magyarfutball.hu

Diósgyőri FC - Vác FC 2 : 2 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2021.04.23, 17:04
    1997. augusztus 30., szombat (MTI) - Labdarúgó NB I., 6. forduló:

    Diósgyőri FC - Vác FC 2-2 (2-1)
    Diósgyőr, 8000 néző, V: Lettrich

    gólszerzők: Kákóczi (21., 11-esből), Kulcsár S. (34.), illetve Kasza (26.), Andrássy (50.)
    sárga lap: Farkas J. (64.), illetve Lévai (20.), Horváth P. (33.), Boda (65.)
    csere: Túróczi helyett Varga S. (63.), Buliga helyett Buzás (79.), illetve Andrássy helyett Füle (62.), Nyikos helyett Sipeki (67.), Horváth P. helyett Schwarcz (79.)
    jók: Földvári, Buliga, Kákóczki, Kulcsár S., illetve Halász, Nagy, Kasza, Boda, Andrássy

    Kezdőcsapatok:

    Diósgyőri FC:
    Nota - Földvári, Téger, Farkas J., Kovács - Turóczi, Kiser, Buliga, Kákóczki - Kulcsár S., Domokos

    Vác FC:
    Halász - Nagy T. - Lévai, Babos Á., Kasza, Boda - Vojtekovszki, Kriska, Nyikos - Horváth, Andrássy

    A 8. percben abszolut helyzetet hagytak ki a vendégek. Andrássy egyedül lépett ki a védők közül, keresztbe továbbított a kifutó Nota előtt, ám labdáját a visszarohanó védők szögletre vágták Horváth elől.

    A 21. percben vezetéshez jutott a DFC. Kákóczki lendületesen akarta elvinni a labdát Lévai mellett, amikor a védő ellökte. A megítélt 11-esből Kákóczki ballal nagy erővel bombázott a kapu bal oldalába (1-0). Öt perccel később egyenlítettek a vendégek. Nagy T. 22 m-ről, szabadrúgásból ívelt a diósgyőri kapu elé és Kasza 6 m-ről fejelt a hálóba (1-1).

    Ezt követően is élvezetes, változatos és mozgalmas játékkal telt az idő. A 29. percben Lévai négy lépésről senkitől sem zavartatva fejelt Nota kezei közé. A 34. percben parádés góllal ismét vezetést csikart ki a Diósgyőr. Kulcsár S. 24 m-ről szabadrúgásból csavarta a balösszekötő helyéről a labdát a jobb felső sarokba (2-1). A félidő befejezése előtt öt perccel Nyikos baloldali beadását Andrássy négy lépésről a felső lécre fejelte.

    Az 50. percben Vojtekovszki nyargalt el a jobb oldalon, beadásánál a védők tétováztak, Nota bizonytalanul mozdult ki, Andrássy pedig 8 m-ről a kapust megelőzve talpalta a labdát a hálóba (2-2). A folytatásban rendkívül izgalmas és lüktető volt az iram. Kovács léc alá tartó lövését Halász szögletre mentette, a másik oldalon Domokos labdáját a gólvonal elől Kasza vágta a mezőnybe. A befejezés előtt három perccel Vojtekovszki 12 m-ről a bal kapufát találta el.

    Rendkívül élénk, változatos és izgalmakban bővelkedő mérkőzést vívtak a csapatok. A diósgyőriek lényegesen többet támadtak ellenfelüknél, ám a váci akciók sokkal veszélyesebbnek bizonyultak. A vendégek legalább négy-öt abszolút ziccert hagytak kihasználatlanul. A látottak alapján a diósgyőriek jobban örülhetnek a döntetlennek.