magyarfutball.hu

Szolnoki MÁV FC-Neusiedler - Békéscsabai Előre FC 0 : 3 15:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: bbsz
    2017.10.19, 11:14 (szerk.: 2021.11.02, 11:17)
    Már az első félidőben eldőlt
    Szolnoki MÁV - Előre FC Békéscsaba 0-3 (0-2)


    NB I B-s labdarúgó-mérkőzés, Szolnok, 2000 néző
    V.: Dubraviczky (Tumó, Nagy I.)
    Szolnok: Rézsó — Kádár, Antal, Balogh P., Romanek — Novák, Szabó J., Gradinariu, Pelles — Kiss, Kotula. Edző: Vágó Attila
    Békéscsaba: Fekete — Balog Zs., Fehér, Gabala, Valentényi — Szabó S., Simon, Szoboszlai, Bánföldi, Udvari — Tóth Gy. Edző: Pásztor József.
    Csere: Kádár helyett Ivitz, Balogh P. h. Németh Gy. mindkettő a szünetben, Szabó J. h. Fedor a 70., Szoboszlai h. Serban a 77., Tóth Gy. h. Popovits a 82., Szabó S. h. Nagy Sz. a 88. percben.
    Gólszerző: Tóth Gy. a 28., Szoboszlai a 43., Bánföldi a 86. percben.
    Sárga lap: Udvari (utánrúgásért) a 37., Gradinariu (felvágta Fehért) a 46., Novák (reklamálásért) a 88., Bánföldi (műesésért) a 90. percben.
    Szögletarány: 5:1 (1:1).

    28. p. Szabó S . a jobb oldali alapvonalnál elvette a labdát a tétovázó Romanektől, visszagurítását Tóth Gy. 8 méterről a háló közepébe vágta, 0-1.
    43. p. Simon húzott el a bal oldalon, középre lőtt labdáját Tóth okosan átlépte, a jó ütemben érkező ex-szolnoki Szoboszlai pedig a 11-es pontról a bal sarokba gurított, 0-2.
    86. p. Bánföldi 28 méteres szabadrúgása a jobb alsó sarokban kötött ki, 0-3.

    Az alapszakasz utolsó fordulójára is maradt kiemelkedő jelentőséggel bíró találkozó, a nyolcpontos előnnyel listavezető viharsarkiak a nagy rivális Szolnok otthonába látogattak. Bár mindkét együttes jóval korábban biztosította helyét a felsőházban, a tét mégis óriási volt. Vendéggyőzelem esetén ugyanis két csapatra csökkent volna a bajnoki címért versenyt futók száma, a hazai siker viszont nyílttá tehette volna a rájátszást.
    Vágó Attila októberi érkezése óta valóságos oroszlánbarlanggá vált a tiszaligeti stadion, egyetlen együttes sem távozott még ponttal Szolnokról, és gólt is csak az erzsébetieknek sikerült szerezniük. Persze, a Békéscsaba más kategóriát képvisel, mint a mezőny többi tagja, még a szárkapocscsont-törést szenvedett Keresztúri András nélkül is veszélyes ellenfélnek számít.

    Mindkét oldalon gyors helyzettel kezdődött a találkozó, ám Kiss nyolcméteres fejese a léc fölött hagyta el a játékteret, míg Tóth Gy. lövését nagy nehézségek árán, de hárította Rézsó.
    A két ziccer óvatossá tette a csapatokat, a megerősített középpályás sorok ádáz küzdelmet folytattak minden négyzetcentiméterért. A hazaiaknak nem ízlett a csabaiak rendkívül határozott, agresszív védekezési stílusa, a szolnoki fazonszabászok, Novák, Szabó J. és Pelles többet voltak a levegőben, mint a talajon.
    Egyértelműen a vendégek akarata érvényesült, ám vezető góljukhoz kellett a legtapasztaltabb vasutas védő, Romanek szarvashibája is. Amikor úgy tűnt, rendez sorait a házigazda, gyönyörű támadás végén növelte a viharsarkiak előnyét Szoboszlai.

    A térfélcserét követően azonnal szépíthetett volna a Szolnok, ám Kiss lövését óriási bravúrral, spárgázva hárította Fekete Róbert. Ment, akart a hazai együttes, de a vendégek rendkívül stabilan álltak a lábukon, és már csírájában hárították a szolnoki kísérleteket.

    A jó iramú, kimondottan kemény mérkőzésen a Békéscsaba bebizonyította, nem véletlenül áll az első helyen és megérdemelten vitte el a három pontot.

    Jó: Szabó J., Gradinariu ill. Fekete, Fehér, Udvari, Szoboszlai.

    Vágó Attila: -Egy félidőnyi előnyt adtunk a bajnokjelöltnek, utána hiába mozgósítottuk minden energiánkat, már nem tudtunk fordítani.
    Pásztor József: -Az első negyvenöt percben nyertük meg a meccset, remekül kivédekeztük a Szolnokot, és kontráink életveszélyesek voltak.

    1. Békéscsaba 22 14 5 3 49-23 47
    ...
    3. Szolnok 22 10 6 6 39-27 36

    Békés Megyei Hírlap, 2002. március 18. (Gelei József)
    kép
    Az ex-szolnoki Fehér Zsolt (középen, sötét szerelésben) dirigálta csabai védelem fikarcnyi esélyt sem adott Kotulának (fehérben) a gólszerzésre.(Fotó: Csabai)

    Új Néplap, 2002. március 18.