magyarfutball.hu

MTK FC - Vác FC 2 : 0 19:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2021.03.28, 15:37
  Budapest, 1997. szeptember 13., szombat (MTI) - Labdarúgó NB I., 8. forduló:

  MTK FC - Vác FC 2-0 (2-0)
  Hungária krt., 1500 néző, V: Hanacsek

  gólszerzők: Illés (7.), Lőrincz (12.)
  sárga lap: Halmai (55.), Farkasházy (77.), illetve Nagy T. (29.), Lévai (70.)
  cserék: Orosz helyett Preisinger (57.), Egressy helyett Madar Cs. (73.), Zimmermann helyett Farkas A. (77.), illetve Kádár helyett Sipeki (57.), Horváth helyett Bánföldi (68.), Andrássy helyett Sándor T. (84.)
  jók: Illés, illetve Hámori

  Kezdőcsapatok:

  MTK FC:
  Babos G., - Lőrincz - Kuttor, Molnár Z. - Farkasházy, Zimmermann, Illés, Halmai, Egressy - Kenesei K., Orosz

  Vác FC:
  Hámori I. - Nagy T. - Lévai, Kasza, Vén - Vojtekovszki, Kádár, Schwartz, Nyikos - Andrássy, Horváth P.

  A hazai csapat lépett fel támadólag, a tiszta pirosban játszó váciak saját térfelükre kényszerültek. A 7. percben érdekes körülmények között szerezte meg a vezetést az MTK FC. Egressy lőtt középre a bal oldalról, Kasza lyukat rúgott, s a labda a váci védők mellett futó Illés testéről, 6 m-ről pattant a kapuba (1-0). Öt perc múlva jött a következő kék-fehér találat. Farkasházy jobboldali szögletére Lőrincz emelkedett a legmagasabbra, s senkitől sem zavartatva 5 m-ről a kapu közepébe fejelt (2-0). Valamelyest visszavett kezdeti viharos lendületéből az MTK, a váciak viszont továbbra sem tudták felvenni a játék ritmusát, képtelenek voltak egy épkézláb támadásra. A 29. percben Lőrincz ívelt a felezővonalról a tizenhatoson belülre, ott a kirobbanó Orosz elesett Nagy T. mellett, mire Hanacsek játékvezető meglepetésre büntetőt ítélt. Halmai 11-esét Hámori remek vetődéssel hárítani tudta. A félidő befejező harmadában ellaposodott a játék, ekkor is a kék-fehérek birtokolták ugyan többet a labdát, de rengeteget hibáztak.

  A fordulást követően a váciak szépíthettek volna, Vojtekovszki jobboldali szögletrúgásából Nyikos lőhetett 8 m-ről, de a labda elzúgott a bal kapufa mellett. Az 55. percben Vojtekovszki bombázott az oldalhálóba, a helyzet is jelezte, hogy a váciak valamivel aktívabbá váltak, most az MTK került gödörbe - zúgolódott is a hazai publikum. A 63. percben hatalmas váci védelmi hibát követően Illés a bal kapufára pörgetett. Hosszú idő után a 75. percben tapsolhatott újra az addig csak bosszankodó hazai közönség. Madar ívelte balról középre a labdát, Preisinger elvetődve 10 m-ről kapásból bombázott, Hámori azonban bravúrosan mentett a léc alól. A mérkőzés további részében a közönség játszotta a főszerepet, hatalmas füttykoncerttel "szórakoztatta" a pályán bóklászókat.

  Az MTK 12 perc alatt letudta a találkozót, hiszen a fennmaradó időben a kék-fehéreknek érthetetlen módon csak nyűg volt a játék. A hazaiak szerencséjére azonban a váciaknak csupán pillanatokig tudtak jól játszani.