magyarfutball.hu

BVSC-Zugló FC - Zalahús-Zalaegerszegi TE FC 5 : 3 15:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2021.03.28, 16:45
  Budapest, 1997. szeptember 3., szerda (MTI) - Labdarúgó NB I., 7. forduló:

  BVSC-Zugló FC - Zalahús-ZTE FC 5-3 (1-0)
  Szőnyi út, 1000 néző, V: Arany T.

  gólszerzők: Erős (4. perc), Aubel (47., 68. 75.), Duró (59. - 11-esből), illetve Sebők J. (49.), Szabó II. Zs. (51.), Somfalvi (87.)
  sárga lapok: Nagy A. (31.), Molnár B. (43.), Szabó I. Zs. (59.)
  piros lap: Csóka (60.)
  cserék: Bükszegi helyett Aubel (a szünetben), Rósa D. helyett Barna Cs. (60.), Kiss I. helyett Cseke L., illetve Szőke helyett Németh T., Kámán helyett Szabó II. Zs. (mindketten a a szünetben), Gaál helyett Somfalvi (71.)
  jók: Usvat, Erős, Duró, Aubel, Barna, illetve Sebők J.

  Kezdőcsapatok:

  BVSC-Zugló FC:
  Koszta - Duró - Komlósi, Csiszár - Csillag K., Rósa D., Erős, Usvat, Füzi Á. - Bükszegi, Kiss I.

  Zalahús-ZTE FC:
  Vlaszák - Szabó I. Zs. - Csóka, Filó - Nagy A., Szőke P., Molnár B., Sebők J., Gaál L. - Kámán, Casoltan

  A kánikulában dermesztő dolgot művelt Vlaszák. A zalai kapus a 4. percben ugyan Bükszegi közeli próbálkozásánál még szerencsével járt (mert a lövést blokkolták védőtársai), de amikor Erős 9 méterről "duplázott", már olyan ügyetlenül nyúlt a labdához, hogy azt nem mentette, hanem egyszerűen a gólvonal mögé paskolta félig fekvő helyzetében (1-0).

  A fővárosiak járatták a labdát, a gyors (és szerencsés) kezdet féktelen önbizalommal töltötte el őket. Néhány meddő, bátortalan ZTE-próbálkozást követően a 21. percben jobboldali beadás után Kiss lőtt fölé. Négy perc múlva a jobb oldalon cselező Rósa egyre beljebb keveredett, majd 17 méterről a jobb kapufát kívülről súroló lövéssel veszélyeztetett. A 30. percben Csillag balról ügyesen ismerte fel, hogy a bal alsó sarok felé van rés, hát célzott, lőtt - mellé.

  Az első félidőben - ahogyan mondani szokás - csak egy csapat volt pályán.

  A 47. percben a III. ker. TVE-től nyáron érkezett Aubel sikerrel tette le névjegyét, amennyiben nyolc méterről, félfordulattal a bal felső sarok táján a kapuba emelt (2-0). Gyors és meglepő választ adott két perc múlva az első félidőben jószerével a 16-os környékét sem látott vendég: Sebők egyedül vállalkozott, jelentős futás végén mintegy 14 méterről a kapu jobb oldalába lőtt (2-1).

  A második félidő "kétperces gólszériája" az 51. percben folytatódott. Egy hazaadásba Koszta őszinte zavarában csak belepaskolni mert, Szabó II. Zs. jól eszmélt, balról, éles szögből a kapu bal oldalába emelt (2-2). Egyszeriben megváltozott minden, a vidékiek a kábulatból hirtelen magukhoz tértek, és akár még a három pont megszerzésére is gondolhattak. Garamvölgyi Lajos, a vendégek vezetőedzője a szünetben ügyeset húzott, amennyiben Sebőköt fölvitte az első vonalba, ő azután sok és gyors futással állandó sakkban tartotta a fővárosi védelmet.

  Az 59. percben Usvat robogott az ötös sarka felé, Szabó I. Zs. hátulról akadályozta. Arany 11-est adott, a büntetőt Duró a kapu bal oldalába vágta (3-2). A zalaiak nem nagyon értették, miért Arany számukra kellemetlen döntése. Kicsit föl is idegesedtek emiatt. A 60. percben Csóka a bal oldalon cselezgető Usvatot fölvágta, kiállították. Újabb lényeges fordulat, mégpedig egy perc alatt..

  A 68. percben Aubel igen rámenősen szerzett labdát, majd balról, mintegy 11 méterről ügyesen csavart el Vlaszák mellett, labdája a kapu bal oldalában landolt (4-2). Hét perc múlva a nem sokkal korábban csereként beállt Barna nagyszerű cselek végén pompásan szolgálta ki a középen az akciót jól követő Aubelt, aki 10 méterről a léc alá emelt (5-2). Öt perccel a lefújás előtt Usvat a felső kapufát találta el, a kipattanó labdát Aubel lőtte kapu felé, de egy zalai védőről szögletre perdült a labda.

  Két perc múlva ügyes háromszögelés végén Somfalvi lépett ki, és lapos lövése a jobb alsó sarokba került (5-3).

  A meglehetősen gyenge színvonalú első félidőt követően a szünetbeli cserék döntöttek. Előbb úgy tűnt, a Zalahús-ZTE FC meglepő módon talpra áll. Később Aubel nevét foglalták okkal imába a hazai drukkerek, mert az Óbudáról érkezett szőke támadó első Szőnyi úti fellépésén remek "vasutasnapot" varázsolt a gyep.