magyarfutball.hu

Kispest-Honvéd FC - Siófoki Bányász FC 2 : 0 19:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2021.04.27, 15:10
  1997. augusztus 9., szombat (MTI) - Labdarúgó NB I., 4. forduló:

  Kispest-Honvéd FC - Siófok 2-0 (1-0)
  Bozsik-stadion, 1500 néző, V: Puhl

  gólszerzők: Bárányos (29.), Plókai A. (61. - 11-esből)
  sárga lapok: Hungler (64.), illetve Juhász T. (42.), Bimbó (88.)
  cserék: Jovanovic helyett Kabát (72.), Kovács K. helyett Pintér Z. (82.), Dubecz helyett Balogh Zs. (88.), illetve Pest K. helyett Csák T., Ördög helyett Szabó Z. (mindkettő 56.), Győri J. helyett Hanák (82.)
  jók: Bárányos, Moses, illetve Pest R.

  Kezdőcsapatok:

  Kispest-Honvéd FC:
  Vezér - Hungler - Medgyesi L., Plókai A. - Dubecz, Kovács B., Major L., Moses - Bárányos - Kovács K., Jovanovic

  Siófoki Bányász SE:
  Posza - Bimbó T. - Juhász T., Szabadi Cs. - Soós K., Pest K., Kovács B., Győri J., Perger A. - Pest R., Ördög

  A "Kovácsok találkozója" előtt gyéren gyülekezett az érdeklődők szűk csoportja. Köztudott, a piros-fekete futballcsapat körül javában "áll a bál", föltehetően ez váltotta ki, idézte elő azt, hogy családi körben küzdött a két gárda a három pontért.

  Amúgy a Kovácsokról: a Honvédban a veterán Kálmán mellett ott volt a középpályás Béla is, no meg egy másik Kovács Béla, aki siófoki dresszt viselt. Ami a "bált" illeti: tudott, az egyetlen árva pont nélkül álló kispestieknél jövő hétfőre ígértek új szakvezetést. Addig pedig ezen a szombaton Krémer Károly neve szerepelt vezetőedzőként a hivatalos mérkőzés-listán.

  A kanárisárga mezben futballozó balatoni csapat higgadt, ügyes játékkal ellenőrizte a hazaiak meglehetősen vérszegény próbálkozásait, és legalább annyit tartózkodott a Honvéd-térfélen, mint a fővárosi az övén. Tökéletesen egyenlő erők játszottak, igazán komoly, feljegyzésre érdemes lehetőség nélkül. A 13. percben Vezérről kiperdült egy labda, Pest K. 12 méterről próbálkozott, de lövése egy védőről szögletre pattant.

  Hét perccel később Kovács K. 20 méterről laposan mellélőtt. Talán rájött arra, hogy a védők sűrűjében szőtt kombinációk tökéletesen hatástalanok, ezért próbálkozott átlőni a falat. A 25. percben ismét a volt válogatott csatár igyekezett galibát okozni; a jobb oldalon kibújt, elég éles szögből leadott lövését Posza lábbal tisztázta.

  A 29. percben azután Bárányos távoli lövése már pontosabb volt Kovácsénál. A középpályás 22 méterről a jobb alsó sarokba lőtt. Ehhez némi segédletet adott Posza, a kapus kicsit késve vetődött (1-0).

  A gól után nagyon tartózkodóvá vált a Siófok, a hazai rohamok szorgosan jöttek egymás után. Lefújásig veszélytelenül.

  Az 50. percben a kispesti Kovács B. 28 méteres, alattomosan surranó labdája megdolgoztatta Poszát, nehezen mentett. A 61. percben a kispesti Kovács B. a 16-oson belül élesen középre kívánt lőni, labdájába Juhász T. "belekapott"; Puhl csöppnyi várakozás után büntetőt adott. Plókai A. élesen a kapu bal alsó sarkába vágta a labdát a 11-esből (2-0).

  Folyamatosan csakis kispesti lábakon vándorolt a labda, a vidéki gárda tökéletesen "leült". Egyszer-kétszer Perger igyekezett helyzetet kialakítani, ám Plókaiék gondosan figyeltek.

  A kapura veszélytelen Siófok csakis vereséggel távozhatott. A Honvéd ugyan nem sziporkázott, de végre beiratkozott a pontszerzők közé.