magyarfutball.hu

Videoton FC Fehérvár - Diósgyőri FC 2 : 3 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2019.01.29, 16:15
  Székesfehérvár, 1998. november 7., szombat (tud.) - A labdarúgó Raab Karcher Professzionális Nemzeti Bajnokság (PNB) 14. fordulójában:

  Videoton FC Fehérvár - Diósgyőri FC 2-3 (1-1)
  Székesfehérvár, 4000 néző, V: Varga S.

  gólszerzők: Waltner (17., 47.), illetve Szmiljanics (30.), Egressy (72., 86.)
  sárga lap: Tóth (30.), Csordás (33.), Zsivóczky (67.), Waltner (90.), illetve Kulcsár (29.), Szmiljanics (35.)
  csere: Djurisics helyett Lukács (55.), Vancsa helyett Fésü (73.), Zsivóczky helyett Fogarasi (78.), illetve Kiser helyett Földvári (56.), Kulcsár helyett Szabados (82.), Buzás helyett Varga (90.)
  jók: Waltner, Vancsa, Urbonas, illetve Egressy, Buzás, Kuttor, Turóczi

  Videoton:
  Milinte - Tóth, Csordás, Urbonas, Mester - Szalai, Kuntics, Vancsa, Zsivóczky - Waltner, Djurisics

  Diósgyőr:
  Nota - Téger, Szmiljanics, Kuttor, Kovács T. - Turóczi, Kiser, Buzás, Babos - Kulcsár, Egressy

  Óriási lendülettel kezdett a Videoton, sorozatban veszélyeztette a vendégek kapuját, de csak lesgólra tellett az 5. percben. Folytatódott azonban a hazaiak rohama és a 17. percben Vancsa átadását Waltner 10 m-ről a kapu bal oldalába lőtte (1-0).

  Továbbra is inkább a Videoton volt aktívabb, a vendégek csak szórványos támadásokkal kísérleteztek. A 30. percben a hazaiak térfelének bal oldalán egy feltartásért megítélt szabadrúgást Turóczi ívelt be, és az előrehúzódó Szmiljanics kibújt a hazai védők közül, s 9 m-ről nagy erővel a kapu jobb oldalába fejelt (1-1).

  Továbbra is változatos, jó volt a mérkőzés, a 36. percben Egressy hagyott ki óriási lehetőséget. Kicsit éles szögből, 8 m-ről keresztbe előtte a labdát a kapu előtt.

  Szünet után jobban kezdett a hazai együttes, a 47. percben meg is szerezték a vezetést: a védőkről kipattanó labdát Waltner 8 méterről, kapásból nagy erővel vágta a léc alá (2-1).

  A folytatásban is inkább a hazai együttes volt aktívabb, de már ekkor feltűnő volt, hogy a vendégek egyre könnyebben játszották át a középpályát, és többször kerültek helyzetbe. Gólt azonban csak a 72. percben sikerült szerezniük, amikor Turóczi futott el a jobb oldalon, az alapvonal közeléből középre adott és az érkező Egressy 5 méterről a jobb felső sarokba bombázott (2-2).

  Úgy tűnt, így marad az eredmény, amikor a 86. percben Buzás a felezővonalról jól indította Egressyt, aki faképnél hagyta a védőket, és 16 méterről kapura lőtt. A labda a bal oldali kapufa belső éléről az ellenkező oldalon vágódott a hálóba (2-3).

  Jó iramú, változatos mérkőzésen, azért nem tudta megtartani előnyét a Videoton, mert a vendégek gyorsabban, lendületesebben játszották át a középpályát. A látottak alapján a döntetlen igazságosabb lett volna.

  MTI