magyarfutball.hu

Vasas Danubius Hotels - Videoton FC Fehérvár 2 : 1 15:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2021.05.02, 16:37
    Geress Zoltán utolsó NB I-es mérkőzése.
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2019.01.22, 15:47
    Budapest, 1998. november 28., szombat (MTI) - A labdarúgó Raab Karcher Professzionális Nemzeti Bajnokság (PNB) 17. fordulójában:

    Vasas Danubius Hotels - Videoton FC Fehérvár 2-1 (2-0)
    Fáy utca, 3000 néző, V: Kurmai

    gólszerzők: Váczi (38.), Juhár (42.), illetve Waltner (86.)
    sárga lap: Aranyos (54.), Váczi (92.), illetve Makrickij (50.), Urbonas (79.)
    csere: Tóth A. helyett Maczó (56.), Farkasházy helyett Szilveszter (71.), Pál helyett Nyerges (91.), illetve Djurisics helyett Györök (32.), Kuntics helyett Fogarasi (a szünetben), Zsivóczky helyett Lukács (a szünetben)
    jók: Váczi, illetve Waltner

    Vasas:
    Végh - Mónos, Geress, Juhár, Tóth A. - Farkasházy, Galaschek, Váczi, Aranyos - Hámori, Pál

    Videoton:
    Milinte - Makrickij - Mester, Urbonas, Kellner - Szalai, Kuntics, Vancsa, Zsivóczky - Djurisics, Waltner

    A mérkőzést megelőzően a játékvezetéstől visszavonuló Kurmai Zoltánt és Zvolenszky Lászlót búcsúztatták.

    Vasas-helyzetekkel kezdődött a mérkőzést. A 4. percben Váczi 15 méterről centiméterekkel lőtt a jobb felső sarok mellé, majd egy perccel később Farkasházy 17 méteres lövése kerülte el kevéssel a bal alsó sarkot. A 13. percben Aranyos középről, 14 méterről tévesztette el a kapu bal oldalát.

    A 15. percben Váczi kihagyta a félidő legnagyobb helyzetét. A hazai támadók Mónos beadása után 5 méterről a kapu közepében álló Milinte kapus lábába lőtte a labdát.

    A félidő legnagyobb vendéghelyzetét Kuntics 18 méteres szabadrúgása jelentette, amely a jobb kapufáról a jól helyezett lövést szemmel kísérő Végh kapus fejére, onnan pedig - a Vasas szerencséjére - nem a kapuba, hanem oldalra pattant. A következő negyedórát sok átadási hiba jellemezte, a közönség egyre többet bosszankodott a játékosok ügyetlenkedésén.

    A 38. percben a Vasas-drukkerek megköszönhették Milinte kapusnak, hogy csapatuk vezetést szerzett. A székesfehérvári kapus kapujából kifutva próbált menteni Váczi elől, ám mellényúlt a labdának, így a váratlanul helyzetbe került Vasas-játékos ballal az ötös jobb oldali sarkáról a kapuba gurított (1-0).

    A 42. percben Milinte előtt bravúrral ütött szögletre egy 13 méteres lövést. A sarokrúgás után viszont hibázott a vendégek kapusa, így Juhár fejese a kapuba jutott (2-0).

    A második játékrészben a Vasas kétgólos előnye tudatában inkább az eredmény tartására törekedett, így a Videoton mezőnyfölényt tudott kiharcolni, ám ezzel sokáig nem tudott élni a vendégcsapat. A sok átadási hibával tarkított játékot mindössze egy lesgól tette színesebbé. Történt, hogy a 69. percben Waltner lövését Végh bravúrral védte, a kipattanót pedig a szünetben csereként beállt Lukács a kapuba továbbította. Kurmai játékvezető azonban érvénytelenítette a találatot, mivel a gólszerző Lukács Waltner lövésekor lesen állt.

    A 75. percben Szilveszter bebiztosíthatta volna a Vasas győzelmét, ám 6 méteres lövését Milinte lábbal védte. A 80. percben Vancsa 16 méterről próbálkozott, ám Végh szögletre hárított. A 86. percben szépített a Videoton, Waltner 14 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot (2-1).

    A 91. percben egyenlíthetett volna a vendégcsapat, ám Waltner közeli, 5 méteres próbálkozását Végh bravúrral, lábbal hárította.