magyarfutball.hu

Tiszakécske FC-Eurobusz - Kispest-Honvéd FC 2 : 1 15:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2021.02.21, 17:06
  1997. november 1. szombat (tud) - Labdarúgó NB I., 14. forduló:

  Tiszakécske FC-Eurobusz - Kispest-Honvéd FC 2-1 (2-0)
  Tiszakécske, 3500 néző, V: Márton

  gólszerzők: illetve Cipf (59.)
  sárga lap: Szántó (21.), illetve Medgyesi (16.), Pintér (66.)
  piros lap: Maczkó (84.), illetve Bárányos (56.), Medgyesi (82.)
  csere: Bagi helyett Maczkó (60.), Mike helyett Collins (74.), illetve Farkas A. helyett Balog Zs., Faragó helyett Cipf (mindkettő a szünetben) Hahn helyett Major (66.)
  jók: Nagy Zs., Balla M., Molnár, illetve Plókai és Cipf

  Tiszakécske:
  Nagy Zs. - Balla L., Barna, Nagy L. - Vidakovic, Molnár, Mike, Bujáki (Thaly, 15.), Bagi - Balla M., Szántó

  Kispest-HFC:
  Vezér - Plókai A., Hahn, Medgyesi, Farkas A. - Kovács, Pintér, Bárányos, Némethy - Jovanovic, Faragó

  Az első 20 percben mind a két csapat bemutatott játékával igazolta, hogy nem a véletlen műve a táblázaton elfoglalt gyenge helyezése. A vendégeknél többet volt a labda, de Bárányosék is leginkább a felezővonal környékén adogattak. A tiszakécskeiek mozgásán még látszott, nem múlt el teljesen a Székesfehérvárott kapott nyolc gól hatása. Gyenge, sok hibával unalmassá tett mérkőzés "csordogált" a pályán, sokat bosszankodott a jobb, szellemesebb játékhoz szokott hazai közönség. Üdítőleg hatott Faragó 25. percben leadott tízméteres fejese, amit védett Nagy Zsolt, majd a 30. percben Molnár szabadrúgása után Balla perdítését lábbal védte Vezér.

  A gyengécske, sok hibával fűszerezett első játékrész vége váratlanul mozgalmasan alakult, a 43. percben Molnár jobb oldali szabadrúgása után Thaly hat méterről jobbal a dermedt Vezér mellett a jobb sarokba perdített (1-0). A 45. percben pedig Molnár a bal oldalról végezhetett el szabadrúgást, az ellenkező oldalon Nagy László kapta a labdát, 18 méterről laposan kapura lőtt, Balla Mihály beleért, és a labda Vezér hasa alatt csorgott a gólvonalon túlra (2-0).

  A két kécskei gól jót tett a folytatásnak, a fordulás után mozgalmasabb lett a játék. Az 50. percben baloldali szöglet után Thaly növelhette volna a hazaiak előnyét, de ezúttal rosszul célzott. Az 56. percben Bárányos szándékosan utána rúgott Barnának, s Márton játékvezető kiállíotta a kispestiek játékosát. Némi meglepetésre három perccel később szépítettek a vendégek. Az 59. percben Nagy röviden fejelte haza a labdát, Cipf megelőzte Nagy Zsoltot és ballal a kapu közepébe lőtt (2-1).

  Nem tetszett a hazaiaknak, hogy emberhátrányban sem adta meg magát a Kispest, s meglepetésre a fővárosiak voltak a kapura veszélyesebbek. A játékot sok-sok szabálytalanság tördelte szét mind a két oldalon, s előbb Medgyesi majd két perccel később Maczkó is kiállítás sorsára jutott.

  A mérkőzés hajrája izgalmas volt, a létszámfölényben játszó hazaiak kapujuk elé húzódva őrizték egygólos előnyüket, szerencséjükre a Honvéd próbálkozásai is gyámoltalanok voltak. Végül a hazaiak annak köszönhették győzelmüket, hogy kevesebbet hibáztak, mint fővárosi ellenfelük.

  MTI