magyarfutball.hu

Kispest-Honvéd FC - Videoton FC Fehérvár 2 : 0 15:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2021.02.27, 13:07
    1997. október 4. szombat (MTI) - Labdarúgó NB I., 12. forduló:

    Kispest-Honvéd FC - Videoton FC Fehérvár 2-0 (1-0)
    Bozsik-stadion, 2000 néző, V: Kiss G.

    gólszerzők: Mátyus (40. perc - 11-esből), Bárányos (60.)
    sárga lapok: Milinte (40.), Domján A. (46.), Urbonas (54.), Makrickij (65.)
    cserék: Balog Zs. helyett Hoffmann R. (a szünetben), Némethy helyett Forrai (75.), Kabát helyett Hungler (89.), illetve Schneider T. helyett Róth (58.), Korsós A. helyett Waltner (74.), Takács L. helyett Pálfi L. (77.)
    jók: Plókai A., Mátyus, Kovács B., illetve Korsós A.

    Kezdőcsapatok:

    Kispest-Honvéd FC:
    Vezér - Hahn - Medgyesi L., Plókai A., Mátyus - Balogh G., Bárányos, Kovács B., Némethy - Balog Zs., Kabát

    Videoton FCF:
    Milinte - Makrickij - Horváth A., Urbonas, Domján A. - Dvéri, Tóth A., Schneider T., Dulic - Korsós A., Takács L.

    Élete első élvonalbeli találkozóján kapott bizonyítási lehetőséget a kispesti gárdában Némethy László. A 20 éves fiatalember a mezén 9-es számmal lépett gyepre. Ugyanígy bizonyos izgalommal debütálás elé nézett Szabó József is. A nyolcvanas évek fehérvári gólzsákja most a kispadon rághatta a körmét, hiszen azért NB I-ben edzősködni nem kis dolog. Még ha az várhatóan átmenetinek is számít ez a Szabó-foglalatosság, hiszen a jövő hétfőn tárgyal arról a "Vidi" futballelnöksége, hogy a lemondott vezetőedző, Disztl László után kinek szavaz bizalmat a továbbiakban.

    Annyi biztos, a Kispestre fölrándult vidéki drukkerek nem nagyon érthettek egyet az edzőváltással, pontosabban Disztl lemondásának okát abban láthatják, hogy Szuna József elnök a "ludas", mert gyakorta hangzott fel olyan szövegű rigmus fehérvári drukker-ajakról, amit Szuna aligha mesél el otthon családi körben, személyére nézve ugyanis meglehetősen kedvezőtlen tartalmú...

    A Honvéd-szurkolók sem nagyon kapták meg az első percekben azt, amit akartak, mert sárga, piros és fekete léggömböket szurkálgattak ki tucatjával, elég hangos pukkanásokkal szórakoztatták magukat. A két gárda ugyan szorgosan tologatott a szikrázó napfényben, de azt túlzás lenne állítani, hogy valamiféle veszélyt is beloptak volna ezekbe a passzokba. A Honvéd ugyan lőtt egy szabálytalan gólt, de amúgy eseménytelenül futottak a percek.

    A 26. percben Korsós lépett ki a balszélen, de nyolc méterről nem tudott időben lőni, közbelépve blokkolták emelését a fővárosi védők. Öt perc múlva Takács nagyszerű labdát kapott ékpárjától, Korsóstól. Szabadon húzott kapura, de a háló helyett a kifutó Vezért találta el. Egy perc múlva Korsós futtából a bal kapufát találta el. Tény, veszélyesebb volt az záró negyedóra elején a fehérvári gárda.
    A 35. percben Bárányos beadását Mátyus hat méterről Milinte lábának fejelte.

    A 40. percben Kabát lépett a vendégvédők mögé, elhúzta a labdát Milinte mellett, aki buktatta őt. Sárga lap és 11-es. A büntetőt Mátyus a bal alsó sarokba küldte (1-0).

    Az 52. percben négy lövés jött vissza egymásután a Videoton-védőkről, és még Milinte is öklözött. Közben egy fehérvári védő fölszabadító rúgása téves helyre ment, a felső kapufa tetejéről vágódott vissza; a vidéki gárda megúszta ezt a meleg 40 másodpercet. Válasz gyanánt Dvéri perdített mellé.

    A 60. percben Kovács B. játszott ügyesen Bárányos elé, aki pár lépés után 14 méterről laposan a jobb alsó sarokba helyezett (2-0). Kedvetlenül asszisztált a játékhoz a fehérvári együttes, támadásai csak tessék-lássék jutottak el a Honvéd 16-osáig, de ott köddé foszlott minden ötlete.

    Egyszóval: a hazai tizenegy "sínen volt". A hajrában a Honvéd megbízhatóan őrizgette a területet és az eredményt, a vidékiek semmiféle újdonsággal nem tudtak előrukkolni.

    Az elvileg jóképességű labdarúgókból álló Videoton kollektívaként csődöt mondott, csak az első félidőben akadt egy-két villanása. A Honvéd "kapaszkodik", az ideiglenes edző Komora Imre harmadik mérkőzésén a második győzelmét mutatta fel. Eredményei: 1-0, 0-1, 2-0.

    A játék szívonaláról azonban okosabb hallgatni...
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2021.02.27, 13:01
    - Elnök úr, derült égből villámcsapásként érte önt is Disztl László lemondása?
    - Nincs derült ég, és nincs villámcsapás - kezdte Szuna József, a Videoton FCF elnöke. - Reggel az edzés előtt Disztl László beadta a lemondását György László klub- igazgatónak, aki azonnal értesített engem erről a munkahelyemen.
    ...

    - Az edzést Szabó József, a tartalékcsapat edzője vezette. Ő ül majd a kispadon Kispesten is?
    - Igen. A segítője pedig Horváth Gábor, a Videoton technikai vezetője lesz. Természetesen ideiglenesen. Hétfőn vagy kedden lesz az elnökségi ülésünk, és azon döntünk majd az edző személyéről.

    Nemzeti Sport, 1997. október 3.