magyarfutball.hu

Vasas Danubius Hotels - Siófoki Bányász FC 3 : 2 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2019.11.17, 18:03
    Budapest, 1998. május 30., szombat (MTI) - Labdarúgó NB I., 33. forduló:

    Vasas Danubius Hotels - Siófoki Bányász SE 3-2 (0-1)

    Fáy utca, 2500 néző, V: Megyebíró
    gólszerzők: Hámori (50., 67.), Váczi (77. - 11-esből), illetve Szabó (16.), Pest R. (62.)
    sárga lap: Geress (62.), Tóth (67.), illetve Bimbó (33.)
    piros lap: Bimbó (85.)
    csere: Kuntic helyett Váczi (szünet), Galaschek helyett Herczeg (78.), Zombori helyett Nyerges (90.), illetve Gugu helyett Pest R. (39.), Kovács helyett Szabadi (70.), Pest K. helyett Sallai (75.)
    jók: Hámori, Váczi, illetve Posza, Szabó

    A találkozó első gólhelyzetét a vendéglátók hagyták ki. A 3. percben Hámori beadását Pál lőtte kapura, Posza lábbal védett. A 13. percben Szabó a félpályáról egyedül ugrott ki, de Végh bravúrral hárított. A 16. percben megszerezte a vezetést a Siófoki csapat. Ekkor Pest Krisztián beadását Szabó közelről értékesítette (0-1).

    A 29. percben Hámori perdítését követően Kuntic hatalmas helyzetből lőtt, de Poszáról szögletre került a labda. A 34. percben hatalmas egyenlítési lehetőséget hagyott ki a Vasas. A Kuntic buktatása miatt megítélt büntetőt a sértett végezte el, de Posza biztosan hárított.

    Az 50. percben Maczó beadását Hámori fejelte a kapuba (1-1). A 61. percben Mónos 14 méteres lövését a siófoki kapus szögletre ütötte. Egyperccel később Szabó átadását követően Pest R. a hazai kapust kicselezve lőtt a kapuba (1-2).

    A 65. percben Pál ugratta ki Váczit, aki a kapust is elfeketetve a felső lécet találta el. Két perccel később Váczi remek beadását Hámori közelről fejelte a kapuba (2-2). A 76. percben a kiugró Hámorit a rossz ütemben kifutó Posza a 16-oson belül felvágta a megítélt büntetőt Váczi biztosan értékesítette. A 85. percben László beadását Pest R. estében, 5 méterről fölé rúgta.

    A második félidőre feljavult, de még ekkor is sok hibával játszó hazai csapat szerencsés győzelmet aratott.

    A Vasas Danubius Hotels - Siófoki Bányász labdarúgó bajnoki mérkőzés szünetében a piros-kék klub aranygyűrűjével jutalmazták az angyalföldi egyesület három kiválóságát, a 24. születésnapját napokban ünneplő ökölvívó világ- és Európa-bajnok Erdei Zsoltot, a szintén bokszoló, a napokban Eb-bronzérmet szerzett 30 esztendő Lakatos Pált. Az egykori kiváló vízilabdakapus, a 75 esztendő Jeney László szintén megkapta klubja aranygyűrűjét. Az elismeréseket Katona Béla, a Vasas SC társadalmi elnöke, valamint Gyalog András ügyvezető elnök adta át.