magyarfutball.hu

Békéscsabai Előre FC - Győri ETO FC 1 : 1 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2020.03.25, 18:32
  Békéscsaba, 1998. május 16., szombat (tud.) - Labdarúgó NB I., 31. fordulójában:

  Békéscsabai EFC - Győri ETO FC 1-1 (0-1)
  Békéscsaba, 5000 néző, V: Tóth V.

  gólszerzők: Fülöp Z. (56.), illetve Vayer (38.)
  sárga lap: Dobi (14.), Kerényi (71.), illetve Stark (49.), Mracskó (68.)
  csere: Dobi helyett Vörös (46.), Fazekas helyett Kovács (62.), Dávid helyett Vasas (69.), illetve Ferenczi helyett Oros (80.),
  jók: Futaki, Belvon, Fülöp, Vámos, illetve Vayer, Szarvas, Ferenczi, Mracskó

  Békéscsaba:
  Vámos - Raducu - Futaki, Czipó, Dávid - Fazekas, Kerényi, Dobi, Valetényi - Belvon, Fülöp Z.

  Győr:
  Molnár - Lakos - Korsós, Stark - Mracskó, Csató S., Somogyi, Salagean - Ferenczi, Szarvas, Vayer

  A 10. percben egy csabai támadás végén Fülöp lövése után Molnár szögletre ütötte a labdát. A másik kapunál Salagean lövése után Vámos könnyedén védett. Hosszú eseménytelen percek után a 25. percben Salagean lövését védte Vámos. A 32. percben Stark fejese után Vámos védett. Hat perccel később Ferenczi labdáját Szarvas átlépte, becsapta a védőket és Vayer 10 m-ről a bal sarokba lőtt (0-1).

  Az 53. percben Ferenczi kapuba tartó lövése után a labdát Futaki az utolsó pillanatban szögletre fejelte. Az 56. percben egyenlített a Békéscsaba: Fülöp Z. sorra cselezte ki a védőket, és ballal, 10 m-ről a jobb felső sarokba helyezett (1-1).

  A gól után a győriek átvették az irányítást, sok akciót vezettek, de a csabai védelem helytállt. A 70. percben Szarvas lövése után a labda a védőkről kipattant, éppen Salagean elé, aki 14 m-ről mellé lőtt. A 72. percben jobb oldali szöglet után Ferenczi 8 m-ről a kapufára fejelte a labdát. A hajrában a győriek akarata érvényesült, de az eredmény már nem változott.

  Izgalmas mérkőzésen nagy akarással, támadó szellemben jászott mindkét csapat, végülis közönségszórakoztató mérkőzésen reális eredmény született.

  MTI
   
 2. avatar: bbsz
  2016.05.05, 12:54 (szerk.: 2016.05.05, 18:51)
  Élmény volt a mérkőzés
  Békéscsabai Előre FC—Győri ETO FC 1—1 (0—1)

  NB I-es labdarúgó-mérkőzés, Békéscsaba, 5000 néző. V.: Tóth V. (Nyilas, Kiss Gy.).

  Békéscsaba: Vámos 8 — Raducu 6 — Futaki 7, Czipó 6, Dávid 6 — Fazekas 7, Kerényi 5, Dobi 6, Valentényi 7 — Belvon 6, Fiilöp Z. 7.
  Edző: Pásztor József.

  Győr: Molnár 8 — Lakos 7 — Korsós 5, Stark 6 — Mracskó 6, Csató S. 6, Somogyi 7, Salagean 6 — Szarvas 6, Ferenczi 7, Vayer 7.
  Edző: Reszeli Soós István.

  Csere: Dobi helyett Vörös (6) a szünetben, Fazekas h. Kovács (- ) a 62., Dávid h. (-) a 69., Ferenczi h. Oross (-) a 80. percben.
  Gólszerző: Vayer a 38., Fülöp Z. az 56. percben.
  Sárga lap: Dobi (Somogyi lerántásáért) a 14., Stark (Valentényi bokáját összeakasztotta) a 49., Mracskó (Kerényit hátulról felvágta) a 68., Kerényi (Salagean lerántásáért) a 71. percben.
  Szögletarány: 6:6 (4:1).

  38. perc: Ferenczi jobbról begurított egy labdát, Szarvas okosan átlépte, ugyanakkor a csabai védők elvétették, nem úgy a tisztán álló Vayer, aki 11 méterről teljesen egyedül állva úgy lőtte a kapuba laposan a labdát a vetődő Vámos mellett, hogy az a bal kapufa tövéről pattant a hálóba, 0—1.
  56. perc: Fülöp Zoltán és Belvon kényszerítőzött, amelynek során Belvon az alapvonalról, jobbról visszagurította a labdát a három védő között álló Fülöp Zoltán elé, aki két csel után 11 méterről, ballal a jobb felső sarokba bombázott, 1—1.
  Nagy várakozás előzte meg a mérkőzést, ami érthető, hiszen presztízscsatáról volt szó. Egyrészt azért, mert a győrieket hét egykori békéscsabai erősíti, másrészt mindkét csapat számára fontos volt a három pont megszerzése, hiszen a győriek a dobogós helyért harcolnak, a csabaiak a kiesés ellen küzdenek. Ennek megfelelően nagy iramban kezdődött a mérkőzés, az első perctől kezdve mindkét csapat nyílt sisakkal támadott, minden idegszálukkal a győzelemre törve. Az első igazi helyzet a csabaiak előtt adódott, mégis a győriek szerezték meg a vezetést. Ettől sem roppant össze a hazai csapat, továbbra is jól szűrték meg a középpályások a támadások kezdeményezéseit, a védők magabiztosan álltak a lábukon, és az idő előrehaladtával egyre több veszélyt okoztak a kapukra a csatárok, ám a portások is fokozatosan belelendültek.
  Már az első félidő is iramos és izgalmas volt, de a második játékrészre tovább fokozták a tempót a csapatok. Nagyon izgalmasan alakult a mérkőzés, az addig is kevés hiba végleg eltűnt a játéktérről. Remek támadásokat alakítottak ki a gárdák, közelről és távolról is jól céloztak, de a kapusok ezen a napon és főleg a második félidőben kimagasló teljesítményt nyújtottak. Érdekes módon a sok jó teljesítmény közül az első félidőben még talán Fülöp Zoltáné volt a leggyengébb, sokan reklamálták is cseréjét, ám a fordulás után ő is „megemberelte magát”, hatalmasat javult teljesítménye, és egy szép alakítás végén éppen neki köszönheti a hazai csapat, hogy kiegyenlített, és ezzel megszerezte a számukra nagyon fontos egy pontot. Egy biztos, az év legjobb békéscsabai mérkőzését láthatták a szurkolók, és még ha döntetlen is volt a találkozó, bármelyik csapat elorozhatta volna a három pontot. De mindenképp igazságos a pontosztozkodás.

  Békéscsabai Előre FC— Győri ETO FC 1—3 (1—0)
  Tartalékbajnoki-mérkőzés, Békéscsaba, 150 néző. V.: Rischák. Békéscsaba: Fülöp R. (Kollár Á.) — Koszta, Csulik, Szeverényi, Kurilla — Simon, Hídvégi (Göblyös), Frank, Kasik — Vadas, Borbola. Edző: Oláh Imre. G.: Borbola, ill. Sütöri 2 (egyet 11-esből), Bodor. Jó: Csulik, Kurilla, Vadas, ill. Kellner, Gollovitzer, Bodor, Sütöri.

  Edzői nyilatkozatok
  P á s z to r J ó z s e f, a Békéscsaba vezető edzője: —
  Jó mérkőzést játszott a két csapat. Mindkét kapu előtt adódtak gólszerzési lehetőségek, s meglehet, a Győrnek voltak nagyobb helyzetei, az első gólt ők lőtték, ám a vezetésig nem adódott komolyabb veszély a kapunk előtt. A bekapott gól után azonban ki kellett jönnünk, márpedig ha mi kijövünk, akkor nagy gond van. Ezért is fohászkodom mindig, hogy ne kapjunk gólt, mert akkor lyukas a védelmünk hátul, s nagyon sok helyzetet ki tud dolgozni az ellenfél. így tett a sokkal jobb játékosokból álló Győr is.
  — M é g is s ik e r ü lt k ie g y e n líte n i a fo ly ta tá s b a n .
  — Igen, szerencsére Fülöp Zoltán a győri kapuba juttatta a labdát, noha reálisan nézve egy pontnál többet nem érdemeltünk volna ezen a mérkőzésen. De a döntetlenért járó pontocskát is meg kell becsülni.
  — S z ü n e tb e n m ir e k é r te d a já té k o s o k a t?
  — Arra, hogy ne kapjunk gólt, mert ha 0—2 lett volna, biztos, hogy kiadós vereséget szenvedünk. Szerencsére egyenlítettünk, s ezzel itthon tartottunk egy pontot.
  — N e m v o lt fe s z ü lts é g m e n te s a ta lá lk o z ó , s a h o g y h a lla ts z o tt is a k is p a d r ó l, s o k s z o r k e lle tt b e k ia b á ln o d .
  — Igen, nehezen tudtam türtőztetni magam, ezért kiabáltam, de lehet, hogy ez néhány játékosnak jót tett. Tudom, ez nem mindig vezet eredményre, de most legalább használt, főképp Fülöp- nek, aki nagyon feljavult a második félidőre, s gólt is lőtt. Ha szerencsésebb, eldönthette volna a mérkőzést, hiszen a lábában volt a meccslabda. Tudom, sokan pihentették volna őt, ám egyelőre nincs olyan szintű csatárunk, aki pótolni tudná, ezért sorozatban kell, hogy játsszon.
  — A ta k tik a k iö tlé s é b e n m e n n y ir e já ts z o tt s z e r e p e t, h o g y is m e r e d a v o lt c s a b a ia k a t?
  — Valamit segített, de ők annyira jó játékosok, hogy ellenük nehéz volt jól játszani. Igazolták is ezt, hiszen Mracskó, Csató Sándor és Szarvas is jól játszott.
  R e s z e li S o ó s I s tv á n , a Győr vezető edzője: —
  Engem bosszant ez a döntetlen, s bár nagyon lelkesen, s a hibáinkat jól kihasználva játszott a Békéscsaba, de a labdát többet birtokoltuk, sok helyzetet alakítottunk ki, közte ajtó-ablak helyzetet is, de ilyen szinten ez nem megengedhető. Ráadásul egy elkerülhető gólt kaptunk. Győzelemre számítottunk, s akármilyen becsületesen is küzdött csapatunk, úgy érzem, Csabán hagytunk két pontot.
  — H a a B é k é s c s a b a s z e r e z te v o ln a m e g a v e z e té s t, a k k o r is íg y é r e in e ?
  — Az igaz, hogy akkor azért más helyzet lett volna, mert két gólt kellett volna rúgnunk a győzelemhez. Azonban ha mi gólt kapunk a meccs elején, az nem szokott nagy probléma lenni. Most az volt a gond, hogy nem tudtunk váltani.
  — A p a p ír fo r m a a la p já n g y ő r i g y ő z e le m v o lt v á r h a tó .
  — Igen, abszolút győzelemre számítottunk, mint ahogyan arra is, hogy a Békéscsaba agresszív játékot nyújt majd. Úáthatóan Pásztor József erre neveli a játékosait. A papírforma éppen ezért is furcsa dolog. A meccs igazolta is a papírformát, mert jobb csapat vagyunk, rutinosabb játékosokkal, de a jövő lehet a Békéscsabáé, s a városban ezért érdemes lenne összefogni mindenkinek, mert ez egy értékes csapat, jó hagyományokkal, lelkes közönséggel. Ez sem von le abból semmit, hogy a bronzéremhez a három pontra lett volna szükségünk szombaton.

  A Békés Megyei Hírlap tudósítása:
  http://library.hungaricana.hu/hu/view/BekesMegyeiNepujsag_1998_05/?pg=254&layout=s