernünk kellett volna őket, de hát nem sikerült. Sajnos.
    Remélem korrektül sikerült leirnom a dolgokat. És előre is bocs a hibákért.
    Hajrá Vidi!

    http://forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=68120&na_step=30&t=9018177&na_order=
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2014.06.22, 13:39
    Szófia, június 28., 21.20
    Ötven magyar szurkoló érkezése várható.
    Két részletben utazott a Videoton Szófiába, előbb pénteken 14-en, míg szombaton 10-en érkeztek a bolgár fővárosba. A csapat Szófiában, a Hotel Ambassadorban foglalt szállást, ami 65 km-re van a holnapi Intertotó Kupa-mérkőzés színhelyétől.
    A délutáni edzésen a játékosok gyatra körülményekkel szembesültek, a stadion nincs olyan állapotban, hogy nemzetközi mérkőzést rendezzenek benne. A Csank János által vezényelt könnyed, átmozgató edzést követően a fehérváriaknak még meg kellet küzdeni a hazaút nehézségeivel is, hiszen a bolgár utak sincsenek jobb állapotban, mint a bolgár stadionok...
    Örömteli hír, hogy mintegy 50 szurkoló élőben buzdítja majd a Videotont, utaznak drukkerek Magyarországról is, de vannak, akik Görögországi nyaralásukat szakítják meg a Vidi kedvéért.
    A Videoton tervezett összeállítása:
    Milinte - Vilotic, Vochin, Koller - Szalai, Tóth B., Schwarcz, Szabó T., Kóczián - Földes, Terjék
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2014.05.20, 12:57
    abc18: Emlékszem pár éve ha a Marek ellen továbbjutunk, akkor Eurosport által közvetített meccset játszhattunk volna, de akkor a a nagyon okos Csank Jani akarta hanyagolni a kupát, hát ki is pottyantunk rögtön...

    http://forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=45270&na_step=30&t=9018177&na_order=
     
  4. avatar: fgymat
    2009.10.18, 16:03
    Továbbjutott a Marek Dupnitsa, 5-4-es összesítéssel, ezüstgóllal.