magyarfutball.hu

Békéscsabai Előre FC - Gázszer FC 1 : 2 14:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: bbsz
  2016.05.17, 16:19 (szerk.: 2021.01.29, 00:29)
  Keserű tavaszi labdarúgó nyitány
  Békéscsabai Előre FC - Gázszer FC 1-2 (1-2)


  NB I-es labdarúgó-mérkőzés, Békéscsaba, 6000 néző
  V.: Cserna (Varga L., Nyilas)
  Békéscsaba: Fülöp R. 3 — Raducu 5 — Dávid 5, Futaki 5 — Balog 6, Brlázs 4, Vörös 4, Sándor 5, Valentényi 5 — Fülöp Z. 6, Dani 4. Edző: Pásztor József
  Gázszer FC: Kövesfalvi 0 — Szalai 5 — Lőrincz 6, Salacz Z. 5 — Salacz J. 5, Árki 7, Nagy 5, Bekő 6, Medvid 5 — Tiber 5, Földes 6. Edző: Hartyáni Gábor
  Csere: Vörös helyett Stoica (5) a 46., Brlázs h. Dobi (5) az 54., Medvid h. Vincze (-) a 71., Valentényi h. Fazekas (-) a 74., Nagy h. Puskás (-) a 78., Földes helyett Kovács (-) a 89. percben.
  Gólszerző: Fülöp Z. a 2., Árki a 20., Földes a 41. percben.
  Sárga lap: Árki (reklamálásért) a 13., Sándor (Tiber felvágásáért) a 19., Tiber (reklamálásért) a 22., Vörös (visszahúzta Nagyot) a 25., Nagy (Dávidot hátulról elkaszálta) az 51., Bekő (Balog lerántásáért) az 55., Stoica (sípszó előtt elrúgta a labdát) a 61., Földes (mutogatásért) a 79. percben.
  Szögletarány: 2:6 (0:2)

  2. perc: Balog hosszú partdobást hajtott végre még a csabai térfél oldalvonaláról, amely Brlázs előtt landolt. A középpályás rövid vágta után már a Gázszer térfelén továbbított Fülöp Zoltánhoz, aki Salacz Zoltán kíséretében 12 méterről, laposan a bal alsó sarokba rúgta a labdát, 1-0.
  20. perc: Árki lopakodott át a felezővonalon, még a kezdőkörben járt, amikor gondolt egyet, és a nappal szemben védő Fülöp Róbert kapuját nagy erővel megcélozta. A portás ugyan igyekezett nagyot vetődni, de némi késéssel és nem túl nagy meggyőződéssel, ezért csak besegíteni tudta a
  labdát a bal felső sarokba, 1-1.
  41. perc: Földes kicselezte Futakit, majd 18 méterről, a balösszekötő helyéről ballal, laposan a rövid sarkot célozta meg. Fülöp ezúttal is rosszul mozdult, és a hóna alatt a hálóba vágódott a labda, 1-2.
  kép
  A háttérben Brlázs lesi, hogy milyen akrobatamutatványt mutat be társa és az egyik gázszeres középpályás, Salacz János. A bemutatót nem pontozták külön, ám a gólok leosztása nem olyanra sikerült, ahogy a szurkolók szerették volna. (Fotó: Such Tamás)

  Nem is kezdődhetett volna jobban a csabaiak számára a mérkőzés: a második percben a Békés megyéből a Ferencvárosba került, onnan kölcsönbe visszaérkezett Fülöp Zoltán egy szép akció végén betalált az ellenfél kapujába. De nem csak ezért dicsérik a helyiek az egy hónapja Békéscsabán tevékenykedő, a kapura érzékeny játékost, hanem az előkészületi meccseken látott teljesítményéért is, amikor ontotta a gólokat.
  Ám a vezetés sem melengethette a hazai szurkolók szívét, ugyanis a Gázszer hamar fölényt harcolt ki, ezért jobbára a békéscsabai térfélen pattogott a labda. A lila-fehérek ugyan bemutattak egy-két halvány kontrát, de az igazi helyzeteket a vendégek dolgozták ki.
  Az más kérdés, hogy a csabai védelem sokáig jól állt a lábán, az egyenlítő gól sem rajtuk múlott, sokkal inkább a hazaiak kapusán, aki nagyot hibázott a 20. percben.
  Az egyenlítő gól után sem változott a játék, rohamozott a Gázszer, védekezett a Békéscsaba.
  Aztán az első játékrész finisében újabb hibát követett el a hazaiak kapusa, ami megpecsételte a találkozó sorsát. Annak ellenére, hogy a második játékrészben egy harcosabb Békéscsaba lépett a játéktérre, amitől kiegyensúlyozottabb lett a mérkőzés.
  Ám a hazaiak továbbra is kevés veszélyt jelentettek Kövesfalvi kapujára. Ezért Pásztor edző folytatta a cseréket, Stoica és Dobi beállítása újabb színt vitt a hazaiak játékába, de ez is kevés volt az üdvösséghez.
  A vendégek ugyan visszavettek az iramból, a második 45 percben sokkal inkább beálltak kapujuk előterébe, ám néhány remek kontrát is bemutattak a támadások között. Ezúttal is veszélyesebbnek bizonyultak, még ha nem is találtak be a kapuba.
  A két félidő alapján a Gázszer megérdemelten nyert.

  Edzői nyilatkozatok
  Pásztor József, a Békéscsaba edzője:
  — Úgy kezdődött a mérkőzés, ahogy álmodtam is, azaz rúgunk egy gyors gólt. Ám ahelyett, hogy a csapatot ez feltüzelte volna, elmaradt az újabb találat, s visszavettünk az iramból is. Többen lassított felvételként mozogtak a pályán. Elbizonytalanodott az egész gárda, s ennek a következménye a fájó vereség. Tudom, hogy nincs meg bennünk az a tudás, mint ami a Gázszernél is tapasztalható volt, de ha a játékosok betartották volna, amit kértem, nem kapunk ki. Csak hát, ha játszani akarunk, már gond van, s ha hibázunk, jön az ellenfél.
  — Mintha későn kapcsolt volna a csapat, s csak futott az eredmény után...
  — Igen, mert nincs olyan játékos, aki űzné, hajtaná a másikat, feltüzelné a többieket, még a meccs előtt is. A 90 perc alatt szikrázni kell, de nincs tűz a csapatban. Egy-két ember nyújtotta azt, amit vártam, de leginkább Fülöp Zoltánnal vagyok elégedett. Bár ha még lenne több olyan játékos, mint például Futaki vagy Dávid, akiknek az akaraterejükkel nincs baj, más lehetne az arculat is.
  — A kapott gólok a balszerencse számlájára írhatók?
  — Bizony, nem mondható balszerencsésnek Fülöp Róbert teljesítménye, mert egy kapusnak mindig az adott mérkőzésen kell a legjobb teljesítményt nyújtani. Az edzéseken odaadóan dolgozik, de úgy látom, nem jó versenyzőtípus. Ha hamar hibázik, akkor elmegy az önbizalma. Ha egy kapus vagy egy centerhalf bizonytalan, az ráragad az egész csapatra. A legnagyobb gond az volt, hogy a középpályás sorunk nagyon gyengén játszott, így Balog, Valentényi, Vörös, Sándor, Brlázs, s miattuk buktuk el a mérkőzést.
  Hartyáni Gábor, a Gázszer edzője:
  — Kellemetlen volt 0—1-el kezdeni, de később magunkra találtunk. A játék összképe alapján megérdemeltnek tartom sikerünket.
  — Gondolta volna, hogy elég lehet a győzelemhez csak harcosabbnak lenni?
  — Számítottam rá, hiszen tudtam, hogy Pásztor József egyelőre nem tud egy játszós csapatot pályára küldeni ezzel a kerettel.
  — Volt a mérkőzésnek olyan szakasza, amikor féltette a három pontot?
  — Én a mérkőzés végéig egyfolytában féltettem. A második félidő rosszabbra sikeredett, mint amilyenre számítottam, mert teljesítményünk lanyhult, s a Békéscsaba ekkor fölénk kerekedett.
  (Fábián István - Gyurkó Mihály - Jávor Péter)

  9. Gázszer FC 18 5 9 4 29-21 24
  ...
  17. Békéscsaba 18 4 4 10 13-36 16
  Békés Megyei Hírlap, 1998. március 2.