magyarfutball.hu

Békéscsabai Előre FC - Diósgyőri VTK 1 : 3 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: bbsz
  2017.03.31, 12:09 (szerk.: 2017.03.31, 12:14)
  Csökkent a lila-fehérek előnye

  12. p. Vojtekovszki nagy lövését kiütötte Fekete kapus éppen Lippai elé, aki az ismétlésből 10 méterről a felső lécet találta telibe. Az újólag kipattanó labda Vojtekovszki előtt landolt, aki 5 méterről megcélozta a kaput, a labda Valentényit érintve a kapu jobb oldalában kötött ki, 0-1.
  22. p. Ulveczki végigviharzott a csabai térfél jobb oldalán, remekül emelt át a túloldalra, ahol Binder futtából, laposan megcélozta a kaput, a labda a bal kapufa tövéről vágódott a hálóba, 0-2.
  60. p. Constantin felrúgta Popovitsot, amiért sárga lapot kapott. Mivel ilyen kártyája már volt, mehetett zuhanyozni a diósgyőriek védője.
  62. p. Egy bal oldali szögletet követően Udvari 6 méterről a felső lécre fejelt.
  80. p. Udvari a kiugró Montvait hátulról felvágta, amiért némi meglepetésre Bede játékvezető kapásból a piros lapot húzta elő a zsebéből.
  85. p. Vitelki a 16-oson belül felrúgta a kitörő Tóthot - 11-es. A büntetőt Bánföldi a balra vetődő Fülöp mellett jobbra helyezte a kapuba, 1-2.
  87. p. Bánföldi 26 méterről, óriási erővel a felső léc és a bal kapufa sarkára bombázott.
  92. p. Binder jó ütemben ugratta ki Vitelkit szinte a félpályánál, aki megiramodott, majd a 16-osról a kimozduló Fekete mellett laposan a bal alsó sarokba lőtt, 1-3.

  Asszisztensek: Vámos Tibor, Tumó György
  Sárga lap: Fehér (Sándor buktatásáért), Toldi (Kosán felrúgásáért), Sándor (Balog felvágásáért), Constantin (szabálytalankodott Popovitssal szemben), Binder (Balogot hátulról elkaszálta).
  Szögletarány: 13:4 (6:3)

  Nem volt begyulladva a Diósgyőr a listavezető otthonában: nyílt sisakkal támadtak és az első perctől kezdve látszott, hogy a nagy tét ellenére felszabadultabban játszanak, mint ellenfelük. Ráadásul szervezettebb focit mutattak be, miközben a hazaiak kissé körülményesek voltak és olykor több hiba is csúszott a játékukba. A lila-fehéreken nem látszott a megszokott tűz sem. Darált a Diósgyőr és jó néhány tűzijátékot alakított ki a csabai kapu előtt, ezek közül már az elsőből meg is született a vendégek vezető gólja. Még ez sem ébresztette fel a hazaiakat, így a korszerűbb játékot bemutató vendégek hamar növelték az előnyüket.
  Pásztor edző azonnal egy újabb támadót küldött a pályára, amitől némileg megváltozott a játék és ettől kezdve a lila-fehérek is mind több támadást vezettek a diósgyőri kapura, ám az egykori csabai portás, Fülöp remekül állta a sarat.

  A fordulás után maradt a képlet, mindkét csapat hatékonyan igyekezett támadásokat vezetni, ettől aztán egész jó kis mérkőzés kerekedett. A 60. percben tíz főre olvadt a vendégcsapat, ráadásul védelmük egyik legjobbját veszítették el. Így aztán be is szorultak kapujuk elé, de a viharsarkiak továbbra sem tudták feltörni a védelmet. Csak azt követően - és 11-esből - tudták bevenni Fülöp kapuját, hogy ők is tíz főre olvadtak.
  Az utolsó öt percben nekirontottak a Diósgyőrnek, ezt viszont a vendégek egy alkalommal remekül megkontrázták, aminek vége egy újabb borsodi gól lett.
  Így aztán a kilencpontos csabai előny az őt üldöző Diósgyőrrel szemben hat pontra szűkült.

  Jó: Balog, Gabala, Bánföldi, ill Fülöp (a mezőny legjobbja), Vámosi, Kosán, Vitelki, Binder.

  Pásztor József: -Jól kezdtünk, az első negyedórában eldönthettük volna a mérkőzést. De ekkor kimaradtak a helyzetek, és ahogy lenni szokott, az ellenfél két kontrából két gólt rúgott. Ezt követően végig futottunk az eredmény után és időnként fel-felcsillant a remény, de még a szerencse is elpártolt tőlünk ezen a napon.
  Pajkos János: -Nagyon kiélezett mérkőzésen, óriási taktikai csatában megérdemelten vittük el a három bajnoki pontot a bajnokesélyes otthonából. Játékosaim rendkívül fegyelmezettek voltak és küzdeni tudásból is jelesre vizsgáztak.

  1. Békéscsaba 27 16 5 6 57-32 53
  2. Diósgyőr 27 14 5 8 45-31 47

  Békés Megyei Hírlap 2002. április 22.