magyarfutball.hu

Békéscsabai Előre FC - Siófoki Bányász FC 2 : 2 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2021.04.29, 14:45
  1997. július 26., szombat (tud) - Labdarúgó NB I., 2. forduló:

  Békéscsabai EFC - Siófoki Bányász 2-2 (0-0)
  Békéscsaba, 5000 néző, V: Lettrich

  gólszerzők: Kállai (69.), Dani (83.), illetve Kovács B. (67.), Sánta (91.)
  sárga lap: Todorovic (43.), illetve Kovács B. (14.), Szabó (63.), Bimbó (69.)
  jók: Fülöp, Valentényi, Kállai, Stoica, illetve Győri, Kovács B.,
  Pest R., Szabó

  Békéscsabai EFC:
  Fülöp - Erdei, Diczkó, Balog, Valentényi - Takács (Dobi, 62.), Fazekas (Brlázs, 86.), Raducu, Kállai - Todorovic, Stoica (Dani, 80.)

  Siófoki Bányász:
  Posza - Juhász, Bimbó, László - Ördög (Soós, 75.), Kovács B., Pest K. (Sánta, 66.), Győri, Perger - Szabó, Pest R.

  Óvatosan kezdtek a csapatok. Az első tíz perc ismerkedéssel, mezőnyjátékkal telt el, ekkor a két 16-os között folyt a játék, a kapuk nem kerültek veszélybe. Majd a csabaiak némi fölénybe kerültek, két szabadrúgást is kiharcoltak, de a lövések elkerülték a siófoki kaput. Mindkét csapat a biztonságra törekedett, a védekezésre összpontosított. A 21. percben Takács 17 méterről leadott ballábas lövése után elzúgott a labda a bal sarok mellett. A csabai kapunál Pest K. 18 méteres szabadrúgásból fölé lőtt. Ezután a siófokiak kerültek fölénybe, a 26. percben már hatodik szögletüket rúgták. A hazaiak többször csak üggyel-bajjal tudtak felszabadítani. Ezután hosszú, esemény nélküli percek következtek, egymás hibáiból éltek a két csapat labdarúgói. A 38. percben Szabó hosszan szöktette magát, Valentényi felszabadított. Egy perc múlva Győri lövését ütötte szögletre Fülöp.

  Könnyen felejthető első félidő után a 46. percben Todorovic távoli lövése nem okozott gondot Poszának. Az összeszokottabb, egységesebb csapat benyomását keltő Siófok mezőnyfölényt harcolt ki. Hosszú percekig a csabaiak térfelén folyt a játék, de a védők - ha nehezen is - rendre felszabadítottak, vagy Fülöp kapus hárított. Az 57. percben Kovács B. 14 méteres lapos lövését védte a csabai kapus. A szórványos csabai ellentámadások kapura veszélytelenek voltak. A 67. percben góllá érett a siófokiak fölénye. Pest R. vezette fel a labdát a jobb oldalon, majd Kovács B. elé gurított, aki 15 méterről a jobb sarokba lőtt (1-0). A 69. percben Stoicát Bimbó a 16-oson belül szabálytalanul szerelte, tizenegyes Todorovic lövését Posza kiütötte, de a szemfüles Kállai lövése után a labda a kapu bal sarkában kötött ki (1-1). Nagy volt a küzdelem a játéktéren, határtalan lelkesedéssel, de sok hibával játszottak mindkét csapat labdarúgói. Gyakoriak voltak mindkét oldalon a szikrázóan kemény belemenések. A 83. percben újabb gólt ért el a Békéscsaba. Raducu vezette fel a labdát a jobb oldalon, majd laposan belőtt, és Dani hat méterről a bal sarokba juttatta a labdát (2-1). Elkeseredett támadásokba kezdett a Siófok, s a 91. percben egyenlített. Győri vezette fel a bal oldalon a labdát, beadott, és Sánta közelről beállította a végeredményt (2-2).

  A közepes színvonalú találkozón a küzdő jelleg dominált. A siófokiak mezőnyben ügyesen adogattak, de a határtalan lelkesedéssel játszó békéscsabaiak nem adták fel, 0-1-ről fordítottak. Végül is a 91. percben megszületett a döntetlen, amely reálisnak mondható.

  MTI