magyarfutball.hu

Kispest-Honvéd FC - Zalahús-Zalaegerszegi TE FC 2 : 1 13:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2021.01.16, 14:54
    Budapest, 1997. november 8., szombat (MTI) - Labdarúgó NB I., 15. forduló:

    Kispest-Honvéd FC - Zalahús-ZTE FC 2-1 (0-0)
    Kispest, 2000 néző, vezette: Cserna

    gólszerzők: Mátyus (63., 76. - 11-esből), illetve Kámán (60.)
    sárga lap: Jovanovic (2.), illetve Kocsárdi (16.), Filó (48.), Nagy A. (76.)
    piros lap: Jovanovic (második sárga lap, 67.)
    cserék: Balogh Zs. helyett Urbán I. (57.), Hahn helyett Cipf (73.), Kabát helyett Farkas A. (82.), illetve Szabó II. Zs. helyett Gaál L. és Németh T. helyett Varga T. (mindkettő 66.), Molnár B. helyett Molnár A. (82.)
    jók: Jovanovic, Mátyus, illetve Csóka, Kámán

    Kezdőcsapatok:

    Kispest-Honvéd FC:
    Vezér - Hungler - Plókai A., Mátyus, Hahn - Balogh Zs., Pintér Z., Kovács B., Némethy - Kabát, Jovanovic

    Zalahús-ZTE FC:
    Vlaszák - Csóka Zs. - Kocsárdi, Filó A. - Szőke P., Szabó II. Zs., Nagy A., Molnár B., Németh T. - Casoltan, Kámán

    Az első százhúsz másodpercben vagy nyolcszor "rikkantott" élesen Cserna sípja, mert az olykor szakadó esőben téves becsúszások okán többnyire lábat ért az, aki messziről repült be a labdáért. A 3. percben többen is próbálták Vlaszákot mattolni, de Kabát bombaerős lövése a végén kipattant egy zalairól. Folyamatosan a tabella utolsó előtti helyén szerénykedő Honvéd támadott. A 18. percben Jovanovic a jobb oldalon ügyesen nyert tért, az alapvonalról beadott, két társa is elhibázta a laposan surranó labdát. Bár elállt az eső, csúszott a fű; tán ezért maradtak le a hazai belsők.

    Jovanovic villant újra, három zalai védőt is megforgatott, de jobb lábas lövése elfütyült a kapu bal oldala mellett. A 31. percben is az elemében lévő szerb játékos kényszerítőzött a nagy sebességgel fölrobogó Plókaival, a bajuszos védő 14 méteres lövése Csókáról szögletre vágódott. Újra jött a zápor, elég erős szél kíséretében. A 33. percben egy gyors jobb oldali zalai akció végén Kámán mélyre hajolva fejelt kapu felé, de Hunglerről kifelé vágódott a labda.

    Számos átadási hibával "kedveskedtek egymásnak" a csapatok a folytatásban. Az 52. percben Kámán szépen kanyarodott középre, egészen addig, amíg lőhetett. Meg is tette, de nyolcvan centivel a léc fölé zúdított. Válaszként Plókai 25 méteres lapos bombája suhant el a jobb alsó sarok mellett.

    A 60. percben Kámán a saját térfelén harcosan mentett meg többször is labdát, amely hol elperdült tőle, hol visszakaparintotta, majd folyamatosan robogott tovább előre. Jól tette, mert a bal oldalról végül Molnár által elé kanyarintott labdánál különösebb gondja már nem volt, hét lépésről könnyedén helyezett a fővárosi kapuba (0-1). Három perc múlva nagy kavarodás végén Mátyus a kaputól négy lépésnyire szemfülesen várakozott, és az elé perdült labdát közelről bepöckölte (1-1).

    A 66. percben Jovanovic "találkozott" Kocsárdival, Cserna sárga lapot érő belemenést észlelt. Mivel Jovanovicnak volt már egy ilyen lapja, kiállították. Időközben a Komora Imre vezetőedző ellen tüntetők megütöttek egy rendezőt, mire fölvonult a rendőrség is. Az ideges hangulat persze a gyepen is érezhető volt. A Honvéd derekas "szuronyrohamokat" vezetett. A 76. percben ugyan a zalai hálóba került a labda, de Cserna Nagynál kezezést látott. Sárgát vett elő, büntetőt adott. A 11-est Mátyus a kapu bal oldalába helyezte (2-1).

    A végén nagy erőket mozgósított a ZTE. A 89. percben Varga T. nyugodtan megszelidíthetett egy labdát, de 13 méterről csúnyán melléemelt. Válaszul szép akció végén Plókai bombázott, de Vlaszák szépen ütötte azt szögletre.

    Az első 45 percben úgy festett, a ZTE nem nagyon kívánja megnézni, milyen a fű állapota a Honvéd térfelén... Szabadon kombinált a fővárosi gárda, de rengeteg hiba csúszott támadómunkájába. Fordulás után a zalai gárda ügyes ellencsapásokat vezetett, és rövid időre vezetett is. A lelkes, de nem jó Honvéd dícséretesen összpontosított a végére. Ha a döntetlen talán igazságosabb is lett volna, a piros-feketék 10 emberrel is gyarapították pontjaik számát hárommal.