magyarfutball.hu

Szolnoki MÁV FC-Neusiedler - Békéscsabai Előre FC 0 : 3 15:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: bbsz
  2017.10.19, 11:14 (szerk.: 2017.10.19, 17:21)
  Már az első félidőben eldőlt

  28. p. Szabó S . a jobb oldali alapvonalnál elvette a labdát a tétovázó Romanektől, visszagurítását Tóth Gy. 8 méterről a háló közepébe vágta, 0-1.
  43. p. Simon húzott el a bal oldalon, középre lőtt labdáját Tóth okosan átlépte, a jó ütemben érkező ex-szolnoki Szoboszlai pedig a 11-es pontról a bal sarokba gurított, 0-2.
  86. p. Bánföldi 28 méteres szabadrúgása a jobb alsó sarokban kötött ki, 0-3.

  Asszisztensek: Tumó György, Nagy Imre

  Sárga lap: Udvari (utánrúgásért), Gradinariu (felvágta Fehért), Novák (reklamálásért), Bánföldi (műesésért)
  Szögletarány: 5:1 (1:1)

  Az alapszakasz utolsó fordulójára is maradt kiemelkedő jelentőséggel bíró találkozó, a nyolcpontos előnnyel listavezető viharsarkiak a nagy rivális Szolnok otthonába látogattak. Bár mindkét együttes jóval korábban biztosította helyét a felsőházban, a tét mégis óriási volt. Vendéggyőzelem esetén ugyanis két csapatra csökkent volna a bajnoki címért versenyt futók száma, a hazai siker viszont nyílttá tehette volna a rájátszást.
  Vágó Attila októberi érkezése óta valóságos oroszlánbarlanggá vált a tiszaligeti stadion, egyetlen együttes sem távozott még ponttal Szolnokról, és gólt is csak az erzsébetieknek sikerült szerezniük. Persze, a Békéscsaba más kategóriát képvisel, mint a mezőny többi tagja, még a szárkapocscsont-törést szenvedett Keresztúri András nélkül is veszélyes ellenfélnek számít.

  Mindkét oldalon gyors helyzettel kezdődött a találkozó, ám Kiss nyolcméteres fejese a léc fölött hagyta el a játékteret, míg Tóth Gy. lövését nagy nehézségek árán, de hárította Rézsó.
  A két ziccer óvatossá tette a csapatokat, a megerősített középpályás sorok ádáz küzdelmet folytattak minden négyzetcentiméterért. A hazaiaknak nem ízlett a csabaiak rendkívül határozott, agresszív védekezési stílusa, a szolnoki fazonszabászok, Novák, Szabó J. és Pelles többet voltak a levegőben, mint a talajon.
  Egyértelműen a vendégek akarata érvényesült, ám vezető góljukhoz kellett a legtapasztaltabb vasutas védő, Romanek szarvashibája is. Amikor úgy tűnt, rendez sorait a házigazda, gyönyörű támadás végén növelte a viharsarkiak előnyét Szoboszlai.

  A térfélcserét követően azonnal szépíthetett volna a Szolnok, ám Kiss lövését óriási bravúrral, spárgázva hárította Fekete Róbert. Ment, akart a hazai együttes, de a vendégek rendkívül stabilan álltak a lábukon, és már csírájában hárították a szolnoki kísérleteket.

  A jó iramú, kimondottan kemény mérkőzésen a Békéscsaba bebizonyította, nem véletlenül áll az első helyen és megérdemelten vitte el a három pontot.

  Jó: Szabó J., Gradinariu ill. Fekete, Fehér, Udvari, Szoboszlai.

  Vágó Attila: -Egy félidőnyi előnyt adtunk a bajnokjelöltnek, utána hiába mozgósítottuk minden energiánkat, már nem tudtunk fordítani.
  Pásztor József: -Az első negyvenöt percben nyertük meg a meccset, remekül kivédekeztük a Szolnokot, és kontráink életveszélyesek voltak.

  1. Békéscsaba 22 14 5 3 49-23 47
  ...
  3. Szolnok 22 10 6 6 39-27 36

  Békés Megyei Hírlap, 2002. március 18. (Gelei József)