magyarfutball.hu

Budapesti VSC-Zugló FC - Siófoki Bányász FC 0 : 2 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2021.02.25, 18:31
    1997. október 19. vasárnap (tud) - Labdarúgó NB I., 13. forduló:

    BVSC-Zugló FC - Siófok 0-2 (0-0)
    Szőnyi út, 1 500 néző (javított nézőszám), V: Piller

    gólszerzők: Szabó Z. (74.), Sallai (76.)
    sárga lap: Zováth (64.), Erős (70.), illetve Szabadi (21.)
    csere: Bondarenko helyett Potemkin (38.), Cseke helyett Pelles (62.), Csillag helyett Duró (73.), illetve Szabadi helyett Ördög (51.), Szabó Z. helyett Roik (90.), Pest R. helyett Pest K. (91.)
    jók: Potemkin, illetve Győri, Kovács B.

    Kezdőcsapatok:

    BVSC:
    Koszta - László Cs. - Zováth, Bondarenko (Potemkin, 38.), Füzi - Csillag, Erős, Csiszár, Usvat - Bükszegi, Cseke

    Siófok:
    Posza - Juhász, Bimbó, Szabadi - Kovács B., Győri, Sallai, Perger, László T. - Pest R., Szabó Z.

    Bizony elszomorító képet nyújtott a BVSC-Siófok mérkőzés előtt a Szőnyi úti stadion, a lelátókon ugyanis alig pár száz néző várta a kezdést. Bár a sereghajtó Siófok látogatott a budapesti vasutasokhoz, ám mégiscsak élvonalbeli mérkőzésről lévén szó, ez az érdektelenség mindenképpen elgondolkodtató. Miképpen az a tény is, hogy a vendégeknél először ült NB I-es mérkőzésen a kispadon Nagy László, aki az idényt még az Újpest vezetőedzőjeként kezdte, és túl volt már egy sikeres kupabemutatkozáson. A BVSC viszont búcsúzott a kupától.

    Egy BVSC-helyzet után a 7. percben a másik oldalon a siófokiak hagytak ki nagyobb gólszerzési lehetőséget. László T. ívelt a bal oldalról pontosan Szabó Z. elé, aki közelről képtelen volt Koszta mellett elgurítani a labdát. Jobbára a hazaiak támadtak, ám minden eredmény nélkül. Fél óra elteltével kicsit nagyobb lett a mozgás a pályán, mivel a vendégek úgy gondolták, nekik is van keresnivalójuk, és bátrabban támadtak. A színvonal azonban a közepeset is alig ütötte meg, jellemző, hogy több gólhelyzetet nem is lehetett feljegyezni a szünetig.

    Nem sokat változott a játék képe a második félidőben sem. Nehéz volt elképzelni, hogy valamelyik csapatnak előbb-utóbb sikerül gólt szereznie, a kapuk ugyanis egyáltalán nem forogtak veszélyben. Aztán a Siófok két perc alatt két szép gólt lőtt, és ezzel el is döntötte a mérkőzés sorsát. A 74. percben Kovács B. tért ölelő átadása találta meg Szabó Z.-t, aki a 16-osnál levette a labdát, majd a kapu közepébe helyezett (0-1). Két perccel később Pest R. cselezgetett a 16-osnál, aztán a bal oldalon üresen érkező Sallai elé tálalt, aki kilőtte a hosszú sarkot (0-2). A két gól után valamivel nagyobb lett az iram, de miután mindkét oldalon kimaradt egy-egy helyzet, az eredmény már nem változott.

    Alacsony színvonalú, küzdelmes találkozón a fegyelmezetten futballozó Siófok két helyzetét gólra váltotta, míg a BVSC játékosai képtelenek voltak a kapuba találni. A vendégek győzelme ezért megérdemeltnek mondható.

    MTI