magyarfutball.hu

Nyírség-Spartacus FC - Diósgyőri FC 3 : 1 13:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2018.06.24, 16:41
    Nyíregyháza, 1998. november 21. szombat (tud) - A labdarúgó Raab Karcher Professzionális Nemzeti Bajnokság (PNB) 16. fordulójában:

    Nyírség-Spartacus FC - Diósgyőri FC 3-1 (1-1)
    Nyíregyháza, 14 000 néző, V: Hanyecz
    gólszerzők: Kiss (37.), Szatke (68.), Baranyi (86.), illetve Egressy (16.)
    sárga lap: Sira (76., 91.), illetve Szabó (62.)
    piros lap: Sira (91.)
    csere: Janik helyett Baranyi (71.), László helyett Sira (72.), Novák helyett Nagy (85.), illetve Buzás helyett Babos (81.), Egressy helyett Szabados (81.)
    jók: Szatke, Kiss, Karkusz, Novák, illetve Kuttor, Szabó

    Nyíregyháza:
    Vadon - Szatke, Cap, Ács, Kiss - László, Gradinariu, Karkusz - Janics, Kirchmayer, Novák

    Diósgyőr:
    Nota - Farkas, Földvári, Kuttor, Kovács - Turóczi, Téger, Szabó, Buzás - Kulcsár, Egressy

    A várakozásoknak megfelelően sokan voltak kíváncsiak az északkelet-magyarországi rangadóra. A hazaiak számára rosszul kezdődött a mérkőzés, hiszen Celeszki kapus a bemelegítés végén megsérült, így helyére az utolsó pillanatban Vadon ugrott be.

    Hamar kiderült, hogy a mintegy 2000 diósgyőri szurkoló közül sokan csak balhézni mentek a mérkőzésre, hiszen összetűzésbe kerültek a biztonsági emberekkel: felszedték az ülődeszkákat, amelyekkel dobálóztak, majd beszakították az egyik menekülőkaput is.

    A pályán közben folyt játék. A hazaiak kezdtek jobban, mégis a diósgyőriek jutottak vezetéshez: a 16. percben Cap adta el a labdát, Egressy rácsapott, majd mintegy 8 méterről lőtt a kapuba (0-1).

    Az első félóra végén Kirchmayer és Buzás játszott főszerepet. Előbbi két szögletet ívelt be, a diósgyőri Buzás pedig mindkétszer a gólvonalon hárított, előbb Szatke, majd Janics fejesénél. Kevéssel később a nyíregyházi Kirchmayer 22 méteres szabadrúgása nyomán a kapufán csattant a labda.

    Egyre jobban támadott a hazai csapat, aminek meg is lett az eredménye. A 37. percben Kiss ment át a diósgyőri védelmen, szerecséje is volt, mert a labda visszapattant hozzá, majd 8 méterről a kapu közepébe lőtt (1-1).

    Szünet után sem változott a kép: a hazaiak támadtak, azonban csak helyzetekig jutottak, a befejezés nem sikerült, egészen a 68. percig. Akkor Kirchmayer bal oldali szögletére Szatke jókor robbant be, és pár lépésről fejelt a hálóba (2-1).

    Később még nagyobb lett a nyíregyháziak öröme: a 86. percben Karkusz adott be bal oldalról, és Nota kapus ahelyett, hogy felvette volna a labdát, szinte Baranyi elé passzolt, aki mintegy 10 méterről az üres kapuba gurított (3-1).

    A 91. percben Sira túl keményen lépett Babos lábára, joggal kapta meg második sárga lapját, ami után a kiállítás következett. A 92. percben egy bal oldali beadás után Kulcsár fejelt az emberhátrányba került nyíregyháziak kapuja fölé.

    A kellemetlen szeles idő, a kemény, de csúszós talaj ellenére kifejezetten érdekes mérkőzést láthattak a nézők, amelyen a nagy mezőnyfölényben játszó és a kapu előtt sokkal veszélyesebb hazaiak megérdemelten nyertek.

    MTI
     
  2. avatar: magyarfutball.hu