magyarfutball.hu

Szeged LC - Lombard FC Tatabánya 1 : 4 14:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2018.07.28, 14:39 (szerk.: 2018.09.13, 16:15)
  A futbalmanach Letenyeinek ad lapot Süveges helyett, ahogy a Nemzeti Sport is.
   
 2. avatar: magyarfutball.hu
  2018.07.28, 14:39
  Szeged, 1999. november 13., szombat (tud.) - A labdarúgó PNB 13. fordulójában:

  Szeged LC-Lombard FC Tatabánya 1-4 (0-2)
  Szeged, 2000, V: Arany

  gólszerzők: Faragó (54.), illetve Kiss B. (32.), Kiprich (34., 66.), Tüske (82.)
  kiállítva: Basic (66.)
  sárga lap: Basic (33.), illetve Hornyák (55.), Süveges (72.)

  Szeged:
  Markovics - Basic, Urbán, Mikler - Popovics, Turján, Herczku, Udvari - Jeremejev - Kenesei, Faragó (Németh, 68.)

  Lombard:
  Gelei - Hornyák, Mészöly, Szabó V. - Letenyei - Szentjobbi (Süveges, 68.), Tüske, Kovács A., Zsivóczky (Virág, 63.) - Kiprich (Varga L., 84.), Kiss. B.

  4. perc: Tüske kapott remek indítást, 14 m-ről a kifutó Markovics mellett a jobb alsó sarok felé lőtt, de Popovics a gólvonal előtt kirúgta a labdát.
  32. perc: Szentjobbi a jobb oldalon egy csellel lerázta a keresztező Basicot, középre gurította a labdát, s az érkező Kiss B. a kapuba lőtt (0-1).
  34. perc: Zsivótzky 15 m-ről, a balösszekötő helyéről lövésre szánta el magát, a labda a jobb kapufa tövéről pattant vissza a mezőnybe, a felfutó Kiprich pedig 4 m-ről laposan a kapuba lőtt (0-2).
  54. perc: Zsivóczky "gyertyát" rúgott a 16-oson belül, Kenesei lecsapott a labdára, 5 m-es lövését Gelei még hárította, a kipattanó labdát azonban Faragó a kapus lábai között 8 m-ről a kapu bal sarkába gurította (1-2).
  66. perc: Tüske ugrott ki a szegedi védők között, Basic lerántotta a tatabányai játékost, amiért a játékvezető kiállította. A 22 m-es szabadrúgást Kiprich végezte el, aki a szegedi sorfal mellett a bal alsó sarokba lőtte a labdát (1-3).
  82. perc: Virág baloldali beadását 10 m-ről Markovics felett Tüske fejelte a kapu bal oldalába (1-4).

  A szegediek az első félidőben a helyzetek sokaságát hagyták ki, a vendégek pedig két perc alatt kétszer is bevették a hazaiak kapuját. A második játékrészben továbbra is fölényben játszottak a házigazdák, de a Lombard kontratámadásai nemcsak veszélyt, hanem újabb gólokat is jelentettek.

  MTI
   
 3. avatar: lattila2
  2017.09.29, 08:35 (szerk.: 2017.09.29, 08:55)
  Szeged LC - Lombard FC Tatabánya 1-4 (0-2)
  Szeged, 2000 néző, vezette: Arany (Ring,Tumó).
  Szeged: Markovics - Basic, Urbán, Miller, Popovics, Turján, Herczku, Udvari, Jeremejev, Kenesei, Faragó (Németh 68. p.). Vezetőedző: Linka József.
  Lombard FC: Gelei -Hornyák, Mészöly, Szabó V, Letenyei, Szentjobbi (Süveges 68. p.), Tüske, Kovács A., Zsivóczky (Virág 63. p.), Kiprich (Varga L. 84. p.), Kiss B. Szakmai igazgató: Kiprich József

  A mérkőzés előtt

  A Lombard FC háza táján rendkívül bizakodó volt a hangulat. Mindenki a győzelmet várta, pedig az előzetes elképzelések felborultak. Nagy S. és Kozma belázasodott, Szoboszlai pedig nyakát fájlalta. Kiprich József úgy döntött, hogy Szentjobbi személyében újonc PNB-s játékosnak ad bizalmat.

  Krónika

  4. p.: Tüske kapott remek labdát, és 14 méterről a kifutó szegedi kapus mellett elgurított, ám Popovics a gólvonalról mentett. 23. p.: Gelei a körülményeskedő Jeremejev lábáról szedte le a labdát. 32. p.: az újonc Szentjobbi egy csellel becsapta a keresztezni akaró Basicot, majd középre gurított. A jó ütemben érkező Kiss B. a kapuba lőtt 0-1. 34 p.: Zsivóczky 15 méterről a bal oldalról kapura lőtt. A labda a jobb kapufáról a berobbanó Kiprich elé pattant, aki négy méterről nem hibázott,
  0-2. 39. p.: Jeremejev 20 méteres lövését Géléi a kapufa segítségével mentette. 54. p.: egy bal oldali szegedi beadás Zsivóczky lábáról felperdült, Kenesei szemfülesen kapura lőtt. Gelei még kiütötte a labdát, de Faragó elé, aki szépíteni tudott, 1-2. 66. p.: Tüske játszotta át Basicot, ám a védő mezénél fogva lerántotta, és ezért piros lap járt. A szabadrúgást 20 méterről Kiprich jobb belsővel a bal sarokba lőtte, 1-3. 82. p.: Virág bal oldali beadása pontosan Tüske fejére szállt, aki a kimozduló szegedi kapus fölött a hálóba fejelt, 1-4.

  Az értékelés

  A mérkőzés kezdetén a Szeged több veszélyes támadást vezetett. Az LFC védelme jól működött, majd két kontratámadásból gólt szereztek, és megnyugtató előnnyel vonulhattak az öltözőbe. A szünet után mindent egy lapra tett fel a Szeged, de szépítő góljukat is csupán egy vendégvédelmi hibából érték el. A Lombard kontrajátéka ezúttal nagyszerűen és eredményesen működött.

  Linka József, a Szeged edzője: - Nem gondoltam volna, hogy ilyen jó játékkal is vereséget szenvedünk.
  Ferling Béla, a Lombard edzője: - Kiprich ismét remekelt, és két góljával nagyban hozzájárult megérdemelt győzelmünkhöz. A szurkolók, akik elkísértek, jól szórakoztak. Arra készülünk már, hogy szombaton a Haladás ellen hazai pályán is hasonló eredményt éljünk el.
  Kiprich József: - Annak ellenére, hogy a Szegednek is volt helyzete megérdemelten nyertünk, bár a második félidő elején akár egyenlíthettek is volna. De ezúttal a mi taktikánk érvényesült, és mellette négy gólt lőttünk.
  Bíró Péter, az LFC elnöke: - Örülök a győzelemnek. Remélem, végre mindenki a mi győzelmünkről beszél majd és nem azt mondják, hogy szerencsével nyertünk 4-1-re.

  Forrás: 24 óra, 1999-11-15