magyarfutball.hu

Diósgyőri FC - Siófoki Bányász FC 2 : 2 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2020.12.20, 17:14
  Budapest, 1998. április 15., szerda (tud.) - Labdarúgó NB I., 26. forduló:

  Diósgyőri FC - Siófoki BSE 2-2 (1-1)
  Diósgyőr, 8000 néző, V: Cserna

  gólszerzők: Kákóczki (45., 11-esből), Kulcsár (66.) illetve Pest R. (10.), Pest K. (77.)
  sárga lap: Földvári (21.), Kákóczki (45.), Kiser (85.), illetve Pest R. (39.), Juhász (49.)
  piros lap: Földvári (39.)
  csere: Buliga helyett Turóczi (64.), Jakab helyett Domokos (71.), illetve Pest R. helyett Szabó Z. (a szünetben), Győri helyett Csák (70.), Ördög helyett Szlobodszkij (74.)
  jók: Volár, Kulcsár, Téger, Buzás, illetve Bimbó, Perger, Posza

  Diósgyőr:
  Nota - Volár, Földvári, Téger, Kovács T. - Buzás, Kiser, Buliga, Kákóczki - Jakab, Kulcsár

  Siófok:
  Posza - Juhász, Bimbó, Szabadi - Kriston, Kovács B., Pest K., Győri, Perger - Ördög, Pest R.

  A diósgyőriek hatalmas lendülettel kezdtek és kapuja elé szorították a Siófokot. Ennek ellenére a 10. percben mégis a vendégek szereztek vezetést. Ördög iramodott meg a jobb oldalon, beadását szögletre mentették. Kovács Béla ívelt középre, a védők szabadon hagyták Pest Rolandot, aki 5 méterről zavartalanul fejelt a jobb sarokba (0-1).

  Két perccel később Kákóczki került ígéretes helyzetbe, de közelről a bal sarok mellé gurított. Az első negyedóra végén ismét Kákóczki veszélyeztetett, nagyerejű lövését azonban Posza jó érzékkel mentette. A 39. percben a félpályánál Földvári és Pest Roland kakaskodott. A játékvezető mindkét labdarúgót sárga lappal büntette, s mivel Földvárinak ez már a második volt, megkapta a pirosat is.

  A 45. percben Volár ívelt középre egy labdát, Posza rosszul mozdult ki, elvétette az ívet, majd lerántotta Kulcsárt. A kapus sárga lapot kapott, a Diósgyőr pedig 11-eshez jutott. A büntetőt Kákóczki lőtte, Posza kivédte. Balszerencséjére a labda Kákóczkihoz visszapattant, aki fejjel, a földön fekvő kapus fölött a hálóba fejelt (1-1).

  A 66. percben az emberhátrányban lévő diósgyőriek megszerezték a vezetést: Volár baloldali bedobása átkerült a jobb oldalra, ahol Kulcsár előre vetődve, 6 méterről a léc alá fejelt (2-1). A 72. percben Kulcsár indította a középen kiugró Domokost, ám a csatár 14 méterről pontosan a kifutó Poszát találta el.

  A 77. percben újabb fordulat következett, egyenlített a vendégcsapat. Kovács B. viharzott el a bal oldalon, pontosan lőtte a labdát középre és az akciót kisérő Pest Krisztián három lépésről a kapu közepébe továbbított (2-2).

  Küzdelmes és kiélezett mérkőzést játszottak a csapatok, a mérkőzésre rányomta bélyegét, hogy a diósgyőriek egy félidőn keresztül emberhátrányban futballoztak. Az eredmény igazságosnak minősíthető.

  MTI