magyarfutball.hu

MTK Hungária - Dunaferr SE 1 : 4 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2017.11.10, 13:33
    Budapest, 2000. május 13., szombat (MTI) - Váratlanul biztos és fölényes győzelmet aratott a vendég Dunaferr a Hungária körúton a címvédő MTK ellen, s ezzel megszerezte a magyar futball élvonalának 1999-2000-es bajnoki címét.

    Labdarúgó PNB, 31. forduló:
    MTK Hungária FC-Dunaferr SE 1-4 (0-2)
    Hungária krt., 5000 néző, V: Hanacsek
    gólszerzők: Gusatu (53.), illetve Zavadszky (11.), Orosz (40., 58.), Nicsenko (84.)
    sárga lap: Komlósi (20.), Halmai (54.)

    MTK:
    Babos - Komlósi (Ilea, 62.), Kuttor, Szamosi, Elek - Erős, Halmai, Illés - Madar (Egressy, 37.), Gusatu, Kenesei

    Dunaferr:
    Rabóczki - Molnár, Salamon, Éger, Kóczián - Zavadszky (Komódi, 74.), Lengyel, Kiss Gy., Rósa - Tököli (Nagy T., 82.), Orosz (Nicsenko, 62.)

    11. perc: Lengyel indította Oroszt a 16-os jobb sarkánál, aki egy ügyes csellel lefordult védőjéről, majd Tököli elé tálalt, ő továbbgurított Zavadszky elé és ő 14 m-ről a jobb felső sarokba bombázott (0-1).
    21. perc: Rósa 20 m-es szabadrúgását Babos látványos vetődéssel, a levegőben úszva hárította.
    32. perc: Tököli két védőről is lefordult az MTK 16-osánál, látványos mozdulattal Orosz elé sarkalt, akinek 12 m-es bombáját Babos ritkán látható reflexmozdulattal ütötte a mezőnybe.
    40. perc: Lengyel a félpályán túlról remek ütemű átadással indította Tökölit, aki elviharzott a jobb oldalon, majd középre gurítását Orosz 10 m-ről a jobb sarokba lőtt (0-2).
    42. perc: Orosz lőtt 20-ről kapura, a labda Babosról kipattant, és az érkező Tököli a kapuba gurított. Az újvárosi kispad még ünnepelt, amikor Hanacsek játékvezető, asszisztense jelzésére lest ítélt, s nem adta meg a dunaújvárosiak szabályosnak tűnő gólját.
    46. perc: Elek húzott el a balszélen, élesen középre lőtt és Kenesei az ötösről a találkozó legnagyobb helyzetét puskázva el Molnárba lőtt.
    53. perc: Egressy viharzott el a balszélen, átívelt a túloldalra, az érkező Kenesei egyből kapura lőtt, labdája a kapufáról kipattant és Gusatu közvetlen közelről, előrevetődve a kapuba fejelt (1-2).
    59. perc: Lengyel szerzett labdát a félpályánál, előretört, majd középre gurított, a labda elcsúszott Tököli talpa alatt, de érkezett Orosz, aki 7 m-ről a vetődő Babos mellett a jobb sarokba lőtt (1-3).
    68. perc: Tököli ugrott ki középen, előbb lefutotta Szamosit, majd Babos mellett is elhúzta a labdát, amikor a kapus elkapta a csatár lábát. Hanacsek nagyvonalúan továbbot intett.
    84. perc: Nagy T. végzett el szögletet a jobb oldalon, Komódi elé gurított, aki egyből élesen középre lőtte a labdát, s Nicsenko 7 m-ről a jobb sarokba csúsztatott (1-4).

    A Dunaferr mindvégig lelkesebben, szervezettebben, kulturáltabban és főként gólveszélyesebben játszott, teljesen megérdemelten vitte el a 3 pontot a Hungária körútról és ezzel már meg is nyerte a PNB-t.