magyarfutball.hu

BVSC-Zugló FC - Vác FC 0 : 1 15:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2021.02.21, 18:09
  1997. november 2. vasárnap (MTI) - Labdarúgó NB I., 14. forduló:

  BVSC-Zugló FC - Vác FC 0-1 (0-1)
  Szőnyi út, 350 néző, v: Hanacsek

  gólszerző: Füle (30.)
  sárga lap: Komlósi (58.)
  csere: Barna helyett Aubel (a szünetben), Csillag helyett Rósa D. (60.), Kiss I. helyett Pelles (79.), illetve Füle helyett Rob (55.), Nyikos helyett Bánföldy (74.), Bánföldy helyett Kádár (79.)
  jók: Usvat, illetve Strasser, Andrássy, Füle

  BVSC:
  Koszta - László - Zováth, Komlósi - Barna, Csillag, Usvat, Füzi, Szín - Kiss I., Bükszegi

  Vác:
  Hámori - Strasser - Kasza, Boda - Vojtekovszki, Babos Á., Vén, Schwarcz, Nyikos - Füle, Andrássy

  A Vác kezdte jobban az NB I. középmezőnyéhez tartozó csapatok találkozóját. A 4. percben Vojtekovszki 25 m-es szabadrúgásból veszélyeztetett, de Koszta a bal alsó sarok előtt lefülelte a labdát. A 10. percben Andrássy 10 m-es lövését kellett a zuglói kapusnak bravúrral hárítania. A hazaiak legnagyobb helyzete a 17. percben adódott Kiss I. előtt, aki a védők közül kilépve 10 m-ről, nagy helyzetben a bal kapufa mellé lőtt.

  A félidő közepéig egyik csapatnak sem sikerül fölényt kiharcolnia, sok volt az eladott labda, és az apróbb mezőnybeli szabálytalanság.

  A 30. percben megszerezte a vezetést a Vác. Jobboldali szabadrúgást követően Strasser 5 m-ről zavartalanul fejelhetett kapura, a labda a felső lécről a gólvonal elé pattant, és az érkező Füle a tehetetlen Koszta felett a kapu bal oldalába bólintotta a játékszert (0-1). A gól megnyugtatta a Vácot, a BVSC pedig hiába próbált egyenlíteni, támadásaiból hiányzott az ötletesség, így a vendégek a szünetig megtartották minimális előnyüket.

  Az első félidő egyetlen nyitva maradt kérdése az volt, hogy a maroknyi Vác-szurkoló vajon miért szidta folyamatosan az MTK FC labdarúgóit?...

  A második félidő elején elmaradtak a hazai közönség által joggal elvárt BVSC-rohamok. A zuglóiak játékán nem érződött a vesztésre álló csapattól megkívánható küzdeni akarás.

  A Vác jó mezőnyjátékkal megfogta a BVSC próbálkozásait, így gólhelyzetek nélkül teltek a percek, legfeljebb egy-egy távoli kapura lövéssel próbálkoztak a játékosok. A vendégek fegyelmezetten tartották a labdát, több veszélyes kontratámadást is vezettek, de újabb gólt nem sikerült szerezniük.

  Úgy látszott, a BVSC játékosai csak az utolsó 5 percben jöttek rá, hogy elveszíthetik a mérkőzést. Megpróbálták fokozni az iramot, de a Vác már nem engedte ki kezéből a győzelmet.

  A három pont megszerzésével a vendégek pontszámban beérték a BVSC-t és megszilárdították helyüket a középmezőnyben.